Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• saril

senior tag

Én is szkeptikus voltam a gyorstöltéssel kapcsolatban, de én vettem a fáradságot és utánanéztem neten, mit írnak, több forrásból...

mobilgamer.hu: "Valóban káros a gyorstöltés?

Az akku szempontjából valóban az, de ha egy kicsit a dolgok mögé nézünk, akkor rájövünk arra, hogy sokkal hasznosabb, mint amekkora kárt okoz. Egy normál akkumulátort ugyanis 2-3 évnél tovább nem használunk egy okostelefonban, a gyorstöltővel pedig nem tudjuk olyan gyorsan lerontani a telep kapacitását még mindennapos töltés mellett sem, hogy az ebben az intervallumban jelentősen érzékelhető lenne."
    forrás: [link]

into.hu: "
    A kérdés: A gyorstöltés előbb tönkreteszi az akkumulátort?
    Nem! Egyrészt, mint fentebb írtam a töltőfejbe lett helyezve a töltésvezérlő, így nem a készülék/akkumulátor forrósodik fel. Másrészt számos új technológia lett alkalmazva, így például az akkumulátorok is kaptak belső vezérlőt, amely összhangban működik a töltőfej vezérlőjével. Ezek tudják ellenőrizni az akkumulátorban található cellák épségét és terhelhetőségét. Ha ezek már idősek azt felismerik és lassabban fogják azokat tölteni."

mobilcorner.hu itt azért örülhetnek a gyorstöltéstől félők :U
    "Ezek után jogosan merülhet fel a kérdés, hogy árt-e okostelefonunknak ez a fajta töltési módszer. Nos, ha a gyártókat kérdezzük, ők biztosan azt fogják mondani, hogy nem árt a készüléknek. Ebben az az igazság, hogy a telefonokban és az akkumulátorokban lévő elektronika elég okos ahhoz, hogy az akkut megóvja, de azzal nem igazán lehet mit kezdeni, hogy a gyorstöltés kevésbé hatékony. Ez azért baj, mert a veszteség hő formájában jelentkezik, és a készülékek egyik legnagyobb ellensége a melegedés. Ha egy telefont mindig gyorstöltővel használunk, akkor az akkumulátora szükségszerűen előbb fog elhasználódni. Egy átlagos akkumulátor, a hagyományos töltési módszert alkalmazva 1,5-2 évig minden gond nélkül üzemel, míg a csak gyorstöltővel töltött készülék akkumulátora akár már 1 év után is észrevehetjük, hogy kevesebb ideig bírja."

bitport.hu "A gyorstöltő segít a napi használatban, de sokan félnek attól, hogy rövidíti az akku élettartamát. Szakértők szerint azonban ez nem igaz, már ha az akkumulátorban és/vagy a töltő elektronikájában nincs valamilyen hiba."

tech2.hu "Elméletileg nem tesz jót az akkunak a túl gyors töltés, a gyakorlatban viszont sokkal hasznosabb, mint amennyi gondot okoz, főleg ha a telefonban nagy kapacitású akkumulátor van és ezt rövid időn belül kell újratölteni. Amíg az akkumulátor töltés közben nem hevül fel túlságosan, addig véleményem szerint használható a gyorstöltés."

Egyébként aki fél a gyorstöltéstől az számos, már itt tárgyalt módon tudja szabályozni azt, egyes telefonokban szoftveresen, ha nem adott a szoftveres szabályozás, akkor más, pl: kis áramerősségű töltőfejjel (1-2amper) vagy "gagyibb" kábellel is akár, illetve ha 5-10 wattos Qi töltőn tölti, az is megfelelő, és még a type-c illetve régebbi telefonoknál a micro usb aljzat-ot is kíméli vele.
    Az én meglátásom az hogy az emberek 80%-a 1-2 éven belül cseréli a telefont, aki nem, az pedig, az ezzel "megtakarított" pénzből akár ki is cseréltetheti egy gyári akkura a régit. Én is 2-3 évente cserélem a telefonomat egy újabb model-re, kb. ennyi idő az, amíg támogatják a telefonon lévő op. rendszert is, és az hogy a telefon up to date, elég fontos a mai világban.
    A másik dolog hogy én gyűlölöm ha egy telefon lassú, ez pedig évek alatt, vagy így, vagy úgy, az lesz. Az hogy ez direkt csinálják így, vagy elhasználódik, egy másik téma. :))

• saril

senior tag

válasz t72killer #38 üzenetére

aha, utána meg vártál 2 percet mire bebootol, régi szép idők :))

Új hozzászólás Aktív témák