- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
jogos. ha jobbra akarsz kanyarodni, mondjuk mellékutcába. teljesen
csak a kerósnak meg eléggé lehetetlen dolga van, hogy figyelni mondjuk körúton
- jobbra, kocsiból nem akarnak ajtót arcába tolni,
- balra, indexet figyelni, nem akarsz-e autóval elé lekanyarodni
- előre, mert hát hogy arra megy ... elétolatnak, stb.
de jogos amit írsz -
rii
nagyúr
azért kellene jobban tolerálni a kerékpárosokat, mert _mehetne_ autóval is. Kinek kell az? még egy autó. örülni kellene, hogy a dugóban nem plussz még egy autó van, hanem csak elsuhan a sor mellett egy kerékpáros.
A járdán kerózókat meg üsse le, az, aki csak akarja, és magyarázza el neki, hogy bizony nincs kitéve kerépárút-tábla. Max 10 kmph, vagy még annyi se. -
rii
nagyúr
ha kezd lassulni mondjuk a kocsisor, én még soha lassultam le szintén, és kéreckedtem be teljesnen balra, csak hogy elmehessek mellette ...
szerintem az uatósoknak tudomásul kellene venni, hogy nonszensz ezt elvárni a kerékpáropkstól, és jobbra kanyarodás, vagy sávváltás előtt figyelni kellene rájuk, mivel _máshol nem tudnak menni_ -
rii
nagyúr
az egész budapesti forgalom szabálytalan
a körút 70 kmph-s sebességével.
vagy az üllői 90-100kmph-s sebességével.
az 50 kmph helyett, vagy tévedek?
azt szabad, de kerósnak jobbról elmenni már nem, mert _szabálytalan_.
gyerekes reakció az autósok részéről
minden BPi autós napi 10X annyi apró, és kevésbé apró szabálytalanságot elkövet, mint amennyit ő lát kerékáprosoktól.
rengeteg zebrán aprkoló autó van, amikor a zebra előtt és mögött 5m meg kellene hagyni. De a rendőrök meg elmennek mellette, mert nem szeretik a papírmunkát.
Nem akarok vérfürdőt, de ne azzal dobálózzunk már, hogy a kerékpárosok milyen szabálytalanok. -
rii
nagyúr
ezért kellene népfelkelés, töntetés, hogy MO-n is így legyen.
csak MO-n az a fontos, hogy minél több autó parkoljon, mert akkor még több lé megy valakik zsebébe.
ezért írtam azt, hogy minden ellenállás hasztalan, hiszen pont akik tehetnének ez ellen, akikre lehetne hatni, azok érdeke a sok parkoló autó.
hagyni kell a fenébe az egészet.
saját magát mérgezi meg, aki ez ellen tenni akar bármit is, vagy csak éppen idegeskedik miatta. -
rii
nagyúr
800 kilós autót megelőz gey 80kg-os kerékpáros... ugyan kit veszélyzetet?
de akkor a 22-es csapdáját felvázolom.
Dugó van
körút
2 sáv áll
a kerékpáros, hogy szabályos legyen, kimegy a belső sáv bal szélére, és onnan előzi meg a sort, majd ha a sor beindul, mit csinál?
vissza sorol a külső sáv jobb szélére.
Persze az autósok nem fognak káromkodni igaz, hogy balról le kell sorolnia teljesen jobbra.
semmi sem jó. Sem ha jobb oldalt megy el, mert szabálytalan, sem ha teljesen bal oldalt, mert akkor meg a visszasorolással feltartóztat.
-----------------
a járdán kerékpározókat én is szivesen leütném, mert fokozzák a gyalogos-kerékpáros közti feszültésget. A criticall-mass-nek kellene megszólítani a veédenceiket, tájékoztatni, hogy járdán 10kmph alatt lehet csak menni.
de megértem őket egy kicst.
körúton a legszarabb érzék menni el az álló autók mellett, figyelni, nem ül-e benne valaki, nehogy a képembe vágják az ajtót.
Én mindig a körúton mentem, nagyon szar. -
rii
nagyúr
bunkóbb nem lesz, csak az autósnak autós haverjai vannak, elmondja, és negőzölnek még többen a kerósokra.
Most kell ez?
- engem is zavar már az autók száma is pesten, az autók száma is, meg a mérhetetlen hülyeség, hogy akinek nem kell, az is autóval jár, mert ''megteheti'' ''miért is ne?'' alapon (az ilyenek miatt a könnyebb lefolyású dugók még elviselhetetlenebbek)
- sajnos meg van engedve az autósoknak, hogy felparkoljanak a járdára, fehár csík jelzi azt a 40%-ot, amit szabadon kell hagyniuk.
- én sem férek el a járdán
de ha nem akarok szívrohamot, agyvérzést kapni, akkor megpróbálok túllépni ezen.
ugyanis:
__ jobb úgy sem lesz. __
ha lesz népfelkelés ezügyben, megyek. Blokád. Megyek. útlezárás. megyek. -
rii
nagyúr
(nem sokat, de) 25.000 km-t tekertem eddig
valahányszor konfliktusom volt (kemény, megállós, ordibálós), a kocsis volt a hibás.
Érdekes, nem? Mindenesetre elgondolkodtató.
nem akarom teljes részletességgel jellemezzni azt az érzést, mikor egy autó 80-100 kmp/hval megy el mellettem egy 2 sávos úton, úgy hogy éppen hogy csak kikerült engem, inkább az én sávomban volt, alig ment át a másik sávba, szemből, 5 km-es körzetben senki más nem volt, ami azavarta volna hogy nagyobb ívben menjen el mellettem.
De ha mindenhol csak kerékpárosok közlekednének, akkos is ugyanolyan bunkón, paraszt módon viselkednénk egymással, mint ahogy az autós-autóssal, autós-kerékpárossal viselkedik.
csak akkor kerékpáros ugatna kerékpárosra.
Mert ez itt magyarország. meg kell tanulni együttélni vele. Jobb úgy sem lesz.
(#12) pink75: ezzel csak rontasz a kerékpárosok helyzetén, megitélésén
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Anime filmek és sorozatok
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Netfone
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- TV antenna és jelerősítés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- PlayStation 5 (PS5) Digital Edition 825 GB játékkonzol, DualSense töltőállomással, ajándék táska
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest