- iPhone topik
- Mobil flották
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Íme az új Android Auto!
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Avicularia
veterán
Valakinek van ötlete, hogy a ventilátorokat, amik az alaplapra vannak kötve (2 db) milyen programmal lehetne szabályozni? giga j1800
-
Avicularia
veterán
Azt sehogy. De a bios beállítások között van a legacy-uefi beállítások között olyan vga-ra vonatkozó, hogy ha azt elállítod, akkor nincs kép. Lehet az van elállítódva.
Én is így jártam, mikor piszkáltam a biost és csak bios reset jelentett megoldást. Azt próbáltad már, mármint a bios resetet? -
Avicularia
veterán
Kipróbáltam a sticket a laptopban. Amíg a htpc-ben speedtest 40 mbps max addig a laptopban 60 mbps-et mérek. 100/10 mbps netem van. Viszont laptopban felmegy a másolás sebessége 10 megabájt fölé a stickel total commander alatt. Stick mindenhol 40 mhz-es beállítással üzemel..
Laptopban és a htpc-ben is 300 mbps-et írnak ki a programok csatlakozás sebességére. Laptop beépített wifije (dell wireless 1540) simán hozza a 100 mbps-et speedtest-en.
Nem értem a htpc-ben miért nem hozza ugyanazt a sebességet amit a laptopban. Ugyanazon a helyen van mindkettő,szóval ez nem lehet befolyásoló tényező. -
Avicularia
veterán
válasz
lionhearted #187 üzenetére
Nem a router a probléma. Van itthon 2 laptop is, dell latitude mindkettő egy 6230 és egy 6320.
5Ghz-en 14-17 megabájt között másolnak, 2.4 Ghz-en ahol a stick is megy, 10-14 megabájtot tudnak.
Sticken nem megy a másolás sebessége 5 megabájt fölé, total commanderben.
Router TP-Link TL-WDR3600 és a gardróbszobában van ami a hálószobából nyílik, 1 fal van a stick és a router között. -
Avicularia
veterán
Gondolkodom, hogy veszek bele egy mini pci-e hálókártyát. Kábelt nem akarok kihúzni a routertól, mert kb 15. méter kellene. Amit most használok TP-Link TL-WN823N sticket benne elég lassúcska 4-5 megánál nem tudok gyorsabban másolni vele.
-
Avicularia
veterán
Megnézné más is ezt? Ha win8-at alvó állapotba teszem, akkor gombnyomásra elindul, de nincs kép, csak a reset segít. Ha viszont hibernálom, akkor szintén gombnyomásra a logitech k400-as billen elindul és visszajön a kép rendesen.
Nálatok megy a sleep mód normálisan? -
Avicularia
veterán
Persze, be van kapcsolva.
Belefutottam egy másik problémába, de ez nem tartozik a topikhoz szvsz. Vettem egy hete egy sony 40-es tv-t akcióban, de ma láttam egy panasonicot olcsóbban 42-esben. Visszavittem a sony-t és megvettem a panát. Viszont úgy néz ki ez csak 30Hz-et tud fullhd-ban. Ha 30 Hz-nél nagyobb frissítést állítok be neki akkor lelóg a kép a kijelzőről. -
Avicularia
veterán
Nem vagyok maradéktalanul elégedett a cuccal, de nekem csak filmnézésre kellett xbmc alatt. Érdekes, hogy ott a prociterhelés 30-40% annál a filmnél, ami kmplayeren és smplayerek akadozik mint állat 100%-os prociterheléssel. Gondolom valami codecprobléma lehet, rá kéne jönni mi kell hozzá.
Zenét nem hallgatok rajta, néha youtube videók böngészőben jó lenne ha mennének. XBMC alatt elég nyögvenyelős a youtube. Eleve be sem tudsz jelentkezni, csak ha megcsinálod a fixet. Aztán ha be is tudsz jelentkezni, 1 perc mire mondjuk belép a feliratkozásaidba -
Avicularia
veterán
Popcorn-time is akadozik sajnos, és nem találom hol lehetne állítani a lejátszott film felbontását. Múltkor amikor kipróbáltam asztali gépen akkor még lehetett állítani.
Azért win8 alatt is be-be reccen a youtube, bár lejátszás alatt kb.50%-on van a prociterhelés fullhd alatt, de néha felugrik 100%-ra.
Kmplayer vagy smplayer használata esélytelen? -
Avicularia
veterán
Este feldobtam egy win8-at, de bárhogy állítottam a bios-ban a csm beállítások alatt csak uefi módban volt hajlandó bootolni pendrive-ról a win8 telepítő, egyébként csak villogott a kurzor a bal felső sarokban. Na mindegy, felment uefi-ba, teszek rá. Amúgy is utálom a win8-at, de ez van, haladni kell a korral.
Lényeg, úgy néz ki, win8 alatt már nem szaggatnak a youtube videók. Viszont az smplayer, kmplayer szaggatás ugyanúgy megmaradt. MPC-HC-val jól lejátszik mindent, nem szaggat. -
Avicularia
veterán
Az mennyire normális, hogy a fullhd youtube videók eléggé akadoznak, proci 100%-on pörög.?
-
Avicularia
veterán
Pár napja vettem én is egy ilyen Gigabyte GA-J1800N-D2H lapot. Hát nem mondom, hogy felhőtlen volt a kapcsolatunk kezdete. Nekem ugyan volt kép hdmi-n, de semmilyen oprendszert nem tudtam felrakni, se livelinux, se bootlemezről induló adatmentő vagy particiónáló progi nem indult el. Nincs normális boot sorrend, csak ez a nyomi uefi. Sehogy sem tudtam kikapcsolni,pedig az asztali gépemben is giga lap van haswell procival és ott ki tudtam kapcsolni, nem kellett ez a GPT-s megoldás. Kínomban pendrive-ról biost is frissítettem, és csak utána tudtam feltelepíteni a win7-et.
Egyébként olvastam, hogy más is így járt, hogy nem volt kép HDMI csatlakozón keresztül, 4 különféle kábellal próbálták. Csak HDMI-DVI átalakítóval volt kép.
Mostmár összeállt a htpc, nekem csak filmnézésre kell xbmc-vel. Fullhd filmeket tökéletesen viszi NAS-ról xbmc alatt. Viszont kmplayer-el és smplayer-el szaggatnak a fullhd videók. MPC-HC viszont viszi tökéletesen a videókat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Óvodások homokozója
- Az NVIDIA és az AMD leadja a kínai chipeladásokból érkező bevétel 15 százalékát
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hegesztés topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2985
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest