Kamerák előtt egy Nokia 9 prototípus

A HMD-Nokia eddigi termékkínálata is kimondottan érdekes, a legnagyobb érdeklődéssel azonban nyilvánvalóan a csúcsmodellt várjuk, a Nokia 9-cel térhet vissza a Carl-Zeiss és debütálhat az OZO Audio. A legújabb hírek francia forrásból érkeznek, egy prototípusról szivárogtak ki képek és információk, ami alapján a következőket tudtuk meg: 5,3 hüvelykes lesz az a QHD (a jelek szerint 1440 x 2560 pixeles) felbontású panel, ami a mobil elejére kerül, állítólag always-on lehetőséggel és 530 nites maximális fényerővel. Nem marad le a 3,5 milliméteres jack csatlakozó a tetejéről, alul pedig a Type-C kaphat helyet, akárcsak a testvérmodelleken.

Úgy tűnik, a csúcsmodellre is jut a 3,5 milliméteres jack csatlakozó! Úgy tűnik, a csúcsmodellre is jut a 3,5 milliméteres jack csatlakozó!
Úgy tűnik, a csúcsmodellre is jut a 3,5 milliméteres jack csatlakozó! [+]

A kamerával kapcsolatban is kiderült egy-két újdonság. 13 megapixeles végeredményekre számíthatunk, amit egy színes és egy színszűrő nélküli (monokróm) szenzor adataiból készít az algoritmus, mindehhez dupla ledes villanó, illetve lézeres autofókusz is segít a Nokia egyedi kameraszoftverén kívül. Az eredeti forrás néhány tesztfotót is mellékelt, ezek azonban csökkentett felbontással kerültek feltöltésre, így nem sok érdemi információt árulnak el.

5,3 hüvelyken várhatunk 1440 x 2560 pixelt 5,3 hüvelyken várhatunk 1440 x 2560 pixelt
5,3 hüvelyken várhatunk 1440 x 2560 pixelt [+]

Az érintőgombok alapján akár egy HTC-t is elképzelhetnénk, de nem érdemes meglepődni, a többi új, androidos Nokia ugyanezzel a megoldással került piacra, és ugyanígy ismerős lehet a Nokia-kékre színezett, de alapvetően Pixel-kezdőoldalra emlékeztető kezelőfelület is. A mobilhoz in-ear fülhallgatót és QuickCharge 3.0-töltőt mellékel a gyártó az adatkábelen. Megerősítésre került a Snapdragon 835 rendszerchip és 4/64 GB-os memóriapáros is, arról azonban nem lehet tudni, hogy mikor kerül bemutatásra a várva várt Nokia 9.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés