- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szmissz
senior tag
"Túlmisztifikált, túlbecsült, túlárazott, feleslegesen ajnározott termékek"
Ok.
Szerintem meg az Android rendszer (jelenleg és még egy jóideig) egy gányolt szarhalmaz, egy szaggatós, másolt hulladék. A rá épülő készülékek meg 80%-ban ocsmányak és igénytelenek. A 4.1 es rendszerrel ígérnek simaságot arra a pár készülékre amin majd elérhető lesz valamikor, ez is szánalmas. Ja és nem sima. Próbálta Androidos kollégám és már kínjában röhögve mesélte, hogy ez is beszaggat. A Google market (Play) meg egy szemétdomb.
Megvehetném bármelyiket, mégis az új iPhone-t veszem, ami sajnos megint a legdrágább lesz, de én inkább itt kötök "kompromisszumot".
Na? Tetszik az én definícióm?
-
szmissz
senior tag
A gond akkor kezdődik, amikor a 0 Ft-os Ace tulajok(és társaik) jönnek osztani az észt...
Értem, hogy azt vette, sőt meg is értem, ha nem akar (vagy többségében nem tud) 150+ fizetni egy okostelefonért, de kezdelje helyén a dolgot és ne is említse(!!!), nemhogy egy oldalon, vagy topikban, de egy interneten az iPhone-al.
-
szmissz
senior tag
Na igen, mindig kiderül az Android VS iPhone viták során valamikor, hogy az ár mekkora probléma az iPhone esetében...
Jó lenne, ha fele ennyibe kerülne, így sokkal többen tapasztalhatnák meg a valóságot vele kapcsolatban, nem kéne az előítéleteikre támaszkodva véleményt alkotni a tapasztalatok helyett.
-
madgie
titán
Szerintem nem ilyen fekete vagy fehér a dolog, de mindegy
Nálam elfér egy íróasztalon a Samsung telefon meg az Apple tablet, de egy keynote-nak nevezett agymosást sem tudtam soha másfél percnél tovább nézni, a Samsung oldaláról meg rettentően antipatikus volt az NX (fotós) "hadjáratuk", amikor hamis információkkal akarták meggyőzni a honlapjukon a fotózás iránt érdeklődőket, hogy mennyire rossz a Micro 4/3. Ezektől függetlenül vennék NX-et, ha úgy hozná a sors és volna miért (jelenleg nincs és teljesen érthetetlen módon azóta lapít a Samsung abban a szegmensben)
-
madgie
titán
Általánosítás és sarkítás másfél sorban, gratulálok.
iPad-em van, de bevallom, ki se próbáltam soha az iMessage-t. Nincs rá szükségem. Mint ahogy a BT fájlküldésre meg az MMS-re sem. A telefonomon (WP7) viszont időnként használom a beépített messenger/fb klienst és marhára nem érdekel, hogy hívják.
-
-
madgie
titán
Én elhiszem, de a Blade-nél is az volt, hogy másfél év egyetlen egyszer kellett volna valami hülyeség miatt a BT fájlküldés, akkor sem ment elsőre. Ott is kerestünk a haverok között egy olyan telefont, amit látott, oda ment a kép, onnan meg oda, ahová eredetileg kellett volna. Ez minden, csak nem 100%-os megoldás (számomra)
-
erdoke
titán
A te állításodra reagáltam, amiben általánosan fogalmaztál. Apple termékek, rémlik?
Mennyiben érdekli a költség a vásárlót? Felső kategóriás érintős okostelefonért besétélok a lejárt hűségemmel a szolgáltatómhoz, és pontosan ugyanannyiért elém teszik a legfrissebb Samsung és Apple modellt. Ez a tipikus vásárlási mód errefelé és az USA-ban is, tehát a legnagyobb piacokon. Miért lenne csúsztatás az igazság?
Mindezek mellett az Apple fele annyi eladott okostelefonon négyszer akkora hasznot realizál. Mi a probléma az értelmezéssel?
Arról nincs információm, mennyivel több a hasznuk az utóbbi negyedévben eladott hétszeres tablet mennyiségen. -
erdoke
titán
Besétálsz kint a 3 legnagyobb szolgáltató bármelyikéhez, és ugyanúgy 199 dollárt fizetsz a 16 GB-os iPhone 4S-ért, mint a hasonló SGS3-ért. EU-ban dettó. Erről beszéltem, amit te írtál, az pedig leginkább a blabla kategóriába tartozik. A saját példád ~10 %-os különbsége, és a hozzá csapott "jóval drágábbak az Apple termékek" pedig egy rossz vicc, ugye? A műanyag 10-es Samsung tabok vs. iPad árak is megvannak? Gondolom, sokkal drágább az is?
(#1264) hobizoli
Egy apróságot kihagytál a rémtörténetből. Mekkora volt az a Full HD videó, 5-600 MB? Elballagok PC-t keresni, feltolom a videót a telefonra WiFi-n, megiszik egy kávét, és mire visszajövök, ti mg mindig BT fájlcseréltek, wazz.
Bedobtad volna Dropboxba vagy SkyDrive-ra, és küldtél volna neki egy linket... -
-
szmissz
senior tag
"Az gyengeség lenne, ha elismerné h az imádott kütyü valamit nem tud?"
Az gyengeség lenne, ha elismernék a droid/Samsung tulajok, hogy a készülékük egy olcsóbb iPhone másolat?
Én elismertem:
"nagyon klassz, hogy androiddal meg tudta volna oldani."
arnyekxxx: Nincs szegénynek otthon internete vajon? Nem bírta volna ki, ha mailben, dropboxon, youtubeon, vagy akárhogy megy a videó? Arra tippelnék, hogy igen.
-
erdoke
titán
Keressek olyan zug GSM boltot, ami engem igazol? A felső-közép és felső kategóriás okostelefonok legnagyobb piacain 70 % körüli vagy feletti a szolgáltatói értékesítési modell részesedése. Értelemszerűen ezt érdemes hasonlítani. Egyébként se drasztikus az árkülönbség, +10 % a legnagyobb számban eladott verzióknál. Ennyit kb. indokol is az anyaghasználat, a fém és üveg többet ér, mint a repedező szappantartó műanyag.
Memóriakártyát akkor vegyük bele a képbe, ha garantáltan legalább olyan gyors, mint a beépített flash.(#1221) lenox
Ugyanazt mondod, amit én. Ha minimális a különbség, esetleg forintra ugyanannyiba kerül, miért fájna nekem, hogy többet keres rajta a gyártó? -
szmissz
senior tag
Tuti be vannak szarva a trend alakulásától. Egy típussal a 77%-ot zsebrevágják, nyerik a pert, jön az új készülék, ami minden rekordot megint meg fog dönteni.
"hogy az emberek nagy része inkább vesz mást, ami jobban megéri neki"
Amire van pénzük.
" Csökken a piaci részesedésük, és az iparági nyereségi arányuk is"
Ami minden rekordot megdöntött és folyamatosan nő. Furcsa dolgokat képzelődsz
-
-
Xero
nagyúr
Hidd el az Apple lesz*rja, hogy mekkora a piaci telítettsége, ha a haszon több mint a fele nála landol.
Nem nehéz úgy piacot nyerni, hogy minden árkategóriában van versenyző. Nyilván így marha nehéz olyan hasznot produkálni, de ez meg a cég döntése.Az Apple soha sem akart belépni az olcsóbb kategóriákba semmilyen termékével, hiszen akkor máris jönnének a minőségi kompromisszumok, amik nem férnek bele az arculatba.
-
zotyesz66
őstag
Szerintem nem tett bele mindent. Korrekt hardvert tett bele, az igaz, de gyakorlatilag már tényleg ne haragudj, de az a véleményem, hogy a droidos vonaluk full gagyi, már ami a kivitelt illeti. Kevés kivétellel nincs normális készülékház, csak mennyiség, mennyiség, mennyiség.
És az olcsó készülékeik hardveresen is heréltek, míg a Sony Ericsson pl. tavaly odatette magát, elismerést kaptak is, de egyebet nem nagyon.
Én dühös vagyok a Samsungra, mert tudnak jót csinálni, de androidos vonalon nem is akarnak. -
szmissz
senior tag
Megnézem a videót, legalábbis, ha érdekesen adják elő, de előre mondom:
Tök lényegtelen, hogy ki, mit talált fel. Az iPhone kategóriát teremtett, forradalmat csinált, az évek óta tartó okostelefonos(hulladékokat) kisöpörte a megoldásaival.
Nem a rugós görgetéssel, nem a lekerekített ikonokkal. Hanem azzal, ahogy az iPhone megszületett, ahogy van, teljes egészében.
De mivel azt nem lehet levédetni, hogy "kurvajó telefon, ami egy pillanat alatt szánalmassá teszi minden elődjét", ezért a részleteket "kell" védeni és azokkal lehet fellépni a konkurencia ellen.
szerk: Már nézem a videót, és próbálom megállni, hogy ne zárjam be, amikor ilyenek hangzanak el, hogy Wozniak invented everything, meg ő volt az igazi géniusz. Ő egy jó feladat megoldó mérnök volt. Nem látnok, nem inventor, hanem melós.
-
törölt tag
Ez komoly. Viszont emiatt még lehet, pluszban perlik majd a Samut, mert még plusz (ingyen)reklámot is az Apple csinált nekik, ráadásul úgy, hogy a saját nyereségét csökkentette ezzel.
Olyan sokat kiáltottak farkast, hogy most már mindenki farkasnak látja, bármi is kerül az orruk elé.
-
erdoke
titán
Jaja, pont erről szólt eddig a tablet történelem, hogy a Samsung, az Asus, a Motorola és a többiek annyival olcsóbban adták ugyanazt. Hoppá, mégsem? Az USA-ban jelenleg 300-350 dollár között lehet venni refurbished-új iPad 2-t. A Galaxy Tab 10.1-ek mennyivel olcsóbbak? Kamu történeteket én is tudok költeni...
(#918) arnyekxxx
Pl. mert nem lehet velük TELEFONÁLNI ("Samsung Smartphones")?
Nagyon kilóg a lóláb, hogy úgy folytatsz keresztes hadjáratot, hogy az általad emlegetett készülékeknek soha a közelébe nem szagoltál.. Prada, WinCE alapú PDA-k, stb. iPhone? -
Tin
veterán
amúgy ez a cikk remekül reprezentálja az átlag apple felhasználókat (tisztelet a kivételnek, nem belekötni!).
fogalmuk sincs róla, hogy mi a helyzet másokkal, de - ahogy itt a fórumon is látszik - szeretnek a tények ismerete nélkül olyanokat állítani, amik egyszerűen nem igazak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Windows 11
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Augusztusi hardverszuflé
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen videókártyát?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / Samsung SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RTX 5050/5060/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest