- Fotók, videók mobillal
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Google Pixel topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Totheground #103 üzenetére
A felvetésem lényege egyáltalán nem az, hogy egyszerű volna. Hanem az, hogy ha megvan a baj, esélyed sincs arra, hogy "jelszót", vagyis azonosítót változtass. A videókártyák párhuzamos feldolgozó képességére és a küszöbön álló kvantumszámítógépekre alapozott jelszótörési tervekre, kísérletekre gondolva pedig nincsenek illúzióim a közeli jövő brute force hash-visszafejtésének a nehézségét illetően.
Főleg, ha egy embert tényleg csak egyszer kell majd visszafejteni. És akkor még van egy olyan lehetőség is, hogy esetleg a hardvert megkerülve, eleve a megszerzett hasht továbbítom, mondjuk egy internetes bankolás alkalmával, mintha a leolvasóból érkezett volna az információ, remélem érthető, mit akarok közölni.
-
Totheground
addikt
Egyrészt nem vagyok benne biztos, hogy a hash->ujjlenyomat konverzio egyszerű lenne, másrészt akkor mar egyszerűbb egy sima scant interceptelni es a visszaadott hasht módosítani. De ha ennyire információt akarnak szerezni rólad (ez mar legalább SZBKK szintű rendszereket feltételez), akkor úgyis van más, sokkal egyszerűbben járható út.
-
válasz
Totheground #101 üzenetére
1. Mikor beolvassa a telefon az ujjlenyomatot, egy számsorrá alakítja (hash)
2. Ezt a számsort vki megszerzi a hagyományos módok valamelyikével, kémprogram, telefonlopás stb
3. Okos emberek létrehoznak egy mesterséges ujjlenyomatot, aminek a hash-e megegyezik a megszerzett kóddal, és máris úgy tudják használni, mintha az ujjad lenne. Na ezek után hogy változtatod meg az alap ujjlenyomatot, hogy a replika használhatatlan legyen?És akkor ez a jobbik eset, mert mi van, ha tényleg viszik az ujjad?
-
A legnagyobb hülyeség ez a biometrikus azonosítás. Egy jelszót ha ellopnak, bármikor meg tudom változtatni. Itt csak egyszer kell megszerezni vkinek az adatait, és kész. Honnan szerzek akkor másik ujjlenyomatot?
-
erdoke
titán
Ha céges emailt szinkronizálsz, akkor a rendszergazda (a céges policy alapján) beállíthat maximális idő intervallumot, vagy akár azonnali jelszó kérést. Sőt, azt is meg tudja adni, minimum milyen erős jelszót kell begépelned. Egyszerűbb, mégis biztonságosabb lenne egy ujjlenyomat alapú, gyors hitelesítés.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Úgy igen, bár láttam egy szép videót, ahol a Note 2 (talán) képernyőzárát hülyítették meg, pár másodpercre mindig beugrott, és szépen elnavigáltak a wifiig, majd Play-re fel, és screen lock appal kinyitották. Úgy hogy csak kb. 1-2 másodpercre villant fel a kijelző, és ennyi időre tűnt el a zár.
De állítólag az szoftverhiba volt. Saját dolgokhoz kevésbé férnek hozzá, bár lehet ADB alól az is menne.
-
dani3l
őstag
"Pff, az Apple mar csak kullog a többiek utan, semmi ujitast nem tud felmutatni.."
-
"Na, ez meg mi a szarnak kell? Semmi ertelme, lenyuljak az összes jelszavad, a fel vesed meg a megmaradt csokissütit is.."
-
erdoke
titán
Céges iPhone-ok milliói vannak kint, és egyre több vállalat dönt kizárólag iPhone-ok használata mellett. Pl. a miénk is az idén fokozatosan átáll iPhone + iPad-re, amikkel az eddiginél sokkal több dologhoz hozzá lehet majd férni, minden mást pedig nem enged be a belső hálóra.
Ha továbbra látnál a saját kis 60 négyzetmétereden, bizonyára kónnyebben megértenéd... -
Ed3r_X_
nagyúr
Érdekes fejlesztés, nekem tetszik
-
Touch-ko
őstag
válasz
Cyberpunk #67 üzenetére
Hanyatlas? Itt a forumon mar spezt sokan megirtak, amikor a amacBook Air-t bemutattak, majd az iPhone-t, az iPad-et, az uj generacios Nano-t, an iPad amini-t, aztan volt akkor is "a hanyatlas elkezdodott" mikor bemutattak a MBPr-t, az akkori 27'-os iMac-et... Most megint az iOS7-nel is elkezdodott a hanyatlas.... Persze, hogyne..
Raadasul egy beta software bemutatasa utan azt kijelenteni, hogy emiatt az egesz Apple ceg hanyatlik, az eleg durva...
-
pusszycat
nagyúr
válasz
Stanley-B. #70 üzenetére
Merre is laksz te egész pontosan?
-
Jhonny06
veterán
válasz
Stanley-B. #70 üzenetére
"iMac 27" 16GB, iPhone 5 16GB white, iPad 4 white, iPod nano 6 gen, MacbBook Air, Time Capsule 2TB, Apple TV 3 gen"
Jól fel vagy szerelve bazz
-
joey04
titán
pedig sztem egy pár dolog le volt védve
Hát egy pár valóban (): List of top United States patent recipients
Mondjuk perelték és perlik is az almát.
67: Hát el.
-
BenHans
addikt
Pont ezzel volt a baj, hogy őket nem perelte be anno senki, (pedig sztem egy pár dolog le volt védve) mert nem számítottak a gyártók arra, hogy később milyen hadjáratokat indít ellenük az Apfel.
Bár én egy szót sem szólok inkább, mert a HTC-vel kötöttek egy 10évre szóló megállapodást, hogy használhatják egymás szabadalmait. Szvsz ennek az eredménye az, hogy a One bőven ott van az i5 mellett gördülékenységben, és ez nem fogható csak a Tegrára, hogy a HTC nem tudott rá optimalizálni, mert egyik másik Qualcomm-os HTC sem olyan sima mint a One. Így már azon sem lepődnék meg, ha valamit az Apple is átvenne...
Szerk. Most látom csak, hogy a németek milyen optimisták, Apfel.
-
hallador
addikt
válasz
buvartacsko #62 üzenetére
Nem de az ötlet eleve, meg ha már javaslatokat teszel nekem, akkor esetleg olvasd el a cikket is, ahol azt írják, hogy még nem dőlt el, hol lesz az az újlenyomat olvasó.
-
dezs520
senior tag
...ennyi szélütöttet de komolyan...
Te áruld már el,hol írják,hogy az alma találta ezt ki?
Annyi az egész,hogy LEHET hogy belerakják,sőt ha a cikket elolvastad volna,ott írják,hogy felvásároltak egy 2D cuccot,megint nem az ötlet az uj,hanem ahogy ők majd ezt használhatóvá teszik,lásd iphone első kiadás...
És még mi vagyunk a birkák? -
Teclis1993
tag
Ebben semmi új nincsen ráadásul rengeteg olyan hiányossága van az sziPhone-nak más gyártókkal szembe ami miatt , lassan el fognak vérezni a piacon mert az arroganciájuk csapdájába estek... De azért szép try Apple.
-
BenHans
addikt
Ha az alma nem "újrafeltalált" volna, akkor nem is lenne Apple, és iPhone, és semmi a jelenlegi formájában.
Jobs első könyve: A teremtésről.....Én azt mondom megszokhattuk már, de páran a fejünket fogják venni ezekért a mondatokért. Én már akkor sem vitatkozok ezen, ha utolsó vérig állítja valaki élőben velem szemben a marhaságait, csupán elmondok neki észérveket aztán pont.
-
mrlujoak
veterán
válasz
Totheground #56 üzenetére
Mi és?!
Újabb hír, hogy az alma újrafeltalált valamit...
-
mrlujoak
veterán
Pár éve a Sony már benyújtott ilyen szabadalmat...
Sony fingerprint-scanning screen patent appears
...és a patent
-
Cyberpunk
félisten
válasz
- = Zk = - #53 üzenetére
-
- = Zk = -
félisten
azigen... "zárt" szoftver, "mégjobban korlátozott" felhasználhatóság..... tudnak ezek ha akarnak....
/fészpalm -
Na végre ,valami új design
-
dezs520
senior tag
válasz
dreamdancer #45 üzenetére
És akkor gondolom te is szifon tulaj leszel ugye?
-
blackydan
senior tag
Kíváncsi leszek ebből mi valósul majd meg
-
pusszycat
nagyúr
válasz
Totheground #48 üzenetére
Tudtam én.
-
pusszycat
nagyúr
válasz
Totheground #44 üzenetére
Helyes a macsekod...
-
El Gringo
senior tag
na, csak romoljon el a kijelző, a csere ára 100ezer lesz
-
dreamdancer
őstag
Azabaj, hogy nehéz már értelmes dolgot kitalálni, fejleszteni, ami valóban kell, azt felső-középkategóriás telefon is tudja. Ezért raknak hőmérőt a telefonba meg szemgolyóállás-figyelő szoftvert, kínjukban már nem tudnak mit kitalálni.
Az Apple meg inkább tanítaná meg a Sirit magyarul és varázsolná rá a budapesti tömegközlekedést a térképére, na az hasznos fejlesztés lenne.
-
Totheground
addikt
-
Ádám16
addikt
Kellenek az ilyen fejlesztések az Apple-nél, mert a konkurencia belehúzott.
-
pusszycat
nagyúr
Én meg úgy tudtam ha bibis lesz az ujjad még mindig beléphetsz egy kóddal mint a laptopokon.
-
Router
őstag
Komolyan örülök neki, hogy egyre többen kezdenek felébredni. A PRISMA project is összeesküvés elmélet volt pár hónapja aztán tessék. Snowden miatt csordogál a szar a biliböl... Ez csak a jéghegy csúcsa, nagyon mély a nyúl ürege, szépen alakul az új világrend. Szomorú látni, hogy a nagy többséget ez egyáltalán nem érdekli de persze ez is a cél. Mellékesen pedig annyit, hogy nem csak az Apple a Bilderberg csoport tagja: http://www.hangthebankers.com/wp-content/uploads/2012/06/bilderberg-chart.jpg
-
BenHans
addikt
+1 Teljesen egyetértek. Amúgy én is a kód híve vagyok. De ha már gyártjuk az elméleteket az is igaz, ha leesel valahonnan beütöd a fejed és nem emlékszel semmire az ujjaddal még mindig feloldhatod a telót, hogy tudj segítséget hívni.
De ettől függetlenül tény hogy a fejlődésnek árnyoldala is van. (olykor azt is próbálják elérni, hogy gondolatokat nélkülöző droidok legyünk, és ha kilépek az utcára rájövök hogy mekkora sikerrel...) -
irgum
addikt
Hát akkor féljél magadba nélkülem. Sok előnye is lenne, ha valamilyen szűrőn keresztül megfigyelnék az embereket. Sokmindent meg lehetne előzni, vagy kiderülnének olyan dolgok, amiket bíróság elé kéne vinni. Mégegyszer mondom, becsületesen élek. Agymenéses dumáknak nem dőlök be, rengeteg hülyeség kering az emberek fejében...
-
catroot
veterán
Gyertek, rettegjünk együtt!
-
Hasznos újítás lenne, várjuk.
-
irgum
addikt
Az én lelkiismeretm tiszta, nem vagyok bűnöző. Eddig még nem okozott problémát a ha idegenek ismerték a telefonszámomat, lakcímemet, fotoimat stb... Az ugyanúgy nem érdekel, ha lehallgatnának, semmi okom azt hinni, hogy bárki valamire fel tudná/akarná használni a személyes adataimat. Akiknek ettől félniük kell, azok rég nem okostelefonon bonyolítják a kapcsolattartást. Szóval csak mosolygok, mikor aggódnak és rettegnek egyesek, talán magukba kéne nézniük, miért félnek.
-
Jhonny06
veterán
válasz
dreamdancer #3 üzenetére
Hát, ezt én sem mondanám értelmes fejlesztésnek. A számkódnak sincs sok értelme a hétköznapokban. Ha nem akarod odaadni valakinek, akkor nem adod, ha meg illetéktelen kezekbe kerül, akkor már mindegy.. nagyjából ezerféle módon hozzá lehet férni az adatokhoz.
-
QwErTy42
addikt
Nagyon tudom sajnálni azokat az embereket, akik vagy lusták bepötyögni vagy hülyék megjegyezni 4 számot egymás után... Hogy az a **** karika gyűrű nem esik le az emberek ujjáról.
Az emberek egyre kényelmesebbek lesznek és egyre korlátoltabbak. Valahogy pont ellenkezőképpen hat a technológiai fejlődés, mint ahogy azt remélték. -
hallador
addikt
Hát igen, volt honnan nyúlni, az ötletet:
-
MMt#k#D
tag
Elöbb-utóbb már trafipaxdetektor,és botmixer is lessz benne...sok sok baromság ami miatt csak az alma buxája vastagszik.
-
törölt tag
Engem csak az érdekelne ezzel kapcsolatosan, hogy simhez köthető, vagy készülékhez? Felülírható-e, stb. mert nem mindegy a készülék eladása esetén mi történik ilyen csodákkal.
-
blade zte
őstag
Nah megint kezdödik az olyannyira hiányolt pletykazuhatag az 5s-röl, amiböl úgyis csak a legalapabb becslések lesznek igazak.
-
gekkoXT
senior tag
Ugyanmár!
Úgyis marad annyi újítás, hogy twice as fast, meg esetleg twice as much megapixel camera
Kizárt egy ilyen fejlesztés 2-3 éven belül. (Bár ne lenne igazam)
-
IkszIpszilon
aktív tag
Vajon hány ember újját vágják majd le emiatt ?
/tippre 1000eurós nyitóár mellett/
-
Pirosász
aktív tag
Na meg hova kerül az elég személyes ujjlenyomatom?Ezt én nem használnám,az biztos.Aggályos,de nagyon!
-
dreamdancer
őstag
Hát ha pusztán a számkódot váltja ki, akkor nem fogja megrengetni a világot...
Ipaden több értelme lenne, ha egy rendes, valódi többfelhasználós mód is kerülne az iOS-be, az már úgy elég jól hangzik, hogy amelyik családtag nyomja rá az ujját, annak a profilja nyílna meg egyből, nem kellene ki- meg bejelentkezni.
-
Dany007
veterán
Na végre valami értelmes fejlesztés készülőben... Bár az nfc már "lejárt lemez" azért az ujjlenyomat olvasónak lenne értelme.
De ennek is csak és kizárólag akkor, ha teljes mértékben értelmetlenné tenné a telefon ellopását. Mert ha feltörhető meg kijátszható meg hasonlók akkor egy tök értelmetlen funkció lesz újfent. -
meszike91
senior tag
Az alapötlet jónak tűnik, remélem a kivitelezés is legalább ilyen jó lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A menügomb helyett végül az érintőkijelzőbe kerülhet az Apple ujjmintázat letapogatója.
- Samsung S Pen érintő ceruza gyári, újszerű, több db
- Apple Airtag új, bontatlan és tokok - Darabra is 1db/11eFT 2db/21eFT 3db/31eFT
- Karctalan kijelző? Hydrogel fóliával gyerekjáték. Most 3.000 Ft-tól minden telefonra/okosórára!
- Google Pixel 8a telefonhoz eredeti bőrből készült SURAZO kártyatartós, kitámasztható tok eladó!
- Nagyon jó minőségű usb c-c kábel adat és töltőkábel 1 méter
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest