- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Grincs
veterán
Ez a telefon kb a nagyiknak, meg a nagyapiknak való, mint belépőszintű unokázó telefon. Fészbúkon elérik mindig a lurkókat
De amúgy vicces, hogy ezt is galaxynak hívják, mert így el tudják adni, nem is kellett nagyon sokat gondolkodni a névadáson.
-
kocka88
tag
válasz
quailstorm #97 üzenetére
jogos... az sgs jbvel is szépen pörög,és ott a felhasználható ram max 350mb
-
Mr.Wiking
tag
A Samsungnak még egy felső kategóás telefonját sem venném meg, nemhogy ezt.
Nemrég voltam egy telefonos boltban, egyszerre fogtam egy S3 és egy Xperia u telefont, és még az U-nak jobb volt a minősége. -
blueMerle
veterán
Azért kicsit reménykedek benne, hogy hátha olvasta ezt a hozzászólásom egy Samsungnál dolgozó marketinges. Márcsak azért is megérné, hogy be*zarjak a röhögéstől, hogy tényleg képesek kihozni egy ilyen telefont
HuMarc: Nálam 1680x1050 15.4"-on ami 128ppi úgyhogy ez már majdnem retina
-
blueMerle
veterán
A nyakamat merném rátenni, hogy a következő generációs budget smartphone dizájn a Samsungnál az S3 formavilága lesz, QVGA kijelző 3,7"-on, S3 formaterv alapján. Vinnék mint a cukrot.
-
AMD Power
titán
Ez a "telefon" egy katasztrófa.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Hát az s3 az tényleg az. Vannak viszont jobbak is.
Hála égnek
Ám nem a Samsung B2100-ról beszélsz? Az volt hagyományos, lámpás, ütésállóÉdesapám mai napig megelégedéssel használja.
Viszont vannak szarul optimalizált készülékek, több is, és azokra igenis rá lehet rakni a jelzőt hogy akadnak meg minden. Mikrolagg-ra csak annyit hogy együtt lehet vele élni, engem speciel nem zavar, pedig pörgök a telefonnal
Sok telefonom is volt már, androidosak, de megvoltam velük elégedve
Most hogy néha megröccen a felület? Ki nem sz*rja le?
Saját vélemény
Misályon meglepődtem, igen sok napja van még hátra, míg visszajöhet
Megnéztem miért moderálták, szép hosszú listája van már
-
HuMarc
veterán
válasz
quailstorm #83 üzenetére
De, lejön a szövegből, ugyanis a kommentjeim nagy része egymásra mutat, így érdemes elolvasni azt is, hogy mire válaszoltam, nem csak azt, amit én írtam
Ha elolvasod a 74. hozzászólást, akkor láthatod, hogy az általam felsorolt készülékek mindegyike a Samsung által alsó-, általam vicckategóriának hívott csoportba tartozik...
Ebből kiderülhet, hogy a 80. hozzászólásomban alsó kategóriás készülékekről beszélek, ugyanis a 80. hozzászólás egy, a 74.-re reagálóra volt válasz.
-
Kasya
nagyúr
Sok embernek mar az is eleg gagyi hatast kelt, amit a felso kategoriaban muvelnek (lsd. SGS S3 burkolata). Most megy a szeker, orokke ugyse fog
Az arazason fog mulni minden. Elofizetesre nem venne senki se ilyet...(vagy igen?)
ARMv6 es 2,3 mar szerintem se nagyon van jelen (europaban). Arban emlekszem, mikor a samsung par eve kiadta a hagyomanyos telefonjat..valami csep-por-utesallo, lampaval. Azt eleg jo aron adtak es sok helyen volt lathato. A Nokia akkoriban pl. fole arazott es nem is lett olyan kapos az azzal egyenerteku telefonja. Tipusokat most hadd ne keressek, repteren vagyok. Mint korabban irtam, ha ezt jol bearaznak, akkor lehet - es lesz is - neki piaca.
HuMarc: Van egy kedves forumtarsunk(OFF) Misaly(/OFF), akinek az alairasa a kovetkezo: "Androidiotak kimeljenek". A peldat pedig csak kiemeltem az Iphonos topicbol, de ha en azt merem mondani, hogy a HTC One X+-on mikrolaggokat latok, akkor lehurrognak, hogy olyan nem letezik... ha azt mondanam, hogy also kategoriaba nem tennek androidot, valoszinuleg akkor is
A lenyeg, hogy en mar megtanultam, hogy a legtobb Androidot "tartalmazo" topicban nem nagyon szabad leszolni a termeket, mert csak haduzenetnek hat.
-
-
HuMarc
veterán
válasz
quailstorm #81 üzenetére
Egyelőre az alsó kategóriáról van szóm, mivel a cikk témája is egy ilyen készülék
-
quailstorm
félisten
Téves...
De jó is lenne ha maradt volna raktáron. Most nem kellene szenvedni az S5830i nevű fertelemmel. Az már 2011 végén elfogyott...
Egyébként valószínűleg ARMv7-es lesz a cucc. ARMv6-ból már csak BCM21553 van, az meg botrányos. Így is sokaknak feltűnt hogy hiába van neki meg a haverjának galaxy mini, kicsit se hasonlít...
Drága ARMv6-os SoC-t meg úgyse fognak használni, csak symbiannal térülhetne meg, mert ott tényleg hardverre programoznak. Szerintem cortex-A5 lesz, 512MB RAMmal. És vagy Broadcom, mint a galaxy music, vagy MSM7225A(#80) HuMarc: elég sok hozzáértőnek van felsőkategóriás Samsungja...
S széria minden tagja tartalmaz valamit, amitől nem tökéletes, de nem rossz, főleg a support.
Aztán ott a 2 nexus, meg a captivate, captivate glide, Note. Vannak jó húzásaik, csak a mali-400-at felejtsék már el. Valószínűleg meg is teszik, remélhetőleg az SGS4-ben 2db SGX544 fog dohogni. -
HuMarc
veterán
"gyakran tobben esnek neked, mint szeretned..."
Ezt nem értem, nem járok az iTopikba
A Samsung nem a nagyközönség, hanem a hozzáértők körében ásta el magát. Pont ez az, hogy a laikus, aki a reklámok alapján választ készüléket, továbbra is meg fogja venni a Samsung-ot, ami nagyon nem jó
-
Ed3r_X_
nagyúr
De azért a többi gyártó már rég otthagyta mind az ARMv6-ot, mind a 2.3-at szinte. Meg tuti nem olyan olcsó lesz ám, Samsungot ismerve. De tévedjek
De épp ilyenek miatt mondják a Samsungra hogy sz*r, épp ezzel ássa el magát. Nem hogy alsóbb kategóriában is jót csinálna, ilyeneket ad ki. QVGA kijelző? Már egy Ascend Y200-ban is HVGA van. Pedig nem hiszem hogy annál olcsóbb lenne. De igaz, arra is csak 2.3 van, de mégis választanám azt, mint ezt.
-
Kasya
nagyúr
Teljes mertekben egyet ertek veled, de nem akartam altalanositani es leszolni ezt es a tobbi keszuleket, mert tudom, hogy gyakran tobben esnek neked, mint szeretned... foleg, mikor az IPhone topoicban is azt latom, hogy: "I4 idegesitoen lassu ... I5 eleri a legjobb androidosokat"
Azonban attol fuggetlenul, hogy mennyire kukaba valo keszulek(ek), megis van neki(k) egy vasarlo retege... Lehet, hogy ez is egy semmilyen keszulek, de azert azt kijelenteni, hogy "elasta magat a Samu" kicsit eros. A laikus, aki csak az osszeget es brandet latja, megfogja venni.
Szerk: Kozben latom, azert nagyjabol megegyezik a velemenyunk
-
batai15
félisten
Szerintem raktárról maradt sok galaxy ace alkatrész, azokat pakoljáák be. vagy jó olcson hozzájutottak.
-
HuMarc
veterán
-
animoo
senior tag
Ezt nem nagyon ertem, minek. Az ismerosom Galaxy Y-jara a facebookon kivul semmilyen appet nem telepitett, megis par hónap hasznalat utan besirt a telefon, hogy betelt a belso tarhely. A cache uriteseken kívül semmit nem lehet csinalni vele, es igyis kb 60 mega szabad hely marad. Ha meg tele van, akkor kvázi használhatatlan a keszulek, nem jonnek meg az üzenetek, emailek stb. Katasztrofa. Masik ismerősöm kezdo androidoskent huseggel vett egy galaxy minit. Az egy dolog, hogy kéthetente hordta szervizbe, mar most ugy erzi, lecserelne vmi normálisabbra, pedig nincsenek nagy igenyei.
Es meg ennel is vacakabb dolgot dobnak piacra?Nyilvan a kimaradt alkatrészeket ohajtjak elhasznalni... -
HuMarc
veterán
"MIert asna el magat egy nyilvanvaloan subkategorias keszulekkel? "
Ezt már rég megtette, nem is értem a kérdést
Galaxy Mini, Galaxy Ace, Galaxy Gio, Galaxy Pocket, Galaxy Y, stb...
"Tegyuk fel hogy laggos, draga keszulek lesz."
Tudod, vannak az angol fogadóirodák, ahol bármire lehet fogadni
Ha ott IT-szakértők dolgoznak, erre az állításra tuti, hogy nem adnak 1,1-nél nagyobb szorzót, ld. az előbbi listám
A Samsung az alsó kategóriában már rég csak drága és laggos készülékeket árul...
-
Kasya
nagyúr
MIert asna el magat egy nyilvanvaloan subkategorias keszulekkel? Tegyuk fel hogy laggos, draga keszulek lesz. Akkor ez az egy termek kipottyan majd az amugy igen nagy valasztekbol. Nyilvan, nem tenne jot nekik, de azert el nem asna magat.
Amugy, ma mar olcsobb a BT 4.0 modul, mint a korabbiak? Vagy csak en gondolom, hogy a 2-3.0 is eleg lenne es meg ici-picit olcsobb is?
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
quailstorm #71 üzenetére
Tudom, nem azért írtam
Ám utóbbira tippelnék, remélem. Ha nem jön be akkor elásta magát a Samu -
quailstorm
félisten
Nem mondtam hogy bivaly, de az MSM7227-hez képest az. Quake 3 gminin éppenhogy elindul, persze az FPU mentes agyonbutított verzió. Pi-n meg fullHD 60FPS. Nem egy kategória.
De elvileg a téma a telefon. Ki mit gondol, mi lesz a pocket neo-ban?
ARMv6 és 2.3.6?
vagy ARMv7 4.1.2, és pl MSM7225A? -
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
quailstorm #69 üzenetére
Hát azért nem is túl bivaly a Pi, de való igaz, nem pont arra való
Leginkább tanuló célokra.
-
quailstorm
félisten
válasz
dkarcsy95 #67 üzenetére
Valami komoly gondok vannak a felfogásoddal. Igen lehet kínlódni a minivel, meg LEHET NAGYOT KÍNLÓDNI, de semmi értelme.
Azonos a specifikáció?Vagy 20-szor gyengébb az a telefon...
Nekem ne is osztogassanak, mert nincs előfizetésem. Egyébként is manapság az S5570i-t osztják, arra meg megnézem milyen CM7-et raksz. DE EZ AKKOR IS EGY TELEFON!
Hiába van N900-am, nem olyan mint a PI. Unokatesómnak ezért mindkettő van.
Wifi+bluetooth meg lehet a PI-n is, ha bedugsz egy USB HUB-ot.
De androiddal sose fogsz kiváltani egy asztali gépet. Márpedig kompromisszumokkal, de a PI-t lehet használni nagyon alacsony fogyasztású asztali gépnek, torrent kliensnek, webszervernek, fájlszervernek. Ezen kívül kiváló taneszköz, és még nem is gyenge. -
mrlujoak
veterán
Varázslatos Samsung csodatelefon...
2013. 3" és QVGA felbontás...
Csak gratulálni tudok! Mehet az LG L3 II-vel kezet fogni
-
dkarcsy95
tag
válasz
quailstorm #66 üzenetére
galaxynál maradva van egy mini nevű eszközük is.annak szinte ugyanez a specifikációja. cm7+terminal emulator comboval bármijen linux futtatható. lan kábel megy egyéb dolgok a hardver miatt lefújva,ám wifi+bluetooth combo mégiscsak jól jön. bár így nem az igazi Pi élmény lesz,de Pi-t nem osztogatnak előfizuba,és azt nem viheted magaddal,de persze a téma nyitott.
-
quailstorm
félisten
-
dkarcsy95
tag
Egy értelmét látom: ha tényleg nagyon olcsón adnák,akkor fölválthatna egy Rapsberry Pi-t. Ez persze elég kétséges,de mégiscsak alternatíva.
-
imi314
senior tag
megint egy nagy rakás felesleg.
-
Rickazoid
addikt
válasz
quailstorm #57 üzenetére
Namost az okostelefon definícióba annyira nem érdemes belemenni, hogy jelenleg egyetlen Androidos eszköz sem okostelefon, ahogy az iPhone és a WP-s telefonok sem azok. Mind telefonos PDA az eredeti definíció szerint. Ennyit erről.
Amúgy feltehetően Firefox OS alá is lehetne natív programokat írni, hisz a rendszer alsóbb részeit nem lehet webes nyelvekkel megírni, csak a grafikus megjelenítés a kérdéses, mivel nincs kompatibilis API, de elvileg az is megkerülhető kell legyen. Más kérdés, hogy mennyi munka lenne vele és megérné-e, főleg hogy olyan programot úgysem lehetne a Firefox Marketbe (vagy hogy hívják) feltölteni.
De azt hiszem ennyi, annyira különbözik a nézetünk ez ügyben, hogy nem érdemes folytatni, mert itt ülhetnénk hétfő reggelig és nem győznénk meg egymást... -
Terentius
őstag
Nem értem a felháborodást.A gyártó kiad egy gagyi telót mert úgyis lesz rá igény főleg a szolgáltatókon keresztül rásózzák a jónépre.Aki meg ostoba az dőljön be a reklámnak és vegye meg.Elég ha felmentek a gyakori kérdések android témakörébe.Kb. minden második kérdés az,hogy miként lehet androidot tenni a symbianos telóra.
Az átlag kozmetikusnak vagy pizzasütőnek meg pont jó lesz 1 ft-ért 2 évre leszerződve.Legalább galaxyja van... -
Cyberpunk
félisten
Hát ez elég gyér...
-
Ed3r_X_
nagyúr
Na ez aztán baromira kell. Tisztára mint a Pocket. Drága Samsung...
-
quailstorm
félisten
válasz
Rickazoid #56 üzenetére
Nem nem és nem. DSL optimalizált, linux és C. A FFOS meg egy laggos bughalom, amire lehetetlen optimalizált kódot írni.
Az általad írt konfigon meg "bőven" használhatóan elmegy a win8, megfelelő VGA kártyával.
X8-on már játszottam eleget, nem olyan bazi nagy erőfeszítés ez az optimalizálás dolog. Pár ember remek dolgokat tud művelni, sokszor jobbat, mint egy egész "neves" gyártó.
Egy oprendszer attól jó rendszer, ha egy átlagembernek is megfelelő, de egy profinak is. Ebben jó a droid, ha éppen nem omlik/fagy. Viszont még a droid is bőven sok a legtöbb 1magos telónak, mert a managed code, az sose lesz olyan gyors, mint a C/C++.Másik, okostelefon nálam azt jelenti, hogy natív kódra fordítható magas szintű programozási nyelvben írt alkalmazásokat futtat, és ezek KÖNNYEN telepíthetőek (különben a Nokia 3310 is okostelefon lenne
)
Ezek alapján az FFOS nem okostelefon rendszer... A max amit arra meg tudsz írni, az a cut the rope, de ahhoz a jelenlegi HW többszöröse kell. Így marad a sakk meg a pasziánsz...
Droid meg hiába töredezett, még így is appok tömkelege érhető el a régebbi, 2.2-2.3 verziókra.Az általad vázolt üzletpolitikára meg eddig párszor rácáfolt a Nokia. Ha jobb kell, várj. Symbian ^3-re Belle, N770-810-re frissebb maemo. Vagy mondhatom, hogy az aktív készenlét is megjött a 6300-ra idővel. Másképp is lehet...
-
Rickazoid
addikt
válasz
quailstorm #49 üzenetére
A Firefox OS nem is az a rendszer, ahol le kéne tenni az asztalra a mobil világ Quake-jét (istenem, de hülyén hangzik ez magyar ragozással) vagy Doomját.
Én amellett érvelek, ha nem lett volna világos, hogy igazán lehetne végre korlátozott mennyiségű androidos telefon két éves támogatással a közép- és felső kategóriában és ami annál régebbi, akár hardveresen, akár szoftveresen, arra nem készíteni új programokat. Egy PC-t elhasználhatsz 5 évig, de az okostelefonok világa a kezdetektől fogva a "ha jobb kell, cseréld le" elvre épül. És ez ma már alkalmazható is, mert nem jelent igazából olyan nagy érvágást a visszafogottabb költségvetésű emberek számára sem kétévente venni egy új középkategóriás okostelefont, ma már a magyar minimálbér alatt is lehet venni tisztességes eszközöket.
Viszont, ami a lényeges, hogy ezzel töredezettebb az Android, több eszközön kell megfelelnie, visszafelé kompatibilisnek kell lennie a hardverekkel 4-5 évre. Arányosan nézve olyan, mintha Celeron D processzor és DDR1-es RAM mellé is telepíthetőnek kéne lennie a Windows 8-nak. Kicsit túlzok, szándékosan, de a lényeg remélem érthető. Legyen két kategória az Androidé, de ott legyen végre szigorú elvárás hardveresen és szoftveresen egyaránt és egy kategória egy másik op.rendszeré, ami beéri kevesebbel és direkt nem is kínálja ugyanazt, de azért mégis sokkal több, mint egy egyedi zárt rendszer. Talán jobb hasonlat az Ubuntu 13.04 vs. Damn Small Linux. -
Az, hogy egy platformra fejleszteni viszonylag könnyű, és nincs komoly belépési korlát, az sosem lehet gond - a pattanásos tinédzser hagy bütykölgessen csak (sőt, nagyon helyes, ha azt teszi).
A másik végén, t.i. az app store szintjén kellene rendes minőségi szűrést csinálni. Elkeríteni mondjuk egy beta zone-t, ahova mehet nyugodtan mindenféle kétes optimalizáltságú garázsprojekt, meg rendesen karban tartani egy premium részt, ahol csak a google által (nyilván valamiféle díjért cserébe) alaposan bevizsgált, profi appok vannak.
Persze ezzel retek sok meló lenne, szóval egyáltalán nem is meglepő hogy egyelőre olyan káosz van, amilyen.
-
Még ezek alá pozícionálni, na ez durva ön-headshot...
-
DiamondBack
senior tag
"A legkomolyabb hardverek eleve mindig is a droidos telókba kerültek bele. Gondolom nem viccből."
Ezzel nincs is baj. Viszont amikor a leggagyibb hardverbe is beleerőltetik ugyanazt az androidot azzal annál inkább. Vagy amikor egy tavalyi csúcstelót kiadják ICC-vel "és majd egyszer lesz rá talán JB", viszont idén kiadnak egy gagyibbat JB-vel..."Magával a rendszerrel meg - szigorúan szerintem - már a kezdetektől az volt a baj, hogy izomból oldották meg a problémákat, nem pedig optimalizálással. Nem megy a prog? Toljunk alá egy erősebb hardvert és kész, máris megy." Ez szerintem a gyártók sara nem a rendszeré, gondolom nem a google optimalizálja minden egyes telefonra a droidot. Nexuson mindig elmegy az aktuális droid
-
moleculez
veterán
Samsung Champ droiddal...
-
Kasya
nagyúr
Ugye nem ez lesz a "hét-végi" poszt? :s
Tescoba elmegy, ha hirtelen akar venni valaki ilyet. Hosszabb tavra azonban vannak jobb alternativak (meg ha egy-ket ezerrel esetleg dragabbak is).
-
persil
nagyúr
válasz
quailstorm #49 üzenetére
Az a baj, hogy az androidra kb minden pattanásos tinédzser tud ilyen-olyan minőségben fejleszteni és ezt teszi is előszeretettel. Ezért van az, hogy a fele app-hoz kb egy jobb pc kéne, hogy normálisan fusson.
Magával a rendszerrel meg - szigorúan szerintem - már a kezdetektől az volt a baj, hogy izomból oldották meg a problémákat, nem pedig optimalizálással. Nem megy a prog? Toljunk alá egy erősebb hardvert és kész, máris megy.
A legkomolyabb hardverek eleve mindig is a droidos telókba kerültek bele. Gondolom nem viccből. -
quailstorm
félisten
válasz
Rickazoid #41 üzenetére
Ami most megy, és "programozásnak" hívják, az elég izzadtságszagú. Tudom, hogy nem lehet mindenki Carmack, de az androidnak, és sok alkalmazásának indokolatlanul nagy hardverigénye van.
FFOS-re meg Carmack meg 1 év kéne hogy valami értelmeset ráírj. Egyszerűen lehetetlen teljesítményt kiszedni belőle. HTML5 meg javascipt, rosszabb mint a droid a dalvikkal... C-re meg lehetőség sincs.
(#48) SkyLaci: ami azt illeti, az ilyen szarok ellenfele lehetett volna a leáldozó Symbian Belle. Ha nem baltával vágják el... Minimum járna az FPU és a 640x360-as képernyő, meg a VGA videó(Nokia 500, a többi 720p). Hellyel meg sok gond nem lenne, csak venni kell egy microsd-t. -
SkyLaci
őstag
tudnak még lejjebb pozicionálni? na de ha elég jól optimalizálják és az árat is lenyomják akkor áldásom rá, inkább ezt vegye a nép mint a nokia érintős butafonjait
-
gzbotii
nagyúr
Mint mondtam, olvasd el a hsz-em. Tessek, az utolso mondat, OFF-ba rakva
"Es igen, ahogy a droidot sarcoljak (ala Apple) pont ugy johet majd itt is a dolog, amiert most meg nincs"
-
Ati1979
veterán
Ez meg minek megint?
A használt 5-6 éves telefonok is jobbak ennél.Ja tudom már! Meg kell lennie a 1 telefon / hét átlagnak a samunál. Így láthatják a vásárlók, hogy aktívan működik a cég!
-
-
BenHans
addikt
Szerintem a mostani piacon ennek semmi létjogosultsága sincs. A fröccsöntőgépet rendeltetés szerűen kéne használni. [pl]...
-
dsjk
csendes tag
válasz
quailstorm #31 üzenetére
Az lehet, de nekem botfülem van.
-
Rickazoid
addikt
Tudod, a Firefox OS pont segítene az Androidon. Jelenleg ott tartunk, hogy lassan a kávéfőzőre is Androidot telepítenek. De visszatérve az okostelefonokra, az Androidot egyszerűen visszahúzza, hogy a felső- és középkategórián, valamint a belépőszintű okostelefonokon kívül a filléres telefonokra is ráhúzzák, a fejlesztők nem győznek optimalizálni és kompenzálni a gyártók hülyeségeit és a népszerűségén is sokat ront, hogy filléres vacak telefonokat adnak ki vele, ami már annyira egyszerű, hogy szinte nem is lehet okostelefonnak nevezni, igényesebb emberek jobb esetben röhögnek, rosszabb esetben a falba verik a fejüket kínjukban, ha ilyen eszközzel találkoznak.
Ezzel szemben a Firefox OS az igényei miatt pont a low-end Android helyét vehetné át, ott kényelmesen elterpeszkedhetne, az alkalmazástámogatás sokadrangú ebben a kategóriában egyébként is (értsd: úgyis csak olyan program fut el egy ennyire low-end androidos eszközön, amit meg tudnak írni szó szerint napok alatt Firefox OS-re), főleg hogy a legtöbb ember a célközönségben úgyse okostelefonként használja. Semmi szükség Androidra ebben a szegmensben, csak a hírnevét rontja és a fejlesztők munkáját nehezíti, hogy nem fókuszálhatnak csak a viszonylag friss és erős hardverekre.
Egyébként vicces, hogy stabil és évek óta piacon lévő rendszert hasonlítasz össze egy még közel sem befejezett rendszerrel. -
persil
nagyúr
A legnagyobb baj, hogy az esetek döntő többségében(és legfőképpen a samsung esetében) ugyanannyi pénzért(jelentéktelen 1-2 száz forintos különbséggel) lehet venni minden téren jobbakat.
Akkor meg minek venné meg az ember a szart? Tök mindegy, hogy nem használom ki, ha ugyanannyiért jobbat kapok, akkor azt kell venni. -
sing1ep1ayer
őstag
Végre egy új és egyedi formaterv a Samsungtól!
...vagy várjunk csak!
-
motoflug
őstag
Minek ez??Milyen réteget akar lefedni ezzel a Samsung?
-
Ricardo
titán
ezt nem szabadna kiadni
-
callmeakos
veterán
Na én ettől vagyok rosszul, nem a tepsiktől.
-
quailstorm
félisten
Nem akarok belekötni, de rohadt béna hangja van... Zene itt kiesik. A többire tényleg elég, de akkor 1db + app se fér föl. Más igényekhez kevésbé felel meg mint egy Xperia X8android 2.3. És itt ez a probléma. Azt várná az ember hogy előre halad a feljődés... QVGA meg nem jó android alatt, támogatása rossz.
-
dsjk
csendes tag
Nekem sima Pocket-em van (S5300).
Amire használom(telefon, zene, menetrendek zsebbe, e-mail, viber, skype, alkalmi net), arra jó.
Lehet velem van a gond, de az olyanok mint én, nem igényelnek ennél többet.
Egy drágább telefon az esetek 99.9%-ban jobb, többet nyújt, de ott a pont, hogy drágább. -
netpeti98
addikt
240 x 320 felbontás. Vajon mikor felejtik el már végleg?
Nem sok értelme van ennek a telefonnak.Üdv netpeti98
-
HuMarc
veterán
válasz
balazs1022 #21 üzenetére
De kínai alatt alapvetően nem a ZTE-t, Huawei-t (tehát az itthon forgalmazott készülékeket) értjük, hanem pl. Meizu, Xiaomi, THL, HDC, stb. (tehát a csak Kínában forgalmazott készülékek)
A bolti garanciával úgy szint kitörölheted a feneked
Az alsó kategóriás Galaxy-k valóban egyre rosszabbul csengenek hozzáértő körökben és remélem, hogy ez vélemény a laikus körökben is elterjedhet
-
Tewe013
őstag
Ingyen adnák is sok lenne...
-
gzbotii
nagyúr
Na ja..mert a rendszer meg most sincs olyan "smooth' mint hasonlo HW-en a droid es az alkalmazasbolt sincs sehol. Tehat kb 0 (irva: nulla) ertelme van erolteteni a Firefox OS-t. Szvsz
Esetleg, ha a droidert kene fizetni pl egy 20 dollaros sarcot...de nem, az is ingyen. Most nagyon "meno" az androidos telefon, mindenki olyat akar
. Akkor egy uj barandet bevezetni es egy uj OS-t elmagyarazni az egyszeri juzernek nagyon hianyzik mindeki nyakara..
Es igen, ahogy a droidot sarcoljak (ala Apple) pont ugy johet majd itt is a dolog, amiert most meg nincs. -
Blyan
félisten
válasz
Rickazoid #20 üzenetére
Borítékolható a 4.x.x-es Android... de amúgy is, szerintem totál semmi értelme ennek a felbontásnak már az okostelefon mezőnyben - és azt sem hiszem, hogy akkora árkülönbséget szül majd a HVGA cuccokhoz képest. Legalább is akkorát nem, mint amit a keserves használat ellensúlyozni tudna.
-
razorka777
veterán
2 Megapixel?Az igen.
Gratula. -
Rickazoid
addikt
válasz
balazs1022 #21 üzenetére
A kínai alatt szerintem a direkt Kínából rendelt noname eszközökre gondolt.
Mondjuk igaz, még szüleim kisvárosában is árul egy bolt garanciával noname kínai telefonokat... bár azért kíváncsi lennék egy garanciáztatásra, megnézném hogyan és mennyi idő alatt javítják meg jobb esetben, vagy rosszabb esetben milyen (abszurd) kifogással utasítják el a javítást vagy a cserét (ez utóbbit még komoly és elvileg megbízható szakszervizek is képesek eljátszani). -
kengyel
nagyúr
Ez már tényleg kicsi
Vannak nagyobb kivitelek jó árban , Galaxy Mini 2 akkor inkább már az. Egyre jobban tudunk válogatni az alsó szegmensből
-
balazs1022
őstag
itthon is lehet sok kínait kapni, garanciával. pl, Huawei, aTab, ZTE. Sőt van olyan magyar oldal ami kifejezetten kínából származó telefonokkal foglalkozik és 1 év garanciát is vállalnak. És azért úgy már elgondolkodtatóbb. Bár ilyen samsung fost úgy is olyan vki vesz aki nem ért hozzá, csak annyit ért belőle h galaxy... aki meg kicsit is ért hozzá az meg nyílván nem ilyet vesz..
-
Rickazoid
addikt
Most néztem a forrás forrását meg egyebeket... Hát, messzire gurult az a gyógyszer. Rémes belegondolni, hogy a Froyo utáni Androidok is támogatják még ezt a felbontást. Nem tudom milyennek képzelték el a belét, de ha meghajt egy ICS-t, akár egy JB-t, akkor szinte blaszfémia a QVGA kijelző. Azért az igényesség határát... mittudomén... $10-$20 megspórolásáért nem kéne átlépni.
-
Hadeska22
aktív tag
Igazából a Samsung és az LG is elmehet a búsba
..érthetetlen számomra hogy hogy lehet kihozni új modelleket ilyen specifikációval 2013-ban (L3 II-re gondolok itt)... egy piacot tudnék elképzelni ahol ez a termék sikeres lehet, és az pedig a fejlődő országoké.. de ahhoz annyira olcsón kellene adniuk hogy megérje.
Én elhiszem hogy kellenek az olcsó telefonok is.. de aki esetleg is teljesen új szmártfon vásárló.. és egy ilyen vagy ehhez hasonló kvalitású készüléket vásárol, esetleg többre is használná mint telefonálás és sms írás... 2 nap után rájön hogy egy kupac lószart vett...és az egész rendszertől elmegy a kedve aztán utána meg csak a köpködés és fujjogás megy hogy mekkora szar az Android és stb. rá kellene jönniük a nagy gyártóknak hogy min.HVGA felbontást kellene pakolni a termékeikbe...utoljára ez a felbontás az u900asomban volt...
mondjuk legalább ezt becsülöm a Sonyban hogy a ,,legalja" cuccukban is HVGA kijelző van...
-
gzbotii
nagyúr
"Az egy- és kártyás kivitelbe"
ennek mi ertelme megis
-
foxymaci
senior tag
Most ezt miért????
-
kaller1
veterán
Egy újabb ipari hulladék a samsungtól.
-
HuMarc
veterán
válasz
balazs1022 #7 üzenetére
Már sokszor el lett mondva, hogy Kínát ne keverjük a hazánkban megjelenő telefonokhoz
Kína egy más állatfaj, rengeteg hátránya van annak, ha kínai telefont vásárolsz: Bukod a garanciát, lehet, hogy nincs hozzá szupport, lehet, hogy nincs rajta magyar nyelv, lehet, hogy a postán elkallódik/megállítják a vámon és sosem látod többet
Szóval nyomatékosan kérem, hogy Kínát ne kavarjuk ide!
-
quailstorm
félisten
Szerintem sokkal rosszabb lenne. Egy Xperia Tipo-hoz viszonyítva az FFOS egy tetű, ami rohadt buta. Pedig a HW kb ugyanaz...
Manapság meg nem nagyon mennek MSM7225A alá a gyártók. Max a Samsung a BCM21553-mal, de azon az FFOS el se indulna, annyira gyenge, nomeg ARMv6.
(#7) balazs1022 galaxy csak annyit jelent hogy droidos. -
batai15
félisten
nem a szégyen a sonytol a nevet copyzni (neo)
-
Rickazoid
addikt
Na, pont az ilyesmik nem túl barátságos szoftverét lehetne leváltani a Firefox OS-szel. Máris lenne valami értelme az egész kategóriának.
Amúgy mért néz úgy ki, mintha androidos lenne? Azt ne mondja valaki, hogy Androidot kap, mert kiharapok egy darabot a falból! -
quailstorm
félisten
Legalább JellyBean+ARMv7 lesz? Mert ha nem, akkor kb a vásárlók átverése, és a raktáron való hulladék áron felüli értékesítése a cél...
Az a képernyő gyönyörű lehet -
balazs1022
őstag
Ennek is mikoze a "galaxy" hoz... ennek az arabol mar hasznaltan lehet venni 1 ghz-est vagy egy uj kínai telotm
-
Retekegér
MODERÁTOR
Variációk egy témára.
-
Blyan
félisten
Lehet csak én gondolom így, de szerintem ez már túlságosan a legalja... és kétlem, hogy árban sokkal lejebb menne, mint a HVGA-s modellek.
-
HuMarc
veterán
Most viccelnek?Ez nagyon rossz lesz! A Galaxy Young alá egyébként hogy lehet készüléket pozícionálni? Az, a maga 800 MHz-s ARMv6-os processzorával és 290 MB RAM-jával már a lehető legrosszabb HW, amit el tudok képzelni...
Tévedtem, a Galaxy Young és a Galaxy Y nem azonos, bár a Google az Y dobja fel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Facebook és Messenger
- Total Commander
- Acer notebook topic
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen alaplapot vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- További aktív témák...
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 13 128GB Megkímélt Független/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4321
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged