Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Teasüti #2344 üzenetére
Nem építi le az izmait, mert a szervezet sose építi le, csak ha nincs elég protein, akkor nem építi őket újra (izmok folyamatosan degradálódnak, csak ha van miből és van miért, akkor a szervezet kijavítja őket). De az első kb. 72 órában a felhasznált protein mennyiség változatlan. Utána kezd el drasztikusan lecsökenni.
És nyilván 3 nap az nem IF Van aki nem IF-et tart, hanem alapból eszik napi 3x, viszont időnként tart hosszabb böjtöt. Ez 2 naptól 2-3 hétig terjed tipikusan. Hosszabbat is lehet, de ahogy láttam nem nagyon szoktak (de böjtölésbe annyira nem ástam bele magam).
Személyes véleményem, hogy az IF legnagyobb előnye az, hogy a szervezetnek van ideje leürítenie a ch raktárakat, meg van akinek segít kalóriabevitelt csökkenteni (nyilván már ez is nagy segítség). De bármi más előnye csak a hosszabb böjtnek van.
Rákerestem, 24 órával kapcsolatban csak ennyit találtam: "„Az egerek agyában, illetve a test bizonyos területein már 24 órával a böjtölés után láthatóak a böjtölés pozitív hatásai. A májfunkciók például felgyorsulnak.". Hol láttad, hogy az autofágia már 20 óra után beindul?
Amúgy itt is azt tárgyalják, hogy 18-20 óra alatt böjtnek nem sok értelme van, inkább minimum 24 óra kéne.
Amúgy a böjttel a legnagyobb problémám, hogy egészséges embereknél ok. De ritka, hogy az kezd el böjtölni aki egészséges. Amennyiben pl. vércukorháztartással probléma van, akkor ugye az belső energiagenerálás is akadozik. Nyilván egy 16 órát mindenki kibekkel, de annak ilyen szempontból nem sok jelentősége van a jelek szerint, hosszabb viszont orvosi felügyeletet igényelne. Plusz ugye általában aki beteg és/vagy elhízott, az tápanyag hiányos. Megint, orvosi felügyelet alatt ez kevésbé probléma, de anélkül biztos hogy a legjobb megoldás a tápanyag megvonás? Szerintem nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Linux kezdőknek
- Asszociációs játék. :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen GPS-t vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- Autós topik
- További aktív témák...
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Dell Latitude 3490 laptop (14/i3-G7/8GB/128SSD/AkkuX)
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest