- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
janeszgol
félisten
Ebben neked teljesen igazad van ,de valaki említette az Apple céget. Ők a 4-5 éves telefonokra is magát az új rendszert adják, természetesen foltozásokkal. Amelyik iPhone nem kap patch-cset, az főverziót sem, tehát teljesen lemondanak róla. (Kivéve ha valami nagyon nagy baj van és szoftveresen javítani kell.)
Ha a Google ennyire "prémiumkodni" akar, akkor talán el kéne lesni a riválistól ezt. -
rdt89
addikt
Lehet, hogy kevés ez a frissítési ciklus idő, amit biztosítanak ennek a készüléknek, és még így is a leghosszabb támogatottságú eszközök között van Android fronton. Sok telefon kap 1 fő verziót (ha kap) és csókolom. Amúgy meg nekem sose volt fontos a frissítés, egy dolog érdekelt mindig. Amit kapott rendszert az mennyire megbízható és stabil. Ha kielégíti a felhasználási igényeimet és bug mentes akkor az se zavar ha 4.4-el kapom, ameddig az hibátlanul muzsikál. Egyébként ez a Motorola telefon nagyon szépen néz ki és már nagyon baráti áron kapható használtan.
[ Szerkesztve ]
-
Den Hadnagy
senior tag
A mai napig kiváló készülék, minden értelemben.
Párhuzamosan használom egy Marshmallow-n megállt Xperia tablettel, és mindkettővel elégedett vagyok, pedig mindkettő stock. Szép dolog a verziószám-fetisizmus, bevallom én is ezért vettem anno Nexust, de alapvetően az a fontos, hogy a rendszer tisztességesen rá legyen szabva az adott hardverre. Ez jelenleg megvan Nougaton is, nem fogok a következő után sírni. Kijöhetnek a kínai B-brandek is Nougattal, aztán mégis lehet egy rakat sz.r az egész. Ha valaki nagyon akarja, úgyis ráteszi majd főzve még a 9.0-t is.Ennyi support szerintem korrekt, két-háromévente meg úgyis csere van, mert inkább az azóta megjelent/divattá vált feature-ök (ujjlenyomat-olvasó, 4k kijelző, stb.) keltenek majd hiányérzetet, nem az, hogy milyen számot látok a verziószám mellett. Eleve a verziószám váltása tök esetleges. Szerintem a 7.0 simán lehetett volna 6.2 is, na bumm.
"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."
-
8zabi
őstag
-
zolka95
őstag
24 hónap a garantált android főverziő frissítésének ideje
36 hónap pedig a biztonsági frissíteseké
ezt még itt, mobilarénán olvastam
a nexus 4-re 2 év után adták ki az 5.0-át
az után jelentették be hogy 1,5 év helyett 2 leszFigyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
arn
félisten
Nagyon raferne, negy eve hasznalok nexusokat, de egyik sem volt hajlamos ennyire a belassulasra. Eleg bugos, a 6os android jobb volt ezen a telon.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
zsolt501
nagyúr
Pl. a Samsung telefont tudom említeni, amikre nagyon nem jön a biztonsági frissítés (hibajavítás), de ugyan ez a baja a Huawei telefonoknak is, mid a két gyártót elég közelről ismerem, samsung esetén max 1-2 év ameddig jöttek a biztonsági frissítések, utána minden készüléknél elapadtak, persze itt az olcsóbb és a drágább modell közti különbség is megvan, az olcsóbb modell esetén 1 év volt a drágább esetén volt 2.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
DS39
nagyúr
azt gondolom, de ennek én még nem láttam jeleit. mit léptek ez irányba?
én olyanra gondoltam hogy a gyártónak a Google megszabna egy listát, hogy pl. 2017-ben kiadott készülékükben a listán szereplő SoC-ot rakhatják, különben nem lesz ingyen az OS, stb szankciók.
szoftver terén pedig az hogy a gyártók nagyon szabadjára vannak engedve szintén nem jó, ezek a gyártói felületek, touchwiz, emui, miui, és így tovább el lehetetlenítik azt hogy majdan egy nem google égisze alatt kiadott telefon központilag frissíthető legyen,ne kelljen függeniés ez ne függjön a gyártóktól vagy a szolgáltatóktól melyek ezeket a google által kiadott frissítéseket vagy ráküldik az adott telóra, vagy nem.[ Szerkesztve ]
-
vapor X
csendes tag
November 5 óta nektek jött biztonsági hibajavító csomag??
Nálam legalábbis ezt a dátumot írja... -
-
zsolt501
nagyúr
Ez mind szép is lenne, ha igaz lenne, mert bizony messze nem ilyen szép a helyzet, mivel sok biztonsági frissítés csak fő verzió cserével működik csak, illetve sok gyártó tojik a biztonsági frissítésre, nekik csak az a lényeg, hogy minél több készülék legyen eladva.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
hemaka
nagyúr
18 honap egy draga referencia keszuleknel, bravo.
mudi︎️ • Fuji GFX 50s/35-70/110 • MBP M4Max • Syno DS3622xs+
-
-
DS39
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
"A Nexus 6 egyébként már rég betöltötte a 18 hónapos, minimálisan garantált frissítési életkort, szóval nem kizárt, hogy ez lesz az utolsó, hivatalos szoftververzió, amit megkap."
Akárki akármit is mond, nem tartom jónak, hogy hivatalosan egy telefon 18 hónapos garantált frissítést kap csak, ezt bizony 3 évben kellene garantálni, mivel a nagy többség nem ilyen rövid életciklusra vásárol telefont, ezért is ennyire fragmentált az android piac, mert bizony sokan még mindig a régi készüléküket nyúzzák, és azok bizony biztonsági kockázatok is egyben, mert sok esetben olyan hiba is benne maradt ami kockázati tényező.
Sajnos a nagy gyártók is ebbe a rövid életciklusban érdekeltek, a vásárlók viszont pont fordítva, és ez nagyon rossz irány a nagy gyártókat nézve is.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Nexus 6 a legidősebb referenciatelefon, ami még támogatási körben van, viszont egy váratlan bug miatt jelenleg 7.0-n áll, januárig.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Eredeti játékok OFF topik
- Autós topik
- Amazon Fire TV stick/box
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nők, nőügyek (18+)
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vallás
- Filmvilág
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget