- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Bluetooth-headsetekről általában
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Phami
tag
Végre még egy újítás, de szerintem az átlag júzerek, mint én, a technikai részét lef.ssák majd, a lényeg, hogy odacsapjon és használható legyen. Mint kb ahogy eddig is
-
-
cqr
aktív tag
válasz
t72killer #22 üzenetére
Eszerint az okos iromány szerint az emberi szem 0.6 ívperces felbontásra képes, ami azt jelenti, hogy a pixeleket max 0.3'-re kell tenni egymástól, ami 20centis olvasótávolság mellett 0.02mm-es pixeleket jelent (távolodva arányosan nagyobbat).
Érdekes adatokkal dolgozik az oldal, a 20/20-as szemre szokták megadni az 1 arcmin felbontást (2arcmin/line-pair), a 20/10-es "nagyon-jó" szem a 0.5arcmin, a 20/8-as kb elvi korlát (diffrakció, stb).. meg 0.4'.
Ezekkel az értékekkel jön ki, hogy a retina-display a 20/20-as szemnek kb 10.5" távolságról lesz valóban "retina-display".
0.02mm pixelmérettel 1200+ ppi jön ki 20cm-ről ami "elégsok", 10.5"-ról is majd 1000ppi kellene ami jóval a 20/10-es szem felbontása felett van.
-
brutte
aktív tag
Ez a nit ez milyen mértékegység? nem lehetne valami értelmesebben megadni?
-
A kép alapján egyértelmű, hogy a szifon képernyőjének a legnagyobb a felbontása. Kérdés, hogy az ember szeme mennyire tudja ezt kihasználni? Barátnőm a multkor valami kártyán elolvasott egy kb 2-es betűmérettel írt szöveget (
), na, neki majd valami quadHD megoldást kell nézni.
Eszerint az okos iromány szerint az emberi szem 0.6 ívperces felbontásra képes, ami azt jelenti, hogy a pixeleket max 0.3'-re kell tenni egymástól, ami 20centis olvasótávolság mellett 0.02mm-es pixeleket jelent (távolodva arányosan nagyobbat).
A gyári adatok szerint az SGS-2 és a szifon4 kijelzői:
SGS-2: 480x800, 4.3", pixelméret: 0.12mm
Iphone4: 640x960, 3.5", pixelméret: 0.08mmEz eddig kb 50% előny pixelméretben a szifon javára (subpixeles trükközés a samoled+-ban nincsen). Viszont az SGS2 képátlója ~22%kal nagyobb, ergo adott tartalom elolvasásához ennyivel távolabb lehet tartani (nem is árt, ha az ember nem akar rövidlátó lenni)-> a szifon maradék előnye kb 30%. Ez tény, látszik is a nagyított képeken, viszont az, hogy az ember ezt mennyire érzékeli, teljesen egyéni.
-
cqr
aktív tag
A SAMOLED/SGS rajongók szokták magyarázni, hogy csak nagyítóval lehet az ilyesmit látni
Ú, ezek a fránya samoled rajongók, jobb is, hogy nem hiszel nekik. ; DA 20/20-as "normál" (actually kicsit a normál alatti) szem felbontása 30 centiről ~203dpi körül van tökéletes körülmények között. Így egy ilyen szem bizony látja az sgs samoledjén a "pixeleket", de már 35 centiről is kb oké. Ha neked 20/15 vagy godforbid 20/10-es szemed van, akkor egyrészt szégyelld össze magad mert milyen szoftverfejlesztő az olyan
, másrészt tényleg ne vegyél semmilyen pentile-alapú kijelzőt hacsak nem valami 2560*akármennyi pixelt tesz 4-5 colra : dd..
Mindenesetre a normál használat (nem 15 centiről) közben a populáció egy jelentős részének már nem esik a "zavaró" kategóriába, (illetve az sgs samoledje "egyéb" effektek miatt még határeset), de egy normál 220ppi-s 800*480-as kijelző már nem, (de persze ha "fejben" zavarja akkor úgyis bukik az egész..)
De ha már a beépített nagyítóknál tartunk, akkor a 20/10 még az i4 320ppi-jét is láthatja ~30-35 centiről is
; D
-
cqr
aktív tag
Frankó ez a teszt
Lol? Ez kb. a kirakat-teszt szótári definíciója is lehetne xD.
Stúdiómegvilágítás, aztán szabad szemre gamutmérés... HIGH FIVE xddIgazából nem tudom ez a kép mellett van-e értelme többet beszélni a NOVÁról és társairól
Hát igen, én is leggyakrabban nagyítóval használom a telefont, nem is értem.. a következő tesztben valami combos fénymikroszkóppal kellene mérni a dolgot. Ha csak wittyvoltál akkor én is. : d
-
válasz
t72killer #15 üzenetére
Frankó ez a teszt. Igazából nem tudom ez a kép mellett van-e értelme többet beszélni a NOVÁról és társairól
-
-
zola8van8
tag
A Samoled+ is bele vehetnétek az összehasonlításba.
Engem még a felbontások is érdekelnének. Gondolok én olyan, hogy mennyire lehet elolvasni egy weboldal szövegét, ha nincs nagyítva. Tudom, hogy nem minden a felbontás, de a Samoled-nél a PenTile mátrixos elrendezés nem igazából volt nyerő ötlet.A iPhone retina display-t az LG gyártja a wikipedia szerint. Érdekelni, hogy akkor az LG miért nem használja a saját eszközeibe, talán ilyen jó papírokat íratott alá az Apple..
-
Segal
veterán
itt meg egy kicsomagolós videó. Mit ne mondjak gazdag felszereltsége lesz
-
-
A samoled+ olyan térfélen virít, amit itt nem írtak: energiatakarékosabb mind3 alternatívánál (samoled, nova, ips, miegymás), illetve felbontásban lényegesen jobb az elődjénél. A fényereje sajnos nem sokkal jobb.
Itt van még egy teszt.
Szubjektíve óriási különbség nincs az aktuális csúcstechnológiák között, sztem ha megfelelően játszunk a beállításokkal, kb ugyanott vannak, egyik itt nyer, másik ott. (pl a nova tökéletes választás lehet outdoor eszközökbe)
#7: igen, tudtommal a samu gyártja neki.
-
anubys1984
aktív tag
Én eddig úgy tudtam, hogy az Apple nem gyárt kijelzőt, hanem mástól szerzi be...
-
cqr
aktív tag
Mivel az értékek furák, így "eme esetben" lehet nem ezt jelent.. : d
De általában arra utal, hogy egy adott kijelző gamut-görbéje mennyire fedi a "standard" gamut-görbét. (pl.: dp-n egy rövid leírás) -
AS
félisten
Akkor miért nem Super Amoled+ kijelzővel van összemérve ?
-
Színtelítettség mit is jelent eme esetben?
-
cqr
aktív tag
Honnan vannak ezek a számok? Samoled 107%, i4 53? Hmm.
Displaymate mérési technikái ennyire kiforratlanok (inkonzisztensek) lennének : d ? (azért nem valószínű)Valsz egy googlizásból kijönne, mert rémlik, hogy láttam ilyesmit egyszervalamikor.. de ez azért így több mint érdekesek ezek az értékek..
..wikin van egy 107% de az nem is samoleddel kapcsolatban.. szval kíváncsi vagyok : d -
bigBB
csendes tag
Egy biztos: az Optimus Black kijelzője gyönyörű, színeiben vetekedik az amoleddel,
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az Optimus Blackben debütál majd az IPS technológiát használó Nova kijelző. Utánanéztünk, hogy mit fog tudni.
- Diablo IV
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HTPC (házimozi PC) topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen TV-t vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest