- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Android szakmai topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
válasz
Black&White #97 üzenetére
Azért az nem kevés egy Huawei-ért... Pláne ha belevesszük, hogy minden hivatalos magyar/EU-s sarccal együtt már bőven több, mint 200k-ba kerülne, ami szerintem egyértelműen sok érte. Pláne úgy, hogy annyiért már gyakorlatilag bármelyik konkurense (részint még a szifon is) beszerezhető.
-
Black&White
addikt
Ali-ról már rendelhető.Az alapmodell 600$ tokkal vonóval, DHL-lel.
LINK -
TTTotya
senior tag
Tetszik szemből, a hardver sem rossz, de hátulról nem jön be, (a kamera kialakítás számomra a Nexus 5-öt idézi)
-
ricsi8800gt
addikt
Ez nagyon Gyönyörű,Grat a Huaweinek.
-
-
willope
tag
Na de ácsi, elöb még úgy volt, hogy Mate 7-ed van. Én azt hasonlítottam az S6-hoz teljesítményben. A Mate8-ról nem tudunk sokat, csak a számokat papíron. Hogy milyen az összeszerelés, vannak-e hibái, meg a mindennapokban hog teljesít azt max a bennfentesek tudják.
Azt meg tartom és emelem, hogy az S6 grafikai teljesítményben lenyomja a Mate 7-et. (a kortársát). -
atike
nagyúr
válasz
Black&White #84 üzenetére
Az OIS-t már megtaláltam én is, a másikra hol van valami forrás...? A proci bírna többet is - bár a 120 fps is jobb, mint a semmi...
-
atike
nagyúr
Nem írom ide is, de kell...
Jaj, leírtam...
A kameráról nincs bővebb infó? OIS, slow motion, valami...?
-
RaveForce
veterán
akkor mégegyszer: az hogy a közel 1 éves kostrukciót megelőzték, az nem azt jelenti, hogy utolérték őket, műsrészt azok az eredmények ideális körülmények között egy munkapadon történtek, mint linkeltem fentebb, tehát lehet még az egy évest se fogták be, ami mégnagyobb lemaradás, mindezt úgy hogy közel sem kell annyi pixelt mozgatni, summa: elég messze járnak még teljesítményben, de az tulzás volt a kollegatól hogy nulla a graf teljesitmény, igen.
-
válasz
RaveForce #80 üzenetére
Ezen teszt szerint egymagos teljesítményben a Kirin proci 25% előnnyel bír az S6-hoz képest., [link]több magosban is veri az S6 ban található Exynos-7420 -at.grafikus teljesítményben alatta lesz,de gazából a lényeg azon volt, hogy nulla grafikus teljesítménynek nevezi ezt a SOC-ot azért vicces.
-
RaveForce
veterán
pedig tetszik-nem tetszik teljesítményben nem érte utol, a szinte egy éves SoC-ukat utolérni, az azt jelenti, hogy ugyanúgy le vannak maradva. az anyagminőségük viszont példás, bár azzal már a P6 idejében sem volt probléma, nem úgy a külső, bár ez is kezd végre itt-ott egyedi lenni, nade a GUI design... bár egy launcher mindent megold
-
Ezeket nem tudom honnan veszed. lehet meglepődnél, ha megkarcolnád az S6 ot, mert nekem már most karcos, pedig pár napos.Az hogy karcolgatod, nem jelenti azt, hogy a Huawei nem érte utol a Samsungot teljesítményben, mind pedig minőségben. és van ott grafikus teljesítmény, kb annyira túlzás azt mondani, hogy nincs mögötte grafikus teljesítmény , mint ahogy te túlzásnak tartod a kenterbe verős mondatot.
Kicsit vicces azt olvasni, hogy azt gondolod, hogy ezt a SOC-ot a RR3, vagy az MC5 kifekteti, arról ne is beszéljünk, hogy elméletileg olcsóbb lesz, mint az S6. -
Kasya
nagyúr
Most esik csak le, hogy az ujjlenyomat olvasó hátra került, ami vezetés közben macera..ejj.
-
G-Guts
aktív tag
„a 32 GB-os adattárolóval rendelkezőben 3 GB, a 64 GB-os tárhellyel felvértezettben pedig 4 GB RAM kapott helyet” Mikor szoknak már le a gyártók erről a marhaságról?... Semmi köze a tárhelynek a RAM-hoz.
-
Halkow.
senior tag
Nagyon jó lett!
Nagyon jó áron adják főleg a 128GB-ost, ennek örülök
-
Sza_Sa
senior tag
Példa: Lenne 2 telefon egymás mellett. Az egyik egy Kirin 950 Qhd kijelzővel, ami gyorsan működne, szokásos mikro lagokkal. És lenne egy ugyan olyan hardverrel szerelt teló fhd panellal, ami bitang gyors lenne, gyorsabb mint egy iphone a legjobb időszakában, valahol az ios 6 körül. Melyiket választanátok sasszeműek?
Én lesz☆rnám a Qhd-2K-4K-8K-t, nekem a telefon olyan gyors legyen, hogy a bokámat is lefossam ha elkezdem használni!
Az fhd-t ésszerű felbontásnak tartom ekkora méretben, most is egy olyan telefont használok, de inkább maradok ezen a felbontáson, ha cserébe gyorsul a felhasználás. -
Kasya
nagyúr
S6-ot azert hoztam fel, hogy van hw ami birja gond nelkul terheles alatt is a felbontast. Ezzel probaltam arra mutatni, hogy van mar kelloen eros hw, ami birja a magas felbontasokat.
Legalabbis ugy ertelmeztem a hsz-t, hogy ugy gondolod, a telefonok erre meg nem alkalmasak. Ha a Snapi 801-rol volt szo, akkor targytalan. -
bteebi
veterán
"Meg mindig a G3-nal tartunk, ahol sw alapon volt a legnagyobb hiba?"
Jól mondod, a legnagyobb, de nem pusztán az volt. Az update-ek sokat segítettek, de azért azt szerintem el lehet képzelni, hogy nagyobb teljesítmény kell 78%-kal több pixel etetéséhez.
"Amugy a 2k-s jatek gond nelkul megy az S6-on es elvezetes, gyonyorű."
Elhiszem, de az Exynos 7420-at ne hasonlítsuk már a Snapdragon 801-hez... Illetve meg lehet tenni, de az előbbi grafikus képességei egy kicsit jobbak. Itt meg lehet nézni az első táblázatot, van olyan teszt, ahol az Exynos 7420 (SGS6) több, mint kétszer akkora fps-t produkál, mint a Snapdragon 801 (SGS5), pedig ott még "csak" FHD-t kell meghajtania...
-
törölt tag
Én épp ezért írtam a Note-ot. Az én igényeimet csak a Note tudja kielégíteni. A telefonok csúcsa. És csak azért hoztam azt példának, mert ha már a Hüvely 6 colos, akkor lehetne konkurencia is, de mint említetted ott a tollé és a köré tett szolgáltatások. Ezért nem is lehet vele egy lapon említeni. Samsung launcherét én se szeretem, de a Hüvely iOS-es launchere egyenesen sz*r. Ezért az első dolgom mindig a Nova.
Egyébként addig nem érdekel, hogy milyen a telefon hardvere amíg nem jön elő, hogy szinte ugyan annyi pénzért mit kapok, és ebben jelenleg a Samsung adja a legtöbbet, még ha divat is utálni, ez a mocskos tény. Optimalizálást elismerem, hogy nem a legjobban oldják meg, de leginkább a külsős appokkal van gond, arról meg nem ők tehetnek. Én amondó vagyok, hogy inkább laggoljon be minimálisat nagy ritkán, minthogy legyen egy iOS féle "nem túl sokoldalú" rendszer a telefonon.
Viszont kezdeményezném azt is Samungéknál, hogy a vérnyomásmérős lepésszámlálós sz*rokat hagyják meg a Gear-eknek, a telóba nem kell.
-
Kasya
nagyúr
Meg mindig a G3-nal tartunk, ahol sw alapon volt a legnagyobb hiba?
Amugy a 2k-s jatek gond nelkul megy az S6-on es elvezetes, gyonyorű.(#62) willope: ilyen tanacsokat ne adj, mert azert az S6 fem kerete tud karcolodni, ha direkt karcolgatjak. Osszessegeben viszont jol birja a strapat es a GG uveg elobb karcolodik.
-
bteebi
veterán
válasz
janeszgol #40 üzenetére
"Lehet anno elbaltázott lépés volt az 5 col FHD panellel megjelenni."
Szerintem meg pont az az ideális... Időnként úgyis látszanak a pixelek (játékoknál minimálisan zavaró), de egyébként gyönyörű képük van. A QHD (78%-kal több pixel), pláne a 4K (négyszer annyi pixel) viszont szerintem teljesen értelmetlen egy telefonba, mert sokkal nagyobb az erőforrásigényük, még a legerősebb SoC-kat is alaposan megdolgoztatják.
#43: "Ez a "szerencsére nem QHD, mert az hülyeség" vélemények még mindig kellenek ide? Nem unjátok?"
Nem. Ha már majd kellően erős lesz a hardver, akkor tőlem akár 8K is lehet a felbontás 2"-on is, de nemrég még a menüben való lapozgatás is lagos volt QHD felbontáson (LG G3), nemhogy a játékok... Nem fog zavarni a feleslegesen nagy felbontás, ha nem vezet a telefon használatának észrevehető romlásához (lagolás, akadozó játékok, érezhetően kisebb üzemidő). Nyilván javul a képminőség a nagyobb felbontás hatására, de nem éri meg minden áron.
-
bteebi
veterán
válasz
balazs_pro #4 üzenetére
Leszámítva azt, hogy 6"-os. 5"-os, nagyon-nagyon max. 5,5"-os méretben viszont tényleg verhetetlen lenne.
-
-
willope
tag
Ha tényleg napi szinten használsz S6-ot, akkor tudhatod, hogy anyaghasználat, készülékminöség és tartósság teekintetében is piszkosul egyben van. Az optimalizáltság jogos kritika, de a hardver a Smsungnál nagyon a helyén van. Csak tegyél két próbát:
1:karcold meg a huawei aluminium hátulját a Sam szintén alumínium keretével. Megsúgom, sikerüni fog, és az S6-on nem fog nyomot hagyni.
2: Csak játsz egyet Real Racing 3-al. Vagy Modern Combat 5-el. Hiába van legalább annyira optimalizálva a Máté mint a Samu, ha nincs mögötte grafikai teljesítmény. -
wolfman
veterán
Nincs egy éve, hogy az emberek értetlenül álltak a QHD bevezetése mellett telefonoknál, FullHd mindenre elég volt, már azzal is az volt a baj, hogy zabálta az akksit. Most meg rendre azt lehet olvasni, hogy 'mérnincs benne QHD'? Nem mondok rá semmit, csak hogy megint annak a tipikus esete, mikor utólag igényt kovácsoltak egy kifejlesztett technológiához.
-
akooos
veterán
Pl anyaghasználat, készülékminőség, tartósság, szoftveres optimalizáltság. Mindegyikre tudnék példát felhozni, de tényleg nem szeretném ha ki lennék kiáltva Samsung haternek
Ez a személyes véleményem, ahogy egy későbbi hsz-emben írtam. Jó, persze lehet, hogy kicsit túloztam azzal, hogy kenterbe veri Samsungot minden téren, de már rég utolérte
Napi szinten használok Samu S6-ot, ahogy Mate 7-et is, tehát nem a levegőből kapkodom össze amit leírok.(#55) RaveForce:
Ha van rálátásod és ismered a Huawei termékpalettáját, akkor miért mondod, hogy egyértelmű a Samsung szuperioritása? Próbálj ki egy Mate 7-et vagy P8-at vagy akár egy Honor 6 / 7-et -
Yany
addikt
Sajnos egyáltalán nem felfújt dolog: több telóhoz is volt közöm a procival és webezés közben is képes totál felhevülni a cucc. A 808-as Snapik rendre ott loholnak a 810-esek nyomában, ami 2 minusz maggal igen ciki a 810-re nézve. A throttling gyakorlatilag fölöslegessé teszi a 810-es socokat, sőt, egy 808 jobb is, mert fogyasztásban sokkal barátibb, miközben a gyakorlatban nem is lassabb.
-
willope
tag
Pl. milyen téren, mesélj.
Nem mintha a huawei ellen lennék, de ez erös túlzás a részedröl.
Gondolom kb akkor volt utoljára Samsungod amikor nekem huaweiem -
akooos
veterán
válasz
#24536576 #52 üzenetére
Nem akarok flame warba belemenni. Nevezhet bárki ***************-nak, nem sértődök meg rajta, a véleményemet továbbra is fenntartom
A mondatodat pedig meg is lehetne fordítani, mit tud a Note amit a Mate nem. Az S-Pent hagyjuk, annak nincs egyik cégnél se megfelelője. Van akinek jobban bejön a Huawei formavilága, launchere, mint a Samsungé. Én is ilyen vagyok, nem szeretem a TouchWizt
Egyébként ennyi erővel elég lenne a Samsung (vagy bármi más) a mobilpiacon, mint gyártó, hiszen majdnem az összes telefon ugyan azt tudja, csak más gyártja
-
Xaels
félisten
válasz
tothmaxy182 #1 üzenetére
Az S810-et rendesen felfújta a média... Egyébként mire ezt megveheted addigra már az S820 is ott fog az ajtón kopogtatni. Szó sincs arról, hogy a Qualcomm elfelejtett bármit is.
Ez a telefon meg hurka. Nincs benne semmi igazi innováció hiába van egyben. A várható áráért cserébe én több "lelket" várnék el.
-
joey04
titán
szép és erős gép, bár fura, hogy karácsonyra nem lesz kész...
a 32 GB-os adattárolóval rendelkezőben 3 GB, a 64 GB-os tárhellyel felvértezettben pedig 4 GB RAM kapott helyet
ezért viszont
-
jacis
nagyúr
Nagyon komoly gépezet lett. Nem semmi, hogy milyen fejlődésen ment keresztül a gyártó.
-
törölt tag
Hát ennek is ronda lett a hátoldala, talán a szürke még kinéz valahogy. Előlapja viszont adja, nagyon szép ilyen kis kávákkal, Sony, apple tanulhatna tőlük. Viszont ha tényleg 200K körül lövik be az árat, akkor miért ne vegyen az ember egy Note-ot?
Ez a "szerencsére nem QHD, mert az hülyeség" vélemények még mindig kellenek ide? Nem unjátok? Van aki VR-hez akarja használni, annak kell. Másik, amivel kinevettetik magukat az ilyen emberek, hogy most elég a FULLHD, de amikor HD telók voltak, ugyan úgy rinyáltak, hogy minek a FHD? Elég a sima Hd.
Ha rajtatok múlna a fejlődés...
-
Magnat
veterán
-
Szilofon
aktív tag
Nagyon szép telefon,a tudása meg bőven kielégítő. Az aksi +
-
janeszgol
félisten
367 ppi. Amúgy még sosem olvastam negatívumként azt, hogy valami közelíti a retina felbontást.
Ezt is megértük.
Oké elismerem igazad van. Miért? Mert már 2 (lassan 3) éve 400 ppi felettiek a csúcsmobilok. Ezt szokták meg a csúcsmobilok vásárlói és aki erre érzékeny, azt nem fogja kielégíteni a kitűnő ház, anyagminőség, forma, méretes akku, 4 giga ram.
Lehet anno elbaltázott lépés volt az 5 col FHD panellel megjelenni. Hagyhatták volna ezt a felbontást 5,5+ colra és akkor most tovább tudnák futtatni a készülékeket (eladási gondok, sok embernek bőven megfelelnek a 2-3 éves mobilok is). Minden esetre a kevés QHD panel arra következtet, hogy óvatosabban bánnak a felbontással már.
-
Magnat
veterán
Szigorúan csak egy teszt erejéig (egyébként nem látom értelmét a qhd-nak, pedig nekem is jó a szemem) kíváncsi lennék, h qhd-ban is gyorsabb lenne-e, mint az S6.
-
ctvagyok
őstag
válasz
janeszgol #10 üzenetére
Azért 6" és az FHD nem annyira acélos. Erősen közelíti a Retina felbontását. Egy 5s meg a G4 között szemmel látható a különbség még normál távolságokból is. Közelről meg pláne. Persze ettől meg bőven elég az FHD, de szerintem 400ppi alá nem nagyon kéne menni csúcskategóriaban.
Meg mindig a P8 a legszebb huawei nekem. Bár ez a Mate S féle design sem rossz.
-
PeteePeti
őstag
Állítólag:
3GB/32GB – 480$
4GB/64GB – 590$
4GB/128GB – 700$
-
RaveForce
veterán
kíváncsi vagyok mit gurit majd a SoC ha nem így tesztelik [link]
Így azért könnyű beérni az exynost, ami már eleve egy éves, és az új még nagyobbat dob, biztos ezért kapott csak Full HD-t, hogy a teszteken ne kullogjon a végén, ha több kakaó lenne benne kérdés nélkül meglépték volna, és majd meg is fogják a QHD-t. -
willope
tag
Nem kell, már van telóm,nem kell már van telóm, nem kell már van telóm......
Gyönyörüséges lett. Ilyen telefonokat érdemes kiadni.
-
atikó
őstag
dula sim-rōl semmi hir?!
Egyebkent a mate 7 az szebb.
-
Black&White
addikt
válasz
janeszgol #25 üzenetére
Az előző postban írtam is, hogy a nemzetközi verziók azok tudják.
Ezeket kapod itthon a T-nél, vagy az edigitálban.
És ezek a nemzetközi verziók általában az adott típus alapverziói.
Tehát kevesebb RAM, kisebb tárhely, nincs NFC, ilyesmik.
Viszont a pár hónapja megnyitott vmall.eu, hivatalos Huawei/Honor store is árul kínai belpiacos készüléket, pl az előbb említett P8 variánsokat, szóval van kavarás... -
A 2. Vesztes
senior tag
Ez valami györnyörűséges!
De ha ilyenem lenne, biztosan kipárnázott páncéltáskában hordanám, nehogy megsérüljön a kijelzője.
Vuff!
-
janeszgol
félisten
válasz
Black&White #23 üzenetére
Hmm. És ezek ide is jöttek, vagy az EU-ba? Akkor ez ekerülte a figyelmem. Pedig azt hittem (mivel eddig ezt láttam), hogy amik az EU-ba jönnek Huawei telefonok, kivétel nélkül ismerik a B20-at.
-
akooos
veterán
Kár a 6"-ért. Elég lett volna 5,7 is. Kíváncsi leszek a GPU-ra és a valós user élményekre.
-
janeszgol
félisten
válasz
undersance #18 üzenetére
Meg a Honor 4X-ből is és még biztos találunk Honort. Igaz pontatlanul fogalmaztam, mivel a Honor is a Huawei-hez köthező. De érdekes, hogy a Huawei nével jelzettekben benne van, míg a Honorok nem mindegyikében.
-
Black&White
addikt
válasz
janeszgol #10 üzenetére
A Mate S-nél pl már az összes variáns megkapta a B20 támogatást, viszont a korábbi felső-közép, vagy felső kategóriás készülékek közül csak az egykártyás, nemzetközi verziók.
Jó lenne, ha a Mate S példája lenne az irány, mert az adott típus bikább verziói eddig minden esetben kínai piacra készültek, B20 nélkül. -
Egyszerűen nagyszerű. És az akkumulátor miatt még kap egy plusz pontot tőlem.
-
mtcob
senior tag
Gyönyörű
Egyre szimpatikusabb a huawei, kifejezetten tetszenek az újabb készülékeik
Spec pedig tökéletes, FHD-nál nagyobb felbontás (nekem) fölösleges, nagy akksi, erős proci, jó kinézet, (remélhetőleg) versenyképes ár..mi kell még? -
zeon.hu
nagyúr
must have!
persze majd ha lejjebb megy az ára -
h-yle
addikt
i5-ös koprocesszorral hasítani fog. 6600K FTW!
-
törölt tag
Asszem egy fél évet nyúzom még a mostani telóm, és valszeg az utód ez lesz. Hány % lehet a kijelző? 85%?
-
Šolaire
veterán
Elfogadnám lehet megvan a telóm utódja. Már csak az ár érdekel.
-
benjonino
tag
Én meg azt nem értem, miért nem azonnal világszerte dobják piacra a kínai helyett? Megvárják míg a konkurrencia teríti a világ piacot?
-
janeszgol
félisten
válasz
tothmaxy182 #6 üzenetére
És milyen órajelekkel ment az S810, illetve az Exynos?
A cikkhez: örömmel látom, hogy a Huawei felesleges marhaságok (QHD, 4K) helyett inkább lényegesebb dolgokkal foglalkozik (kialakítás, anyagminőség). Vagy az is lehet a magyarázat, hogy a GPU nem anyira erős hozzá.
Kasya A kamera majdnem minden létező Huawei-ben jó. Illetve ha jól tudom, a Huawei-ek közül ami 4G-s, az támogatja a B20-at.
-
mrThomi
addikt
árrol lehet tudni/sejteni valamit ?
-
maláj
addikt
-
tothmaxy182
őstag
válasz
twollah1976 #3 üzenetére
Oké, de erre meg azt mondom, hogy hiába jött pl az Exynos 7420 később, mint a Snapdragon 810, kb másfélszer erősebb is annál (Benchmark alapján). Mert ha csak annyi lenne, hogy fél évvel később jött és ugyanolyan erős, akkor oké, volt idejük kifejleszteni, optimalizálni. De nem! Sokkal-sokkal erősebb. És oké, kisebb csíkszélesség, de eddig a Qualcomm ült az ARM SoC-ok trónján. Hogy sikerült ennyire lemaradni?
-
Kasya
nagyúr
Ha a kep-test arany 75% lesz, valtok
Bar a felbontast sajnalom...illetve meg erdekelne a 4g kompatibilitas es a kamera. -
balazs_pro
tag
FHD, végre, kösz jézus, ez lesz a következő telefonom. Hibátlan.
-
twollah1976
őstag
válasz
tothmaxy182 #1 üzenetére
Azert azt ne felejsuk el, hogy a Snapdragon 810 joval hamarabb a piacon volt, mint a tobbi SoC.
-
4264adam
veterán
Na ez csúcs készülék számomra, nem úgy mint a nagy neves gyártók közép felső kategóriái 200k ért
-
tothmaxy182
őstag
Most akkor hirtelen mindenki megtanult bivalyerős, frankón működő SoC-okat tervezni (Apple A9, Samsung Exynos, Huawei Kirin), egyedül a Qualcomm felejtett el (Snapdragon 810 fiaskó)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest