- Yettel topik
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Intelligencs #58 üzenetére
A logarléc tényleg jó pofa dolog.
A Sharp 307 funkciós, meg ilyen-olyan grafikus masinák akkor nyernek létjogosultságot, amint a mögöttük rejlő elméleti szaktudás is rendelkezésre áll, hogy tudd, mi is az, amit megkönnyít a számológép használata.
Én az ilyen piaci gépeken a gyökvonást is túlzónak találom, a % gomb nemes egyszerűséggel használhatatlan, amíg valaki nem tud valaki legalább aránypárokkal számolni, nem tudja, mi az összefüggés a 25% áfa és a 0,8 között.Szar Trekhez: Elfogadom, hogy egy jó korrajz aktualitásokkal, mint a Beevis és budhead (úgyse így kell írni, leszarom), de ezek mind Ámeriákniából jönnek, ami kis hazánkban irreleváns, ráadásul csak egy kis réteg az, ami ezt nyomon követi és érti.
Bezzeg a Brian élete! A korabeli Rómáról egy nagyon jó korrajz, humorral fűszerezve, de legalább megjegyzed, ki az a Pilátus és mivel szembesült a keresztény eszmeiség.
és igen, a kötelezők szarok. Egy VUK-ot alsó tagozatban olvastatnak a gyerekekkel. Elég hosszasan és részletgazdagon taglalja, ahogy a kis Vuk megcsócsálja szegény Tás-t. Nem csoda, hogy a sok kisgyereknek elmegy a kedve az olvasástól, ez számukra brutalitás.
Légy jó mindhalálig. Erre melyik gyerek érett meg?
-
macilaci78
nagyúr
Tavaly végzett tanár ismerősöm mondta.
És nehéz logikát, összefüggéseket tenni olyasmibe, amiben ilyen kevés tárgyilagos infó van, egyszerűen elveszik az időbeliség, az arányok. példa: ipari forradalom okozta lendületes fejlődés Európában összehasonlítva az ókori Egyiptom, Mezopotámia, és hasonló térségekkel. Mindkettő a maguk korában kimagasló technikai szintet, életszínvonalt ért el, de az egyik 2000 évet ölelt fel, a másik a tizedét sem.
Vagy a hadtörténet az ókortól napjainkig, ahol még látványosabbak az arányok.Ezeket a folyamatokat min keresztül akarod szemléletesen tanítani, ha annyira tök mindegy tény, ami mögötte van?
-
macilaci78
nagyúr
Az interaktív tábla teljesen más. De egy projektorral/írásvetítővel kivetített szöveg mellé amikor a dékán bebújik az asztalra rakott táskája mögé és hangsúlyoktól, tagolásoktól mentesen felolvassa a gazdaságtörténelem kurzus anyagát, az nonszen a GTK-n.
Erőforrás-pazarlás: Egyszer apámra vártam még gimis koromban, nem is volt mobiltelefon divatban akkoriban még, neki volt egy cégese. A suli mellőli fülkéből felhívtam fatert, merre kolbászol? És le lettem cseszve, hogy a telefonszámát tudom fejből, de a töri évszámokat nem. Szerinted melyik bír nagyobb hasznossággal? A másik véglet, hogy nemes egyszerűséggel az mai töri tananyag egyetlen évszámot követel meg az ókorból és az sem a kort lezáró évszám. Semmit nem kell tudni a kölöknek, azt sem kell csípőből vágni, melyik kort melyik tankönyvben találja.
Töritanárom jegyezte meg, hogy nem tanultam meg kézzel írni.
És a helyesírás: én a gépírást szakdolgozatokon tanultam meg, ezért írok nyelvhelyesen, ezt szoktam meg. Azok a surmók, akik a faszbukkon, chaten nevelkednek, szerinte mit fognak kínlódni egy szakmai önéletrajzzal szakközépiskola után? Nem elgépelésekről beszélek, hanem sújos hejessirasí hibákrol!
-
macilaci78
nagyúr
Azért fáj a keze, mert nincs edzésben. Lesz szíves szorgalmasan jegyzetelni.
Én magyaron, történelmen is össze-vissza rajzolgattam, nyilazgattam az összefüggéseket például, ilyen-olyan jelöléseket használtam például a matematikából, amelyeket nehéz lenne számítógépen bevinni.Szerintem maradjon meg a hagyományos tanítási módszer, a tankönyveket pedig e-book formájában adják ki! Irdatlan mennyiségű papír-t meg lehetne így spórolni. Egy e-book reader felső tagozattól érettségiig elég lenne a nebulónak, az 8 év, kötelező olvasmányok, tankönyvek mind-mind ráférnének egy 8 gigás kártyára. Egyetemre meg lehetne egy újabb (merthát eltelt 8 év), modernebb eszköz, színes kijelző, nagyobb felbontás, több tárhely, stb, ami mondjuk már egy anatómia atlasznak is elég, stb.
Nem, inkább csináljuk a 100k-s dolgokat, amik sokkal többet tudnak, mint elég (500GB HDD???), untig alkalmasak a figyelem elterelésére (Word, jó nagy betűméret, hogy a 3 sorral arrébb lévő gyerekkel is lehessen levelezni, puskázni), mert azt hiszik, Ámerikániábanben erre van igény.
Mindemellett örülök ennek az eszköznek. Szebb színben, kijelzővel akár jöhetne is. Nem félteném annyira, hogy karcolódik, kopik. Bírják a zsanérok, a kijelzőt nem töröm pókhálósra, letehetem a buszon a táskámat a földre, stb, de mégsem kell megfizetnem az ilyen-olyan szabványok árait.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Az érkező Call of Duty is megnehezíti a csalást
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Kuponkunyeráló
- Milyen házat vegyek?
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Thinkpad T16 GEN 1 16" Touch screen vPRO i5 1345U 32GB DDR5 512GB NVME SSD Lenovo Gar.
- Lenovo T480 i7- 8650u / HU bill! / 8Gb DDR4 / 256Gb Nvme SSD / IPS full HD/ újszerű állapot / Win11
- Dell Latitude 5590 / i5 8350u / IPS FHD 15,6" / 8GB DDR4 / 256Gb SSD / Win11
- HP 640 G5 laptop - 14FHD/I5-8265U/8-16-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- HP 650 G4 laptop - 15,6FHD/I5-8250U/8-16GB-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5401 - i5-9400H I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Dell Precision 5540 i7-9850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest