- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Crystalheart
őstag
Jah akkor OK
Nekem mindenesetre feltett szándékom. Nagyban gondolkodom
Ha minden gazdag méltó is volna a pénzére, ma nem itt tartanánk...
Amúgy egy igazán befolyásos (és gazdag) ember hathat akár az államra is.Tudjuk ugye, hogy a marketing mennyit tesz... Csak kellő mennyiségű testőr kell és páncélozott autó.
[Szerkesztve] -
Crystalheart
őstag
- Mások is elértek már hasonlót,
- nekem ezeknél semmivel sincs kevesebb képességem hozzá,
- ergo elég reális lehet, ha ezt célozom meg minden más előtt, beleértve a saját családot is.
Pénzem ugyan egyelőre nincs, de ezért jó a kapitalizmus, mert még lehet.Ha pénz van, akkor minden van.
Nem mindegy, hogy az ember 5 emberen vagy 5000-en segít.
De lásd, hogy mennyi embernek lenne lehetősége nagy dolgokat tenni, mennyi gazdag ember van csak Magyarországon, vagy egyáltalán a világon! És milyen kevés az, aki a vagyonából valami magasztos célért áldoz föl valamennyit, amibe biztos, hogy nem is rokkanna bele. Ez nem realitás, hanem inkább jellem kérdése. -
Bocha
HÁZIGAZDA
Én is így látom a különbséget, viszont az apró jótékonykodásnál (ami később remélhetőleg nem ilyen apró lesz) többre én úgy érzem, hogy nem vagyok alkalmas. A saját életed részben feláldozni azért, hogy másokon segíts.. erre születni kell. Én egyelőre a környezetemet próbálom jobbá tenni, azoknak próbálok segíteni, akik közel állnak hozzám, de ettől még nem hiszem, hogy kérges lenne a szívem, vagy hogy volt megfogalmazva kicsit feljebb.
-
Bocha
HÁZIGAZDA
Ne haragudj, nem is úgy értettem! Tetszik az írásod, örülök, hogy mutattál nekünk pozitív példát is, és tudom hogy leírtad, hogy nem ez az átlag. Ettől függetlenül nem értem, hogy én mit tudnék tenni ezekért az emberekért azon kívül, hogy mondjuk adok valamelyiknek egy szendvicset. Ez szerintem nem huszárvágással elintézés, egyszerűen nem a mi felelősségünk és kötelességünk segíteni rajtuk, mert nem tudunk érdemben. Én legalábbis nem, viszont tiszteletem azoknak az emberekért, akik erre teszik fel az életüket.
-
Tényleg így van a mai világban rengetegen élnek napról napra könnyen kerülhetnek ilyen helyzetbe emberek.
Érdekes lenne megnézni hogy állami szinten mit tesznek értük mert szerintem nem sokat. Ha már egy olyan országban élünk ahol rengeteg eltartott van, sokan kapnak teljesítmény nélkül ilyen olyan címen önkormányzati meg egyéb segélyeket (ezt flame nélkül mint tény írom), akkor talán beleférhetne az államnak valamilyen rehabilitációs intézet létrehozása is szakemberekkel.
Ha csak 10-30%-os sikert lehetne elérni akkor is megérné mindenkinek, szerintem ezek az emberek is megérdemelnének még egy esélyt. -
vazimódó
senior tag
Hűha Te aztán tudsz fogalmazni.
Minden egyes kép a szemem előtt volt olvasás közben és kicsit még át is éreztem milyen is lehetett reggel mikor Soós Pista bácsi kakaót készítgetett,és szállingóztak az édeskés illatok. Gondolom ezek az ''élmények'' egy életre benned maradnak...
Talán kicsit átértékelem magamban a hajléktalanokról alkotott véleményemet.Sajnos belémivódott már elégggé a sokan maguknak köszönhetik jelenlegi sorsukat gondolat. Sok sztereotípia van a hajléktalanokkal kapcsolatban,de ez a történet is sokkal emberközelibb megvilágításba helyezi a dolgokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest