- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
Világos. Funkcionális analfabétának nevezni valakit meg azt javasolni neki hogy olvasson többet tényleg nem sértés. Mi lenne ha sértegetni kezdtél volna? Mindegy, hagyjuk. Nem akarok jobban belemenni mert akkor olyan lesz a vége mint amikor a politikai oldalakon acsarkodunk egymással páran
-
kolopele
nagyúr
Már hogyne érteném? Viszont ez a saját döntésem, nem kötelez rá senki, ráadásul nem is az oktatással van bajom, hanem azokkal a gyerekekkel akik többségében oda járnak. Zavarják azokat akik tanulni szeretnének. Az egészségügy megint más dolog, mert odáig oké hogy fizetem a tb - t, de ha mondjuk a gyerek hirtelen beteg lesz nem fogok várni még két napot sem hogy megnézessem. Külön angolra nem járatom őket, mivel azt én is meg tudom oldani könnyedén, minden egyebet pedig állok nekik (amiket felsoroltál azokat is). Ugye nem várod azt el hogy a szülő csak megcsinálja a gyereket a többi meg legyen az állam dolga?
-
kolopele
nagyúr
válasz
Dalai Láma #48 üzenetére
Nem tudom ez hogyan lenne kivitelezhető, mivel a magánrendeléseken eleve az orvosnak fizetsz. Esetleg úgy gondolod hogy az állam fizesse a magánrendeléseket? Nem hiszem hogy ez megoldható lenne.
Nálunk sem közvetlenül helyben van a magánsuli, autóval visszük, hozzuk őket a nejemmel, éppen ki ér rá, vagy elhozatjuk ismerőssel. -
kolopele
nagyúr
válasz
#56474624 #46 üzenetére
Magánklinikák mindig is voltak, az orvosok ambuláns rendeléseik után mentek a magánrendelésükre, nem új keletű dolgok ezek, várólisták sem 2010 óta léteznek, ehhez elég ha megnézed a google - t. Mindig is volt és lesz is létjogosultságuk ha valaki sürgősen akar vizsgálatot, de ezzel szerintem semmi gond nincsen. Egy átlag vizsgálat kb. 6-15 ezer forint (attól függően hol élsz), ilyenkor ki kellene számolni vajon cigire mennyi megy el egy hónapban.
Más latba esik persze egy komoly vizsgálat, most voltam két hete szív CT - n, na az már 6 számjegyű, de amikor az ember ott érez valamit nem igazán akar várni még pár napot sem. -
kolopele
nagyúr
válasz
#56474624 #43 üzenetére
Erre csak azt tudom mondani mindig lehet az éppen regnáló kormányt szidni mert az a legegyszerűbb. Van választási lehetőség, az én két gyerekem pl. magániskolába járnak, nem kell feltétlenül vegyülni akikkel nem akarunk (első osztály után írattam át őket, egyszerűen annyi ma a h...e gyerek hogy zavarják a normális gyerekeket a tanulásban). Olyan ez mint az egészségügy, sok magánklinika is van, lehet választani hova megyünk betegség esetén. Egyébként ovis korukat ők is az evangélikus intézményben járták ki, és nem maradtak vissza a fejlődésben (hozzáteszem nem vagyok hívő).
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged