- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
laci_csk
senior tag
válasz
Wapmester #84 üzenetére
Ez pl. hulyeseg, mert nekem ne a tema allitsa az alapertelmezett csengohangot, viszont a Sony-knal, me'g az Ericsson idejeben, lehetett/lehet minden kontakthoz mas/sajat csengohangot rendelni. De ezt ne vitassuk maradjunk annyiban, hogy a samu evekkel el van maradva a szemelyreszabhatosaggal. Mindent amit a samu userek ujdonsagnak konyvelnek el most, azt a Sony reg kipipalta.
-
Wapmester
senior tag
a régebbi touchwiz tényleg retek volt, ám az S6 óta elindultak egy letisztultabb ,praktikusabb irányba és a samsung féle marshmallow-ban elég jól megcsinálták az egész felületet, ahogy elnézem az új touchwiz is nagyon jó lesz funkciókban és kinézetben is, a S6 óta a samsung összekapta magát rendesen, mindenféle szempontból és ez látszik az S7 eladásokon,kíváncsi leszek milyen extrákat tudnak majd hozni a note 7-ben és majd az S8-ban,mert már eléggé kihasználtak minden ötletet, amit telefonba lehet beépíteni, szerintem már csak a hajtogatható telefonok hoznak majd komoly változásokat
A HTC Sense tetszik még nekem kár, hogy stock android irányba kezdtek el menni ők is, mint pl a Sony.Volt és van nexus cuccom is de már tényleg baromira unalmas számomra a stock material felület, úgyhogy megváltás számomra, ha egy jól átszabott felhasználói felülettel rendelkező telefont tudok venni
A google számára is már kötelező lenne használni valamilyen témázási lehetőséget.
-
Ja, hogy ezt nem nekem írtad... Így már értem, mert én pont azt írtam, hogy a legtöbb átlag felhasználónál azt látom, hogy UX alapján IS választ telefont és ebben a Samu megadja azt a prémium érzést, ami kell és nem gondolom, hogy alapvető dolgok hiányoznak belőle. Ez az új pedig egészen friss és jó benyomás elsőre.
A Touchwiz továbbra is a felület, UI az OS felett. Más kérdés, hogy vannak saját appjaik is.
Parallaxis:
Jogos, gesztusból lehetne tööb is, bár van benne pár ilyen is. Ikonrácsot lehet állítani. Na igen, a Note 4 esetében ez fura lett, de S6, S7 és az új TW is jól témázható.Az egyszerű felület leginkább időseknek és rászorulóknak van, az túlságosan minimális, nem venném ide.
A UX mindig szubjektív, illetve ide jön még a vélemény is, amit másoktól hall az ember. Én sok felől azt hallom, hogy a gyári UI-ok közül ezzel barátkoztak meg a legtöbben, de persze ez sem reprezentatív.
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
Balint1408 #78 üzenetére
Az nem mostanában lesz, sajnos.
-
Hát kezdjük azzal, hogy nem csak a launcher saját, hanem az összes gyári app saját felületet kapott, a stock browser, a rádió, a galéria stb. mind át van szabva. Nekem pl évek óta jobban bejön, mint a lélektelen stock android, a material design-ról nem is beszélve, de még azt is sikerült a samsungnak élettel megtölteni, különben sose váltottam volna JB-ről.
Ízlésről persze lehet vitatkozni, de nem érdemes.
A felszín alatt pedig lehetne sorolni azokat az újításokat, amiket a sokat ekézett touchwiz hozott be először, majd a google szépen egymás után beépített a stock androidba, pl hirtelen most csak az értesítősávra pakolt gyorskapcsolók jutnak eszembe, 4-5 éve csak a samsungokon volt ilyen. Ilyenekre gondoltam.Flame on
-
Parallaxis
addikt
Mit nem tudsz benne testre szabni, ami alapvető és a többi tudja?
Mondjuk gesztusvezérlés, ikonrács és Note 4 esetén témázhatóság.
Miért kellene egyszerűsített felület ezeknek felhasználóknak?
Eleve a TouchWiz része egy egyszerűsített felület, szóval nem lenne nagy kihívás a fejlesztőknek.
A TW-nek van helye a piacon és a célcsoport valószínűleg elégedett is vele.
Nálunk a cégnél rengeteg Samsung készülék van és a felhasználók zöme 1-2 napon belül azt kérdezi, hogy lehetne lecserélni
-
Balint1408
aktív tag
Csak a memóriakezelést csinálnák már meg.
-
laci_csk
senior tag
A temazgatast a Sony mar evekkel ezelott kipipalta.
-
doooo
veterán
Ha félreérthető voltam (és visszaolvasva, lehet, hogy az voltam), akkor iróniát félretéve, nekem is hiányzik, és sokkal korrektebb lenne, de várható volt, hogy így lesz, mert a témázhatóságnak már a lollipoppal kellett volna érkeznie anno, és ha akkor nem úgy lett, valószínű volt, hogy sajnos most se úgy lesz.
-
Wapmester
senior tag
+1
szerintem is minden megvan a TW-be, amit a többi tud, a dupla ablakos dologgal is ők jelentkeztek, mostmár a google is berakja,pont az már a probléma, hogy lassan minden gyártó közeledik vissza a stock androidhoz és ezzel ellövik az egyedi felhasználói felület élményét.(#64) Fejvadi: az emberek nagy része nem is ismeri a xiaomit, elhiszem neked, hogy testreszabhatóbb , mint a TW, vagy a többi gyártó felülete, de ettől még nem fogják hozzájuk vágni az emberek a pénzüket
-
Wapmester
senior tag
lehet téged nem izgat a testreszabható felület mert eljátszadozol egy darab seprűnyéllel is egész nap, de másokat viszont érdekli főleg a témák amik, nem csak a hátteret változtatják át, hanem az egész menüt,billentyűzet felületét,ikonokat stb, kb mint a HTC-n, van akit zavar a TW, az úgyis lecseréli a launchert, vagy vehet egy halom más stock androidos telefont és bámulhatja azt unalmas agyon materializált felületét.Szabványos dolgokat úgysem fognak használni, azzal nem tudnak kitűnni a többi közül, akkor mindegy tényleg ha stock androidot teszik fel 0 fejlesztéssel
(#62) Parallaxis: a G5 mivel testreszabhatóbb,mint a TW? az Home gomb változtatásával, a legtöbb dolgot a samsungtól másolja le és átnevezi, különben is ronda az LG UX a témák is gyengék
mindjárt azzal jössz, hogy a iOS a legtestreszabhatóbb
(#63) laci_csk: te se látod az erdőtől a fát? az xperia felhasználói felülete majdnem teljesen stock android, mert így könnyebb és olcsóbb nekik kiadni egy frissítést, mivel nem kell átszabjanak rajta sokmindent.
-
válasz
Parallaxis #70 üzenetére
Ez mind szubjektív.
Mit nem tudsz benne testre szabni, ami alapvető és a többi tudja?
No igen, nekik lenne ott az egyszerűsített felület.
Miért kellene egyszerűsített felület ezeknek felhasználóknak? Aki stock közeli felületet akar, olyat vesz, de a legtöbb embernek tök mindegy, hogy stock Android vagy sem, sőt, a UX-et többre értékelik, mint azt, hogy milyen mélyen lehet belenyúlni. Semmi alapvető dolog nem hiányzik ebből sem, ahogyan a HTC vagy akár az LG felületéből sem. Van aki ebbe vagy abba szeret bele.
No igen, csakhogy a TouchWiz se nem intuitív, se nem szép, se nem egyszerűen kezelhető.
Szerinted. Neked más az igényed, ennyi. Ettől egyik avgy másik még nem rossz. A TW-nek van helye a piacon és a célcsoport valószínűleg elégedett is vele. Én a magam részéről Novát használok S7-en, de ez az új felület megér majd egy misét.
-
Parallaxis
addikt
A TW pont annyire testreszabható, mint a többi és mint amennyire az átlag felhasználónak kell.
A többi Androidos gyártó ezt egész másképpen ítéli meg, tekintve, hogy a TouchWiz a legkevésbé konfigurálható a többi felülethez képest.
Nem mindenki akar egy Nova szintű konfigurációt.
No igen, nekik lenne ott az egyszerűsített felület.
Az Iphone sem a testreszabhatóság miatt népszerű ennyire, viszont intuitív, könnyen kezelhető, jól néz ki. az emberek döntő többségének ez kell.
No igen, csakhogy a TouchWiz se nem intuitív, se nem szép, se nem egyszerűen kezelhető.
-
Mr.Silkó
veterán
-
doooo
veterán
Persze, hogy belefért volna. De minek? Nem hiszem, hogy a hw nem elég erős benne, hanem inkább kell még egy kis csali, hogy idén váltsanak az emberek a 2014-es készülékeikről, S5-ről is meg Note 4-ről is. De legalább kijött rá a 6.0.1 az is haladás majdnem másfél év 5.0 után.
-
A TW pont annyire testreszabható, mint a többi és mint amennyire az átlag felhasználónak kell. Nem mindenki akar egy Nova szintű konfigurációt. A legtöbb ember mit csinál Androidos felületével?
Témát cserél
Hátteret cserél
Ikonokat pakolgat
Wdgeteket pakolgat
Talán 1-2 kézmozdulatra kötött műveletet használMár a grid állítás is ritka, nem beszélve a többi részletről.
Ha innen nézem, a TW jó, ráadásul megvan a prémium érzés. Az Iphone sem a testreszabhatóság miatt népszerű ennyire, viszont intuitív, könnyen kezelhető, jól néz ki. az emberek döntő többségének ez kell.
-
laci_csk
senior tag
válasz
Parallaxis #62 üzenetére
Szerintem is a samu felhasználói felülete a leg gyengebb testreszabas szempontjabol, de ok ezt honnan tudna'k?
Pl. az Xperia UX-et meg sem kozeliti, de ez mas teszta. -
Parallaxis
addikt
válasz
Wapmester #56 üzenetére
ez igaz, de a konkurens gyártók felhasználói felülete nem is ennyire testre szabható
Pontosabban a konkurens gyártók felülete sokkal testreszabhatóbb, mint a TouchWiz (nézz már meg pl. egy G5-öt).
a samsung szerintem véletlenül sem akar takarékoskodni a ram-al
Persze, hogy nem, hisz az optimalizáció idő és pénz, egyszerűbb kiadni egy új, erősebb hardverű készüléket, mint megcsinálni a szoftvert normálisan.
-
Fall-N
veterán
válasz
Wapmester #56 üzenetére
Kit izgat a testreszabható saját felületük? Az átlag felhasználót nem érdekli és az alap Launchert használja. Akkor ezzel az erővel lehetne alap android is. Már régóta nem egy rejtegetnivaló förmedvény, mint amilyen az ICS előtt volt. Vagy ha akarják az egyedi dolgot akkor legyen szabványos, mint a Sony féle RRO Themer. Már bekerült az AOSP-be. Többi gyártó is átállhatna rá.
-
Kipróbáltam én is S7-en pár appal együtt és azt mondom, jó az irány.
A felhasználók 95%-át nem érdekli, mennyi memóriát eszik, viszont ha már prémium márkát csinál magából a Samsung, a UI is legyen az és ebbe az irányba mutatnak az újdonságok. Például a Music kapott egy külön képernyőt a lezárt képernyőn, ami nagyon igényes lett:
-
Wapmester
senior tag
válasz
Parallaxis #27 üzenetére
Konkurens gyártók kevesebb memóriával is jobban tudnak gazdálkodni.
ez igaz, de a konkurens gyártók felhasználói felülete nem is ennyire testre szabható,valamit valamiért, a sok funkció igényli a ram-ot, a samsung szerintem véletlenül sem akar takarékoskodni a ram-al, mert akkor már mindegy lenne, ha stock androidot tennének fel
-
laverdadb
tag
Note 5on tesztelik, tehat szerintem az s6,7 szeria tagjai siman meg fogják kapni ezt a javitott feluletet.
-
ctvagyok
őstag
Mert a Samsung valaha is használt IPS-t a csúcskészülékeiben? Elvétve. Mégis régen ment a fekete téma. Gondolom most is lesz erre lehetőség. tudom, új android a imádja a fehéret. De azért nem mindegy, hogy APL 80 vagy 20 as a menü. A pixelek is "jobban kopnak" ha fehér a háttér. Bár tudom, ki az a hülye aki a menüben görget egész nap. Személyesen nekem a fekete jobban bejön. Az csak hab a tortán, ha kevesebbet is fogyaszt. Bár biztos lesz majd fekete téma is.
-
ctvagyok
őstag
Szerintem nem néz ki rosszul, nekem tetszik.. A sok fehér meg az AMOLED nem a legjobb, de ez van. Van egész jól kinéző egy kezes mód is, az sem árt egy nagy telefonra.
-
Na, szép a dizájn.
-
atike
nagyúr
Akkor ezért lesz még több ram a samukban...?
Azt lenne már jó látni, hogy bemutatnak egy jó, egyszerű és gyors felületet ami kevesebbet eszik mint az elődjei...
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
Fitzgerald #43 üzenetére
Köszi. Pedig eddig se a név volt a nagyobb gond.
-
M5Norbi
őstag
Nem rossz.
De aki használt több TW-t az észrevehette hogy az utóbbiak bizony sokkal jobbak lettek pl a belassulós S3-éhoz képest.
Nekem az S6-on sincs vele gondom szépen működik.
-
doooo
veterán
válasz
Fitzgerald #43 üzenetére
Itt is írta valaki feljebb: New Grace UX
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
Fitzgerald #41 üzenetére
Mi lenne helyette?
-
Fitzgerald
veterán
Nem úgy volt hogy elhagyják a TouchWiz nevet?
-
Fejvadi
nagyúr
Kicsit szebb mint a jelenlegi.
-
CptAdamica
veterán
Egy iMessage szerű csevegő annyira kell, mint egy falat kenyér. Így sincs már elég ingyenes üzenetküldő szolgáltatás. Az iMessage is akkor parasztvakítás, régen mesélte az ismerősöm, hogy áh, ingyen lehet vele küldeni üzenetet, persze, csak azoknak, akiknek iPhone-juk van.
Gratulálok egy netes üzenetküldő alkalmazás.
-
válasz
Parallaxis #27 üzenetére
Írj már egy példát légyszíves állandóan futó TW alkalmazásra?
-
Kasya
nagyúr
válasz
bulikavagyok #10 üzenetére
Egy szó... XDA
-
Matada2.3
veterán
válasz
RaveForce #29 üzenetére
Remek, alig várom, hogy kipróbálhassam majd valamilyen készüléken. Most néztem végig a videót, tényleg nem olyan katasztrofális eddig, viszont ami hiányzik még nagyon, az valamiféle desgin váltás. Oké, hogy most már material stílusú, de még mindig hiányzik nekem valami új a főmenüből és az app drawerből..
Lehet csak én vagyok finnyás
-
RaveForce
veterán
válasz
Matada2.3 #28 üzenetére
Mondjuk annyira alig van rajta bloat hogy meg a gyari zene es video lejatszot se rakta ra a samsung
Microsoft office cuccai vannak pl rajta amik amellett hogy hasznosak, akar torolhetoek is... gyorsasagra villamgyors... tehat ez a fobia kb addig el amig nem kezdik el hasznalni, hanem a hatereknek kell valami amit puffogtassanak onigazolasul
-
Matada2.3
veterán
Még mindig nem tudják elfelejteni ezt a UI-t.. Akkor korrektül debloatolják szépen és még egy csipet optimalizáció, aztán jó lesz. Bár nehéz kiirtani az emberekből a TouchWiz fóbiát, belőlem se lesz egyszerű.
-
Parallaxis
addikt
válasz
mekka_kola #19 üzenetére
És ez kit érdekel? Komolyan senki nem vágja a "szakmai" fórumon, hogy működik a memory management??? Magyar IT, jaj nekem!
Sokra mész a tudásoddal, ha nem érted miről van itt szó
Nem az a gond a Samsung UI-nál, hogy kevés a szabad memória, hanem az, hogy kevés a felszabadítható memória, mert a TouchWiz cuccait a rendszer folyamatosan a memóriában tartja magas prioritással, akkor is, ha nem kellenek és inkább a felhasználó által használt alkalmazásokat löki ki a memóriából, ha elfogy a szabad memória.
Note 4 esetén pl. hiába a 3 GB memória, csak 800 MB-1 GB-al képes gazdálkodni a felhasználó, a többit a rendszer és a Samsung UI lerabolja.
Konkurens gyártók kevesebb memóriával is jobban tudnak gazdálkodni. -
RaveForce
veterán
válasz
Parallaxis #25 üzenetére
Na most ezt a lockscreenes jegyzetelesen meglepodtem mert ez regebben is volt csak nem ez a "sotet fajta", viszont ez igy mar eleg gyors, igaz sokat mar nem fogom hasznalni
-
-
Parallaxis
addikt
válasz
mekka_kola #17 üzenetére
Nem iMessage, hanem ChatOn/Hangouts szerű, ezek sokkal régebben készültek
Valójában nem
iMessage: 2011. október 12.
ChatOn: 2011. október 14.
HangOut: 2013. május -
RaveForce
veterán
válasz
Parallaxis #22 üzenetére
Az intelligens kezelo pl bekerult app formajaban a note4be is... de ezt tudhatnad
game tuner is elerheto lett ra.. tehat lehet bizakodni igazabol
-
Parallaxis
addikt
Valószínűleg ezt a UI-t a későbbiekben a Samsung Galaxy S7 és S7 edge is megkapja majd
Az újabb UI funkciókat még soha nem adta ki a Samsung a régebbi készülékekre.
-
doooo
veterán
válasz
mekka_kola #17 üzenetére
De tényleg.. ez az iMessage-ezés csak olaj a tűzre.
-
mekka_kola
tag
1) Nem iMessage, hanem ChatOn/Hangouts szerű, ezek sokkal régebben készültek. iVakság off plz főleg egy állítólagos szakmai oldalon.
2) Ritkán adoptálják az új TouchWizet régi készülékekre, és azok közül is többségében csak ikon/színcsere van. Lehet így értették, de ne legyen igazam, azért az S7 legalább megérdemelne egy normális TW update-et. -
darvinya
titán
Semmi bevau, de ez annyi mit nagyra hizott materizált samsung.
Szép ilyen olyan animáció, csak legyen elég vas, bár TW mindent megeszik ami útjába kerül (a kis disznó). -
Szakiii
addikt
Samunak meg kellene venni a nova launchert.
-
aelod
veterán
Nem bírtam végignézni annyira idegesítően tapicskol. 10 ilyen videóból 8 rohadt idegesítő számomra. Kapkod nyomkod ösze-vissza.
Amúgy a felület tetszik nekem. De több samsungot nem veszek -
Tetszik. Bár gondolom hamarabb látok majd az S8-asomon ilyet mint az S7-esemen..
-
Dr. X
aktív tag
New Grace UX lehet az új neve. Az előző Noteos hírben ez van.
-
Viper26
nagyúr
Gondolom az S6 vonal kimarad majd a szórásból, hardveres korlátokra hivatkozva..haha..
Bár ne legyen igazam.
-
-
kengyel
nagyúr
Ami jelenleg az S7-en fut sokkal takarékosabb, viszont az újnak a felülete, nekem jobban tetszik.
-
dokee78
félisten
Nekem tetszik,annak tudatában,hogy az eddigi TW felületeket nem szerettem.
Bár mindig Nova megy fel egyből,ha új készüléket veszek.Viszont a menü és értesítési sáv megmarad így is.
-
janeszgol
félisten
De az csak 4 giga ram. Nem úgy volt, hogy hattal jön?
Amúgy most csak az alapszoftver van rajta? (Nem, tudok olaszul.) Mert akkor a 875mb karcsú. Amúgy 500 alatt mident kilő a TW. Arra vagyok kíváncsi ,hogy a TW elemei továbbra is kiemelt priorításban futnak? Mert akkor tök mindegy a ram használat, ami nem a TW eleme, azt kilövi. -
gerii
addikt
800MB szabad ram, ügyes, kimondottan ügyes.
Obyboy: Én kérek elnézést
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Elektromos autók - motorok
- Mobil flották
- Eredeti játékok OFF topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Revolut
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új aktiválatlan iPhone 16 128GB black fekete független 1 év Apple garancia
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max 128GB Újszerű Független/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4360
- iPhone SE2 64GB fekete, gyönyörű újszerű állapotban, 3db van, 85% 92% és 100% akkuval
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest