- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- iPhone topik
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
Ha Ez így igaz, az tényleg komoly előrelépést jelent. Főleg ha az ár is csak $350-ról $370-re emelkedik.
Ez azért örömteli.Ugyanakkor nem tudom, mekkora mozgásra lehet számítani. Nyilvánvaló, hogy az eddigi i5-ök és i7-ek ára kénytelen lesz lefelé mozogni Jó 20-25%-kal.
De az amd áraira nem tudom, milyen hatással lehetne. Hacsak az intel nem árazza durván alul a 8700-at ($280-300) akkor a hatmagos i5-tel lehetnek egy árban a ryzen 5-ökkel. Mivel az intel elsősorban nem a HT képessége alapján válogatja az i7 és i5 lapkákat, hanem hogy milyen magas frekvenciát tud elérni, így ha az i5 $220-$280 közé árazódik, akkor egyáltalán nem kényszeríti ez az amdt árcsökkentésre.Csak az a kérdés, hogy a ryzen 7 esetén lesz-e árcsökkenés. Ha a 8700k olyan mértékben megközelíti multiban az 1800x-et, és még singleben is durván alázza, akkor az 1700x és az 1800x esetén várható szerintem némi árcsökkentés.
Az 1700 ugyanúgy 65W-os, mint a 8700 és közel azonos az alapórajelük is, de több magja van. Itt az intel chip szerintem csak akkor győzhet (abban az értelemben hogy komoly árcsökkentésre kényszerít), ha durván túllépi a tdp keretet.A másik dolog, ami amellett szól, hogy az amd nem fog árat csökkenteni a coffee lake érkeztének hatására, hogy ha az intel magszám emelésének hatására a következő egy évben elkezdenek jobban optimalizálni a magasabb magszámra (4-6-8 helyett 6-8-12), akkor valójában ez az amd magas magszámú procijainak hajtja a vizet. Tehát lehet akár kivárásra is játszani.
Én azokat sajnálom picit, akik az elmúlt 1-2 évben ruháztak be 6700k, 7700k-ra úgy, hogy na ezt most megreszkírozom, aztán 5-6 évig világbajnok jó lesz. Az életciklusok valószínűleg megrövidülnek. Ami persze nem jelenti, hogy rossz vagy lassú lesz, csak hamarabb jön el az, hogy már nem az elérhető legjobb. Vajon hány 6700k, 7700k tulajnak ne dobbanna meg a szíve, hogy ugyanannyjért lehetne 'másfélszer erősebb is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Reklámblokkolók topikja
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Hollow Knight és Silksong
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Robotporszívók
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- BESZÁMÍTÁS! "ÚJ" Cooler Master Masterliquid 360L CORE vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB ZALMAN N4 Cooler Master 650W
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest