- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Google Pixel topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Íme az új Android Auto!
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #228 üzenetére
Persze hogy ebben az országban élek, nincs is különösebb gondom azokkal akik warezolnak meg zenét filmet lopnak. Legyen az ő dolguk, ha nem arcoskodnak más területen..
Csak gondoltam hátha letisztul, hogy az ingyenes környezetben miért nehézkes a lemezes BD lejátszás.
Hátha bekattan valakinek miért nem lehet mindent ingyenes szoftverrel kiváltani. -
fsb1000
nagyúr
Én már rég kiszálltam az iszapbirkózásból. Nem most, sok-sok éve.
Csak néha a PH címlapos cikkek felébresztenek a közönyből, amit a "melyik jobb" és a "Linux mikor szorítja ki PC világból az MS-t, meg az almát" jellegű vitákkal kapcsolatban helyesnek vélek.(#210) emvy : Lájkolom...
-
fsb1000
nagyúr
Nem tudom, nem szoktam kotorászni sem codec-et telepítgetni. Azért van a HiFi hogy azon szóljon a zene. (HiFi-n nem asztali lejátszót értek, meg 5+x hangrendszert....)
Ha valamiért gépen akarok zenét hallgatni, akkor VLC oszt' jónapot.
Filmet se nézek gépen, mert melóhelyeken nem szokás, otthon meg van adekvát eszköz erre is.***
De megint próbálj ne kockamód értelmezni, írásomban nem a lejátszó volt a lényeg, hanem a viselkedésforma. Egyébként most te is jól prezentáltad amíről írni akartam. Jobban mint az én gyümölcsős példám.
(#182) dabadab : 0:0?
Kezdem érteni mi a gond. Ti általában otthoni felhasználás tekintetében ítélítek meg a Linux-ot (a max belátható táv a szakdoga írás és BD lejátszás), én meg a vállalti felhasználás irányából közelítem pl. az user fókuszt. -
fsb1000
nagyúr
hehe... ezen sem lehet vitatkozni.
De nem mindegy mi van a fókuszban: user és a gyorsan kényelmesen elvégzendő munka, vagy az elefántcsonttoronyban képze(l)t infómókus, aki néha nagy kegyesen leszáll a halandók közé reszelni a biteket.Szerintem az előbbi a hatékonyabb.
Persze a kép árnyaltabb... mert win környezetből is ismerek isten-császárként tündöklő infómunkásembert, aki csak hangyának nevezi az usereket és megsértve érzi magát ha valakinek alapszintű dologban kell segítenie.
"Ne itt tanulja meg a pondrója..." -
fsb1000
nagyúr
válasz
Dr.FantastiK #171 üzenetére
Ez tipikus vitaforma linuxfanoknál.
Mondod neki ez az alma éretlen és savanya
Ő meg mondja: Tájékozatlan vagy, mert nem látod, hogy a körte érett és édes.
Gyümölcs-gyümölcs.... te vagy a hülye, meg amúgy sem parancssorban éled az életed. Azé' nem használsz linuxot, mert eszed nincs hozzá. -
fsb1000
nagyúr
Én nem ismerem a többszázezer főt foglalkoztató multik informatikia startégiáit.
De elfogadom, hogy te igen jártas vagy ebben a szegmensben, bár kételyeim vannak, hogy csak úgy hajigálják kifele a Windowsokat, mert ennek erős vonzatai lennének a felhasználói programok terén.
Még a az XP->Win7 váltás sem zajlott le teljes körűen.Viszont majd év végén megnézhetjük mennyit változott a helyzet 2012-hez képest (statisztikák alapján) és akkor arról is képet kaphatunk, hogy a te ismereted mennyire volt alapos.
Lehet ez is csak az álmok világa, mint a "minden helyettesíthető ingyenes" szoftverrel idea. -
fsb1000
nagyúr
Nyilván nem, de a fórumtárs írása nem csak szögletesen értelmezhető. Szerintem te is tudod mit akart írni.
(#127) joysefke: Ezt is lájkolom.... bár szerintem tipikus Linuxfan nem tudja elfogadni amit írsz. És itt azokra gondolok elsősorban, akik középsuliban, főiskolán edződve meg, otthoni fotelgazdaként fetisizálja a Linuxot. Fogalma sincs mi történik a vállalatok többségénél és miért nem váltják le azt a nyamvadt winfost.
Pontosan meg van a helye a Linuxnak. bambano #89-ben leírta.
Aztán lehet 5-10 év múlva árnyaltabb lesz a kép, vagy már alig lesz asztali gép. -
fsb1000
nagyúr
Lájkolom a hsz-ed....
**
(#115) joysefke: Így van. Általában pdf-ben megy ki az anyag.Nyomda:
Amit össze lehet barkizni kkv környezetben azt elfogadják pdf-ben, ha másért nem, mert kell a munka.
Komolyabb munkákhoz meg alvállalkozó kell, majd az leharcolja a a nyomdával amit kell. -
-
fsb1000
nagyúr
Erről van szó.
Csak mindenki azt ragadja ki egy ilyen cikkből, ami a világképét legjobban alátámasztja.****
(#42) sh4d0w : Sajnálom ha nem érted amit írok....
Attól hogy az űrhajósok PC-in lecserélik az OP rendszert egy ingyenesre attól még az űrkutatás nem lesz az az terület ahol minden szoftver kiváltható ingyenes (esetleg nyiltforráskodú) szoftverrel.
És nem csak az űreszközök meg az irányítóterem célszoftvereire gondolok, hanem például azokra amiket majd a cikkben megjelölt PC-ken futtatnak.A valóságban nem váltható ki minden alkalmazás ingyenes szoftverrel, csak az ideákban.
-
fsb1000
nagyúr
Újabb (ál)érv az ingyenes szoftverek hívőinek, bár a cikk pontosan meghatározza miről is van szó:
az űrhajósok PC-in a jövőben Linux operációs rendszert fognak használni
Ettől még az űrkutatásban nem lesz kiváltható minden szoftver ingyenes megoldással.
Ahogy a bankszektorban, a hadiiparban és még sok más helyen sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Parfüm topik
- Az érkező Call of Duty is megnehezíti a csalást
- Reklámblokkolók topikja
- Építő/felújító topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Xbox tulajok OFF topicja
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB RAM 5600MHz / 256GB M.2 + 1TB M.2
- GF63 Thin 11UD 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe + 1TB HDD magyar vbill gar
- Mamiya RB67, az eredeti kiadas + Mamiya - Sekor objektiv
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite / 4GB RAM 64GB / Független / 12 Hó Garancia
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Ajándék ROG Táska! Asus Rog Ally Z1 Extreme RC71L - 512GB SSD + 16GB LPDDR5
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest