- Telekom mobilszolgáltatások
- Hogy bírja a Xiaomi 17T Pro az egész napos városnézést?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Xiaomi 17T Pro – korábban érkezik a siker?
- Nagyobb kijelzőt kap a Xiaomi 18 Pro - hátul
- Xiaomi 17T - T-modell
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
andras.m
csendes tag
Dxomark megtévesztő. Nekem is xiaomi-m van(mi note 3) és nagyon szeretem és a kamerája is korrekt de nem tükrözi a dxomark-os(90) pontszámait és ebből kiindulva lehet egy kis igazság hogy a xiaomi felé húznak. Szóval biztos jó a mi 10 kamerája , de biztos hogy nem a legjobb.
-
joey04
titán
Az a baj, hogy nagyon erőlteted ezt az olcsóbb, drágább telefon kérdéskört. Egyszerűsítsünk: Teljesen mindegy melyik gyártó melyik modellje van ennek a listának az élén, mert egy fizetett teszt az egész, amire nem szabad alapozni. Gyártótól és modelltől függetlenül. Olyan mint az EISA díjak pl.
-
hroberto
veterán
Nem, neked nem volt meg a lényeg. Amikor a méregdrága Huawei vagy Samsung modell volt az első, akkor is megkapta az oldal és a modell ugyanezen kritikát. Az, hogy te szelektíven olvasol és adott készülékek topikjaiban nem vetted észre, vagy nem is jártál azon topikokban esetleg, az más téma.
Szerintem hagyjuk. Elbeszélünk egymás mellett!
-
joey04
titán
Nem, neked nem volt meg a lényeg. Amikor a méregdrága Huawei vagy Samsung modell volt az első, akkor is megkapta az oldal és a modell ugyanezen kritikát. Az, hogy te szelektíven olvasol és adott készülékek topikjaiban nem vetted észre, vagy nem is jártál azon topikokban esetleg, az más téma.
-
Bagoly01
őstag
Ott vannak a teszt képek a készülékekről, ugyanarról a témáról, ugyanabban a helyzetben. Nem szorul magyarázatra szerintem. Össze lehet hasonlítani képeket. A pontozás megint más. Csak ugye ha nem a kedvenc márka van az első helyen, akkor jön a sírás, pedig ott vannak a teszt képek..
-
hroberto
veterán
A pontrendszerük nem tükrözi a képminőséget. Ha egy telefonon van széles látószög meg tele lencse (ezek meglétét is pontozzák) előfordul, hogy több pontot kap, mint amielyikben nincs. Hiába csinál az utóbbi jobb képet. A képminőség csak egy összetevője az össz pontszámnak. Emiatt nem minden esetben az kap több pontot amelyik jobb képet lő.
Rendben, ez egy elfogadható magyarázat. Csak ugye nem ezzel vagy hasonlóval magyarázzák, ha egy olcsó telefon jobb értékelést kap mint a drágább, hanem rögtön azzal, hogy fizettett teszt. És ez már kicsit unalmas.
-
Ricardo
titán
A pontrendszerük nem tükrözi a képminőséget. Ha egy telefonon van széles látószög meg tele lencse (ezek meglétét is pontozzák) előfordul, hogy több pontot kap, mint amielyikben nincs. Hiába csinál az utóbbi jobb képet. A képminőség csak egy összetevője az össz pontszámnak. Emiatt nem minden esetben az kap több pontot amelyik jobb képet lő.
-
Noukoum
veterán
Még ha nem is fizetettek, az átlagfelhasználó által lőtt fotók sokszor nem igazolják ennek a tesztnek a sorrendjét. Többség nem piszkálja a mobilt, csak fotózz. És úgy más is lehet az eredmény.
Nyilván a többségnek csak savanyú a szőlő, ha az ő mobilmárkája lenne az élen egyáltalán nem zavarná a dolog. Így viszont nagyon bassza a csőrét hogy a Xiaomi lepipál mindent, még azt is ami 2x annyiba kerül.
Ahogy említetted nem csak a techlapok, a userek is általában azzal jönnek hogy droidban hol van A chip ami az xy teszten milyen jó pontot tudott. Aha, az biztos nem kamu, ott miért nem látunk ezektől az emberektől panaszt? Na vajon miért, mert az alma volt az élen és az a lényeg.. Kabaré az egész. -
hroberto
veterán
he? mondtam én hogy az alma jobb? egyáltalán minek lett bekeverve? mert viktorka bedobta?
leírtam már korábban: szerintem fel van fújva a kamera dolog. mindegyik nagyon jó, apró különbségek vannak. amikor a samu vagy huawei előz így be éppen csak a friss cuccával akkor is fel van hozva, hogy a dxomark le van fizetve. senki nem veszi őket komolyan.Ha ennyire biztos, hogy le vannak fizetve miért hivatkoznak rájuk több tech oldalon (többek között itt is)?
Ennyi erővel a független benchmark tesztek is fizetettek, ahol rendszeresen az alma viszi a prímet. -
pusszycat
nagyúr
Ritka hogy egyet értünk valamiben de ebben nagyon is. A Doxmark is olyan lett mint az AnTuTu. Követhetetlen pontrendszer, mindíg úgy alakítva hogy az új tuti jobb legyen mint a régebbi. Belemagyaráznak mindent de az átlag user ebből vajmi keveset lát és még kevesebbet ért. Marketing a köbön kevés érdemi fejlődéssel. Ha hinnénk nekik és ilyen rohamos tempóban fejlődnének a kamerák akkor már rég DSLR szinten lennének.
-
Stabi83
senior tag
he? mondtam én hogy az alma jobb? egyáltalán minek lett bekeverve? mert viktorka bedobta?
leírtam már korábban: szerintem fel van fújva a kamera dolog. mindegyik nagyon jó, apró különbségek vannak. amikor a samu vagy huawei előz így be éppen csak a friss cuccával akkor is fel van hozva, hogy a dxomark le van fizetve. senki nem veszi őket komolyan.Ritka hogy egyet értünk valamiben de ebben nagyon is. A Doxmark is olyan lett mint az AnTuTu. Követhetetlen pontrendszer, mindíg úgy alakítva hogy az új tuti jobb legyen mint a régebbi. Belemagyaráznak mindent de az átlag user ebből vajmi keveset lát és még kevesebbet ért. Marketing a köbön kevés érdemi fejlődéssel. Ha hinnénk nekik és ilyen rohamos tempóban fejlődnének a kamerák akkor már rég DSLR szinten lennének.
-
joey04
titán
leírtam már korábban: szerintem fel van fújva a kamera dolog. mindegyik nagyon jó, apró különbségek vannak. amikor a samu vagy huawei előz így be éppen csak a friss cuccával akkor is fel van hozva, hogy a dxomark le van fizetve. senki nem veszi őket komolyan. -
hroberto
veterán
-
Namelesske
addikt
Hát remélem szoftverre is fognak figyelmet fordítani, mert a MIUI is stagnál a 8-as verzió óta. Egyre több idegesítő dolgot raknak bele, a jó dolgokat meg nem GDPR biztosra csinálják hanem simán kiveszik mindenféle gondolkodás nélkül. Lásd Google Dialer és Google Messages dualism kezelése. Például ha elutasítasz egy hívást akkor a másik számodról küld válasz üzenetet. Partnerek kollégák meg állnak hülyén milyen 30as szám írogat nekik. Nem lehet default simet állítani az smsekhez. A Global variáns ráadásul lassan frissül, szóval hónapokig képes idegesíteni egy egy hibával. Én használtam a Note 4-et de az sokkal jobb volt mint az akkori Huawei Emui. Mára inkább egy szinten vannak. Szégyen.
-
joey04
titán
-
pusszycat
nagyúr
-
hroberto
veterán
-
kalimist
aktív tag
-
hroberto
veterán
-
atee_13
őstag
"Feléért elvállaltam volna a dizájn ötletelést minden gyártónál", mivel mindvégig csak a dizájnról volt szó SEMMI másról azt hittem ez elég.
Egyébként meg az idézetem így lenne helyes "Ebbe nagy pénzt ölni
" ha nem az van, hogy nálam csal a monitor...De akkor most kiemelem, hogy a mondandóm csak a dizájnra fordított összegre vonatkozik. Amihez szerintem nagy befektetett munkát nem kellett eszközölniük a gyártóknak.
-
Ricardo
titán
-
atee_13
őstag
-
Ricardo
titán
"Popup kamerások kicsit a total kijelző miatt de ennyi. Ebbe nagy pénzt ölni "
Az ugye megvan, hogy nem kizárólag a dizájnra költik a fejlesztési pénzt? Sőt!
-
atee_13
őstag
Most márkától eltekintve telefon dizájnban van bármiféle fejlődés az utóbbi években?
Popup kamerások kicsit a total kijelző miatt de ennyi. Ebbe nagy pénzt ölni

Feléért elvállaltam volna a dizájn ötletelést minden gyártónál

-
joey04
titán
Nap kommentje!
Ja várj nem
Kicsit el vagy már maradva, az a csodás Samsung kamera sem csak "Samsung" fejlesztés
Xiaomi elég sok pénzt rakott a fejlesztésekbe, kezd látszani az eredménye, igaz a termékek árai is feljebb mentek. De még így is jobb áron adják a telefonokat mint a konkurencia.
Joey04: A Huawei vagy a Samsung szerinted nem ezt csinálja vagy netalán az alma
Az alma biztos nem, azok sóherek ehhez. a többi meg igen, bele is építik a készülékek árába. na most már ezek is.
-
joey04
titán
Olyan vicces, mikor egy kínai gyártó az első (vagy csak a Xiaomi, erre most nem emlékszem) náluk, mindig be kell böfögnöd valami trollkodást.
Ha persze, az Apple lesz az első, az tiszta eredmény lesz, mi?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De le is iratkozom a topikról, mert ⬇️

ok puszi.
-
törölt tag
-
Noukoum
veterán
-
moleculez
veterán
A kezdeti másolóiparból megszedték magukat annyira, hogy már megtehetik. Így végül mi, userek járunk jól.
-
Ricardo
titán
-
Depression
veterán
Nagyon szerettem volna egy samu A70-et, csak a kameráját eléggé lehúzzák, és nincs rá gcam. Miért van az, hogy gcam-mel jobbak lesznek a képek? Itt van a K&F.
Tény és való, hogy a mátrai erőmű felújítása sem kerül annyiba, mint egy kamera szoftvere, az nonszensz. -
Noukoum
veterán
Mintha a többi gyártó nem másolná a többit.. ezt mindenhova belehetne büfögni, miért csak huawei / xiaomi topikban van ilyen?
-
novinyul
veterán
"Komoly összeget fektet a Xiaomi kutatás-fejlesztésbe" - Ezt gondolom úgy kell érteni, hogy vettek pár csúcskészüléket a konkurencia készleteiből hogy lássák mit kell lemásolni
Nap kommentje!
Ja várj nem
Kicsit el vagy már maradva, az a csodás Samsung kamera sem csak "Samsung" fejlesztés
Xiaomi elég sok pénzt rakott a fejlesztésekbe, kezd látszani az eredménye, igaz a termékek árai is feljebb mentek. De még így is jobb áron adják a telefonokat mint a konkurencia.
Joey04: A Huawei vagy a Samsung szerinted nem ezt csinálja vagy netalán az alma
-
pusszycat
nagyúr
Megkívántam egy MI 10 Pro-t, az sem zavar ha összeollózták, mindenhonnan csak a jót. Persze nem holnap veszem meg, vagyok annyira rafinált, majd év végén kb. BF-kor. Lehet elég lesz a MI 10. is. Már csak ezen kell törjem a fejem.
-
Bagoly01
őstag
Olyan vicces, mikor egy kínai gyártó az első (vagy csak a Xiaomi, erre most nem emlékszem) náluk, mindig be kell böfögnöd valami trollkodást.

Ja csak xiaomi a gyakorlatban is mutat valamit kamera téren. Tájékozódni kellene.
-
Viktor0610
MODERÁTOR

-
vicze
félisten
Elég sokat kell most R&D-re költsenek, mert a kutatási központ Wuhanban van...
-
Ricardo
titán
-
Stabi83
senior tag
Ebben most igazad van. Az viszont sajnálatos hogy minden gyártónál így van már. Az AnTuTu sem reveláns már. Minden generációnál új pontozás van és sokkal nagyobb pontnövekedést lát az emberint ami valós lenne.
-
joey04
titán
"Komoly összeget fektet a Xiaomi kutatás-fejlesztésbe" - Ezt gondolom úgy kell érteni, hogy vettek pár csúcskészüléket a konkurencia készleteiből hogy lássák mit kell lemásolni
Egyrészt, másrészt valamiből pénzelni kellett a dxomark eredményeket is. Azt is besöpörték a kutatás-fejlesztés kalapba biztos.
-
Asd9820
csendes tag
-
Stabi83
senior tag
-
törölt tag
-
MikeWazowski
veterán
Nap kommentje, és még igaz is
-
jacis
nagyúr
-
margithid
veterán
K30ról és új Redmi/Redmi Note sorozatról nincs új hír?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Balu77: MS365 home family (6usr) kalandok, miért nem ér semmit az 5 csillagos értékelés
- AliExpress tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hogy bírja a Xiaomi 17T Pro az egész napos városnézést?
- TCL LCD és LED TV-k
- Medence topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- További aktív témák...
- Intel Core i5-2320 Processor
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512/12GB független
- Silent Night PC - Corsair, B250, i7-7700, 16Gb, GTX 1660 6Gb, 1,25Gb Tárhely - Windows 10
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey OLED G8 G85SU monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKRacing Premium Master gamer szék!
- Dell Latitude 5401,14" FHD,i7-9850H,16GB DDR4,512GB SSD,WIN11,ÚJ AKKU
- Apple iPhone 16 Pro 128GB Black Titanium Karcmentes állapot 91% akkumulátor
- NVME, M2 NGFF, 2,5" SATA SSD-k vegyes OEM márkák és prémium típusok, sok újszerű. 128GB-1TB
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760 i7 13700K 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB Aerocool P500B Digi ARGB 750W
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
leírtam már korábban: szerintem fel van fújva a kamera dolog. mindegyik nagyon jó, apró különbségek vannak. amikor a samu vagy huawei előz így be éppen csak a friss cuccával akkor is fel van hozva, hogy a dxomark le van fizetve. senki nem veszi őket komolyan.
" ha nem az van, hogy nálam csal a monitor...
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)