- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
titán
válasz
shabbarulez #40 üzenetére
"A másik nagy hülyeség az i9 elnevezés. Egyes termék rossz csoporba van besorolva, mások pedig hiányoznak olyan csoportból amikben majd jelen lesznek. Szóval az táblázat totál gáz úgy ahogy van."
"Intel's 32nm six-core Core i9 series processors codenamed Gulftown based on Westmere will also launch in the first quarter of 2010, the sources noted."
no comment
-
azbest
félisten
válasz
shabbarulez #41 üzenetére
persze, értem ezeket amiket írtál... csak az kb annyit jelent, hogy több szintű és fejlettebb az energiagazdálkodása a procinak.
Eszerint a "normál" órajelet szinte sosem fogja felvenni egyik mag sem, mert vagy pihen és még lejjebb veszi magát, vagy dolgozik és akkor a tdp keret erejéig (megadott szabályok szerint) 3GHz fölé is emelheti az órajelet. Még azt sem lehet mondani, hogy a megadott alapórajel a 4 mag együttes működésére egy max érték, mert olyankor is emelhet.
Csak azon lepődtem meg, hogy a toorbo boost ilyen nagy órajelkülönbséget jelent, sokkal kisebb "túlhajtásra" gondoltam a korábban olvasottak alapján.
Egyébként teljesen jó ötletnek tartom a dolgot. Másrészt (mondjuk asztali procinál), ahol a hőtermelés nem szempont annyira, ott akár be is állíthatják max sebességre mindegyik magot. (persze sokkal nagyobb tdp mellett)
-
dezz
nagyúr
válasz
shabbarulez #51 üzenetére
Természetesen én is visszamentem a forráshoz, szal olvastam azokat az Inteles oldalakat, de azok is csak megerősítettek. Az általad idézett részben a "Core processors" nem feltétlenül csak új procikat jelenthet! Méginkább ezt erősíti ez a rész a másikból:
"we are consolidating most of our processors under a single umbrella: the Intel® Core™ Processor family."
Nem azt írják, hogy az új procikat az új rendszerben vezetik be...
Az "Other older brands will still be in the market but will phase out over time." meg -- a másik írás alapján főleg -- akár a Pentium és Celeron márkaneveket is jelentheti. Mint ahogy az sem zárható ki, hogy a nő is erre gondolt a videóban. És/vagy akár a még raktáron lévő, C2D és C2Q néven futó darabokat.
(#53): Nem tudom, de én túl korainak érzem ezt a tape-outot.
-
dezz
nagyúr
válasz
Szíves figyelmedbe: Intel Quietly Announces Core i5 and Core i3 Branding
"1) The new brand is Intel Core. There will be three derivatives: Core i7, Core i5 and Core i3.
2) The Core 2 Duo and Core 2 Quad branding will eventually disappear.
3) Pentium, Celeron and Atom will remain."Abban viszont tényleg van egy kis zavar, hogy a Clarksfield és Lynnfield most végülis hány nm-en készül. Itt a 45nm-esek között szerepelnek, alább egy olyan megjegyzéssel, hogy "Lynnfield and Clarksfield may make the 32 nm transition in the middle of 2010", erre való hivatkozással.
-
Oliverda
titán
válasz
shabbarulez #46 üzenetére
Te és a racionalitás?
A bullshit az megy nagyüzemben, más nem.
-
Oliverda
titán
válasz
shabbarulez #44 üzenetére
Az esetleg nem lehet hogy a te fantazmagóriád a hibás?
-
dezz
nagyúr
válasz
Azért az bejött belőle, hogy a Clarksfield és a Lynnfield i7 néven is jön, ami szintén meglepő, csak a csíkszélességet/architektúrát nem találták el.
-
Oliverda
titán
válasz
Gondolom azóta biztosan nem változhatott meg a stratégia...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Cyberpunk 2077
- BestBuy topik
- Kuponkunyeráló
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Sorozatok
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Intel I5-8500 / Beszámítás OK!
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- AMD Ryzen 9 9900X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest