Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tothmaxy182

őstag

válasz ceia #172 üzenetére

Akkor mondom az én példám... vagyis a szüleimét. Pentium 4 (2,6 Ghz), 1Gb RAM, Geeforce FX 5600 videókártya. Kb 8-10 éves konfiguráció. Szülőknek kéne dolgozni, és netezni, ilyen egyszerű feladatokra felesleges másik gépet venni. 10 éve ez eléggé felső-közép kategória volt. Természetesen akkor röhögve futott rajt az XP... És tökéletesen ment rajta kb 4-5 évvel ezelőttig, amikor kijött az SP3. Azóta gyakorlatilag használhatatlan, zabálja a RAM-ot, folyamatosan pörgeti a procit, tekeri a HDD-t. Míg beboot-ol az egy örökkévalóság, miután teljesen betöltött, és indítok egy Firefox-ot, az jó 20 másodperc, mire elindul. Ha indítás után megy a vírusirtó is, akkor addig felesleges mást elindítani, mert tuti megfagy a csába az egész. A Firefox 3-nál több tabbal megint csak használhatatlan. Egy egyszerű Intéző megnyitására is komoly másodperceket kell várni.
    És itt ne beszéljünk már user errorról, mert ezt a gépet még én vettem anno, újan! Mindig is én telepítettem, és sokáig én is használtam, szóval ismerem, mint a tenyeremet. Régen jó volt XP-vel, ma már nagyon nem, egyszerűen azért, mert nagyon megnőtt az XP gépigénye. Ment is fel rá XP helyett a Linux Mint Xfce, azóta kb 3-szor gyorsabb, mint XP-vel...

• tothmaxy182

őstag

válasz n00n #140 üzenetére

Amellett, hogy tényleg gáz, azért szerintem egy gyerek sem hal bele, ha össze kell söpörnie napközi alatt egy termet...
    Mi is gyomláltuk a suli kertjét általánosban, meg ilyenek... Ettől csak felelősségteljesebb lesz!

(#141) vittorio7: Azért ne hasonlítsd össze a kínai gyerekmunkát, azzal, hogy egy gyereknek fel kell söpörnie egy termet... 10 perc az egész... Kínában meg 8-10 órában rakják össze 8 évesen az iPhone-odat, és Te meg megveszed 250ezerért...

• tothmaxy182

őstag

válasz 8th #110 üzenetére

Tudom, nem is vitáztunk, azt a kijelentést nem rád értettem. Más fórumokban megosztottam már a tapasztalataimat, és volt egy-két ember, aki nekem ugrott, hogy a Windows szent és sérthetetlen, és hülye vagyok, ha nem azt használom... Mondhattam bármit, ez akkor is úgy van... Pedig a saját lap-topomon én is win7-et használok, csak a szülőkén van Mint Xfce...

• tothmaxy182

őstag

válasz 8th #84 üzenetére

Az Ubuntunak sokkal nagyobb a gépigénye, mint a Linux Mint-nek, főleg az Xfce változatnak...
    A Mint honlapján a minimumkonfignál az Xfce változat RAM igénye 384 MB RAM...
    Az alap Xfce rendszer nálam 260Mb RAM-ot eszik. Az XP sokkal-sokkal többet.

A hiba biztos hogy nem nálam van, ugyanez a gép 512 Mb RAM-mal 8-10 éve röhögve vitte az XP-t, de az SP3 óta csak szenvedés... Nem "telepítgetek össze-vissza", nem az én gépem, hanem a szüleimé... Alap XP, egy NOD32, egy Office, meg egy böngésző van rajta, semmi más. Ők pedig semmi plusz szoftvert nem raknak rá.

Ezt a gépet még középiskolás koromban vettem, akkor is és azóta is én telepítem, ha szükség van rá, csak most már a szüleim használják. Úgy ismerem, mint a tenyeremet. Hidd el, ha mondom, sokkal gyorsabb rajt a Mint Xfce(fél éves rendszer), mint az XP(13 éves rendszer, ha az SP3-at nézzük, akkor 6 éves). Pedig újan még egy felső-közép kategóriás gép volt, és mint olyan természetesen hasított rajt az akkori Microsoft OP-rendszer, tehát az XP... Most meg szinte folyamatosan 80% fölött pörgeti a procit (rengetegszer 100%-on), és csak úgy nyeli a RAM-ot...

Nem bántom én az XP-t... Sokáig használtam és szerettem. Ide is csak a saját tapasztalatomat írtam le.
    De legközelebbre, amikor ismét kialakul egy Linux-XP vita, akkorra lemérem a szülők gépén néhány program indulását XP és Xfce között...
    Ha most érzésre kell számokat mondanom, akkor frissen boot-olt, teljesen betöltött rendszerről indítva:
    -Firefox XP-n 10-15mp; Mint-en 6-7mp...
    -Intéző/fájlkezelő XP-n 5-6mp; Mint-en rögtön...
    -Távoli asztali kapcsolat XP-n 7-8mp; Mint-en 1-2mp (pedig Linux-os gépről csatlakozik Win-es gépre)...
    -Youtube videó (480p, teljes képernyő) XP-n akadozik, néhány másodpercre folyamatos; Mint-en folyamatos, náha megakad...

(#86) hunluki: A több desktopot én is kigyomláltam a szülőknek, mert azt nem vette be a gyomruk... :))

• tothmaxy182

őstag

válasz Ed3r_X_ #79 üzenetére

"Linux Mint XP helyett? A 32 bitesnek nagyobb gépigénye van vagy 2x, mint az XP-nek."

Ez egyáltalán nem igaz! Hétvégén tettem fel egy Pentium 4-es; 1 Gb RAM-os gépre a Linux Mint Xfce rendszert egy XP helyett, és kész megváltás volt a csere. Az XP az SP3 óta gyakorlatilag halott 1,5 Gb RAM alatt, alapból megkajál nálam 4-500 Mb RAM-ot, kell mellé egy vírusirtó is, plusz ha nyitok egy Firefox-ot és ne adj Isten 3 fülön megnyitok 3 különböző lapot, akkor kb meg is halt az egész rendszer. Gyakorlatilag használhatatlan, a görgetés baromira akadozik, a youtube videók teljes képernyőn 360p-n is diavetítésnek tűnnek. Amíg megnyitok egy Intézőt, az 5-7 másodperc.
    És hiába telepítem újra, 1-2 hét után ugyanúgy belassul.
    Ellenben a Mint csodát tett a géppel, kb 3-szor gyorsabb lett tőle, és felismerte magától az összes hardvert, nyomtatót, szkennert, stb...

Szóval csak óvatosan az ilyen kijelentésekkel!!

• tothmaxy182

őstag

válasz #41133696 #59 üzenetére

És akkor mi van, ha a nagymaminak becsusszan a féreg? Hacsak nem internetbankol, akkor baromira tök mindegy... Bár majd biztos ellopja a nagymami facebook jelszavát és "buzi vagyok" állapotokat posztol neki facebookra... Ha a nagymamai, aki napi 1x fellép a netre egy idő után észreveszi, hogy lassul a gépe a spamektől, szól az unokának, az újrarakja az XP-t, aztán megint jó lesz egy darabig...

• tothmaxy182

őstag

Most kell visszatérni Win 98-ra... Az már annyira ritka, hogy kb ugyanannyira foglalkoznak vele a crackerek, mint a Linux disztribúciókkal... ;]

• tothmaxy182

őstag

Szüleim gépére feltettem a Linux Mint-et... A célnak tökéletesen megfelel, és nagyon szépen futott (XP-nél sokkal simábban)...
    Úgyhogy náluk megvolt a váltás, csak nem Windows-ra... ;]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés