Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
A 920 vs többi core témát hagyjuk. Szerintem túltárgyaltuk.
Egyszer fogyasztást is nézünk, mert i920 vs Ivy számít. Utána meg nem számít...
Nem arról beszéltünk, hogy mi számít és mi nem. Én sem vágódok hanyatt +10-20W-tól*, de attól még a tény az tény. A Haswell gyorsabb, de sok esetben a régi Sandyre is ráver 10-20W-ot, az Ivy meg annyival jobb a Sandynél. Szóval ott már kétséges az előrelépés.
Órajelet se nagyon érdemes nézni, mert bár ezek azonos architektúrák kb, de te is tudod, hogy az órajel csak egy dolog. Ha vmi 2GHz-ből hozza azt amit más 4-ből akkor rohadtul nem számít. Na itt ilyen különbségek nincsenek. Sem elérhető órajelre sem teljesítmény/órajel mutatóban.A Haswell fogyasztás témában most kb. huszadjára adod a hülyét...
Még egyszer leírom neked, hogy terhelt fogyasztásról beszélek, végig ezt írtam. Nem átlagokról meg egy fullos akármilyen teszt alatti fogyasztásról. Tisztában vagyok vele, hogy hatékonyságra a Haswell light load, idle alatt jobb. Nagy terhelés alatt meg a nagyobb csúcsot engedve jobb a löketszerű terhelésekben. Tehát átlagban jobb a Haswell. Soha nem írtam, hogy szarabb lenne. Sőt idle-ben meg még inkább, akkor nézzük azt, mert a proci legtöbbet idle-ben van a valóságban. De most itt nem erről beszéltünk, ferdítesz.Atom vs Core-M:
Egyrészt annyira nem alázza azért be. Hosszú távon legalábbis, 10-20mp bechnben lehet.
Másrészt eddig nem volt Core-M. Sőt, még most is aranyárban kapni.
Régi Celetonokhoz hasonlítottad. Azért egy 11-15W körüli igencsak lefojtott, jóval 2GHz alatti Celeron már nem olyan vidám ám az erős core magok ellenére sem mint a szokásos 2.5-3GHz-es sávban.A 15W-os proci nem fog 15W-ot fogyasztani érvet megint nem tudom értelmezni. Vagyis tudom, de ha idle-ben meg átlagot nézegetsz akkor meg minek a Celeron? Hol lesz gyorsabb a 10%-ra terhelt 6W-ot fogyasztó Celeron mint a 2-4W-ot kérő akárhány %-on járó Atom? Érdekes egyáltalán melyik gyorsabb? Nyilván azért nem maxon pörög mert rohadtul nem számít.
Szezont a fazonnal...A ramról meg vicces amit leírsz. De úgy látom már mások is csatlakoznak.
4GB ram átlag használatra hogy lenen user error? Miről beszélsz? Használ az ember átlag 2-3GB-ot. Akkor mi a rákot kellene még mellé rakni? Ha többet használsz kellhet több,de még 4-5GB használat mellett is elenyésző a swap érzésre.Az SSD rész is no comment. Épp az a lényeg, hogy nem 1s, hanem 0.3s alatt megnyílik minden. Pörög a rendszer ahogy használod. Már ha használod és nem egy progit indítasz el nap elején.. nap végén meg becsukod. Vagy nagyon egyedi a géphasználatod vagy nem tudom, de látszik a többiek hsz-éből is fordítva ülsz a lovon. Felhasználói élményben és reakcióidőben az SSD messze a legfontosabb komponens a gépben. Vagy inkább úgy írom a háttértár... mert pl. raid-ben is elég jól pörög 2-3HDD egy single HDD-hez képest. Az is nagyon megérezhető. Az SSD meg ég és föld. Az 5400-es HDD meg egy pokol.
Komolyan írtam azt amit: Egy Pentium vs i5 relációban SSD-vel nem érzel a két rendszer között különbséget. HDD-s rendszerhez képest meg előbb választanék Pentiumot, de akár Atomot is, mint i5-i7-et. Általános célra, játékra nyilván nem.
De úgy látom itt többen is... vagy mindenki helikopter.*A 10-20W-ot nagy gépben sz*rom le. De pl. építettem pár ITX konfigot. Ott pl. egy G2020 55W TDP procim volt, majd egy G3420 53W TDP.
A G2020-as gép a TDP ellenére fogyasztott Prime95 alatt 35W-ot. Lap+cpu+ram+SSD+táp. Alulfeszelve 31W.
A G3420 gyorsabb kb. 20-25%-kal. A komplett gép becuppantott Prime alatt 70W felett emlékeim szerint.
Alulfeszelve le tudtam talán menni 60W-ra.Nyilván ITX-ben a hűtés miatt nem volt mindegy. De a táp is kérdéses volt, mert a panel+külső táp 75-85W körüli volt. Az előbbit röhögve vitte 50% alatti terhelésen, utóbbi már nem a komfortos zóna.
Új hozzászólás Aktív témák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- One mobilszolgáltatások
- sziku69: Szólánc.
- Nem darabolták fel a Google-t, a sztratoszférába repült a részvény
- iPhone topik
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Samsung 9100 PRO 4TB Villámgyors NVMe SSD 14.800 / 13.400
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 256GB FHD+ 100% sRGB - 1 év garancia
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Bomba ár! Dell Latitude E6320 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I DVD I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest