- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akheron
senior tag
válasz
#95590400 #41 üzenetére
Csao-csou megszólított egy szövegolvasásba merült szerzetest:
– Hány tekercs szútrát tudsz elolvasni egy nap?
– Általában hét-nyolc tekercset, de van, hogy tízet is.
– Akkor fogalmad sincs a szútraolvasásról!
– Miért, te hány tekercset tudsz elolvasni? – kérdezte a szerzetes.
– Én csak egy szót olvasok naponta – felelte Csao-csou. -
Akheron
senior tag
Egyébként amit még megtudtam Csula bácsiról: ...
Az emberek túlnyomó többsége ehhez nagyon is hasonló minőségben van jelen e bolygón, csupán az életükben szerepet játszó tárgyi eszközök különböznek, és az azokkal kapcsolatos rutin vagy tudásanyag bővebb. Ezért is nem szoktam feltétlenül különbséget látni és tenni ember és ember, ember és állat között, egyéniségüket féltő embertársaim legnagyobb felháborodására.Aki ki tud szakadni ebből a falak közé zárt és kényszerűségekkel teli közegből, és jobban megismeri saját szellemét, az lehet csak több puszta marionettbábnál. A többit a kósza szellemi hulladék sodorja ide meg oda élete végéig, hiába érzik úgy, hogy van saját akaratuk. Nem rosszindulatból vagy felindultságból írom ezt - egyszerűen így működik a világ, most, és ezt elfogadom.
-
Akheron
senior tag
válasz
Motion_Blur #24 üzenetére
Leírod a véleményed és mosolyogsz.
Inkább mosolyogva írom le a véleményemet, minthogy teljesen feleslegesen megzavarjam a saját nyugalmam.Közvetlenül nyilvánvalóan nincs pozitív hatása, de kérdezem én: mi az, aminek közvetlenül pozitív hatása van jelen esetben? Annyi közvetett haszna azért lehet az írásomnak, hogy egyesek talán felismerik általa: egy összetett társadalmi probléma ez, amire nem állapotként, hanem folyamatként kell tekinteni, és ehhez mérten szükséges cselekedni. A problémát az egyénnek kell megoldania, mindennapos egyéni döntéseivel és konstruktívabb hozzáállásával. Lehet, hogy bugyután hangzik ez így kerekperec leírva, mert sokkal divatosabb manapság politikai megoldásokkal meg számokkal bohóckodni, öltönyben, de végtére is be kell látnunk, hogy minden az emberekről, az egyénről szól, és minden probléma alapja az egyénben keresendő.
-
Akheron
senior tag
Bölcsész vagy?
Gábor vagyok.
Szerintem nyugodtan lehet mondani károsnak, hiszen a voksolás mögött nincs racionális gondolkodás
Hiába nincs mögötte érdemleges mérlegelés - ha a végeredmény nem lóg ki abból a deviációs és statisztikai körből, amit az érdemleges mérlegelés produkál, akkor tényszerűen megállapítható, hogy a döntése nem tekinthető károsnak.
A döntéshozatal minősége már más kérdés.Ezzel kapcsolatban azon a véleményen vagyok, hogy haszontalan, sőt káros ilyen ellenszenvvel kezelni azt, aki nem eredendő rosszindulatból követ el hibát, hanem csupán azért, mert olyan, amilyen. A konstruktív hozzáállás az lett volna, ha a hiányosságait felfedezve békésen, legjobb tudásodhoz és emberségedhez mérten igyekeztél volna átadni valamit a saját tudásanyagodból. Mert akárhogy is nézzük, a probléma kialakulásáért a jelen témában is szembeötlő beállítottság tehető felelőssé: őszinte, emberi odafigyelés mellett nem tud kialakulni ilyen szintű differenciálódás vagy ellentét.
Látom, a 20-asban elírtam: ''akkor'' = ''addig''
[Szerkesztve] -
Akheron
senior tag
válasz
Motion_Blur #19 üzenetére
Tele van ilyenekkel az ország, és az ilyenek miatt jutottunk el odáig, ahol most tartunk.
Jaaa, hogy tele van! Én meg nagy naivan azt gondoltam, hogy ez a személy átlagostól eltérő tájékozottsággal bír, és ezen apropóból firkantja ide mindenki az épp eszébe ötlő egysoros szidalmát.De így most már semmit sem értek.
-
Akheron
senior tag
ebben az a rossz, hogy fogalma sincs az ország működéséről, de szavazni azért elmegy, szavaz X pártra
Van élet a társadalmi/politikai kérdéseken túl is - sőt, igazából ott kezdődik.
Egyébként: Amíg a szavazatok az átlagos tudású állampolgárok körében megalapozottan is eltérhetnek, akkor az ő tájékozatlanságon alapuló szavazatát nem lehet egyértelműen, objektíven károsnak minősíteni. Ahhoz, hogy objektív mércével mérve károsnak lehessen minősíteni egy szavatot, minőségükben jelentősen eltérő politikai tömörülések szükségeltetnének, amikben láthatóan hiányt szenved ez az ország. Tényleges kárt tehát nemigen okozhat. De akkor meg mire fel ez a mértéktelen ellenszenv és rosszindulat?
azért határozott, mert ezt mondták neki, és ettől eltántorítani nem lehet...
Annyit látok jelenleg, hogy ehhez hasonlóan szubjektív feltételezések és helyzetjáték alapján egy ismeretlen személyt szidalmaztok hevesen, amit jelentőségében a szavazásnál előrébbvaló társadalmi és egyéni problémának tartok, de ezt senki ne vegye sértésnek. -
Akheron
senior tag
Elolvastam, de én nem látok ebben semmi egetverőt.
Egyszerű, kissé együgyű embernek tűnt, de nincs ebben semmi rossz, ha jámborsággal társul... gyakran épp az ilyen emberek hajlanak inkább a józan belátásra és a kötöttségektől mentes ismeretszerzésre. Persze aztán lehet, hogy teljesen rosszul jött át a jellemrajz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- További aktív témák...
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest