- Nem nyílnak a Foldok?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Egy óra, két rendszer
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
-
Mobilarena
[Re:] Készül a Lenovo P780
Új hozzászólás Aktív témák
-
Svejk41
csendes tag
válasz
Blue Eagle #9549 üzenetére
ok. az világos volt, de a cappa leírásában van egy pont, hogy ezt a filet nem teszi be a mentésbe és ott tartok még. de ha ez nem lényeges akkor ok. megyek tovább...
-
Svejk41
csendes tag
válasz
Blue Eagle #9547 üzenetére
űHaladok! a secro.bin file az hol van ? mert én csak egy secro lemezkép filet találok. a mentés között...
-
Svejk41
csendes tag
válasz
Blue Eagle #9543 üzenetére
Ha rádugom van hangja kb 15 másodpercenként. van mentésem, de ez most meghaladja a képességeimet azt hiszem. sík ideg vagyok! kicsit lehiggadok és magnézem ezt amit linkeltél... a flashtools így látni fogkja a telefont?
-
Svejk41
csendes tag
válasz
Blue Eagle #9541 üzenetére
Szia!
De teljesen sötét a képernyője semelyik gombra sem reagál, nem történik semmi, csak a piros led világít, ha a gépre dugom az usb.
Azthiszem ez teljesen tégla lett.
Vagy mit nyomjak rajta? a vindows nem látja.. -
cool13
őstag
válasz
Blue Eagle #9526 üzenetére
Bekerült fentre is. Kösz.
Meg pár apróság. Az idén utoljára frissült.Kellemes Karácsonyt Mindenkinek!
-
juhasz.jozse
tag
válasz
Blue Eagle #9536 üzenetére
Köszönjük a munkádat.
-
han_lev
senior tag
válasz
Az:
SD kártya - Belső tárhely - Külső tárhely
elnevezések problematikája ennél a romnál is fennál, úgy ahogy az s124-esnél annó. -
han_lev
senior tag
válasz
Csak egy kérdés:
Ha ezt a "gyári" romot felteszem, ez ugye ROW.
Vagyis át tudom particiopnálni.
Ha átparticionálom, akkor a megjelenő frissítés, az fel fog menni?Mert ugye ez a gyári dolog azért kell, hogy a frissítések felmenjenek. Nem?
-
han_lev
senior tag
válasz
Köszi!
Kipróbálom.
Azt szabad kérdezni, hogy miért épp a v23a?A feketés dolgokat gondolom külön is fel lehet tenni TWRPből.
Áldott ünnepeket! -
ath
senior tag
válasz
Blue Eagle #9528 üzenetére
köszönöm szépen! a contactsprovider.apk nem érdekes? az nem cserés?
razorka777: lightflow megy
-
amtibacsi
aktív tag
válasz
Blue Eagle #9525 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm. Most itt az unoka, de holnap délután megpróbálom.
-
ath
senior tag
válasz
A nevjegyzek/uzenetek apk-kat fel tudnad tenni kulon is legyszi?
-
Itik
tag
válasz
Blue Eagle #9517 üzenetére
Köszi!!! Jó munkát neked továbbra is..... Azért az általad készített SLX romot is megnézném...
Az mennyivel másabb a S124-nél???
Igazából a Vibe romban annyi tetszett nekem, hogy lehetett cserélgetni az aku ikon kinézetét, lehetett különféle Boot animációkat választani + ki lehett tenni a net sebességét az értesítési sávba... Ilyenek tud az SLX rom??? -
Itik
tag
válasz
Blue Eagle #9509 üzenetére
Szia Blue Eagle!
Köszönöm az általad készített magyarított s124-es romot. Sikerült feltennem és a féltégla telóm újra működik! Gratulálok a munkádhoz!! Tökéletes lett szerintem!! Örök hála neked!
És köszönöm a sok segítséget amit adtál. Tegnap előtt eléggé el voltam keseredve..... (Ráadásul ezt a telót karácsonyra kapom az aszonytól) :-)
-
cool13
őstag
válasz
Blue Eagle #9497 üzenetére
Beraktam máris ide.
Hamarosan elérhető fent is.
-
razorka777
veterán
válasz
Blue Eagle #9482 üzenetére
A preload részhez az img, vagy a bin fájlt tallózzam be?
Mi a gond a scatter-rel?
Az összefoglalóból töltöttem le a romot és nem piszkáltam bele. -
razorka777
veterán
válasz
Blue Eagle #9479 üzenetére
Igen, közben rájöttem, de hiába tallózom be, ugyanez fogad.
-
cool13
őstag
válasz
Blue Eagle #9472 üzenetére
Az eredeti kék.
Készítettem direkt a fórumnak egy Drive-ot. Kellene majd a 124 és a kész SLX. Oda mennek fel. Aztán cserélem a linkeket fent. Meg a 15GB szabad helyre mehetnek még dolgok. Lehet átrakom a modemeket is. Csak hogy egy helyen legyen minden.
Ha nem baj természetesen.
-
p@gabi
tag
válasz
Blue Eagle #9472 üzenetére
Szia!
Közben kipróbáltam a v23a-t.Nem zavarodott bele a módosított tárhelyekbe,de nem győzött meg igazán.Hamar ment is vissza az s124.Engem a régi samsungos CyanogenMod-os időszakra emlékeztet.Azért jó volt egy kicsit nosztalgiázni.
Ami engem nagyon zavart benne az az,hogy a tárhelyeket összecserélgeti.A külső sd-t látja belsőnek,a belsőt külsőnek.Nehéz így nekem kiválasztani az alapértelmezett tárhelyet,mert minek telepítsek a külsőre,ha van helyem a belsőn is bőven.A másik a kamera.Nekem nem jöttek elő rendesen a beállítások,nem tudtam beállítani hova mentse a képeket,kamerahangot kikapcsolni,képméretet változtatni.De lehet,hogy csak én nem találtam.
Azért majd,ha megosztod velünk a v26-ot valamikor,lehet teszek még egy próbát,kíváncsivá tettél.Nem tudod,itt is felcserélgeti a tárhelyeket? -
cool13
őstag
válasz
Blue Eagle #9463 üzenetére
Akkor ez már tárgytalan.
ath gyorsabb volt.
-
ath
senior tag
válasz
Blue Eagle #9463 üzenetére
-
han_lev
senior tag
válasz
Blue Eagle #9433 üzenetére
Ja, gondoltam ha te, meg cool, meg beg, meg cappa, vagy baralajbi vagy a többi valóban okos nincs, akkor talán én is segithetek átmenetileg
Azt hiszem erre mondják, ha ló nincs, szamár is jó
... valahol linkeltem én is az s124 est, vagy a hozzászólást, amiben linkelted...
a CNes rootolt Recowerys romot meg asszem cool linkelte valahol....
Hmm.. -
Itik
tag
válasz
Blue Eagle #9418 üzenetére
Na sikerült az átalakítás..... le kellett cserélni a Sp flash tool is mert a régi nem látta... Most már minden oké de a frimware-upgate nem indul el.... szerintem nem találja a telót.... leszedtem az orosz forumról a driwerwket...telepítettem..... de ez a manuális telepítés nem akar össze jönni..... baromira nem tudok oroszul de még angolul se szóval így elég nehéz. A translate meg szarul fordítja.....Tudna valaki segíteni hogy kell feltenni a drivereket??
-
bableves88
csendes tag
válasz
Blue Eagle #9423 üzenetére
Tudod csak a szokásos... 14-16 óra munka naponta se időm se energiám. A telefont testvérem vette az én ajánlásomra most meg nem jó. Karácsony előtt elég kényes téma ,hogy miattam ennyi pénzt bukott. Szóval aki tud segíteni természetesen KIFIZETEM a fáradozását!
-
Bottalfog
tag
válasz
Blue Eagle #9425 üzenetére
Igen van, sőt megcsináltam a prepare for FT izét is
lehet hogy ez nem olyan nagy szám de erre kicsit büszke vagyok
-
Bottalfog
tag
válasz
Blue Eagle #9422 üzenetére
tehát ha feltenném most ez romot, jelentkeznének hibák? Pl: imei elszáll stb?
-
Itik
tag
válasz
Blue Eagle #9418 üzenetére
Átalakítottam....Gappa72. leírása alapján.....
Meg van a mentési könyvtár. Ide elment mindent..... Ahhogy az SP toolsal be akaro tallózni a Scatter filét azonnal kiírja hogy invalid.... :-(
-
Itik
tag
válasz
Blue Eagle #9413 üzenetére
A SP flas tool se akarja elfogadni a lementett romomat.....Azt írja Error:initialize scarter file failled! Please check the catter file name you load is legal.
-
Itik
tag
válasz
De ha már SP flah tools akkor inkább nézzek valami más romot??? Rakjam fel a Life romot utána meg meg az SLX-et??
-
Itik
tag
válasz
Fash toolsal vissza a régi amit lementettem???
-
Itik
tag
válasz
Blue Eagle #9409 üzenetére
Tudsz véletlen olyan romot ami ehhez hasonló kinézetű, tudású de magyar??? Mert ez olyan kínai hogy ihaly.....
-
Itik
tag
válasz
Blue Eagle #9406 üzenetére
Oké......jön akkor próba....
-
Itik
tag
válasz
Blue Eagle #9404 üzenetére
Mtk Droid mentésem van! Nvram mentve....!!!! Ez a recoyery van fent nekem: P780 CWM recovery 6.0.2.8 - kínai típus (chinese type)
És a romomat a múltkor megnézted és CN partíció kiosztású. -
Itik
tag
válasz
Blue Eagle #9402 üzenetére
Akkor a szóban forgó romot felejtsem el?? Vagy recoveryből feltehetem amit mellékeltek hozzá??? Vagy hogy tehetem fel a romot hogy ne legyen gáz és ne kapjak invalid imei számok üzenetet???
-
Itik
tag
válasz
Blue Eagle #9400 üzenetére
Ezt én is olvastam..... de te azt tanácsoltad hogy sp tool-lal tegyek fel romot hogy ne legyen partició keveredésem.
Ezt a romot szeretném telepíteni :Lenovo P780 Vibe Version : VIBEROM_V1.0_1345_2_DEV_P780de ennek is a legfrissebb verzióját. És ez van fenn a telómon: P780 ROW_S135_yueyue
-
Itik
tag
válasz
Blue Eagle #9394 üzenetére
Erről..... Lenovo P780 - Update 03/27/2014 - v1415. Csak egy recovery van mellékelve hozzá. Ami meg benne van a Zipben arra meg kiírja az SP tools hogy invalid....
-
cool13
őstag
válasz
Blue Eagle #9388 üzenetére
Google fordító.
25e:
- Fixed crash, amikor SystemUI "tiszta" telepítésekor
v25g:
- Fixed crash indításakor egy videokonferencia Hangouts
- Úgy terveztük, hogy a téma Kamera és számológép
v25d:
- Fixed crash hdpi és mdpi alkalmazások (pl MapcamDroid)
- Részleges fordítást ukrán (lefordított tárcsázó). Köszönjük zdrweb
- Kisebb javítások a téma
v25c:
- Fix szálak
v25b:
- Korrekciós menetek
- Rögzített fekete háttér ikonok a Market
- Továbbfejlesztett témát Telefonhan_lev Regisztrálj. Egyszerű.
-
han_lev
senior tag
válasz
Blue Eagle #9388 üzenetére
Jól mondja cool, 26-tól CNes romok. Korábban azért nem használtam, mert nem tudtam CNeset particionálni. De mióta van ez a néhány EBR aXVIBE V03ashoz, szuperül lehet eut is particionálni. Akár egész kicsire is lehet zsugorítani a belső sd kártyát, a telefonmemóriát pedig teljesen nagyra.
Amit esetleg még lehetne:
Ha jól emléjszem a te általad magyarosított S124 -el kapcsolatban volt egy fórumozás arról hogy a beállításoknák mit minek nevezünk, ilketve a rendszer minek látja (alapértelmezett írás, sd, vagy sdcard, külső sd, belső sd, telefonmemória, stb)
Nos szerintem ha belenyulsz valamelyikbe esetleg ezt is rendbe lehetne rakni. Valahogy úgy érzem a beállításaim miatt össze vissza használja a rom a memóriákat.Esetleg a Lenovo-SuperCam beállításain kivül tanács arra nézve hogy a memória használatot hogy állítsam be?
Köszi mindent!
-
cool13
őstag
válasz
Blue Eagle #9386 üzenetére
v14 - v25e-ig ROW utána v26 meg a v26a CN Ha jól tudom.
Hétvégén felteszem a v26e-t de apró frissítéseken kívül az orosz oldalon nem látok óriás különbséget.
-
han_lev
senior tag
válasz
Blue Eagle #9360 üzenetére
Bocsi, de nem lehetne már akkor a v25e-t, vagy a v26a-t?
Azok szerintem fejlettebbek. Nekem a v25e sokáig ment jól. -
han_lev
senior tag
válasz
Bocsi, de nem lehetne már akkor a v25e-t, vagy a v26a-t?
Azok szerintem fejlettebbek. Nekem a v25e sokáig ment. -
p@gabi
tag
válasz
Blue Eagle #9365 üzenetére
Köszi,a mentés már megvan.Igaz,h DroidTools-os.Az is jó lesz,vagy inkább cwm-el is csináljak?De ha jól tudom a tools csinál az sd-re is mentést az nem cwm-es?
Amúgy semmi bajom ezzel a mostani rom-al,meg vagyok vele elégedve,csak megnéznék valami mást is,kíváncsiságból.Sokat hallottam erről a v23a-ról,gondoltam megnézem.
Ezek szerint még a módosított tárhelyre senki nem rakott fel slx-et? -
cool13
őstag
válasz
A VPN belül net-ről, online-ra kellett állítani.
Ha átfésülöd az SLX-et magyarítás terén, akkor már nem is fontos számomra a sötét 124. Ettől még köszönjük meg minden.
-
p@gabi
tag
válasz
Blue Eagle #9363 üzenetére
Bocsi,vakegér voltam!
Most ez van fenn a telefonon: P780_S124_ROW_140403_1GB_INTS.Nem túl sok időm van most visszaolvasgatni,megmondanád,hogy erre felrakhatom v23a-t vagy valami másik alap kell neki? -
han_lev
senior tag
válasz
Blue Eagle #9342 üzenetére
Kivéve ugye a v26ost. Az az egyedüli CN-es particiókiosztású SLX. Egyébként azt próbálta már valaki?
Vagy mivel megállt a fejlesztés, már nem próbálgatták.
Szerintem egyébként van jövő a Nexus-ban.
Vagy a Lenovo S valahanyas verzióiban, amelyeket direkt erre a gépre írtak. Azok közük nem tudom hogy melyik a legstabilabb, de nekem úgy tünik, hogy az S124-es.
Bár az S226-os (azthiszem) sem lehet rosz, csak magyarítani kellene, ahogy az s124-est. -
cool13
őstag
válasz
Blue Eagle #9351 üzenetére
Várj. Most kicsit össze kavarodtam. Lehet a pálinka az oka.
A próbát, a te honosításodra gondoltam. Még majd ha végleg kész vagy vele azt is felteszem. Meg a feketítést is arra értettem. -
cool13
őstag
válasz
Blue Eagle #9347 üzenetére
Például a telefonkönyvnél. ath is említi.
Szeretem ha az alap háttere a progiknak sötét. Vagy át lehessen állítani. Szememnek jó.Bár ha alapból tudja a rom akkor zsír.
-
cool13
őstag
válasz
Blue Eagle #9345 üzenetére
Nexus 5 Még majd ha kész vagy annak is adok egy esélyt. Főleg ha sötét hátterű lesz benne minden.
-
jooti
csendes tag
válasz
Blue Eagle #9335 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a válaszokat! Ezek szerint az SLX a nekem való rom. Somasz barátom is a "BlueEagle S124-es ROW rom"-ot ajánlotta - úgy tudom, ez is az SLX magyarított verziója, nem?
Nem tudtok valakit, aki ezt Szombathely közelében felvarázsolná nekem? Vagy teljesen amatőrként is meg lehet vele próbálkozni?
Ha még nekem is érdemes megkísérelni a felrakást egyedül, akkor hol találok egy lépésről lépésre (hülyéknek) való leírást a menetéről? (Már maga a mindent megelőző "biztonsági mentés" bevezetőben linkelt folyamata is borzasztó időigényesnek tűnt az én bölcsész-agyamnak...)
-
cool13
őstag
válasz
Blue Eagle #9335 üzenetére
Nem találom. Hol kell? Mindig 2 kártyám volt fogalmam sincs hol keressem.
-
jooti
csendes tag
válasz
Blue Eagle #9318 üzenetére
Ne haragudjatok - teljesen láma vagyok a droidban, életem első okostelefonja a P780. És sajna időm sem nagyon van rá, hogy mókolgassam. Egyszerűen használni szeretném... Baralajbi mestertől vettem, ő készségesen orvosolná is a gondjaimat, de rettentő messze lakik tőlem (én Szombathely mellett élek), és januárig esélyem sincs odajutni, viszont több napig nehéz lenne nélkülözni a telefont.
4.4.2 verziójú androiddal kaptam meg.
Alapsáv verziója p780.V102, 2014/11/11 11:10
Build-szám: VIBEUI_V2.0_1447_7.48.1_ST_P780_baralajbiA memóriakezelése király, a navigáció is tökéletes. 3 betűssel végig Budapest, majd Pest-Szombathely, semmivel nem volt gyengébb, mint a Wayteq 960BT navim, gyors, pontos; első napok folyamatos buzerálása, állítgatása, tesztek, alkalmazások, sok telefonálás + a 4 óra töltő nélküli navigáció után a 4. nap végén kellett töltőre tenni.
De a kezdetektől van néhány alapproblémám.
Az első, hogy az egyes widgeteket néha csak 3-4. érintésre nyitja meg, az ottmaradt alkalmazások "lehúzása" is 3-4 kísérletre sikerül. Pedig maga az érintőképernyő tökéletesen pontos, teszteltük, a 4-5 ujjas érintéseket is azonnal és pontosan veszi, és rajzoló programban is szép egyenletes vonalakat húz. Telefonáláskor és az egyes alkalmazások almenüiben is azonnal és pontosan reagál a gombokra. Csak a widgetek kezelésénél pontatlan, mintha húzásnak érezné a koppintásokat is...
Másrészt a második SIM-en tárolt számokat nem tudom név szerint keresni. Ha elkezdek beírni egy konkrét számot, és az a 2-es SIM-en megvan, akkor megjelenik a névvel együtt prediktív ajánlatként, de a Személyek vagy a Címtár alatt nem található meg.
Harmadrészt egy-két appal úgy jártam, hogy egy ideig működtek, aztán 1-2 nap múlva egyszercsak üres, szürke widget-ablak maradt helyettük. (pl.a Meteora, az OMSZ meteorológiai appja)
Az is marha zavaró, hogy egész kicsi megbillentésnél is átvált fekvő nézetbe (illetve vissza), ráadásul egyes műveletek ilyenkor meg is szakadnak. Pl. egy szám hívása közben különösen zavaró, mert a hívás 1-es vagy 2-es SIM-ről választása helyett előbb újra meg kell keresni és ki kell jelölni a hívni kívánt számot is.
Szóval az a kérdésem, hogy ezek a konkrét ROM gondjai, vagy minden ROM-nak megvannak a hasonló bug-jai?
Blue Eagle kolléga azt írta: "Nem szereti az MTK droid a KK romokat." Márpedig az enyém Kit-Kat-os, nem?Bújtam pár órát a kommenteket, és az alapján nekem úgy tűnik, egyik ROM-ban a térerővel meg a GPS-szel van a gond, a másikban a memóriakezeléssel, a harmadikban a wifivel, a negyedikben megint mással... De persze ez könnyen lehet amiatt, hogy ide a többség a problémákkal jön, tehát akinek gond nélkül működik, azt itt nem látom. Másrészt a fórumon a többségnek sport és öröm az androiddal való kísérletezgetés, és a kísérletezők közt nyilván sokkal több a kérdés, a probléma, mint a hozzám hasonló egyszerű felhasználók készülékein.
Engem a "legújabb és legprofibb Android" cím nem nagyon érdekel - telefonálni, a SIM-eken lévő címtárakat használni, Skype-olni, e-maileket nézni, naptárat / emlékeztetőket kezelni, a készülő webshopunkat és a hozzá kapcsolódó sürgősségi feladatokat menedzselni, és ritkán (bár olyankor viszont fontos) navigálni szeretnék a telefonon.
De ezeket minél egyszerűbben és megbízhatóbban.
1. Melyik ROM-ot ajánlanátok ilyen célokra?
2. Esetleg Szombathely közelében nincs valaki, aki ilyen ROM-ot fel tudna nekem bűvölni?Előre is köszönöm!!!
-
Itik
tag
válasz
Blue Eagle #9314 üzenetére
Nem. Átolvastam az általad belinkelt MTK Droid tools- os gyorstalpalót. Cappa mester írta hogy mikor megcsinálja a mentésből a vissza fleselhető verziót akkor ezt a filét nem másolja át így ezt nekünk kell külön megtenni.
-
cool13
őstag
válasz
Blue Eagle #9321 üzenetére
Ezzel is ugyan azt dobta.
A mérete pedig 3,29MB mindkét esetben. -
cool13
őstag
válasz
Blue Eagle #9318 üzenetére
De ha jól látom pont az nvram az amit lement, a system mellett.
Megnéztem. Az nvram mentésre kerül. -
cool13
őstag
válasz
Blue Eagle #9316 üzenetére
KK van az enyémen most éppen. KK-t mivel hogyan lehet menteni akkor?
-
cool13
őstag
válasz
Blue Eagle #9306 üzenetére
Bár hova állítom ez van. Csak töltésnél, meg nem látja a gép a telefont.
Tehát ezt akkor nem értem. -
Itik
tag
válasz
Blue Eagle #9312 üzenetére
Oké....legyen így....
Cappa72 mester írt valami secro.bin filét ami a mentésbe kéne átmásolni! Ezt hol keressem? A telefonon?? Vagy kimásolta valahová??
-
Itik
tag
válasz
Blue Eagle #9310 üzenetére
Oké....És köszi a sok segítséget....
Remélem most már tudok valami új romot feltenni..... Az is ilyen bonyolult mint ez??
-
Itik
tag
válasz
Blue Eagle #9308 üzenetére
Igen! Csinált egy alkönyvtárat a rom nevével és oda belepakolt egy csomó file-t. Ott látom az nvram.bin-t....meg még egy csomó mást...
Oké. Akkor backup lefut akkor kész. Kiírta hogy task is komlette. Mert mintha olvastam volna hogy kel még valami scarlet fájt is csinálni ahhoz hogy vissza lehessen állítani.
-
Itik
tag
válasz
Blue Eagle #9292 üzenetére
Szia. Sikerült végre az MTK droid tools-os mentés. Backup meg volt. Ott még kell valamit csinálni??? Vagy megnyomom a backup gombot és ha lefut akkor kész?
-
válasz
Blue Eagle #9300 üzenetére
Csak ugye az egy zárt oprendszer (Windoes), ráadásul alapvetően más filozófiával és rendszerfelépítéssel.
Az Android viszont linux alapokon nyugszik, és teljesen más filozófiával, más memóriakezelési elvvel.Androidra viszont ezek elég gáz. Csicsa-micsa szutykok.
Szívemből szólottál vala...Egyszerű memóritisztító egy kis modulként még elmegy, az elég is
Egy GB RAM esetén még talán az is sok, ám vannak valóban memóriazabálók, amik indítása előtt az elvetemültebbek csinálnak egy tisztítást (a hardkór játékosok). -
válasz
Blue Eagle #9298 üzenetére
Valami olyan kéne, mint pc-n a CCleaner. Az legalább jó.
-
razorka777
veterán
válasz
Blue Eagle #9295 üzenetére
Kösz, most már emlékszem, hogy korábban már volt róla szó.
-
Itik
tag
válasz
Blue Eagle #9292 üzenetére
De ismerem..... Már elolvastam egy párszor az összefoglalót..... De azt gondoltam (lehet hogy tévesen) hogy ezt simán recoveryből is lehet telepíteni ls nem kell hozzá a Smart Phone Flash Tools.
-
Itik
tag
válasz
Blue Eagle #9280 üzenetére
"Ha firmware upgrade móddal teszed fel akkor nem lehet gond a partíciókkal"
Van ilyen a recoveryben?? Nem csak install az sd kártyáról az új rom???
-
Itik
tag
válasz
Blue Eagle #9282 üzenetére
Köszönöm a válaszodat. Sajna kevésbe értek ezekhez a mókolásokhoz...de akkor ez lesz. Amíg nincs mentes marad minden így...
-
razorka777
veterán
válasz
Blue Eagle #9286 üzenetére
-
razorka777
veterán
válasz
Blue Eagle #9284 üzenetére
Még jó, hogy megkérdeztem.
Köszi.
Akkor én milyen recoveryből telepíthető custom romot rakhatok az én verziómra, mindenféle firmware upgrade nélkül? -
razorka777
veterán
válasz
Blue Eagle #9276 üzenetére
Ez a rom rátelepíthető az S119-es ROW verzióra?
-
Itik
tag
válasz
Blue Eagle #9280 üzenetére
Persze- Menteni fogok!! Bár van egy komlett Recoverys mentésem + a telefonon lévő Mobileuncle tools-al imei számokat elmentettem. Ha nagy gáz van akkor ezekből is vissza lehet állítani nem??
Ezt a MTK Droid mentést nem értem....100x elolvastam de nem tudom megcsinálni....
-
Itik
tag
válasz
Blue Eagle #9278 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget... Remélem sikerül valamit kezdenem vele..... Annál nincs rosszabb mint van egy jó telefonja az embernek de a rom miatt nincs is kihasználva a tudása...
Neked melyik rom van fent???? Nézegettem a SLX romokat is de ez az SP tools-os telepítés meghaladja a képeségeimet....Ha felteszem a Viberomot nem lesz partíció keveredés nálam, ugye???
-
Itik
tag
válasz
Blue Eagle #9276 üzenetére
És akkor mit javasolsz???
Egyébként ezzel a Recoveryvel lehet telepíteni: P780 CWM recovery 6.0.2.8 - kínai típus (chinese type) ?
Vagy a Needrom oldalon kell néznem hozzá másik recoveryt?Ott látom vannak frissítései.... a legújabbat érdemes leszedni???
-
Itik
tag
válasz
Blue Eagle #9269 üzenetére
Faktori módban kéne indítani a telefont (Hangerő le+ power) de kínai szöveg jön elő és alatt kiírja hogy hogy Méta módban vagy és a normál módhoz nyomd meg a power gombot.
-
Itik
tag
válasz
Blue Eagle #9269 üzenetére
Szia, írtam neked hogy a telomon egy fura ROM van. ROW elnevezésű és még is CN partíció kiosztású. Ráadásul állandó térerő gondjaim vannak vele. De a fura az hogy nem csak a 3G-vel hanem a 2G kártyahellyel is. Semmi térerő nincs.Már cseréltem rajta 2 féle modemet de így sem lett jobb. Lehet ha feltennék egy normális romot akkor megoldódna. Recoveryt már tettem rá és azzal csináltam mentést de úgy olvastam a PC-s MTK droit toolsal is kéne csinálni. És ez nem megy....
-
szempo
csendes tag
válasz
Blue Eagle #9261 üzenetére
Igen köszönöm! ezt nem figyel tem de jelenleg a sajátomon is 8 az eltérés
-
tuningtomi
aktív tag
válasz
Blue Eagle #9250 üzenetére
Megcsináltam a manuális formatot is, semmi javulás egyik módszerrel sem.
Azt hiszem mára feladtam
Megy vissza a működő rendszer mentése.
Majd ha több időm lesz nekiállok ismét.
Köszi a segítséget. -
tuningtomi
aktív tag
válasz
Blue Eagle #9248 üzenetére
Ok, megpróbálom.
Csináltam egy másolatot a rom-ról és azt módosítottam így gyorsan fog menni.
Legvégső esetben ha nagyon elálmosodok visszateszem recovery-ből a mentést ami még működöttNa fel is ment az 5-ös flash tool-al a life_v03 rom, ugyanúgy a lenovo logóig jut el indításkor.
Amikor a 3-assal tettem fel simán elindult, megpróbálom inkább azzal hátha összejön.Már nyomtam formatot mindkét flash tool-ban.
-
tuningtomi
aktív tag
válasz
Blue Eagle #9246 üzenetére
Végigment download módban a flash tool 5-el de, nem indult a teló, csak a lenovo logóig jutott el.
A 3-as flash tool-al is megpróbáltam feltenni a módosított rom-ot, be is tölt a rendszer de, nvram error ismét. -
tuningtomi
aktív tag
válasz
Blue Eagle #9244 üzenetére
Megadtam az elérési utat és még mindig ugyanazt a hibaüzenetet dobja.
Simán Download módban sikerült elindítani.
-
tuningtomi
aktív tag
válasz
Blue Eagle #9237 üzenetére
Próbáltam visszaállítani ahogy leírtad, sajnos azt írja ki a flash tool hogy "Unrecognized ROM detected"
Értem hogy mit jelent, és pontosan úgy csináltam ahogy leírtad de, valami mégsem stimmel nálam.
Life_v03-as rom-ba tettem bele az nvram.bin-t és a scattert is átírtam.
Simán a Life_v03 rom felmegy rá gond nélkül.ADB terminálon keresztül próbáltam Cappa leírását de, nem működik nálam az sem.
-
juhasz.jozse
tag
válasz
Blue Eagle #9240 üzenetére
Nekem is sikerült régebben legyalulnom az nvram particiót, és a cappa72 által említett módon állítottam vissza (ténylegesen, és nem csak "visszaírtam") még szerencse, hogy volt mentésem az nvram particióról!
-
tuningtomi
aktív tag
válasz
Blue Eagle #9175 üzenetére
Visszaraktam a recovery-ből készített régebbi mentésem és helyreállt az nvram és az imei, factory reset után ismét elszállt mindegyik és csak akkor jött helyre ha megint visszatettem a mentést.
Viszont ha bármi mást tettem fel recovery-ből vagy flash tools-al egyből kijött az nvram error és elszálltak az imei számok újra.
Mobileuncle Tools-al vissza tudom állítani az imei számokat de, az nvram-ot sehogy sem sikerült még Flash Tools-al sem.
Jelenleg működik minden de, nem tudok kipróbálni új rom-ot mert egyből jönnek az nvram és imei gondok. -
Bottalfog
tag
válasz
Blue Eagle #9183 üzenetére
Üdv énis az S124 romot használom mióta, csak felraktunk anno. De mostanában egy olyan hibát produkál, ami nagyon megnehezíti az életet.... Spontán újra indúl... Ez miért lehet? Véleményed szerint?
-
cool13
őstag
válasz
Blue Eagle #9218 üzenetére
Nem. Menekültem most vissza SLX-re. Bár lehet most még egyszer visszarakom a NEXUS-t. De csak a friss mentés után. Aztán kipróbálom a mentést azzal is.
-
cool13
őstag
válasz
Blue Eagle #9216 üzenetére
Már megoldottam. MTKdroid mentésem volt az nvram-ról. Csak előbb vissza raktam az SLX-et majd visszaállítottam az nvram-ot. Aztán Szintén MTKdroid segítségével IMEI-t. Hogy melyik vezetett eredményre nem tudom. Mert már nem tudok gondolkodni. Csak csináltam.
Most jó. És most megint készítek egy mentést. -
han_lev
senior tag
válasz
Blue Eagle #9202 üzenetére
Ok, köszi, kipróbálom. Megkeresem, valahol letölthető biztos.
-
drn72
csendes tag
válasz
Blue Eagle #9196 üzenetére
Még, hogy van samum........újra van
Mint korábban említettem a téglásítást követően az új ROM-al elkunyerálta életem párja...és újra levett a lábamról. Nálam maradt az S3, ehhez használom a KIES-t.
Egy régi laptopról most levakartam minden samu progit, és rátettem amit küldtél....és láss csodát
Nagyon köszi ismét a segítséget!
Egyre jobban bejön ez a teló főleg, hogy még van hozzá ez a progi is.....kár, hogy már írtam a Jézuskának
Még azt szeretném megkérdezni, hogy szintén korábban beszéltünk róla, hogy a mostani modem miatt nem megy a bluetooth-os billentyűzet. OTG-vel használ a párom egy kis klaviatúrát, ami jó Neki, csak az a probléma, hogy nem használ ékezetes karaktereket a meglévő nyelvi készlet.
Erre van valami megoldás? Illetve létezik olyan magyar "szótár" amit fel lehetne tölteni a T9 használatához.
Ha ezeket megoldanám, karácsony után visszaszedném a telefont -
drn72
csendes tag
válasz
Blue Eagle #9187 üzenetére
Az eszközkezelőben a SAMSUNG Android Phone belül egy Android Composite ADB Interface jelent meg.
Lenovo cuccot csak a hordozható eszközöknél azonosít P780 ROW néven.
-
cool13
őstag
válasz
Blue Eagle #9191 üzenetére
Igen Play-es cucc. Na majd teszek egy próbát.
-
cool13
őstag
válasz
Blue Eagle #9189 üzenetére
Szia!
Ha mentek akkor mindent kipipálok,hogy mindenem megmaradjon.
Megcsináltam factory resetet is akkor sem lett jó. Biztos hogy hibás a mentés.
Nem gond, mert az előzőt feldobtam és jó az. Kb negyedévente mentek egyet, biztonság kedvéért. Vagy ha valamiért mókolom.Csak fura volt, még nem volt ilyen.
Azért Köszönöm!Ja az lehetséges hogy valahogy elmentsem a CIB token alkalmazást hogy egy ROM csere után ne kelljen aktiváltatnom azt SMS kód kéréssel?
-
amtibacsi
aktív tag
válasz
Blue Eagle #9184 üzenetére
Autóhifibe jó vagyok, sokat bütyköltem, segítek, ha érdekel.
-
drn72
csendes tag
válasz
Blue Eagle #9183 üzenetére
Igen S124_ROW és a hibakeresés is be lett kapcsolva. A telóra pedig az 1.4.1.0083 verziót rakta fel.
-
drn72
csendes tag
válasz
Blue Eagle #9171 üzenetére
Igen rátelepült, és azt jelzi, illetve írja, hogy a kapcsolat rendben van a géppel.
-
tuningtomi
aktív tag
válasz
Blue Eagle #9175 üzenetére
Ok, köszi.
Ma már nem lesz időm de, holnap kipróbálom.
Van MtkDroidTools-al készített scatter fájlom is. -
drn72
csendes tag
válasz
Blue Eagle #9168 üzenetére
Köszönöm!
Ugyan ezzel próbálkozom én is, de nem megy valamiért.
A telefon azt írja ki, hogy csatlakoztatva a PC-hez, a gépen pedig a csatlakozási kis ablakban a négy ponton átmenve, a végén kiírja, hogy az adatok lekérése sikertelen. Már kismilliószor próbálkoztam de nem sikerül soha sem. -
sovany89
csendes tag
válasz
Blue Eagle #9166 üzenetére
Legkorábban este hat körül jutok oda, hogy neki tudjak állni. Akkor majd írok pm-et! Előre is ezer hála!!
-
sovany89
csendes tag
válasz
Blue Eagle #9164 üzenetére
Azt megköszönném, mert lövésem sincs.. :s Mindenképp raknék fel este valamilyen rootolt Kitkatet. moat is az van, de több sebből vérzik ez a verzió.. Nem mertem/tudtam eddig cserélni, mert abban voltam, hogy előbb rootolni kéne..
-
sovany89
csendes tag
válasz
Blue Eagle #9162 üzenetére
Szerencsére nem hardveres elvileg, sok helyen olvastam, hogy rom miatt van, nekem is azóta jelentkezik a probléma, mióta flasheltem ezt a romot. Flashtools - szal raktam fel, de szerintem nincs backupom az eredeti romról, pedig akartam készíteni, de vagy nem tudta megcsinálni vagy én siklottam át felette véletlenül. De mondjuk su bináris nélküli upgradelt kínai Kitkat - ért nem hiszem, hogy nagy kár lenne..
-
sovany89
csendes tag
válasz
Blue Eagle #9160 üzenetére
Gyakorlatilag semmit sem tudok flashelni recoveryből, tehát nem tudom rootolni, pont ezen aggodalmaskodtam, hogy hogyan fogok így custom romot telepíteni. De akkor most már ez megoldódik
Ahogy olvastam, azon a baralajbi-verzión (lehet nem csak ezen) gond van a kamerával, egyszerűen nem fókuszál sem a gyári, sem bármelyik másik, sőt camera zoom fx vakuzástól azonnal crashel...
-
han_lev
senior tag
válasz
Blue Eagle #9151 üzenetére
És a 9121ben linkelr nedromos? Az is olyan számolgatós?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest