- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- MIUI / HyperOS topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X6 Pro - ötös alá
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Szerintem az se igen éri meg nekik, hogy van kb. 10 játszott film egyszerre, abból általában 2-3 olyan, amire be is megy valaki, többivel meg mennek a többnyire üres termek. Szóval elférne ott egy "retro este" is.
Az meg különösen kiakaszt, hogy a mozis vetítés után hónapok telnek el, mire más formában is elérhető lesz egy film. Volt film amin kétszer is voltam moziban, de azért ez nem járja annyira.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem magára a régi filmre gondoltam, szinte minden film magyarul fent van a Youtubeon, hanem arra, hogy ezeket moziban nézni, "mozi hangulattal". Pl. mekkora királyság lenne látni a Mátrix 1. részét újra a moziban, ezt sem láttam anno.
Az ilyen pláza mozikban ott van 8-12 terem, egyikben igazán mehetnének ilyen filmek, akár csak hetente egyszer, vagy valami... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ilyen szempontból modernizálhatnák a törvény szövegét hozzá igazítva a modern korhoz, ez úgy is ellenőrizhetetlen hogy most tőlem valaki kapott-e szeleteket, vagy sem.
Illetve még akár lehetne is csinálni ilyet, de iszonyatos költségei lennének és akkor még mindig csak 1 embert kaptak el, vagyis nem éri meg foglalkozni az egésszel.Szóval amennyire nem fognak rám hallgatni ebben a témában a döntéshozók a következő években, kb. annyira nem foglalkoztat a "szürke" területe a letöltésnek. A végeredmény ugyanaz, meglesz a másolat, de közben ki is fizettük az árát a sóhivatalnak.
fsb1000: mivel nem tudok mit tenni a kollektív büntetés ellen, még egy üres A4-es papírlap esetén sem, akkor már kihasználom a belőle elérhető előnyöket és nem fogok idegeskedni azon, hogy mi lesz a kiadói iparral.
(amúgy pl. moziba szoktam járni, mennék gyakrabban is, ha nem csak az aktuális filmeket adnák, hanem korábbi sikerfilmeket is, sok film van amit anno nem láttam moziban, de megérné megnézni ott) -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Dr.FantastiK #222 üzenetére
NAS-om ugyan nincs, de rádugtam egy USB keretes vinyót a routeremre, az megosztotta a tartalmát és azt pont úgy játszotta a VLC, mintha a gépben lett volna a vinyó, 100MBites lant használtam.
Más lejátszóval nem jött össze, de éppen KDE frissítés közben toltam, lehet beleszólt valamibe. Most csak ilyen roham tesztre volt időm, zajlik a lakásfelújítás...fsb1000: ha ebben az országban élsz, akkor tudod a választ a kérdésedre. Bár a magam részéről nem élek vele, nem éri meg azt az 50 gigát, annyival nem jobb mint egy normális mkv...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Dr.FantastiK #196 üzenetére
A magam részéről ott az SMPlayer meg a VLC, mindkettő tudja használni a Radeonom UVD egységét az fhd filmek hardveres gyorsítására (Arch alapú disztrón), visznek kb. mindent. Zenére ott a kb. mindent tudó Amarok, más meg nem igen kell.
Hogy a BD filmek nem mennek, az személy szerint nem érdekel, a lemezes film tárolás egy eléggé hülye dolog, előbb utóbb úgy is megsérülnek, elvesznek a lemezek, stb...
Először a VHS-t halmoztuk fel, később az aviból írt VCD lemezeket, aztán jött a DVD korszak, most a BD korszak, aztán ki tudja mikor jön a következő lépés. Francba az egésszel, a filmek mennek HDD-re mkv formátumban és nem igazán tud érdekelni a kiadói ipar.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL Latitude 5520 Intel Core I7-1185G7, 32 GB, 512 SSD MAGYAR VILÁGÍTÓS BILLENTYŰZET!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Gamer Asztali Számítógép Eladó i5, GTX 1050, SSD + HDD!
- Asus Vivobook 15 X1504ZA-BQ1420 2 hónapos GARIS!
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest