- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
Nekem a 96GT-vel, ami ugyanaz a kategória mint a 4830, úgy a DiRT-nél, mint a GRiD-nél a sokszereplős futamokban pontosan ugyanúgy esett a képszám, mint a 4830-cal.
A SHIFT-et még nem próbáltam ki a 96GT-vel, de hosszú hétvége lévén kipróbálom, azonos konfiggal. A játék topikjában emlékeim szerint az NV kártyák is hasonlóképpen szívnak, de a saját tesztem majd fényt derít az igazságra.
Monitorozom a GPU, CPU, vmem, rendszermem használatot és valóban nem 100% sem az XP-n, sem a Win 7-en a procihasználat, de ez nem azt jelenti, hogy nem a CPU miatt van a képszámcsökkenés! -
]Phobos[
senior tag
Felesleges túlmagyarázni, valaki veszi a fáradtságot, megír egy engine-t, mostanában multi-platformra, és olyan lesz amilyen, majd finomítják patchekkel. Jön a kiadó, megveszi és kiadja az xy csapatnak, hogy 1 év múlva dobozos verziót akar látni belőle. Amit pl. EA csinál, az a hányinger csúcsa, csak a tucat játékokat tolják, vagy megvesznek kompletten egy nagyobb címet szőröstől-bőröstől, majd lerontják a n+1. rókabőrrel. NFS-ből is Underground 1 jó volt, 2 már láttam kategória, azóta felejtős. RedAlert3 felejtős és a C&C4 is az lesz. Hihetetlen. De a legszomorúbb, hogy erre van igény. A lényeg, hogy nem minőségre, hanem maximálisan profitra mennek a kiadók, emellett viszonylag hibátlan és optimalizált játékot kiadni szinte lehetetlen. Ez az alap szerintem, erre jön rá a szabványok és architektúrák körüli mizéria, de az már csak a jéghegy csúcsa. Aki meg a nagyobb motorokat csinálja, halad a korral és upgradeli/ csinálja a következőt, mert nekik meg abból van pénzük, nem fognak belehalni az optimalizációba, főleg ha partnernek úgyis jár a support drága pénzért, majd ők megoldják( vagy nem ). Persze ez egyéni vélemény, lehet tévedek, de nekem ez jön le mostanában.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A DX11-nél ez nem probléma, mert csak az AMD architektúrája alapján tudnak optimalizálni. Az NV-nek gyorsan kellene egy pár Fermit juttatni a DX11-re fejlesztő stúdióknak, de egyelőre a kártyák még sehol.
Amúgy ezen a problémán nem tudom hogy lép túl az NV. Ha megjön a Fermi, akkor pont azokkal a DX11-es játékokkal fog találkozni a tesztekben, amiket az AMD rendszer alapján fejlesztettek. Ennyire eltérő architektúráknál ez már önmagában rossz előjel.
-
mephi666
nagyúr
na, nem volt akkor teljesen egyértelmű, ahogy mondtam: 1 apira fejlesztenek főleg (+1 az opengl, de arra kevesen) ilyen oldalról lényegesen kevesebb munka ahhoz képest, hogy mondjuk 10éve mi volt... aztán tesztelnek/optimalizálnak/stb... ez így megy elvileg normál esetben... nem konkrét hw-re fejlesztenek... ezért van, hogy mondjuk 2003-as játékok simán mennek 6évvel újabb "újgenerációs kártyákon"... (már ha jól voltak anno megírva) ha nem így van, akkor az akkori programozókat kell anyázni... az pedig, amit pl. a gta4 esetében magyaráztak, hogy: "azért nagy a gépigénye, mert a jövő gépein futnak majd igazán jól irgalmatlanszép minőségben" (<- ez a fele meg a bullshit kategória) nem pont ez volt a duma, de hasonló volt a lényege...
vagy optimalizáció alatt azt érted, hogy az egyik oldal pénzeli a fejlesztőket, hogy úgy írják meg a kódot, hogy az ő kártyájukkal 2szer olyan jól menjen?
az optimalizáció szerintem főleg arról kellene szóljon, hogy normálisan belövik a játék alatt levő motort, hogy ha mondjuk esik a hó vagy a szél lebegteti a függönyt, akkor ne szaggasson be... próbálják úgy optimalizálni, hogy normális sebességgel menjen mondjuk az akkori csúcsgépeken, de átlagos és elavult gépeken is be lehessen jól lőni és lehessen vele normális sebesség mellett játszani megszorításokkal... innentől kezdve meg normális esetben tenni kellene magasról pl. a vga-gyártókra és menjen azon a hw-en gyorsabban/szebben, ami jobb... így kellene működnie az egésznek, de ez mindenféle hülye trükközés miatt nem így működik... -
Abu85
HÁZIGAZDA
Mert a fejlesztők a Shiftben a Novodex motor procis verzióját használják. Az a kód nem képes a hardveren futni. Csak arról van szó, hogy az NV-s csapat most úgy dolgozik, hogy visszatartják a felmerült hibákat a játék kiadásáig, így az AMD nem tud rá reagálni, csak késéssel. Nyilván az Radeonok jobbak minden kategóriában, és a GeForce vonalon még hónapokig nem lesz újítás, egyszerűen nincs más út ... ki kell zárni az AMD-t annyi fejlesztésből amennyiből csak lehet. Persze a HD 5000-ek már erőből kinyomják a Shift-et, így még ha a hibákról nem is tájékoztatnak, akkor is le lesznek gyűrve a GeForce-ok. Ettől függetlenül látszik a szopatás, mert a HD 5770-et 40%-ra terheli a Shift. Az persze más kérdés, hogy még így is begyűrik a GTX-eket. A hibás kódot kifejezetten a HD 4000-re építették fel. Például a HD3000-re és a HD 5000-re hatástalan.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Honnan jött az, hogy a PhysX hardveres az NFS Shift esetében?
Azt a proci számolja. Ugyanaz van, mint a Batman esetében az NV próbálkozik a fejlesztőknél némi anyagi rásegítéssel, mert még hónapokig ezzel a termékvonallal fog dolgozni.
Persze a HD 5000-ek ellen ez is kevés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Milyen routert?
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Rövid videón a Titan Quest II
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest