Hirdetés

LG blog: Mit fog tudni a Nova kijelző?

A gombsor nélküli okostelefonok dömpingjének következtében kijelzők váltak a gyártók legnagyobb csataterévé, a legnagyobbak folyamatosan próbálják egymást túllicitálni számokban és színekben, míg a kisebbek csak kullognak és próbálnak nem beszélni arról, hogy egy-egy modelljük mire képes. A két legnagyobb hadúr eddig az Apple és a Samsung volt, előbbiek az iPhone 4-ben debütáló "retina kijelző" kapcsán helyezték fel saját fejükre a képzeletbeli koronát, míg a Samsung az AMOLED technológia épp legfrissebb variánsa kapcsán veregette a saját vállát, és lássuk be, mindketten jogosan tették mindezt, hiszen szemkápráztató technológiai megoldásokról van szó.

Most azonban az LG is beszáll a játékba, hiszen az Optimus Black nevű készülékben (mely elvileg jövő héten hozzánk kerül) debütál a Nova kódnévre hallgató megjelenítőjük, mely az Apple megoldásához hasonlóan egy IPS technológiát használó LCD panel, melyről majd írunk egy komoly elemzést, de már a készülék érkezése előtt is körbeszaglászunk, hogy mégis mire számíthatunk.

Kijelzők technikai paraméterei
Paraméter Nova (LG Optimus Black) AMOLED (Samsung Galaxy S) IPS (Apple iPhone 4)
Típus IPS LCD AMOLED IPS LCD
Méret 4 hüvelyk 4 hüvelyk 3,5 hüvelyk
Max. fényerő 700 nit 305 nit 518 nit
Szín telítettség 70% 107% 53%

Mint látható, a Nova is egy IPS-LCD kijelző, mely fényerőben kétszer jobb, mint az AMOLED, az iPhone 4 kijelzőjét pedig mintegy 30 százalékkal múlja felül; kérdés persze, hogy a fogyasztása hogy alakul. Színtelítettségben is jobb az iPhone 4 paneljénél, az AMOLED viszont felülmúlja. A fogyasztásról egyébként vannak adatok, az LG szerint 500 nit körüli fényerőnél 30, 280 nitnél pedig 50 százalékkal fogyaszt kevesebbet, mint a "hagyományos" LCD-panelek. Egyelőre ennyit tudunk, jövő héten megnézzük, hogy mit jelent mindez a gyakorlatban.

Bocha

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés