Hirdetés
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Megjelent a OnePlus 13T
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- VoLTE/VoWiFi
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrCsiT
addikt
Igo Szülinapp-ban droidon hogyan lehet térképet frissíteni?
Más.. nekem a cikkben írt letöltési oldalra kattintva, a
"Ez a weboldal nem érhető el" üzenet jön fel.
-
mikesgabor
aktív tag
Sziasztok nem tudom hova forduljak.Remélem az a fórum még él.
Egy igo primo van a telefonomon és nem tudom honnan lehet a legfrissebb térképet letölteni hozzá!Tudna valaki segíteni?
-
m.jeno
senior tag
válasz
peti16biro #47 üzenetére
Ajánlom szíves figyelmedbe Naviextras szolgáltatásait, ott találsz 2011-es legfrissebb Mo térképet a TopMap-tól.
-
peti16biro
csendes tag
Heló fórumozók!
Tudna valaki ig 8-hoz magyar térképet ami lehetőleg 2011-es vagy 2010-es?
A segítséget előre is köszönöm.
Egy orion ogps-02-re kellen.
Illetve mekkora felbontású videót képes lejátszani? -
gabor_01
senior tag
Érdekes dologba futottam tegnap:
A solymári Auchan nincs rajta a térképeken (TA-t nem néztem).
Pedig 2005-ben adták át. Még az utca is ismeretlen. -
m.jeno
senior tag
Regisztrálsz a naviextras-on, kifizeted a térképek árát, és már is a legfrisebb térképekhez juthatsz
-
unimega
csendes tag
Helló!
Gyors segítségre lenne szükségem. Van egy Wayteq N470-esem, amin az Igo8 van, de még sem az M0-ás, se az M6-os nincs rajta. Sürgősen frissíteni szeretném, Hogy tudom a legegyszerűbben és leggyorsabban megejteni ezt? -
m.jeno
senior tag
Tud valakivalamit arról, hogy a TM legújabb Magyarország térképe (Hungary_83_TM2010.10_110121.flb) miért nem kezeli a TMC adatokat?
A mellé kiadott Hungary_83_TM_2010_110121_(DA).fda file tele van hülyeséggel, amit én tapasztaltam:
- négysávos úton folyamatosan előzni tilos táblát mutat
- lakott teróületen belül vadveszély (repülő szarvas tábla)
- csak autópálya és főútvonalak "adatait" tartalmzza, pl. 62-es úton nem muutat semmit.az egyetlen pozitívum, hogy ahol jól jelzi a táblát ott, nagyjábol max. 50 m eltéréssel mutatja is, nem rossz az a megoldás, hogy fekete-fehéren előjelez, és csak az érvénybelépéstől lesz színes.
-
gabor_01
senior tag
Észak Ciprus térkép létezik valamilyen formában?
Eddig nem találtam ilyet.
Bármilyen megoldás érdekel, akár Garminos is lehet. -
nachbar
csendes tag
Szia!
Először is elnézést a tudatlanságomért. Egyszerű felhasználó vagyok. Vettem egy új készüléket és Igo8 szoftver van telepítve. Ezzel még semmi gondom. Tökéletesen működik és sok segítséget nyújt a számomra mivel kamion sofőr vagyok.
A gondom az lenne, hogy most az ünnepekre kaptam meghívást New-York-ba. Szeretném ott is használni ezt a készüléket. Kérdésem, hogy van e lehetőség arra hogy ezt a szoftvert kibővíteni, vagy létezik e olyan Igo szoftver ami az USA-ban tudnám használni Magyar nyelvezettel.
Köszönöm a segítséget, segítségeteket
Üdv.Nachbar -
Csöves
őstag
Van új térkép a Navin.
-
m.jeno
senior tag
Megjelent a TM 2010.Q3 térképcsomag, viszont azon kívül, hogy kiegészült a 12 ország Q2-es térképe 20 országra, ( a plusszok: Albánia, Cyprus, Csehország, Észtország, Málta, Litváni, Lettország, Szlovénia), én nem látok semmilyen térképfrissülést, Magyaroszág esetében minden adata egyezik a Q2-es térképekkel, még a kiadás kelte is, akkor mitől Q3.
-
m.jeno
senior tag
Sajnos én addig nem hiszek a Navteq megbízhatóságában, amíg otthonról elindulva az első kereszteződésben jobbra visz el a bal helyett, majd az első lehetséges helyen visszafortdít a helyes irányba, a munkahelyemnél négysávos úton, ahol lehet balra fordulni, - külön fordulósáv - tovább visz az első olyan helyig, ahol meg lehet fordulni, ami éppen 4 km-re van, igaz mindez énmegyekkel, más progival nincs tapasztalaton, és mindezt a legfrissebb térképekkel is megteszi- Magyarország 201001.
-
tomi07
tag
Szerintem ne szóld le a navteq térképet, mert tapasztalatom szerint sokkal részletesebb mint a topmap. Lehet, hogy régebben igaz volt rá amit mondasz, de mielőtt ennyire leszólnád próbáld ki a legfrissebbet. Ahol én lakom az lazán veri a teleatlas és a topmap térképeket is.
Bár mondjuk az is igaz, hogy a rigó nem ugyanúgy tervez navteq térképpel. -
m.jeno
senior tag
Egy előző hozzászoláshoz tartózó téma: a basemap-pal kapcsolatban igazad van
, de továbbra is fenntartom, hogy navigálás közben egy országban a program csak egy térképet tud használni, vagyis magyarországról hiába tartalmaz a map mappa TM és TA térképet is csak az egyik használja, általában a legfrissebbet, illetve mivel az NNG a TP tulajdonosa ezért azt iGO ezeket preferálja. Egyes skinek használatának esetén van arra lehetőség, hogy gyártók közötti térképet válts, de azokat külön mappában kell elhelyezni.
PNA készüléken jogtisztán pillanatnyilag az iGo8 nem futhat, de a PDA-k és Android készülékeken (+stb) valóban a készülék gyártója dönti el, hogy milyen térképcsomagot kíván értékesíteni a készülékkel, de ezt iGO esetében az NNG engedélyezi számára liszensz fájl formájában, vagyis a készülékeden bármilyen térkép (TP,TA,NTQ) múködőképes, ha van hozzá megfelelő liszensz fájlod - egyerű példa NAVON470 csak magyarország térképpel árulva, de ha megnézed a benne lévő SD kártyát akkor ott találod a teljes európa térképcsomagot, de csak Magyarországot látja, mert arra van liszensz fájlod az NNG-től.
A térképekről csak annyit, hogy két nagy cég van, aki a világ számos országára készít térképet a TA - TelaAtlasz- és a NTQ -Navteq,. Európában még szerepet játszik a TM- TopMap - de csak regionálisan, és melletük van még egy pár 1-2 térképrs cég is.
Az valóban igaz, hogy keleteurópában a legjobban használhatók a TP térképei, nyugateurópában a TA, a NTQ pedig meg kellene hagyni amerikára, mert az európai térképei borzalmasak.És végezetül hogy melyik cégnek mely európai országra van térképe:
TA – TeleAtlas (utolsó frissítés:2009.12) 45 európai ország térképe
Ausztria,Albánia, Andorra, Fehéroroszország, Belgium, Bosznia és Hercegovina, Bulgária,Vatikán,UK, Németország, Gibraltár, Görögország, Dánia, Észtország, Írország, Spanyolország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Liechtenstein, Luxemburg, Macedónia, Málta, Moldova, Monaco, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Romániában, Oroszország, San Marino, Szlovákia, Szlovénia, Szerbia, Törökország, Ukrajna, Magyarország, Finnország, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Montenegró, Cseh Köztársaság , Svájc, SvédországNTQ - NAVTEQ (utolsó frissítés: 2010.01) 45 európai ország térképe
Ausztria, Albánia, Andorra, Fehéroroszország, Belgium Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Vatikán, UK, Németország, Gibraltár, Görögország, Dánia, Észtország, Írország, Spanyolország, Olaszország, Ciprus, Lettország, Litvánia, Liechtenstein, Luxemburg, Macedónia, Málta, Moldova, Monaco, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Románia, Oroszország , San Marino, Szlovákia, Szlovénia, Szerbia, Törökország, Ukrajna, Magyarország, Finnország, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Montenegró, Cseh Köztársaság, Svájc, SvédországTM – TopMap (utolsó frissítés: 2009.12) 20 ország térképe
Albánia, Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Görögország, Észtország, Ciprus, Lettország, Litvánia, Macedónia, Lengyelország, Romániában, Szlovákia, Szlovénia, Szerbia, Törökország, Ukrajna, Magyarország, Horvátország, Montenegró, Cseh KöztársaságOSM - OpenStreetMap (2009. első félév)
Albánia, Fehéroroszország, Macedónia, Moldova -
lukacsb
csendes tag
Ezek szerint nem világosan fejeztem ki magam. Bátran csinálhatsz ideális összeállítást a TA és TM térképek keverésével. Ebben segítséget is adtam, hogy a volt "béketábor" TM legyen, míg nyugat TA. A POI-knál jó, ha a térképváltozatnak megfelelőt használod, a többinél nem kell változtatnod.
-
gabor_01
senior tag
-
lukacsb
csendes tag
Tapasztalatok szerint Keletre (e szerint Magyarországra is) a TM térképek a legjobbak. Nyugatra a TA (Lajtán túlra) Nem hogy nem "látják" egymást, de a legutolsó kiadásnál a határon áttervezés is működik. Abban sincs igazad, hogy a Basemap a domborzat. Az az alaptérkép, mint a neve is mutatja, leegyszerűsítve a földgömb utak nélkül. A domborzatot a .dem fil-ok tartalmazzák a Content mappa megfelelőalmappájában. Bocsi, nem kioktatni akartam, csak ha valamit nem tudok, akkor nem adok tanácsot....
-
gabor_01
senior tag
A TA térképek vegyesen használhatók TopMap térképekkel, vagy mindig csak egyféle térképpel tud dolgozni a program?
A basemap-nak ott kell lennie minden esetben?(Még csak ismerkedem a témával...eddig Garminos voltam.
)
-
m.jeno
senior tag
Megjelentek a TA 2009.12 havi térképei - kiadás kelte 100312
-
moonman
titán
404
-
m.jeno
senior tag
Jelenleg ez a 9 térkép van Afrikához a TA-tól:
Botswana8.0TA_2008.07_080917.rar 1.63 MB 5 months, 1 week ago
Lesotho8.0TA_2008.07_080917.rar 724.64 KB 5 months, 1 week ago
Morocco8.0TA_2009.01_090202.rar 1.71 MB 5 months, 1 week ago
Mozambique8.0TA_2008.07_080917.rar 4.42 MB 5 months, 1 week ago
Namibia8.0TA_2008.07_080917.rar 4.43 MB 5 months, 1 week ago
Nigeria8.0TA_2008.07_080917.rar 7.67 MB 5 months, 1 week ago
SouthAfrica8.0TA_2008.07_080917.rar 32.12 MB 5 months, 1 week ago
Swaziland8.0TA_2008.07_080917.rar 635.17 KB 5 months, 1 week ago
WesternSahara8.0TA_2009.01_090202.rar 54.78 KB 5 months, 1 week ago -
törölt tag
Tunézia térkép létezik?
-
engusz
veterán
100 Mb? Nem csak a HUN térkép frissült?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az SD kártyás verzió tulajdonosai ingyenesen letölthetik a frissített térképállományt.
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Részletfizetés elérhető -noblechairs ICON Series Real Leather Gaming Chair - Midnight Blue/Graphite
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest