Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
válasz
D4rkAv3ng3r #59 üzenetére
én is ezt mondom, hogy jobban megéri a radeon...
(főleg a már említett tényezők miatt: dx11, fogyasztás, stb... technológiai előnyben van mindenhol)
oké, hogy drága most... de nem annyira, mint a zöldek 2gpu-s jelenlegi csúcskártyája... meg mellesleg mintha a zöldek simán ennél magasabb áron nyomatták az elmúlt években a legjobb kártyáikat... úgy rémlik a 8800gt-nek is simán 100ezer huf fölötti árcímkéje volt (vagyis mik voltak az első modellek? gts 640mb rammal?) azóta meg a gtx280 is simán 100ezer fölött jött...ezekhez képest ez elég baráti induló ár (hazai webshopokban 95környékén láttam a refmodellt...) lesz ez jövőre fele ennyi se, ahogy frissítenek párat a termékpalettán...
-
Robi BALBOA
őstag
Egyértelmű, hogy a 5870 jobban megéi!
Szerintem ő azt akarta mondani, hogy a két kari még egy lapon sem említhető több okból kifolyólag, mintpéldául az egyik 2gpu a másik 1, az egyik dx10 a másik dx11, az egyik majd 300w-ot fogyaszt a másik 180 körül, és persze mint tudjátok 1gpu mindig jobban skálázódik mint 2 ezzel arra akartam kilyukadni, hogy ha a game nemtámogatja a 2gpu-t vagy rosszul skálázódik akkor dupla cumi van, és még az áruk között is van 10-15k difi.Úgyhogy mind a kettőjüknek igaza van, valamilyen szinten!
-
smkb
őstag
válasz
D4rkAv3ng3r #59 üzenetére
mephi ezt írta:
"csak hát 90-95ezer huf átszámolva... (végülis még mindig jobban megéri szvsz, mint a gtx295)"
Nem értem ezen mit kellet neked reagálnod ennyire bizonygatva, hogy a gtx295-nél jobban megéri???
"Ez egyáltalán nem olyan egyértelmű, sok helyen megelőzi a GTX295-öt, meg azért ne felejtsd el...."
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Ez egyáltalán nem olyan egyértelmű, sok helyen megelőzi a GTX295-öt, meg azért ne felejtsd el, hogy az 2GPU-s SLI-re támaszkodva (és driverekre), még ez egy 1 GPU-s VGA. Arról nem is beszélve, hogy elavult, többet fogyaszt és DX11 esetén komoly hátránya is lesz a kizáróla DX10.0 támogatás miatt.
-
olanor
tag
Hmmm... Vapor-X. Csak jót lehet róla mondani.
-
04ahgy
nagyúr
Nofene, olyan furcsa az ajánlott árat euróban látni...
HGyu
-
Quan-Chi
őstag
nagyon pöpec cucc! bár én maradok a jól bevált Asus Matrix -nál
-
rocket
nagyúr
válasz
Randall1017 #50 üzenetére
A promo kepen szep, a valosagban mar kevesbe
-
Randall1017
tag
Szép a "Zafi"
-
mephi666
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #48 üzenetére
95körül már most lehet kapni refhűtéssel felpakolt modellt... gtx295-ök meg kb. 100fölött indulnak... olcsóbb végülis... és még olcsóbb lesz idővel... meg lassan élvezni is lehet a dx11-es előnyeit... várom már a dx11-es teszteket, mit villog a kártya... (habár az unigine demó meggyőzött már egy soron)
-
BemAnyó
senior tag
nah igen de pl az ac s1 rev 2 kb ua teljesítményt tudja, és a vaporx egy 8-10k val min drágább lesz a refnél valószinüleg, nekem az 5870 lesz a 3. karim amire rá fogom tenni, ráadásul a 5870 ref karik eredeti "nagyvas" ram/vram bordája is szépen megfér alatta, talán az is kijelenthető hogy eddig ez a legjobb ár/érték arányú hűtő vga -ra, már ha emberfia nem remeg a csavarhúzó és a hűtőpaszta használatától
-
P00By
nagyúr
Vapor-X durván néz ki!
-
Hézag
csendes tag
Hol lehet olcsón venni 5870-es kártyát most?
Aakár jó lenne külföldről is.
Már a 80 ezer körüli árnak is örülnék. -
Manbal
senior tag
Azt hiszem kijött a kártyám
5870 Vapor-X, valszeg ez akar lenni a toxic...
cska azt sajnálom hogy nem 2GB memóval érkezik... lehet azt csak az 5890esekre raknak majd... :S mind1, én erre a Vapor-X-re vevő vok ;) hajrá Sapphire! hajrá Ati!
-
sp@rtan
senior tag
Az a 5870 nagyon odavág
-
törölt tag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mivel a Sapphire leg-leg főpartner, így az AMD szabályai szerint először őket illeti meg a hűtőcsere lehetősége. A többi főpartner egy héttel a Vapor-x után adhat ki ilyen karit. A kis partnereknek asszem egy hónapot kell várni.
Solten: Nekem az XFX csak most küldte. Biztos valaki gyorsba elkezdte árusítani.
-
LackoMester
addikt
valami ilyesmi Vapor szerettem volna,de amint látom nem olyan veszélyesen nagy az órajelben a különbség(a sima verzióhoz képest),a hütés viszopnt nagyon baba...egyébként semmi baj,az 5870-es gyári hütésével-nagyon is jó(a 4870-hez képest hangtalan)
-
Az 5870 brutálisan néz ki.
-
tome.jr
addikt
Az AMD grafikus kártyáknál mostanában divatba jött a referenciahűtők cseréje. Vajon miért?
GDDR5 szabványra épülő fedélzeti memória pedig effektív 3600 MHz-es frekvencián üzemel, az utóbbi érték 300 MHz-cel alacsonyabb az alapmodellénél.
Egyébként mindkét kártya brutálisan néz ki
-
L4R$()n
tag
A 4890nek az ára egészen elfogadható, lehet hogy cserélnem kéne a 4850emet egy 4890re?
(a dx11 nem izgat)
-
Devid_81
félisten
Es mi tortent az XFX&AMD-vel , hogy alulorajalezett a DDR5 van azon a szerencselten 4890-esen?
Talan nem gyozne huteni a szuper cooler a ramokat?
Vagy talaltak regebbi 4870-re valot DDR5-ot a raktarba, beesve egy szekreny mogott...? -
DemonDani
addikt
kell valami hír ha más nem kitalálnak
nem értesz te ehez látszik ezért nem dolgozol a ph!nál
Amúgy szép ventik megnézném mennyivel tudnak felülkerekedni a gyáriakon (mjuk a mai világban gyári venti cseréje után még néha olcsóbban adják a kártyát jobb hűtéssel, bár az is igaz, hogy lehet olcsóbban is ússza meg a gyártó. hatalmas gyári hűtések kellenek már ezekre és azért a gyártók nem a hűtőkre specializálódnak
simán el tudom képzelni, hogy megvettek több ezret az amúgy már bármire felszerelhető hűtőkből és így olcsóbban usszák meg)
-
zbence
aktív tag
Az alsó Vapor-X-es 5870 nagyon brutális.
Csak győzzem kivárni Januárt.. -
-
8nemesis8
veterán
A termék várhatóan augusztus elején kerül forgalomba, az ajánlott fogyasztói ára 150 euró körül alakul.
Egy kis elírás történt szerintem.
szerk.:Most látom, hogy előttem már írták.
-
Solten
őstag
Tok jo, hogy haver 2 hete vett ilyent:
Egy hibaja van: csak nemreg dobtak piacra...
Ez szuper, iszonyat halk, a GPU 60 fok koruli erteken mozog terheles alatt. A huto allitolag a Zalman muve.
-
gyiku
nagyúr
vegre jonnek a nem ref kartyak, es nem csak hutest csereltek
-
luw2win
őstag
4xxx szériával mit kell még foglalkozni? 5xxx-t kéne nyomnia az xfx-nek
Az a Sapphire, meg nagyon brutál, ott látszik hogy milyen hosszú a kártya -
dudika10
veterán
Hát az XFX picit elkésik azzal a 4890-el, ha csak jövő augusztusban jelenik meg.
Mondjuk ha most megjelenik akkor is elkéstek vele... most már az új generációnak kéne jönnie tömegesen. -
FRENK1988
veterán
Csak a Sapphire kiváltsága az egyedi hűtés?
-
Davidof92
senior tag
Szép és annál erősebb kártyák. Kár, hogy mindkettő számomra drága kategória
-
spirit007
senior tag
"A termék várhatóan augusztus elején kerül forgalomba "
Ez most elírás , vagy tényleg 2010 augusztus ? -
mephi666
nagyúr
az alsó kártya a felső áráért szerintem olyan kelendő lenne, hogy vér folyna a számtekboltokban miatta
elviselnék egy olyan fekete vadállatot a gépemben... csak hát 90-95ezer huf átszámolva... (végülis még mindig jobban megéri szvsz, mint a gtx295)
-
KlinkerDR
csendes tag
Brutal kártyák!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest