- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Exian
addikt
Nálam most kicsit több, mint 1 évig mentek újratelepítés nélkül a gépek
Pedig ezeket nem egy, nem kettő, hanem naponta "huszonkettő" ember nyúzza per gép. De bírták. Újratelepítés is "csak mert" alapon volt, mert már illőnek gondoltam
Na jó, azért már rájuk fért...
Persze nagy csodákat nem csinálok én sem, de az is sokat számít, hogy nem rendszergazdai joggal használják a gépeket és minden a lehető legjobban le van korlátozva, telepíteni semmit sem lehet, és program is csak az indul el, ami engedélyezve van, beállításokba sem tud belelátni/beleturkálni senki, egyszóval semmibe. Csak a böngészőket, office cuccokat és még pár engedélyezett holmit látnak/tudnak futtatni. Így azért könnyebb állagot megóvni és megőrizni
De erről majd a cikkben, már amennyiben megjelentetik
-
Exian
addikt
Jó hát persze
Nekem is kínszenvedés, amikor dolgoznom kell a gépeken, DE szerencsére ritkán van erre szükség, mert jól be vannak lőve, a júzerek nem tudják olyan könnyen hazavágni
Erről is lesz cikkem, lassan el is készülök vele. Abban leírok pár dolgot, hogy mivel próbálom óvni a gépeket.
-
Exian
addikt
Nem vicc. Van 800MHz-s PIII gépünk 384-512MB rammal, nem is egy
A legjobbak is csak P4, 2.4GHz körüliek 512MB-1GB rammal.
De mint írtam, ezek a gépek nem játékra, nem HD filmezésre vannak, emailre, gyors facebookra azért alkalmasak, és ezt tudják is a vendégeink. A lehetőségekhez mérten egyébként egész jól el vannak vele az emberek
Természetesen mindig pályázunk új gépekre, de mivel máshol is van sok-sok gépünk, amik tönkre mennek és esetleg fontosabb helyen vannak, mint a netkévézó, hát ilyenkor persze, hogy oda rakják be az új, jobb gépeket.
-
Exian
addikt
Jah, sajnos az olcsó hardverpark az megvan: a legfiatalabb gépünk is 15 éves
Ezeket igazi kihívás életben tartani, meg úgy ahogy használhatóvá tenni a mai igényeknek megfelelően. Persze, hozzánk senki sem HD filmeket jön nézni Youtubeon...
A lényeg, hogy amúgy nálunk sem a netkávézó adja a napi csúcsbevételt
Ez csak egy extra dolog, amit olcsón, bármikor igénybe vehet bárki (100 Ft / óra szerintem korrekt ár).
-
Exian
addikt
Először is, köszönöm a gratulációkat
A kliensprogram igen, a háttérben fut minden gépen, és X másodpercenként kérdezi le a szerverről (a saját azonosítójával), hogy milyen az ő státusza (tehát hogy a gép szabad, vagy foglalt státuszú e). Igazából ennyi.
Kikapcsoló gomb: csak akkor nem reagál rá, ha lockolás alatt áll a gép (bocs, ha nem volt egyértelmű). Ha feloldva van a gép, akkor a Windows beállítása szerint reagál a gép a kikapcsoló gomb megnyomására (teljes, normál leállítás, vagy hibernálás, stb).
Természetesen, ha hosszan nyomja valaki lockolás alatt a powergombot, akkor leáll, mintha kihúznánk a gépet
Mivel ez részben hardveres dolog, ezt már nem tudtam kiküszöbölni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gitáros topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Linux kezdőknek
- Nintendo Switch 2
- VR topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged