- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kromatika
veterán
Tiszta szívből sok sikert kívánok a Nokia-nak.Ez pl igen be jövős.
-
Rusher4587
tag
válasz
monti0222w #23 üzenetére
En is tudom, hogy sokat szamit a szenzormeret, lencse stb., en is szeretnek vegre ejszaka is jo kepeket loni mondjuk egy buliban, de sokszor elofordul velem, hogy a kepnek csak egy reszet akarom megmutatni, es bizony a mai monitorok felbontasa mellett mar nagyon nem mindegy, hogy 13 vagy 20 MP kepbol vagsz ki.
(#32) kbyte1024: csak amig meg nem kapta a win 10 frissitest (messenger miatt muszaj volt, egy ideig bongeszobol chateltem, de ugy meg zabalta a mobilnetet), azota borzalmas, es nyilvan szoftveresen b*sztak el...
-
crane75
senior tag
válasz
tomboy0013 #47 üzenetére
Lehet, még csak tesztelgetik a piacot.....
-
crane75
senior tag
Azért hátha esélyes még, hogy a Zeiss mellé visszavásárolják a PureView szabadalmat is...Akkor szerintem egy elég széles kört szerezhetne vissza a Nokia....
-
gmaci
tag
válasz
H.Istvan25 #34 üzenetére
Meg a jó öreg symbian-os 808PW-ről s feledkezzünk meg, akkora xenon van benne, mint a fél karom, a mai napig használom és semmi panaszom nincs rá
-
mg1992mg
őstag
válasz
cezarlacrone #42 üzenetére
Az lesz a gyár
-
cezarlacrone
aktív tag
Jó ez a kék tok. Bejövős.
-
-
moleculez
veterán
5.3-n csúcs hardver, ma erre benevezek.
-
Fabianus
tag
Elméletileg 7-es és 8-as még lehet, hogy lesz. Meg persze lehet, hogy több is, csak azokról még nincsenek kiszivárogtatott infók.
Amúgy meg nagyságrendileg azok a kategóriák, amik már a C7, N8, N9, később a Lumia 700-as 800-as végén 550, 650, 950 kategóriák voltak.
A 9-es, N9, Lumia 900, 920, 930, 950 és most a Nokia 9 a "hagyományos" csúcsmodell, alatta meg kb a régieknek megfelelő besorolás. -
Juhaszatti
addikt
Szerintem azért vannak a nagyobb ugrások, pl a 6 után is, mert ott hardveresen, és árban is nagyot ugrik a következő.
Aztán úgy lenne logikus ha jövőre jönne a Nokia 3 2018, Nokia 5 2018 stb, 2019-ben meg ugyanígy.
Sokkal átláthatóbb és letisztultabb termékpalettát szülne mint mondjuk a Xiaomi elnevezős megoldása, meg talán még a Samsung féle betűzésnél is. -
somogyib
őstag
Valaki érti ezt a számozást? Nokia 3, 5, 6, 9... (úgy is kérdezhetném, hogy ki tudja folytatni a számsort
). 4, 7, 8 kimarad?
-
H.Istvan25
senior tag
5,3 col nekem kicsi, ki is esett a lehetséges következo telók közül
-
Bossyy
tag
Igazán elsüthették volna azt a poént, hogy beletesznek xenon vakut (a fényképekhez) ÉS dupla LED-et is (a videókhoz, illetve lámpa gyanánt) egyszerre. Anno pl. a 6220-ban, N82-ben és N8 ban is volt xenon és sokat hozzáadott a minőséghez. Nem hinném, hogy különösebben drága lenne, hozzáadna a minőséghez és abszolút egyedivé is tenné a telefont.
-
kbyte1024
veterán
válasz
Rusher4587 #21 üzenetére
Hát azt nehéz lesz felülmúlni kamerában,mert brutál szép képeket lő! De ha ebbe is Carl-Zeiss optika lesz,akkor város a dolog
-
Azie
őstag
válasz
monti0222w #23 üzenetére
Így van. A pixel xl-en kívül egy droidos/ios-es kamera sem hozza a 2 éves 950 szintjét.
-
Azie
őstag
válasz
Rusher4587 #21 üzenetére
Nálam is a 930-ast válthatná, ha hozná legalább a 950 szintjét a kamera. Kameratesztek alapján most a pixel xl-t választanám, de az is batár méretű, szóval várás van.
-
slimshady
senior tag
Város. Kíváncsi vagyok mit gurítanak. Lassan ideje lenne bemutatni.
-
monti0222w
addikt
válasz
Rusher4587 #21 üzenetére
Nem a Megapixelek teszik a képet jónak, kell ahhoz még több okosság hogy összeálljon egészé,. A Xiaomi telefonokba is az a baj hogy szoftveresen nincsjól megcsinálva, írva, maga a kamera tudna alkotni abban adott a technológia, de így Nem!
-
Rusher4587
tag
Hát én ennél valami sokkal komolyabbra számítottam...
Felbontás alapján hagyományos arányú kijelző marad, tehát kávátlanításra ne is számítsunk, ami talán nem is akkora tragédia, de így tucat kinézete lesz.
Kerülhetne hátra legalább egy másodlagos ujjlenyomatolvasó, én kényelmesebbnek találom.
128 GB nem fér bele 2017-ben egy csúcsmodellbe? Most komolyan? Hosszabb videózásnál cserélgessem a mem.kártyákat, mint egy floppy lemezt? Esetlegesen egy másodlagos SIM kártyát, ha külföldön vagyok, meg magamba dugjam?
Amíg 20+ MP kameráról szóltak a pletykák, komolyan érdekelt, azért cserébe még simán lenyelném a fenti apróságokat, de kövezzetek meg, ez így nekem már csak egy felső-közép kategóriás telefon, véletlenül sem egy csúcs gép, amire még hónapokig várok, hogy X év után leváltsa a 930-asomat. -
12 egy tucat....
-
Fejvadi
nagyúr
Tetszene, de elég komoly árat rebesgetnek.
-
törölt tag
Főleg az Android JIT fordítójával ez a kilövöldözés nagyon jó ötlet, mivel így minden betöltésnél újra kell fordítani is az appot, míg ha a memóriában ül, akkor nem fogyaszt semmit. Annyiban igaza van a (kínai) gyártóknak, hogy ha mindent kilőnek, akkor azok tuti nem használnak erőforrást, például a navigáció nem használja a GPS jelet, a fitnesz appok nem követik a nyomvonalad, az üzenetküldők nem szinkronizálnak a háttérben
Persze ezzel egycsapásra használhatatlanná válnak, de az kit érdekel, több szabad memória!!
FireFox1996: Van sok ember itt a fórumon, akiknek ez a vesszőparipája, ők jellemzően megtalálják a számításukat a kínai (főleg belpiacos) telefonokban, ott ugyanis ez a menő.
-
BloodRay
veterán
válasz
FireFox1996 #15 üzenetére
Értem, no offence.
Én csak azt a gyártót nem értem aki az akkumulátor kímélés érdekében lövöldöz ki mindent az amúgy méretes memóriából(illetve értem, hogy csak a számok miatt kerül ezekbe a készülékekbe nagy memória modul).
Remélem hogy a Nokia memóriakezelés szempontjából is jó munkát végez majd. -
BloodRay
veterán
válasz
FireFox1996 #12 üzenetére
Szerintem rád célzott, hogy nem érted.
Nekem is 700MB szabad épp G4-en a 3GB RAM-ból, de bármit indítok, azt nem zárja be míg én nem akarom. Az hogy pl nincs szabad 2,5GB-om a 3GB-ból nem azt jelenti hogy szar a készülék, hanem hogy normálisan meg van írva a szoftver, nem kell minden alap dolgot indításkor a memóriába töltenie(Ha rég lett használva valami és kellene még memória majd akkor bezárja a legrégebben használt szükségtelen task-ot).Amúgy a Nokia 9-re kíváncsi leszek, remélem minél előbb megérkezik majd hozzánk is.
-
vodkamaffia
csendes tag
Elég érdekes a formaterv. Kíváncsi vagyok, hogy fog kinézni a végleges változat.
-
FireFox1996
őstag
válasz
tomboy0013 #9 üzenetére
Mindig van/lesz olyan, aki nem érti
Azért olvassa, hátha megérti a dolgot -
Első olvasásra nem tűnik rossznak, várjuk.
-
Hadrian
tag
Azért a 750 ájróért illene valami komolyat gurítani.
-
tomboy0013
veterán
válasz
FireFox1996 #4 üzenetére
Komoly, hogy még van aki egy szakmai oldalon 2017-ben is itt tart, hogy ennyire nem érti az android memóriakezelését?
-
törölt tag
válasz
FireFox1996 #4 üzenetére
Miért jó az, ha üresen áll a RAM? Ez a sok kínaival ellentétben láthatóan nem úgy van megírva, hogy dobáljon ki mindent, csak hogy nagyobb szám legyen az üres RAM rovatban. Remélhetőleg.
-
tommygunn84
csendes tag
"5,3 hüvelykes lesz az a QHD (a jelek szerint 1440 x 2560 pixeles) felbontású panel, ami a mobil elejére kerül"
WTF??? Általában oda kerül nem? -
FireFox1996
őstag
4GB RAM-ból kevesebb, mint 900 MB marad szabadon??? Jól elb*sztak vmit....
-
válasz
Luck Dragon #2 üzenetére
Már tudni, hogy eleve 750€ áron kerül itt forgalomba.
-
-
Quqesz
nagyúr
Várós. Kíváncsi vagyok mit gurítanak.....van már videó is róla
Új hozzászólás Aktív témák
ma A vaskos plasztikburkolat sok dolgot elrejt, de így is rengeteg érdekesség derült ki a Nokia közelgő csúcsmodelljéről.
- Automata kávégépek
- Projektor topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Cyberpunk 2077
- Túra és kirándulás topic
- Okos Otthon / Smart Home
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest