- iOS alkalmazások
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
Volt is korábban egy eset, mikor GTA5 kapcsán jelezte egy YouTube-os, hogy jobb eredményt kapott DXVK alatt, mint Windows-on. Bár ezt végül nekem az itteni GTA5 játékosok nem erősítették meg a játék topikjában (mármint azt, hogy Windows-on annál lassabban fut olyan hardveren).
Ettől függetlenül még azért általánosságban lassabb, vagy azonos, mint a natív teljesítmény.
-
vicze
félisten
válasz
blade zte #13 üzenetére
Szerintem félreértetted.
Stadia még nincs, de lesz és 100%-osan Linux alapú minden játék, ami rajta fut Vulcan alapú kell legyen, és a Google-nek van annyi pénze, hogy "meggyőzze" a fejlesztőket, hogy csináljanak Vulcan változatot. Onnantól, hogy ez megvan mehet Linuxra minden gond nélkül a kiadás natívan. Ez adhat akkora löketet a Linuxos játékfejlesztésnek, hogy gazdaságos legyen a fejlesztőknek a Google támogatásával.
Amennyiben viszont a Stadia megbukik és nincs az a pár száz millió amit beleöl a Google támogatja, onnantól visszaáll minden a régibe és lehet a Steam Play-jel bohóckodni.Tehát én a jövőről beszélek, natív Linux játékokról.
-
blade zte
őstag
A BSD nem játéknagyhatalom, se nem a 2. legnépszerűbb PC-s OS. Élvezném ha ilyen egyszerű lenne a térnyerés, de a zárt forráskód világában ez sajnos nem így megy.
A világ mindig a legkissebb közös nevezőt keresi. Egyetlen fordítóréteg párszázalékos teljesítmény elvesztésével valóban jobb mint hogy százan kezdjenek el programokat újraépítni a nulláról. Szerintem nem kapott a Linux gyomrost csak olyan helyen próbálták megnyerni a csatát ahova dollármilliárdok sem lettek volna elegendőek.
-
vicze
félisten
Ezt a Stadia sikere fogja eldönteni, mivel az full Linux alapú.
Amennyiben a kutyát se fogja érdekelni, és bebukik mint minden cloud szolgáltató, akkor a Linux egy elég erős gyomrost kap játék irányból megint.@Apollyon: Ha te értelmes teljesítménnyel játszol VBox-on akkor nagy varázsló vagy.
VMWare még csak csak.
KVM / QEMU inkább, ezeket kivéve a teljesítmény a béka segge alatt van, na meg ugye PCI passthrough. -
törölt tag
ÉS EGYSZERCSAK A GAMEREK ELPATTANNAK VÉGRE A WINDOWSRÓL...
aznap veszek egy tortát esküszöm. -
Ezaz Abu, egyetértek az előttem szólókkal, ez nagyon jó téma.
Rendszeresen szerepel a linuxos sajtóban, de nem igazán mélyednek bele, és pláne nem magyarázzák el játékosok számára.
Még sok hasonlót! -
solasola
csendes tag
Jó cikk, erről a DXVK-s irányról nem is tudtam.
Úgy látszik a DXVK maga már annyira jól áll, hogy nekiálltak a gyártóspecifikus dolgokkal foglalkozni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Na az ilyen cikkek miatt járunk a PH!-ra. Respekt!
-
GodGamer5
addikt
Hát ez így eléggé tákolás szagú.
-
Chaser
legenda
"Linuxon is futtathatóvá tenné a gyártóspecifikus shaderek a DXVK"
eddig olvastam, többihez nem tudok hozzászólni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó ZOTAC Gaming GeForce RTX 5070 Ti SOLID OC
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Garanciális BIOSTAR GeForce RTX 3060 TI 8GB GDDR6
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest