Új hozzászólás Aktív témák

• ZooLee

senior tag

válasz floatr #45 üzenetére

Én már nagyon sok fajta navit használtam, de itthon csak az iGo és a Garmin volt az, amiben meg merten bízni önállóan. Az egyebekben mindig volt valamilyen probléma, ami miatt csak akkor használtam, ha nagyon nem volt más, és nagyon szükség volt rá.
    A Sygic nagyon tetszett az elején, főleg, hogy párhuzamosan több platforma elérhető, de a térképek minősége (pontossága, részletessége és POI mennyisége) sajnos mindig gondot okozott.
    A Nokia és Navteq térképei jobbak, viszont a szoftver néha olyan hajmeresztő tervezéseket produkált, ami miatt szintén ritkán használtam. A fejlődést verzióról verzióra lehetett látni, és a térképek is fejlődtek. (Utoljára fél évvel ezelőtt N8-on használtam rendszeresen) Viszont bárhogyan is nézzük a problémáit elnyomja, hogy, ingyenes, offline navit ad.
    A Google Maps-ot használom címkeresésre és "körülnézésre" mert arra tökéletesen alkalmas, navigálásra nem nagyon használtam. Nagyon jók az egyéb szolgáltatásai, a hibrid térkép, az forgalominfo és a tömegközlekedés. Viszont a térképei nem érik el az iGo/Garmin szintet.
    És mégvalamit a célhardverekről: Messze a legjobb tapasztalatom a célhardverekkel volt, mind Sygic, iGo mind Garmin szinten (TomTom-hoz sajnos nem volt szerencsém) A célhardver egyszerűen, gyorsan és jól működött, _tényleg_ autós/gyalogos használathoz volt tervezve. A PNA-s iGo (iGO 8) messze jobb volt, mint a csak szoftveres verzió, tökéletesen és teljesen testreszabható.
    A Garminnak verhetetlen a képernyője, a szoftvere sokat tud, a megjelenítés egyszerű, tökéletesen látható, értelmezhető. A Mobile XT is nagyon jó volt, bár sokkal kevesebbet tudott az is, int a PNA-s verzió. (Sőt, nekem van túra GPS-em is, azon is fut ugyanez a térkép)
    És mindkettőnek nagyon profi a térképe (friss, sok POI), a tervezési algoritmusaik nagyon jók (az iGo-é kifinomultabb), nem csináltak hülyeséget. TMC is van (használhatóak az adatok, bár sokkal többnek kellene benne lennie - ebben (Magyaroszágon!) jobb a gMaps forgalmi infója vagy az Egérút-féle online-szerverentervezős navi)

"Az adatbázis frissítésével ugye gondod nincsen"

Tapasztalatom szerint a negyedéves-féléves offline frissítésű térképek (nálunk a TopMap) sokszor sokkal jobbak, mint az online központi frissítésűek, amelyeket nagy cégek kezelnek (Navteq, TeleAtlas) Egy kicsi, csak adott országgal foglalakozó cég sokkal jobbat tud produkálni.
    Legjobbat pedig a közösségi adatokat jól felhasználó térképek produkálhatnak, ezért szerintem, ha az Apple jól használja fel a felhasználói információkat (mondjuk nem csak a hibajelzésket, hanem az összes rögzíthető információt) akkor nagyon gyorsan fejlődhet a térképe. Szerettem volna, ha nem kell külön navit tartani, de bárhogy is nézem, iPhone mellé egy ideig meg fog maradni a Garmin...

Új hozzászólás Aktív témák