Komoly összeget fektet a Xiaomi kutatás-fejlesztésbe

A Mi 10 bemutatóján a tavalyi árbevételről és az idei számokról is szó esett. A Pro modell meghozta a kamerás részleg munkájának gyümölcsét: remekül szerepelt a DxOMarknál.

Hirdetés

Nem lett éppenséggel olcsó a Xiaomi Mi 10 és a Mi 10 Pro, ugyanakkor nem is kiugró trend, hogy egy márka minden földi jóval megpakolja mobiljait, cserébe magasabb összeget kér el, mint egy generációval korábban. A Mi Note 10 és a 10 Pro már tavaly bizonyította, hogy a Xiaomi kamerás részlege komoly versenyzővé emelte a vállalat készülékeit, és a mai csúcsszéria ezekre az alapokra építkezik. Ennek az eredménye a Mi 10 Pro remeklése a minőséget vizsgáló DxOMarknál, ahol a phablet 134 pontot gyűjtött be a fotós, 104-et a videós és 124 pontot az összesített szekcióban.

Nem lehetett olcsó az ízig-vérig topkategóriás, 108 megapixeles főkamerával szerelt Mi 10 fejlesztése
Nem lehetett olcsó az ízig-vérig topkategóriás, 108 megapixeles főkamerával szerelt Mi 10 fejlesztése [+]

Persze nem csak a kamerák igényelnek komoly befektetést: a gyártó tavaly hétmilliárd jüant, azaz 311 milliárd forintot költött kutatás-fejlesztésre, ez az összeg idén pedig tízmilliárd jüanra, azaz 445 milliárd forintra ugorhat. Ennek eredményeképpen összehajtható kijelzős Xiaomi is érkezhet, igaz: a körbetekert paneles Mi Mix Alpha megjelenését törölték.A fejlesztésekre fordított összegek persze idővel visszatükröződnek a vételáron, és pont ez a helyzet a Mi 10-ek esetében. A gyártó lojális bázisa ugyanakkor most már a Xiaomitól is legjobbat várja el dizájn, hardver és fotós-videós tekintetben. Ami egyébként 2019-et illeti, a Xiaomi több mint 200 milliárd jüan, azaz 8,9 billió forint árbevételre tett szert, ezt viszont a koronavírus negatív gazdasági hatásai miatt nehéz lesz megismételni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés