- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bmakszim
őstag
-
Misi1979
őstag
válasz
Bluesummers #107 üzenetére
Én, ha most vennék gépet, az i9-es alapmodellt tenném kosárba 3100 dollárért.. ahogy körbenéztem, az új dell xps15 is 3000 dodó. Az új zenbooknak még ára sincs.
-
-
Misi1979
őstag
válasz
Bluesummers #105 üzenetére
Azért az új mbp, pláne a 15ös i9es alapkonfig, nagyonis jó ajánlat..
-
-
bunfi
őstag
-
-
Head88
addikt
Az apple esetében a beázás érvényteleníti a garanciát, ergo gari időn belül is fizetni kell a javíttatásért.
Ha vízálló lenne a burkolat akkor bizony bevétel kiesés lenne.Egyes thinkpad gépek vízállóak. 28:29-nél kezdődik a móka
-
mzso
veterán
(#96) nyunyu (#97) Head88
Ez jó, de nem kerülne semmiből az összes laptopot légmenetesre csinálni a gyártóknak.
-
Head88
addikt
Macbookokhoz is van szilikon rátét. Pl: Moshi ClearGuard
-
nyunyu
félisten
Cherry billzeteire lehet kapni eldobható szilikonbugyit, ami a kakaónál izmosabb vegyszerek ellen is véd.
Persze egy-egy ilyen bugyi többe kerül, mint egy átlag irodai billzet.
-
mzso
veterán
Azt nem értem miért nem jött még rá egyik zseniális gyártó sem, hogy vízhatlan flexibilis felületet csináljon a billenytűkre. Főleg az ilyen brutál vékony laptop billentyűzetehez. Akkor elméletileg sem kerülhetne bele piszok.
-
bunfi
őstag
Persze, csak attól te és én tudom, hogy alapvetően nem tudatos vásárlók, attól még a standardok erodálódásához vezet a dolog. Ha megveszik a szart, akkor az az üzleti döntés, hogy elég a szar. Ha neked pont nem akkor meg peched van. De igazából mindegy, se te, se én nem fogunk ezen változtatni.
-
Head88
addikt
Nem kötelezi őket senki, hogy megvegyék. Ha vennék a fáradságot és a neten 5 percet keresnének akkor megtalálnák, hogy az összes létező évjáratnak volt/van valami tervezési gyártási hibája.
Öntudatos vásárlásnak hívják.
Viszont ha úgy járnak, hogy bevásárolnak egy gyártáshibás gépet, garanciaidő után én javítok mindent.(minőségi munkával és garanciával ja és megfizethető áron) Tőlem még elégedetlen kuncsaft nem távozott.Egyébként hobbi használatra nekem is van és régebben is volt macbookom. A régebbi gépemen jelentkezett is egy gyakori tervezési hiba. Javítottam is magamnak az alaplapot. A gép azóta is tökéletesen működik. (csak már nem az én tulajdonomat képezi)
-
Head88
addikt
Nem darálnak le apple-nél semmit. Minden cserélt gyári alkatrészt a GSP rendszeren keresztül köteles a hivatalos apple szerviz visszajuttatni a regionális központba. Onnan minden hibás alkatrész megy rework-re. Sajnos az esetek döntő többségében kritikán aluli minőségben javítják ezeket az alkatrészeket.(láttam már pár apple refurb alaplap gyöngyszemet)
Majd visszazúdítják a forgalomba refurb alkatrészként.Mr Rossmann a nézők kedvéért csinálja a show-t.(persze igazat mond, de erősen hangulatkeltő hangnemben) Ha az apple (és még oly sok cég) nem gyártana hulladékot (ezzel átb@szva a vásárlókat) akkor neki sem lenne munkája és így a videoinak sem lenne nézetsége. Kell a néző (mert ebből is pénze van) ezért kelt egy kis apple hater hangulatot.
Egy percig se felejtsük el, hogy ő is az apple termékek tulajdonosaiból illetve a videói nézettségéből és a rajongói adományaiból él.(Megjegyzem az én bevételeim jelentős részét is tervezési hibás apple termékek javítása teszi ki. Részemről az apple cégnek csak így tovább. Amíg szart gyártanak, lesz mit javítanom és így lesz mit "ennem")
-
Tikakukac
titán
válasz
inferno88 #87 üzenetére
Nem első hasonló alkalom. Újságíró kollégákból elég sok a lelkes techbuzi, aki képtelen racionálisan gondolkozni. TB legyen minden témában csak azt kellett volna lekérdezni mekkora ilyen készletek vannak egy Budapest szintű városban és akkor vajon mennyi van országosan. Máris nem menne annyi hülyeség, hogy áh, minek átalakító, mindenki ezt tolja
-
Louis Rossmann a megjelenéskor megmondta, hogy az egész egy nagy tervezési hiba és tömegesen mennek majd tönkre. A Gizmodo kikiáltotta az év barmának, erre most ő röhög a markába, ismét.
Aki szart vesz drágán és nem hallgat a szép szóra az megérdemli.
-
Purple_46
tag
Milyen kedves gesztus.
-
gergejly
aktív tag
Ez nem meghibásodás, hanem feature
Pont a hasonló innovációkat kell megfizetni az apple-nél
Ha jól emléxem, a windowsban is van olyan opció, hogy beragadó billentyűk,
csak ott szoftveresen kapcsolható ki-be,
a macbookban már hardveres -
BBencK
csendes tag
válasz
Tikakukac #69 üzenetére
Nem a helyben javításra gondoltam, hanem a javításra bármilyen formában.
Most adtak ki valamilyen közleményt, hogy micsoda szuper környezetbarátak, mert újrahasznosítanak. Aha, csak az a probléma, hogy az alkatrészeket javítás helyett ledarálják és az anyagok kb 10%-át tudják hasznosítani. Környezetbarát.
De Louis Rossmann videóiból sok más szépet is meg lehet tudni az almáról. Eddig csak azért utáltam őket, mert undorítóan túláraznak. Most már látom, hogy az egész üzletpolitikájuk/felfogásuk mennyire ocsmány.
-
Tian66
senior tag
Nem az a baj ha valaki Apple terméket vesz. Tetszik neki a design/ökoszisztéma. Ha viszont státusz szimbólumként tekint rá és ettől úgy érzi hogy több mint mások, akkor komoly önértékelési gondjai vannak amin semmilyen tárgy nem segít. Az Apple felé gari meg hát minimum véleményes hogy on is legyek...
-
mzso
veterán
Akik Apple-t vesznek azoknak úgy sem számít a pénz (meg a minőség). Még örülnek is, hogy költhetnek és felújíthatják a laptopot.
-
törölt tag
válasz
Tikakukac #59 üzenetére
Az jó érzés
Inkább legyen kicsit hangosabb, de ne forrósodjon fel az alja.
(#63) Reverend: De az Apple esetében addig nincs semmilyen lépés a fogyasztók felé, amíg nincs elég nagy botrány és/vagy pereskedés. Addig el sem ismerik, és téged hibáztatnak. És igen, ha egy termék ugyanolyan szar, de legalább olcsó, akkor azzal elnézőbb az ember. A drága termékért automatikusan elvárás az átlagon felüli támogatás.
Én amúgy azon döbbentem meg, mikor kikerült egy videó, amin valaki szívott rendesen az 5000 dolláros iMac Pro-val (az 1,4 millió forint). Megvette láb nélkül, hogy a falra szerelhesse, de vett hozzá lábat is külön. Aztán meg akarta cserélni őket. A gyári foglalat silány minőségű volt, a csavarok bele is törtek. Aztán tett pár kört az iBoltban, ahol egy szakértő úgy megcsinálta, hogy összekaristolta s szétnyírta a méregdrága gép hátulját. Aztán az új csavar is beletört. Nem is akarták neki cserélni (ahogy Linus sem tudott fizetni egy új üvegért). Aztán kicserélték... miután megjelentek a cikkek a neten, és terjedni kezdtek. Ja, azt hiszem, hogy fontos kiemelni, ő Apple-fan.
-
bunfi
őstag
válasz
flatline#2 #73 üzenetére
A felügyeleti szervek nem úgy működnek, ahogy azt az ember remélné. Emellett a világ legértékesebb cégéről van szó, amelynek több készpénz tartaléka van, mint némely országnak. Innentől, nem tudom, hogy mennyire lehet szembeszállni velük, mert ahol gyalulnak, ott hullik a forgács.
-
flatline#2
tag
Valóban nem mindegy, de ezt akkor nem úgy kellett volna behoznod a beszélgetésbe, hogy azt írod:
Nálam a probléma ott van, hogy az 1 év garanciát hasonlítod a 3 év garanciához.
Ugyanis nem hasonlított össze garancia időt, csak azt, hogy gyártási hiba esetén ugyanúgy b@szik bármelyik cég is azt tenni amit kellene.
És akkor még ide lehetne venni, hogy bizonyos felügyeleti szervek sem nagyon törik magukat, hogy ne legyél átb@szva. -
bunfi
őstag
válasz
flatline#2 #71 üzenetére
Egyik cég sem szeret garancia időn túl bármit is csinálni ha nem kényszerítik rá. Az már mondjuk más kérdés, hogy az 1 év vagy 3 év után következik be. Mert ez érzésem szerint nem mindegy.
-
flatline#2
tag
válasz
#33907968 #70 üzenetére
Nem akarok fogadatlan prókátor lenni, de az leszek
Szóval, Reverend sehol nem írt gari időt, csak 2 cég közti hasonlóságot.
Ettől nem lesz kevésbé igaz amit mondtál az Apple gariztatásáról, csakhogy nem erről volt szó, hanem a tervezési hibás gépek utólagos gari időn túli cseréjéről, vagy nem cseréjéről. Szóval nincsenek szövegértési gondjai, csak elbeszéltek egymás mellett.@Reverend: Ide pedig annyit, hogy nem fogok elismerően csettinteni, akkor amikor ezek a problémák nem úgy derülnek ki, hogy az adott cég szól, majd magától felajánlja a visszahívást/cserét, hanem úgy kell peres úton kikönyörögni, hogy ugyan már ne akarj már ennyire átb@szni.
És ilyen alapon egészen nyugodtan lehet bármelyik céget utálni, nem kell ahhoz Applenek vagy Samunak lenni. -
törölt tag
Az apple-nek a 800 ezres gépre is csak 1 év garancia van alapból (és az is csak azért mert az eu-n belül kötelező, szivük szerint 0 garanciával adnák) és az is olyan hogy neked kell bevinned az if@szomba, a többi gyártónál már a 100 ezres tesco gazdaságos gépre is 2 év, az ilyen árazású gépekre meg 3-5 év _helyszíni_.
Szóval igen, komoly szövegértési problémáid vannak, mert prémium laptopokat hasonlítasz (pl. lenovo thinkpad carbon) nem prémium de prémium árazású laptopokhoz (apple).
Persze ha neked mindegy hogy 1 évig beviheted a szervizbe, rajta ülnek 2-3 hetet, aztán ha szerencséd van javítják ha nem akkor rosszul fogtad, 1 év után meg igy jártál
vs
3-5 évig kijönnek, kicserélik a hibás alkatrészt, másfél óra múlva megint használhatod a laptopod, akkor nincs miről beszélni. -
Tikakukac
titán
Notinál csak úgy biosban nem fogsz túrkálni
BBencK: Nem nagyon tudok olyan márkaszervizt ahol helyben javítanak is. Ahogy almánál, úgy minden másnál is a kiszedett cuccaid elmennek olyan helyekre, ahol tényleg javítanak, majd ezt megkapja a kövi ember gariban. Nehogy azt hidd új-új telókat osztogatnak ki, meg te kapsz egy új-új alaplapot. Refurb lesz az is. 50 alaplapból mondjuk ha 1 tényleg új amit garira küldenek, már tapsolsz
-
Z_A_P
addikt
a billentyűzet egy elemet alkot az akkumulátorral, a trackpaddel és a hangszórókkal
"okos...nagyon okos...csettintett Grun bacsi"
-
Reverend
tag
válasz
#71043776 #57 üzenetére
Igen, ez korrekt, csak már kezd tele lenni a hócipőm, hogy a visszahívások kapcsán a vagy b gyártóról leszedjük a keresztvizet, azzal az indokkal, hogy a másik gyártó persze ugyanúgy szar, de legalább olcsó és még sorolhatnám.
Nem hiszem el, hogy az, hogy egy XY (Apple, Samsung, whatever) gyártó esetében kiderül egy hiba, elismerik és cserélik gari időn túl, azt nem tudjuk egy elégedett csettintéssel elintézni, rögtön fikázni kell.
Már várom: "bezzeg a kínai gyártók mindent azonnal cserélnek még 5 év múlva is". Beh. -
keembo
tag
válasz
Tikakukac #59 üzenetére
Hát ezt a hőfokra hűtőrpm-et állítani VBios buherálással anno (most nem tudom mi a helyzet) meg lehetett oldani PCn, meg laptopon is dgpu esetén, Win alatt tuti, gondolom Linuxon is hasonlóan. Mára ott az MSI afterburner. Bár fogalmam sincs, hogy okozhat-e garivesztést. Jó dolgok ezek: megveszed a vasadat és a józan ész határain belül, igényeidre szabhatod. Teszem azt én 50 fokig 40, 60 fokig 60, afelett 80ig lineárisan 100%on hűtöm az asztali gput, a gyári elég tré volt, nagy hőingadozást eredményezve rövid időintervallumon belül.
-
Tikakukac
titán
válasz
#71043776 #57 üzenetére
Nagyon fura ventiprofiljuk van az biztos. Mikor a Dell a 7000-es sorozatot behozta, akkor tapasztaltam hasonlót. Az a gép mondjuk kívülről is Mac akart lenni, szóval ha így nézzük sikerült.
Legjobb nyilván amikor utólag is lehet profilt írni magadnak, ThinkPad tábor ugye ismeri azt az isteni érzést, mikor egyénre tudod szabni a hőfokokra a fordulatot
-
bunfi
őstag
(#52) lmno:
Tényleg nem lenne értelme. Mert ha esetleg azt választom azért a 300 rongyért, akkor tény nem leszek annyira k**va menő és mindenképpen-komolyan-kell-venni arc, de legalább ha már nagy, akkor lesz benne 4 mag 4 szál, dedikált videókártya, hűtés, bővíthető és kapok rá 3 év garanciát.(#53) Tikakukac:
Én sem találtam, lehet az lesz a baj, hogy nem tudok másképp gondolkodni...(#54) Reverend:
Ha garanciaidőn belül történt, akkor kétlem, hogy széttárhatta volna a kezét és azzal el van intézve.(#55) Tikakukac
És akkor meg szóba sem hoztuk a Ford Pintót... De a 1284X története is megérne egy misét, pedig az csak szimplán emberi degeneráltság... -
törölt tag
Minden hiányosságot megmagyaráztál (vagy elbagatellizáltál) ahelyett, hogy elfogadnád, hogy ezek jogos dolgok. Tegnap mindenki hater volt ebben a ronda országban, ma meg nem gond semmi, mert a magas felárért cserébe ökoszisztémát kapsz, és különben is, a zenei stúdiók is használják, akkor biztos mindenkinek jó. Meg masterrace, meg epénisz. Szépen lesöpörsz minden érvet az asztalról, ennek nem sok értelmét látom. A másik témában ugyanezt csináltad.
Azt tudod, hogy még a Pixar is Linuxot használ? Na és azt, hogy a sok hater által kritizált kuka Mac Pro az Apple szerint is hiba volt, annak ellenére, hogy zenei stúdiókban is használják?(#33) Robert_F: Viccvót, igen
(#53) Tikakukac: A ventikkel kapcsolatban pont Louis mutatta, hogy a Macbook ventilátora 85 fokon kapcsol be, és így tartja 92 fok körül a procit. Nincs throttling? Vagy annyira fontos a csendes üzem, hogy inkább sütőt csinálnak belőle?
(#54) Reverend: Az a gond, hogy az egyik cég hibája nem mentesíti a másikat. Ha mindkettő tojik a gyári hibákra, akkor mindkettő "utálnivaló", nem lesz az egyik kevésbé, mint a másik. Nem csak az Apple-nek vannak szemét dolgai, nekem is megvan a véleményem pár márkáról.
-
És még senki nem említette a microsoft-ot.
-
Tikakukac
titán
GM gyújtáskapcsoló. Olvass utána, mókás az is, hogy néz ki USA-ban és hogyan felénk. És amiatt emberek haltak meg. Így megy ez a fogyvédelem EU-ban. Sehogy.
Szériahibás sztorikkal tele tudom rakni a topikot. Szerintem nem tudsz olyan laptopot mondani amire ne tudnék legalább egy olyan hibát, amire visszahívás kellett volna. Mikor egy típushoz a szervizben rakin áll 130 darab alaplap nonstop, akkor szerinted poénból van ott vagy sejti a gyártó, hogy ebből napi 5 fog beesni minimum?
-
Reverend
tag
válasz
Synthwave #17 üzenetére
DELL XPS (csúcs), Apple árban. Kiderült, hogy a GPU forrasztása selejtes. Közösségi per, USA-ban nyernek. Dell visszahívja, de csak az USA-ban! Magyar disztribútor széttárja a kezét, itt nem érvényes az ítélet, fizesd ki az alaplap cserét.
Nem halottam, meg mesélték, hanem velem történt meg sajnos, és elég sokat tekertem vele. Szóval érdemes egy kicsit érzelem mentesen kezelni ezeket az ügyeket, rögtön nem lesz annyira utálni való az Apple. -
Tikakukac
titán
3 és fél kilós gémer laptopokat ki írt? Eskü nem találom.
Egyébként bár megint lennének 3 és fél kilós gépek. Istenem de állati lenne. Lenne 2 centis ventink, sok hőcső és bordák rengeteg rézzel. De nem. Nekünk centis gépek kellenek, lehetőleg 7000rpm-en verető ventikkel. Romosra ügyeskedett órajelekkel garin belül tucat cserélt alaplappal. Ez kellett, hát ez lett
-
Tikakukac
titán
-
33as
senior tag
Mondjuk ezt se felejtsük el, akksi csere program:
-
keembo
tag
Kicsit átesett a szemléleted a ló túloldalára. Nyilván PC-s vonalon is ott vannak a vérpistik, akikre az általad elmondottak igazak, na de ezt messze nem lehet úgy általánosítani az összes PC használóra, mint ahogy az Applenél a fanatikusokra...amivel nem is lenne baj, ha 1.) barátibb lenne az árazás, 2.) nem nézné sz*rba a fogyasztókat, 3.) törekedne a kompatibilitásra más, nem Apple termékekkel. Anno ahogy az USB-ben vérzett, "most" meg elhagyták a jack dugaljt az iPhoneon...mit is mondjak: akik ezek után lenyeli a 2-3x-os árat és védi a belőle nyerészkedő, őt birkának néző céget, az meg is érdemli, legyen boldog. Csak ne akarjon minket az ilyen meggyőzni arról, hogy az ég zöld és a fű kék.
-
Tikakukac
titán
Mint ex és jelenleg is többszörös Apple felhasználó: ezt az ökoszisztéma dolgot hallgatom egy ideje, hogy milyen fasza. Ellenben ha bajom van, akkor azt is rosszul fogom, meg "frissítsd" stb. Az Airdrop megy már rendesen vagy csak ha ő is akarja? Csak így emlékeimből előhúzva egy kellemest.
Ilyenkor is Apple hater, epéniszelő, random hangzatos bedobott kifejezéssel élő a szegény ember fia vagy szimplán csak nem szemellenzős?
Az egymillió légy nem tévedhet logika pedig nagyon rossz. Én sajnos pont tudok egy filmkészítős céget, ahol kivágták az Apple parkot, mert épp annyit szoptak már az új OS-ekkel, mint a winnel. Akkor meg szopjanak kevesebbért.
-
Anaren91
senior tag
Mind egy fölösleges magyarázni, úgyse fog eljutni semeddig.. Az Apple nem Gamer cuccokat árul, és igen gyengébb hardverert úgymond többet kell fizetni, de nem is az Apple cuccok lényege. Magát az ökoszisztémát is kifizeted, ahogy az Apple termékek együtt működnek, és azt elég jól csinálják. Legtöbb zenei stúdió is pl Apple termékeket használ, biztos azért mert szeretnek többet fizetni. De tudom a pc masterracenek ezt nem lehet megmagyarázni, mert csak az számít, hogy minél nagyobb szám legyen az alkatrészre írva és hogy nőjön az epénisz.
-
Béééla
őstag
A tud és a kell két dolog, főleg ha hardverhibáról van szó.
Kolléga üzleti delljében a zsanér elkezdett szórakozni, telefon után másnap megjelent szervizszaki, egy óra alatt lebontotta-összerakta a laptopot az új zsanérral és sűrű bocsánatkérés közepette távozott amiért ilyen kellemetlenség érte a vásárlót. (és akkor az 1 kiesett munkaórát nem is számoltuk)
Nem "hülye vagy, egy billentyűzetet se tudsz használni?" -
exedoc
senior tag
Az Apple mindig is a tervezés csodája volt. Mindig agyon bonyolítanak, agyonvariálnak mindent, nehogy sztenderd legyen, ami megszokott az iparban. Nem. Feltalálják mindig a spanyolviaszt amire felépítenek egy méregdrága szervízhálózatot, ebből is megszedik magukat. Tévedés ne essék, nem vagyok Apple hater, mert nem mindig rossz amit csinálnak, csak az böki a csőröm, hogy eladnak valamit 2-3x annyiért, kikiáltva hogy prémium, marketing bullshit-el, miközben semmi másban nem különbözik a többi gyártótól, csak névben, logóban egy másik rendszerrel. Ja nem is, tévedtem. A szar billentyűzet ebben az esetben a prémium.
-
Head88
addikt
Pontosan. Kijönnek házhoz és kicserélik amit kell.
Van egy HP Probook-om amin az utóbbi 3 évben 4szer kellett szervizt hívnom. Ebből 3szor alaplapot cseréltek.(1szer meg a venti rohadt le) A faszi BP-ről lekocsikázott Bajára, hogy cserélje az alaplapot.
Még szivattam is a tagot, hogy én is szervizes vagyok és ha bedobja a lapot akkor megcsinálom magamnak, de sajnos nem lehetett mert jegyzőkönyvet is kellett írnia.(meg ugye gari van a javításra is)
Kapott nálam egy asztalt és 1,5 óra alatt megjegyzem nem túl profin (figyeltem és sokat bénázott, még a burkolatból is tört) de megcsinálta. A felszereléséről ne is beszéljünk... felkínáltam neki az egyik ifixit csavarhúzó készletemet használatra mert szétbarmolt 2 csavart is a gépemben azokkal a vackokkal amiket hozott. -
Tikakukac
titán
Akinek ilyen gépre van szüksége, már csak újra tud telepíteni egy windowst.
Egy nagy túróst tud. Még én is szopok néha velük, pedig forgatom a mesterséget rendesen.
Amúgy ja, ha kell csontra átgariznak neked egy gépet a konyhaasztalon is. Humanék szépen kimennek kicsikocsival és a bácsi 1 óra alatt felkoncol bármit
-
bmakszim
őstag
válasz
Synthwave #36 üzenetére
Sose értettem mire jó a support. Akinek ilyen gépre van szüksége, már csak újra tud telepíteni egy windowst. Ha meg elromlik, akkor úgyis szerviz. Vagy a helyszínen végeznek alaplapcserét, ha úgy van? Komolyan kérdezem, tényleg nem tudom. Komplett alkatrész készlettel jönnek?
Macbook touchpad egyáltalán nem halál, sokkal fluidabban kezelem vele a rendszert, mint egérrel. Ágyban, kanapén meg kényelmesebb is, mint egérrel kínlódni (de ez felhasználás kérdése).
-
bmakszim
őstag
válasz
Synthwave #17 üzenetére
Az összehasonlítás visszafelé is igaz!
Hasonló konfigurációval rendelkező Thinkpad-ek, XPS-ek ugyanannyiba kerülnek (elég csak fellapozni az eheti szponzor cikket) és azok még csak fullHD kijelzővel, silány hangszóróval és a Macbook szintjét még csak meg sem közelítő trackpad-del.
De nem akarok tovább offolni, már ezért is elnézést! -
Gdi
senior tag
Aki még nem ismerné: Louis Rossman
Fura a csávó, de néha poén ahogy szarkazmus közepette mérgelődik az apple dolgainÉs azért az esetek 90%-ban igaza is van, persze néha ő is túltolja.
Ez a csoda is mehet ebbe a videójába a többi mögé.
-
Syl
nagyúr
>Tényleg, az 45-50k-s csilivili standalone billzetük az nem érintett?
Nem. Azok nem pillangósak. Ugyanolyan, mint a 2015 és előtti PRO valamint az összes AIR billentyűzete.
(#20) Timberwolf
Én a gyárilag kapott papírlapot(?) rakom a bill/kijelző közé amikor összecsukom.
(#14) Anaren91
Macbook Pro tulajként hadd lehessek már kicsit applehater
-
Tikakukac
titán
Én meg azt vettem észre, hogy ha van egy hasonló hibás topik és abban Apple van akkor jönni fognak mindig emberek akik azonnal ugró hatereket kiáltanak, pedig csak szimplán csípi a szemüket, hogy a dupla annyiba kerülő konfigok árából sem fér bele a rendes support. Ezek az emberek kommentelnek máshova is, de mivel az nem Apple, így oda nem lehet hatereket kürtölni, aztán nem is írnak be.
No, hát én meg így látom
-
törölt tag
Kell hozzá a kijelzőre folpack, és lehetőleg ne nyisd ki a laptopod.
De szerintem ha eddig nem volt gondod, talán nem is lesz, nem minden gépen jön elő, úgy tűnik.(#14) Anaren91: Ugyan már... Egyrészt nem csak kis hazánkban panaszkodnak az emberek az Apple dolgaira (ha jól megnézed, sem a perek nem itt zajlanak, sem a programok nem miattunk indulnak meg), másrészt nem tudom mit vársz egy olyan hír alatt, ami éppen erről szól.
Azt soha senki sem állítja, hogy másik gyártóknál ez nem fordul elő. Írnak róla magyar oldalak is. De nem csak a Samsung létezik, foglalkoznak egyéb gyártókkal is, külön csatornák jöttek létre erre, és ha szerinted az iPhone-ok a leggyakoribbak, akkor rossz helyen nézed.
A helyzet az, hogy jelenleg az Apple a legértékesebb cég a világon, ráadásul prémiumkategóriás termékeket árul nagyon magas áron, így nem lenne fair összehasonlítani egy kínai 200 dolcsis kettétörő telefonnal, ugye? Viszont mivel ennyire magasan helyezkednek el, így mindig a figyelem középpontjában vannak. Ezen a vállalat hozzáállása sem segít, sem a javításokhoz, sem a hibák beismeréséhez. Egyébként azért előfordul, hogy elismerik a cégek a hibáikat, de egy alacsony eladási számokkal bíró Androidos gyártó dolgaival azért kevesen foglalkoznak. A Samsung tisztességesen kezelte a Note 4 és a Note 7 ügyét is. Videókban bemutatják bizonyos HTC telefonok gyenge szerkezetét is. Szóval van bőven tartalom az Apple-ön kívül is.
Ez nem haterkedés, el kell keserítselek. -
nyunyu
félisten
Másfél-kétszeres lesz az az árszorzó, de igen, ha nem annyi lenne, nem röhögne a vakbelünk.
Tényleg, az 45-50k-s csilivili standalone billzetük az nem érintett?
Mintha az is pillangós lenne.Meg is interjúvolom a kollégákat, akad egy fehér, meg egy asztroszürke is a környéken, egy-egy late 16 rMBP társaságában...
-
rii
nagyúr
ezt én is akartam írni, hogy minden cég szeritnem is kb. ugyanennyire g.ci ... de annak nincsenek hívői nem mondják hogy húúú életstílus életérzés, és ami az almánál alap ár: millás gép, az más gyártónál már prémium kategória, na'és az apple a millás gépeit is telibesz.rta
imac 27: sok szar zsanért láttam már, sok belülről porosoó lcd panel-t láttam már, jópoár hibás vga-t láttam már ... és nem szervizes vagyok ,-DDDD
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
gg Alma
-
Anaren91
senior tag
Már észrevettem rég, hogy Magyarországon van egy általános Apple utalat, és minden egyes cikkre ugranak a haterek, és mindig próbálják igazolni magukat, hogy egy szemét gci cég, de most mondjátok azt, hogy a többi cég más... Csak gyorsan felugrottam a trustpilot oldalra, rakerestem az msi, asus, lenovo laptop kifejezésre és kb az összes egy csillagos értékelésen áll, és ugyan úgy van hiba mindenhol... Sőt még jobban telibe vannak szva az emberek. Egyik cég se fogja elismerni a hibáit, max valamilyen homályos kifogással indítanak egy hasonló programot mint most az Apple is tette. Vagy még azt se...
-
törölt tag
Ennél többet szerintem nem érdemes várni tőlük.
"Apple has determined that a small percentage of the keyboards in certain MacBook and MacBook Pro models may exhibit one or more of the following behaviors"Azt sosem fogják írni, hogy "will exhibit", vagy hogy "a large percentage" / "numerous", nem beszélve arról, hogy esetleg tervezési hiba lenne... ó, azt nem.
-
Syl
nagyúr
-
FlashLed
senior tag
Nevetséges, hogy ennyit kellett erre várni. Holott kezdetektől tudtak a problémáról. Gondolom gyűrűzött a probléma muszáj volt lépni...
-
törölt tag
Hmm... a pereskedésnek köszönhetően napvilágot látott dokumentumok alapján az Apple az iPhone 6 Plus megjelenése előtt is tudta, hogy 7x könnyebben hajlik a készülékház, mint az 5s esetében. A megjelent termék elkezdett hajlani normál használat közben (mert ugye akkor ezek a hajlítgatós videók még nem voltak divatban), az Apple pedig tagadta, hogy gyakori eset lenne, illetve állítása szerint alig pár esetről tudtak. Aztán az alig észrevehetően elhajlott telefon kijelzője is becsíkozódott. Jött a program kettő évvel később, amivel mindösszesen $149-ért megjavították az extrém használatnak kitett kis telefonokat. Nahát. Alaposan megfontolták, úgy bizony!
A cikkben említett csereprogram az early 2015-ös Macbookokra is vonatkozik. Azt sem volt egyszerű kivizsgálni, mint láttuk korábban is.
bmakszim: Akkor nálad nem tört el semmi, csak beragadt valami a gombok közé. Persze az jó, hogy megúsztad a szervizt.
-
Tikakukac
titán
Ebben a sztoriban annyi a gyönyörűség, hogy tényleg könnyes szemekkel emlékszek vissza minden állomására
csizo13: Most felhúzott szemöldökkel ülök a gép előtt. Egy sztorira gondolunk és egy cikket olvastunk az imént?
Mikor sültek szét a Dellnél is adott gépek ott is jött sajtóközlemény, hogy hááát kivizsgálás alatt az ügy. Baszod. Ide nem kell kivizsgálás. Ezek a gépek 0 napos korukban tervezési hibásak voltak. Azon nincs mit vizsgálni, ha valami még labor körülmények között is szétfő.
Ugyanez igaz ide is. Én elhiszem, hogy a levegő meg az ima meg a sok pozitív közlemény tud egy fizikai hibát javítani, de még inkább hiszek abban, hogy nem. Mert ilyen sose volt, sose lesz.
-
csizo13
tag
Hosszas várakozás után = probléma teljeskörű kivizsgálása, majd átgondolt döntés hozatal után korrekt eljárás.
-
Sebhelyes
senior tag
2008-tól 2013-ig az MBP GPU-k kozmáltak oda, akkor is csak nagy nehezen ismerték el a hibát, és terjesztették ki a garanciát 4 évre. A vicc az, hogy még mindig 200 ezreket adnak az ilyen 6-7 éves hulladékokért, amikre már a kiterjesztett garancia is lejárt
-
törölt tag
Csak a szokásos.
1. Te rontottad el, rosszul fogtad, rosszul használtad.
2. Csak 5 emberrel történt meg.
3. "Érdekes" megoldási javaslat (pl. fújd ki sűrített levegővel)
4. Csoportos perek az Apple ellen
5. Elismerik a hibátSiker!
-
Misi1979
őstag
Azt még érdemes lenne a cikkbe beleírni, hogy visszamenőlegesen kifizetik a nem garanciálisan elvégzett javítások számláit..
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
- 24 GB-os RTX 4090 - HP OEM - garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest