- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- Yettel topik
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Colonel993
senior tag
válasz
kisbancsa #111 üzenetére
Pont ez a lényeg; a kicseszett leszűkült látókör és hogy képtelen felfogni... NEM Magyarország a célcsoport.
Attól, hogy még ott magyarban, lehet kapni... nem azt jelenti, hogy az ottani keresethez fogják beigazítani az árát.
Amerika, és Európa fejlett gazdasági szintjéhez és nincs is mit ezen meglepődni.
EZ a célcsoport.Nem a hungarisztánban eladott; sokat mondok, 20 készülék...
Már csak azért sem, mert ha valaki MÉGIS megteheti, hogy megvegye magának a készüléket Magyarországon, az totál nem nézi az árcédulát.
Illetve totál mindegy... így se meg úgyse érdekelt az a pirinyó ország a gigantikus farokságaival...A készülék ára rendben van. PONT.
-
Colonel993
senior tag
válasz
Quasi_modo #92 üzenetére
Ok az átlag nem... a Tiéd nem...
De most ha én annyit kerestem?
Igyekeztem valamiben emelni kicsit magyar irányba.Másik pont, hogy én mint röghöz kötött ember; "Bölcsőm lesz a koporsóm" alapon, rákényszerültem több irányból is, hogy elhagyjam az országot, egy igen szomorú tény.
Soha nem gondoltam volna, nem is szándékoztam... de nagyon gyors lefolyással változtak a dolgok igen szűk idő periódusban.Ha van szabadidőm... tök szép, csilivili meg jó minden, de hiányzik a Margitsziget.
A nyelvem hétköznapi használata (bár annyi a Spanyol bevándorló mint a szemét... ha nagyon kell a változatosság elkezdem tanulni az angolra)
Talán kicsit még Budapest mindennapi konfrontálódásai is... (itt ha talán 1X volt valami anyázás este kinn az utcán... de fényes nappal.. pfff; ESZKJÚZMí, SZORRÍ...)Amúgy nem, nem szívtam semmit
már vagy 4 napja -
Colonel993
senior tag
Bocsi, hogy közbeVAU...
Sajnos tény, hogy egy alacsony gazdasági helyzetből, jóléti államba, országba kerülve megrészegedik az egó (vagy szimplán gyakrabban részeg a USER
)
De Magyarból amit többségben tapasztalsz mint "sznob" MAGYAR, az tényleg az akit el kell kerülni...
A másik véglet, aki olyan jól asszimilálódott... vagy igyekszik asszimilálódni, hogy sehogy nem mondanád meg róla, hogy magyar, kivétel ha megszólal, vagy megnézed az ID-jét.
(Bár érdekes momentum, hogy van Holland-magyar ismerős... mindig lehidalok mikor Magyarul társalgunk null akcentus minden nélkül... olyan mikor nézel egy filmet, de a szinkron valahogy nem passzol a karakterhez )A legtöbb British azért panaszkodik, mert ebbe születtek... és nemigazán tudják a spórolás koncepcióját.
Mint mikor mi panaszkodunk, és van még lejjebb és jönnek Afrikával (csak ők nemigazán fórumoznak)
Illetve ha azt nézem, hogy az otthoni kiemelt bérezésemet is kenterbe vágta az itteni régi fekete melóm bérezése... :/ ami megsúgom; fele volt az itteni minimál bérnek
Más a viszonylat...Én még mindig a Tesco-s HAM-et veszem, a Tesco-s sajtot, nem előre szelt kenyeret hanem friss egészet a péktől külön elmászva kicsit olcsóban (1font 1Kg Lengyel-Magyar boltból vs 1.20 800g Teszkó)
Üdítők csínján, de a csapvíz tényleg borzasztóan rossz itt.
Alkohol készletemmel egy hónapra bőven 3X jobban elvagyok eresztve mint otthon, tehát ezen is spórolok.Rentel kell mindig ügyesen lavírozni... mert az tud drága... és nagyon drága lenni...
A Britek életfelfogása is teljesen más...
Barátom ha a hét végére tud szabadon 30 Fontot úgy, hogy minden kiadása megvolt... Pörög mint az őrült, örömében.
Kérdezd a BritetNem Zsírkirályság ez, csak nekünk 36 órás műszakokat toló, 4 órákat alvó, havi max 200-300 között kereső Magyaroknak az.
A munka itt attól még ugyan úgy munka.
De én Pl akarok dolgozni... meg 10-12 órát röhögve... 3X annyiért mint otthon... fele annyi kiadásommal (igen az árak jobbak ebben-abban számomra... ) -
Colonel993
senior tag
válasz
Andrewhouse #87 üzenetére
Úgy érzem nem elég a szókincsem arra, hogy kifejezzem milyen BULLSHITET hánytál ide...
Üdv...
-
Colonel993
senior tag
válasz
davidsone #60 üzenetére
Nem olcsó, de normális ára van... itteni keresetből még a nyitó árral is bőven belefér.
Fizetve rentet és minden hóbelevancot, koplalnom se kell...+
spawn21, Quasi_modo
Most komolyan azt hiszitek, hogy ez itt valami JUSZT AD ez a pénz?
A hajléktalanoknak nincs felső kategóriás telefonjuk, ez tény... de mindegyiknek van egy valami olcsóbb samsungja, kapja a különböző benefitseket... a havi minimálbért ami 1040-1200 Font között van valahol de minimum 800 Fontot CSAK MERT !
Itt a hajléktalanok nem a koccintóstól fetrengő, bűzlő, zavargó, igénytelen nép...Rajzolnak aszfaltra, az általuk vett színes krétával, elmesélik a történetük írásban és képekben (van egy csóka akit mindennap a városban már konkrétan keresek... mert valami Qrvajó a kézügyessége és mindig tud valami érdekeset "aszfaltra vetni" ).
A legtöbbön néha jobb ruha van, mint amiben/amikkel kijöttem Magyarországról korábban.
Más kérdés, hogy a legtöbb egész nap be van drogozva, de összességében ártalmatlanok.
Van nyilvános toalett a tenger part közelében (Free), ezzel egyetemben nyilvános zuhanyzó is.
Egyszer kíváncsiságból megnéztem; otthon a Margitszigeti FIZETŐS, állítólag takarított illemhely nem nézett ki ilyen patentul !London mélyén vannak csúnya sztereotípiák, de ilyen helyekre nem jár épeszű ember... (meg úgy eleve Londonba
)
De most tényleg... tényleg nekem akarjátok megmondani a frankót, aki idekinn él... hogy ez MILYEN HÚHA meg ÚÚÚÚ MENNYI összeg ?!
Még csak nem is keresek jól az átlaghoz képest de bármikor vehetnék egy S6 Edge-t... csak mert tetszik...
Az utcában minden 100-200 méterenként van GSM bolt, és a kirakatban, nem lepurcant Sanyierikszonok vannak, hanem 2-3 Edge, Szifon, és társai... 1 év; többnyire OM garival !Régebben mikor dolgoztam átmenetileg autómosóban, azon sápadtam le, hogy az Angolok milyen igénytelenül bánnak az autóikkal...
És itt nem mezi Vauxhall (Opel) akármikről van szó...
Hanem újgen Audi TT, X6-os meg A6-os BMW-kről gyári extrákkal... és még sorolni lehetne...Sírt a szemem a letaposott küszöböktől, a kutya karmolásokkal teli BORJÚ BŐR ülésektől... a kb telibefosott, minden szarral leöntött nem is tudom milyen fa berakatos műszerfaltól.
200Fontért már veszel egy 4-es Golfot... csak a biztosítás drága ha friss a jogsid és egyéb szarságok (de bőven telik rá... ) ezért meg is értem miért csak HASZNÁLJÁK az autóikat.Aki Bentley-vel jár... NAH az az ember akinek van mit a tejbe aprítania...
Most ez Magyar viszonylatokban kb felfoghatatlan szakadék !Tehát újra... most komolyan, De TÉNYLEG... ?!
Jó olvasgatást...
-
Colonel993
senior tag
Még mindig ömlenek az ostoba "JAJJ AZ ÁRA" hozzászólások...
Nem az ára a magas, hanem a forint nem ér X@rt se...
Az ország piaci helyzetét, a jövedelmek és társai bullshitet gondolom nem kell megint elkezdeni, milliószor kitárgyalt téma...
-
Colonel993
senior tag
Mert nem neked, MAGYARORSZÁGON ÉLŐ, MAGYARORSZÁGON DOLGOZÓ, csak MAGYARORSZÁGBAN GONDOLKODÓ embernek találták ki.
Nekem UK-ben egy heti keresetem végén belefér kategória, csak akkor nem én fizetek az esti pubozásokon, kevesebb pipadohány, és nem töltöm, hanem fogyasztom az itthoni bárpultomJajj... mégvalami;
videJÓ <--- nézd végig, mert ez tényleg elég KÉSZ...vannak hasonszőrű "preview"-ok Ifos S6 és társaival...
... De hogy is mondjam...
Hamar elvéreznek szegények :/ ha tized ennyi mókázást kibírnának...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest