- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gargouille
őstag
válasz
#32839680 #40 üzenetére
Hát így már még kevésbé értem, mert most a jog által meghatározott/elismert értékről beszélünk, vagy "valós" értékről? Az egy dolog, hogy mit mond a jog, az meg egy másik, hogy a valóságban mennyi pénzt ad érte valaki. A kettő nagyon nem ugyanaz. Persze ha te a valós érték alatt erre a jogi oldalra gondoltál, akkor tekintsd tárgytalannak amit mondtam.
-
Gargouille
őstag
válasz
#32839680 #36 üzenetére
"Miért kel el 68.000 dollárért egy cs:go skin."
Hát igen, ez tényleg jó kérdés. A véleményemet meg is tartom magamnak (mármint azokról, akik ennyit fizetnek érte).
"Az 25 éves autód hiába ér milliókat mert annyira megkímélt, a biztosító szart sem fizet érte. Mert attól még egy 25 éves autó. Hiába fizetné ki érte valaki egy szalonautó árát."
Az egy dolog, hogy a biztosító (akinek ugye az az érdeke, hogy sokkal kevesebb értékre tartsa a kocsid) mennyire taksálja, az meg egy másik, hogy mennyit adna érte egy vevő ha eladnád. A "valós" értéke - szerintem - az az összeg, amennyiért hajlandó valaki megvásárolni.
Amúgy csupán arra a kijelentésedre próbáltam reflektálni, hogy "Így maximum a fejetekben van valós értéke", mert ez egy elég sarkos kijelentés és úgy gondolom, hogy nem is állja meg a helyét teljesen. Illetve ha elfogadom igaznak, akkor ugyanezzel a logikával a legtöbb szellemi tulajdonnak sincs "valós" értéke.
-
Gargouille
őstag
válasz
#32839680 #32 üzenetére
"Így maximum a fejetekben van valós értéke."
De ha ez így van, akkor miért tudnak belőle valós sportkocsit, valós jachtot, meg valós házat venni sokan? Ha nincs értéke, akkor hogyan lehet valós materiális javakra váltani? Azt mondod itt van valami, aminek nincs értéke. De ha ezt az értéktelen valamit odaadom valakinek, akkor valódi pénzt ad érte. De nem értem a logikát, hogy miért ad érte valós pénzt valaki, ha egyszer nincs értéke?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest