Új hozzászólás Aktív témák
-
MMSZoli
tag
Egyik sem teljesen helyes, de az osztráké közelebb van az "élvezhető" angol kommunikációhoz. Van egy jól érzékelhető akcentusa, de nem teljesen helytelen a hangok képzése.
Valójában mindkettőnél jobb az enyém, ezért is vezettem én körbe a külföldi látogatókat éveken keresztül (mondjuk úgy, elég nagy arányban). De az sem az én érdemem, hanem a külföldi vevőké, akikkel napi szinten tárgyaltam (kénytelen voltam).
Az angolok, dánok, svédek sokat segítettek a helyes kiejtésban, a hollandok sem rosszak. Egyébként azok a fejlesztő kollégák, akikkel Bécsben tartottam a kapcsolatot, ennél jobb szintet nyomtak. Persze a vezetőknél a szakmai tudás, tapasztalat, vezetői készség még sokat nyom a latban, de ezen a szinten már képviselni kell a gyárat, és annak érdekeit is. Gyenge angolsággal igen nehéz, és szerintem némileg rombolja a képviselt cég ázsióját is. Tegyük hozzá, hogy ezt a céget bezárták egy másik lengyel gyárral versenyeztetve. Az ottani vezetőket nem ismertem.Ha meghallgatod, Te is belátod, melyiket élvezetesebb 1-2 órán (vagy akár egy egész napos workshopon) keresztül hallgatni. Ez nem annyira szubjektív, mint amennyire Te szeretnéd beállítani.
Hogy objektívvé tegyük: számold meg a mondatonként hibásan kiejtett szavak arányát annál a pár egyszerű mondatnál, ami elhangzott. Amikor 70-80% felett jársz, az már objektíven szemlélve is gyenge, nem?
-
Látod, erről a hozzáállásról beszéltem: a magyar kiejtése "full magyar prosztó", de az osztráknak elnézed a hasonló helyzetet. És az nem menti meg a jelzőket, hogy az egyiket nem szeretted, a másik pedig "jó arc".
Csak kiváncsiságból kérdezem: azt leírtad, hogy melyik miért nem jó kiejtés, de az elmaradt, hogy melyik lenne szerinted a megfelelő?
-
MMSZoli
tag
Öhm, ha világnyelv, pár szó:
- ha van rá mód, akkor az "indiai" angol világnyelvet inkább teljes mértékben hanyagolnám, bár már láttam pár üdítő kivételt, de Ők mind Angliában tanultak. Borzalom és mindent 3x kell elismételni Nekik és Velük.
-A kínai verzió legalább érthető az esetek többségében, ha épp nem hadar és nem túl magas a hangja a delikvensnek.
-Holland OK, a Francia elég kérdőjeles, a Japán "angol" az esetek többségében elég gyatra, sok-sok japán közbeszúrással (a-so-ka, a, stb).Úgyhogy Ken Hong úr leiskolászta a Sharp és a Sony AV vezetőségét, és ezt első kézből származó tapasztalat, mert voltak megbeszéléseim Velük. (ez persze semmit nem von le a szakmai tudásukból)
Az angolról: amikor a TPV és a Philips fúzionált, akkor a gyár feltolt egy videót, ahol a csúcsvezetőség is megszólalt, no az egyikük a három fő vezető közül full magyar prosztóval nyomta az angolt (mint mindig gyáron belül, csak ott gondolom senki nem mert szólni).
Meg is érdemelte volna a viselt dolgai alapján, hogy a fél világ rajta röhögjön, mert ezen a szinten már szánalmas. A másikuk (az elején) pedig "osztrák" angolt nyomta, mert onnan jött át a 90-es évek elején (Ő mondjuk korrekt arc).
[link]Van pár villanás a gyárból, az Magyarországon volt, sajnos már bezárt.
1500-2500 ember/család + beszállítók megélhetése.
Nagyon sok jó szakember és dolgozó nyomta ott az ipart, RIP.
A belga gyárban kidobott 450db/műszak-os TV gyártósorból csináltak a mi mérnökeink 1250db/műszak-nyit, amit a Sharp vezetőség nem is akart elhinni, amíg a saját szemével nem látta. (mondjuk az egyikük most az Audi folyamatfejlesztést nyomja...)
A sok TV-t égető terület 2:30 körül pedig az enyém volt(az én angolomról: elég szűk, szakmai a szókincsem, és én sem tudtam még teljes mértékben levetkőzni a magyaros kiejtést, főképp mikor már fáradt vagyok egy audit végén :-) )
De minél többet kell hogy használja napi szinten az ember, csak akkor fejlődik, főképp ha sikerül anyanyelvi angolosokkal együtt (a gyártás vezetője egy skót pasi volt évekig, Ő szuperjó gyakorlás volt)
-
petipetya
nagyúr
válasz
donjohnson #43 üzenetére
Ja hogy erre gondoltál. Én reflexből mindent a YouTube-on nézek meg, és nem beágyazva.
-
gekkoXT
senior tag
Kérni kellett volna, hogy gyártsanak egy z2 compact-hoz hasonló telefont
-
Nem is magyar fórumozók lettetek volna, ha valaki fel nem hozza, hogy egy másik magyar szerinte nem tökéletesen beszéli a nyelvet
Ezt már nagyon el kéne felejteni, két okból is:
- az angol világnyelv lett, és már nem létezik "hivatalos" kiejtés. Ezért van, hogy az anyanyelvűek sem szoktak ezen fennakadni
- a magyarok egy része azért (is) fél egy idegen nyelven megszólalni, mert magán érzi a tanár és / vagy a többiek tekintetét, hogy vajon elég jól mondja - pedig a legfontosabb a kommunkáció lenne, a többi mind másodlagos. -
BalanceR
addikt
Egész jó arc ez a Kim Jong Un...
-
MartOOn
addikt
válasz
donjohnson #43 üzenetére
En chrom-on nezem es nem kell plusz kattintas. Egy a playre egy a full screenre es tadaaaam. Ennyi.
-
MartOOn
addikt
Teljesen jo volt az interju. Köszönjük. Az angol kiejtesrol meg annyit, lassan 3 eve elek Liverpoolban es echte angoltol is hallottam ennel sokkal sokkal csunyabb angolt. Szoval teljesen jo volt ez. Sőt!
-
asdf_
veterán
Bocha jol beszel angolul, erti a valaszt, tud ra reflektalni, tud abbol uj kerdest nyitni -tehat tul tud lepni azon, hogy csak azokat kerdezi gepkent, amit papirra elore megfogalmazott-. A kiejtese mas kerdes, de azon anelkul, hogy napi szinten beszelne az ember angolul, es hogy angol nyelvkornyezet lenne korulotte, sajna nem nagyon lehet segiteni. Engem mondjuk elobb zavart az interju hangminosege, azt az otvarfos mikrofont nyugdijazzatok legyszi
-
evooo
aktív tag
Miért nem úgy ágyazzátok be a videót hogy kilehessen tenni fullscreenre?
-
Matada2.3
veterán
Mindig érdemes meghallgatni az interview-kat Hong Úrral
-
MMSZoli
tag
Hello
a magyar nyelv nem sokkal van közelebb az angolhoz, mint a koreai :-)
Van jópár, nyelvújítás korabeli latinból eredeztetett szavunk, melyek egy részét francia/olasz hatásra vettünk át, de ezek csak azért hasonlítanak az germán nyelvcsaládba tartozó angolra, mivel ők is a latinból emelték át szavak százait a XVII.-XVIII században, mivel az már nem volt alkalmas a diplomácia, kereskedelem, stb kiszolgálására.
(ebből a szempontból az angol és magyar nyelv hasonló utat járt be, csak mi száz évvel később léptük meg, mikor a nyelv a kihalás szélére került, nemességünk már nem is beszélte a magyar nyelvet, mivel alig lehetett használni "úri"beszélgetésekre, a kereskedelem a legalsó szintekig németül, diplomácia franciául ment) -
vtechun
veterán
Köszi. Ennek az órának milyen az akksiideje?
-
saiyajin
senior tag
Klassz interju volt!
-
II.Démonlord
tag
Samsungos nyakpánt egy LG interjúnál
-
Ádám16
addikt
Ismét nagyon jó, egyenes interjút kaptunk Ken úrtól. Egy ilyen személy elférne a többi nagy gyártó háza táján is, akivel lehet szemtől szembe, nyíltan beszélni a termékeikről.
-
Darellus92
aktív tag
Ken Hong akarok lenni.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Bocha volt és én sem értem, hogy mi a gondja akárkinek is a nyelvtudásával, tökéletesen megérteti magát, jobbára nyelvhelyesen beszél kamera előtt improvizálva és tud reflektálni a válaszokra. Ken egyébként igen, masszívan jobban beszéli az angolt, mint a koreai vezetők 99%-a.
Másrészt nemigen láttam eddig akárki mást a magyar techsajtóból videóinterjút készíteni bárkivel angolul magamon és Bochán kívül. -
hemaka
nagyúr
Ken még mindig jó arc.
-
MaUser
addikt
Akcentusából ítélve a koreai úriember minden valószínűség szerint jó pár évet töltött angol anyanyelvi környezetben.
Btw, Bog(?) sem vészes egyáltalán, sőt. Ilyen nyelvtudással már nagyjából üti a francia/kínai/japán/koreai mérnökök/managerek 99,999%-át akivel volt szerencsém beszélgetni, de akár még előadást tartó CEO-k/részlegezetők nagy részét is.
-
gabesszg
aktív tag
Most nem a rosszindulat beszél belőle de, hogy lehet, hogy egy Koreai ffi szebben beszéli az Angolt mint a "mi" küldöttünk (természetesen itt a nyelvbéli különbségekre gondolok). Amúgy meg az arc nagyon jófej és tökéletesen hárít a kérdésekre
-
jacis
nagyúr
Nagyon szimpatikus figura
-
halkow
őstag
Egy rendes foszer ez a Ken ...
-
TRIvidore
tag
Így nem nehèz megígèrni , h hamarabb lesz az LG G Watch R-en Android L, nemde? Egy szó: Marketing...
-
BOBAKILL
őstag
Ha egyszer vennék okosórát (nem fogok egyenlőre mert teljesen feleslegesnek ítélem meg) akkor az ilyen lenne mint az LG-é. Ez nem karperec kinézetű kütyü hanem egy szinte bármihez felvehető ÓRA, okosítva.
Plussz cserélhető a szíja is, ez szintén jó ötlet.
Nagyon szimpi Ken Hong úr, szinte késztetést érez az ember hogy LG-t vegyen.
Komolyan is gondolja hogy az emberek igényei szerint készítik a termékeiket.
# sutszi: -
MrSealRD
veterán
A végén, olyan mintha a Csabát Jabbának mondaná...
Jópofa egy ember. -
dsr
senior tag
Jó interjú volt, nagyon jópofa fickóval
-
TRIvidore
tag
+1. Nem èrtettèl fèlre semmit szerintem
Okos döntès volt az LG rèszèrôl, hogy nem követtèk a Samsungot a kialakításban, a Gear S szàmomra inkàbb okoskarperec mint óra, továbbá le merem fogadni, hogy hamarabb fogja megkapni az LG üdvöskèje Android Wear L frissítèst mint a Samu óràja. A Moto360 ugyan bizonyos piacokon ellenfele lehet (hàla akàr a Lenovonak), àm nem hiszem, hogy az LG veszèlyforràskènt tekintene ilyentèn, (ebben a szegmensben) a Motorolàra. Szerintetek?
-
petipetya
nagyúr
Remek interjú egy remek emberrel. Respect Mr Ken Hong számára, mint mindig.
A telókat valóban bamutatták már korábban, jár is egy dicséret a G3 részére. Az okosórák kapcsán ezeket láttam a sorok között az interjúban:
- Lesz hajlított kijelzős okosóra is.
- Kénytelenek az Android Weart használni az okosóráikban.
- Törekednek arra, hogy az okosóra egyúttal viselhető okos kiegészítő is legyen egyben. Ez dicséretes. Kérdés, hogy mikor jutnak el idáig. Mindenesetre várom.
- Elsősorban az angolszász országokba szánják az okosórákat. A nyelvi akadály miatt mi hivatalosan nem kapunk belőle, de talán a jövőben meg lesz oldva a magyar nyelvi támogatás is - ám itt mintha a guglira mutogatott volna, hogy az ő dolga.Ha valamit félreértettem, akkor javítsatok ki.
-
laverdadb
tag
Esetleg az LG G2rol hallottatok valamit, hogy megkapja a G3ban bemutatott ui-t?
-
TRIvidore
tag
Örült a pàlesznek Hong úr? Milyet kapott vègül?
-
lexter00
őstag
Ken Hong for president
Nagyon bírom a csávót.
-
HartMusk
csendes tag
Lg G Pro 3 lesz?
-
FATtila78
tag
LG Gpad 2 is ütne
-
bélus91
tag
G Flex 2 -vel kapcsolatban nem sikerült valamit kiszedni belőle?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Smart Keyboard, Okos Billentyűzetes Tok iPadhez (Kompatibilitási lista a képek között!)
- Elkelt, értékelésre vár - Apple Pencil 1.gen. + bőr tok
- Gyorstöltős Power Bank - 10600mAh / 22.5W - Kedvező ár!
- Spigen Thin Fit Pro + Spigen Slim Armor Pro Samung Galaxy Z Fold5 -höz
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra gyári billentyűzetes tok
- Motorola Razr 50 256GB 12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia!
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest