- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mobilhasználat külföldön
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
A mi közbeszerzésünk nem így néz ki szerencsére. Érdekes módon ugyanaz a termék több áron is megtalálható a közbeszerzési portálon. Konkrétan ugyanolyan márkás számítógép ugyanazon kód alatt nagy ingadozásokat mutat a nettó áraknál is, 50 ezres különbséget is láttam. És a nettó is több volt a kiskereskedelmi bruttónál.
-
Dilikutya
félisten
A közbeszerzés nem magyar találmány, és nem is csak nálunk létezik. Csak nálunk bonyolult a rendszer, átláthatatlan az erről szóló törvény, és drága is. A közbeszerzési díjat a vevő fizeti meg, már ennyivel is drágább a piaci árnál. Ráadásul a listaárak is drágábbak, bár ezen utána az eladó módosíthat, csak ezt te a közbeszerzési eljárás megindításakor nem tudod előre.
-
Dilikutya
félisten
Nagyon nincs jól. Értem én, hogy korrupció kell, de én, mint állami informatikus, nem mehetek át az utca túloldalára megvenni a városban egy monitort, amire esetleg a helyi boltok mind adtak árajánlatot, és ami olcsóbb mint közbeszerzésben (alacsonyabb listaár, kedvezmény mert sokat vásárolnánk, nincs eljárási díj). Közbeszereztetni kell, aztán az ott szereplő, nem helyi cégek valamelyikétől megvenni drágábban. Nincs raktáron monitorunk, ha az igazgató 24 colos szélesvásznúja megdöglik, kaphat 15 colosat, az van 1-2. Nincs számítógépünk, csak 1-2 visszamaradt öreg P4-es, azt még excelezni táblázattologató ügyintézőnek odaadjuk, de ha olyannak döglik meg a gépe, akinek kicsit erősebb kell, azzal így jártunk, majd egyszer lesz neki.
-
Dilikutya
félisten
válasz
szupermacs #5 üzenetére
Ez nem az e-naplo hibája.
-
Dilikutya
félisten
válasz
torreadorz #2 üzenetére
Így van. Nem lenne ez rossz, csak jó magyar szokás szerint rosszul csinálják. A közbeszerzés meg egy vicc, ahogy nálunk zajlik. A korrupciót ki nem zárja, de legalább hosszadalmas, bonyolult.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Samsung Watch Ultra - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest