Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• t34mf4llb4ck

csendes tag

válasz tcp #19 üzenetére

Hát azért az nem az adataim 99%a ami másoktól függ valamint ebben ottvan az egyéni akarat is. Például a facebook azt rakok fel amit én jónak látok amit nem akarok megosztani másokkal azt egyszeráen nem rakom fel és ennyi az egész ezzel szemben a felhő elveszi ezt a lehetőséget és még aztis elérhetőve teszi egy 3. személy(ek) számára amit én privát adat ként adott esetben mondjuk kép/videó formájában akarnék tárolni.

Az hogy az adatok hány %át tárolja az ember öncéluan és mennyit megosztásra az egyéni preferencia én például az adataim nagy részét öncélúan tárolom magamnak és annak akit engedek hogy lássa ezzel szemben lehet hogy valaki több 1000 képet rak fel facebookra mert ilyen is van. De ez nem igaz mindenkire :P

Ami az adatbiztonság hátterét illeti szerintem ennek nem a technológia vagy a hardweres megoldások az első számú felelősei hanem maga az user értsd az előbbi példámmal élve az emberek nincsenek tisztában azzal hogy amit közzétesznek az interneten azt mások mire használhatják vagy hozzáférhetnek-e.Az emberi hülyeség toronymagasan ver bármilyen hardweres megoldást, ezért gondolom azt hogy jobb az hogyha az emberek csak a kellő tájékozódás után nyúlnának saját felelősségükre ilyen dolgokhoz(bár ez sosem fog megvalósulni).

Röviden az én problémám ezzel az hogy fölösleges és teljes mértékben haszontalan megoldásokat erőltetnek erről híresült el ez a szegmens a parasztvakításról semmi másról. Majd amikor felmutatnak olyan megoldást ami tényleg kényelmesebbé és jobbá teszi a mindennapi munkát egy számítógépen vagy egyáltalán a kapcsolattartást akkor talán változni fog a hozzám hasonlóak véleménye is de addig ez nem több mint modern technológiának álcázott adatlopás és "megfigyelés".

Új hozzászólás Aktív témák