Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tigerclaw

nagyúr

válasz TTomax #173 üzenetére

Én is ezt akartam mondani. A DX11-es kártyák eddig semmi olyat nem mutattak amiért rohanni kellene a boltokba. A fejlesztők se nagyon ugrottak a témára. Én egyébként pont vásárlás előtt állok és várom, hogy mikor kerülnek boltba az új ati kártyák (hogy utánna talán GTX 460-at vegyek :DDD ). A 3870-emet ideje lenne lecserélni. A kampányszerű vásárláson az is tompít, hogy az ati és az nv korábbi viszonylagos szinkronitása elég csúnyán elcsúszott, vagyis nem 1 negyedévben dobják piacra az új generációt, és az nvidia most dobott piacra egy egész sikeres modellt.

A lényeg az, hogy egyáltalán nem félek, hogy mennyiségi hiány lesz a középkategóriában és felette.

• Tigerclaw

nagyúr

válasz Zeratul #170 üzenetére

Szerinted rohanni fognak az 5xxx kártyával rendelkezők vásárolni? Jellemzően 1,5-2 évente cserélnek kártyát a játékosok, még a gazdagabb országokban is. Attól hogy azt gondoljuk, hogy nyugat-európában, észak-amerikában milyen gazdagok hozzánk képest az emberek, ott sem fogják kikukázni a fél éves, egy éves videokártyákat. Az nvidia fanok, aki azért elég sokan vannak, szintén nem tekinthetők potenciális vásárlóknak az ati szempontjából. Az ati fanok egy része pedig azt várja hogy jövő év elején megjelenjen a következő generáció, hiszen a hírek szerint a mostani csak az 5-ös sorozat update-je. Maga a táblázat is azt mutatja, hogy az új kártyák belesimulnak az 5-ös sorozat kártyái közé. Az 5770 helyett lesz egy 6770. Persze biztos lesz mondjuk +15% extrateljesítmény, de nem +50%. Azt atinak egyrészt megéri váltani azért, mert ezt valószínűleg olcsóbban, kisebb selejt-aránnyal tudják majd gyártani, másrészt az nvidia-t ennyivel is "le tudják majd nyomni", hiszen épp csak a minap érte be őket.

• Tigerclaw

nagyúr

Szerintem most nem lesz nagy igény az AMD kártyáira. Az nvidia tábor most ki lett elégítve a GTX sorozattal. Az atisok meg bevásároltak az 5xxx szériából, amitől nem lesz annyival jobb a most megjelenő update, hogy érdemes legyen cserélni. Egyedül a belépő szintre kell sok kártyát készíteni az 5750 szintjére és attól lefele. Szóval most ha nem lesz elég gyártókapacitás a 6770 és felette lévő modellekre, sokat nem fog veszteni az AMD, mert az igény se lesz olyan óriási. Ráadásul ha maradnak az árak, a GTX 460 még mindig jó alternatíva, főleg hogy továbbra is több játékot fognak optimalizálni nvidiára, mint atira.

• Tigerclaw

nagyúr

Én azt várom ettől a sorozattól, hogy lesz végre egy normálisan árazott kártya az 5770 és az 5850 közé, az 5830-at meg kidobják a kukába. Persze lehet mondani, hogy ott van már most erre a GTX 460, és ez igaz is, de akkor lenne teljes az örömöm, ha lenne ellenfele a 460-nak, ami lenyomja az árakat némileg. (ja és persze várok az erősebb forintra is :-)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés