Hirdetés
- iPhone topik
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- Feldagadhat a Pixel 7a aksija, fizet vagy cserél a Google
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- CMF Watch Pro 2 - ebből a poénból többet is ki lehetett volna hozni
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A Xiaomi 15S Pro a Qualcommnak és a MediaTeknek szól
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
saril
senior tag
Én is szkeptikus voltam a gyorstöltéssel kapcsolatban, de én vettem a fáradságot és utánanéztem neten, mit írnak, több forrásból...
mobilgamer.hu: "Valóban káros a gyorstöltés?
Az akku szempontjából valóban az, de ha egy kicsit a dolgok mögé nézünk, akkor rájövünk arra, hogy sokkal hasznosabb, mint amekkora kárt okoz. Egy normál akkumulátort ugyanis 2-3 évnél tovább nem használunk egy okostelefonban, a gyorstöltővel pedig nem tudjuk olyan gyorsan lerontani a telep kapacitását még mindennapos töltés mellett sem, hogy az ebben az intervallumban jelentősen érzékelhető lenne."
forrás: [link]into.hu: "
A kérdés: A gyorstöltés előbb tönkreteszi az akkumulátort?
Nem! Egyrészt, mint fentebb írtam a töltőfejbe lett helyezve a töltésvezérlő, így nem a készülék/akkumulátor forrósodik fel. Másrészt számos új technológia lett alkalmazva, így például az akkumulátorok is kaptak belső vezérlőt, amely összhangban működik a töltőfej vezérlőjével. Ezek tudják ellenőrizni az akkumulátorban található cellák épségét és terhelhetőségét. Ha ezek már idősek azt felismerik és lassabban fogják azokat tölteni."
forrás: [link]mobilcorner.hu itt azért örülhetnek a gyorstöltéstől félők
"Ezek után jogosan merülhet fel a kérdés, hogy árt-e okostelefonunknak ez a fajta töltési módszer. Nos, ha a gyártókat kérdezzük, ők biztosan azt fogják mondani, hogy nem árt a készüléknek. Ebben az az igazság, hogy a telefonokban és az akkumulátorokban lévő elektronika elég okos ahhoz, hogy az akkut megóvja, de azzal nem igazán lehet mit kezdeni, hogy a gyorstöltés kevésbé hatékony. Ez azért baj, mert a veszteség hő formájában jelentkezik, és a készülékek egyik legnagyobb ellensége a melegedés. Ha egy telefont mindig gyorstöltővel használunk, akkor az akkumulátora szükségszerűen előbb fog elhasználódni. Egy átlagos akkumulátor, a hagyományos töltési módszert alkalmazva 1,5-2 évig minden gond nélkül üzemel, míg a csak gyorstöltővel töltött készülék akkumulátora akár már 1 év után is észrevehetjük, hogy kevesebb ideig bírja."
forrás: [link]bitport.hu "A gyorstöltő segít a napi használatban, de sokan félnek attól, hogy rövidíti az akku élettartamát. Szakértők szerint azonban ez nem igaz, már ha az akkumulátorban és/vagy a töltő elektronikájában nincs valamilyen hiba."
forrás: [link]tech2.hu "Elméletileg nem tesz jót az akkunak a túl gyors töltés, a gyakorlatban viszont sokkal hasznosabb, mint amennyi gondot okoz, főleg ha a telefonban nagy kapacitású akkumulátor van és ezt rövid időn belül kell újratölteni. Amíg az akkumulátor töltés közben nem hevül fel túlságosan, addig véleményem szerint használható a gyorstöltés."
forrás: [link]Egyébként aki fél a gyorstöltéstől az számos, már itt tárgyalt módon tudja szabályozni azt, egyes telefonokban szoftveresen, ha nem adott a szoftveres szabályozás, akkor más, pl: kis áramerősségű töltőfejjel (1-2amper) vagy "gagyibb" kábellel is akár, illetve ha 5-10 wattos Qi töltőn tölti, az is megfelelő, és még a type-c illetve régebbi telefonoknál a micro usb aljzat-ot is kíméli vele.
Az én meglátásom az hogy az emberek 80%-a 1-2 éven belül cseréli a telefont, aki nem, az pedig, az ezzel "megtakarított" pénzből akár ki is cseréltetheti egy gyári akkura a régit. Én is 2-3 évente cserélem a telefonomat egy újabb model-re, kb. ennyi idő az, amíg támogatják a telefonon lévő op. rendszert is, és az hogy a telefon up to date, elég fontos a mai világban.
A másik dolog hogy én gyűlölöm ha egy telefon lassú, ez pedig évek alatt, vagy így, vagy úgy, az lesz. Az hogy ez direkt csinálják így, vagy elhasználódik, egy másik téma.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest