- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz
Alchemist #285 üzenetére
"Elképzelem a Pasziánszt, amint 1 Gigát allokál..."
De ne a Pasziánszt képzeld el, hanem mondjuk a Photoshopot, amire nem lehet azt ráfogni, hogy nem népszerű, és nem használja a világon minden második ember képszerkesztésre!
Ezen kívül, te, mint mezei user egyetlenegy nagy étvágyú programot sem használsz? Mert én annál többet. Ha mondjuk elindít az ember egy Cakewalk Sonart 5-6 db profi VSTi-vel, elkezd realtime játszani és felvenni, miközben a proci 100%-on teker, és recseg-ropog minden, mert a fizikai memória határát feszegetjük, akkor azt kívánja az ember, bár a 2 Giga helyett 4 lenne, ha meg 4 van neki, akkor 8-ra áhítozik. Nincs annyi memória/processzormag, amelynél ne kívánhatna az ember még többet. A szoftverbemutatókon nem véletlenül futtatják 24! magos processzoron, 64 bites rendszeren 16 GB! memóriával.
És ez csak egy program, amit zenészek, műkedvelők használhatnak. Viszont fel lehetne még sorolni egy-két memóriazabáló programot, kezdve mindjárt a videoszerkesztőkkel, amit nagyságrendekkel többen használnak. De még ennél is sokkal többen játszanak, és bizony a játékok húzzák magukkal a hardveripart, ahogyan ez mindig is volt, és lesz is. Ha a videokártyát lépten-nyomon "kinövik" a "mezei userek", akkor miért gondolod, hogy a memóriával nem ugyanez a helyzet?
-
BonFire
veterán
Facepalm ide vagy oda, miért ne lehetne egy-egy jó ötletet átvenni mástól, ha az tényleg jó? És miért jó az az ötlet az egyik helyen (Linux), ezzel párhuzamosan miért rossz az a másikon (Windows)? Ezt meg tudod nekem magyarázni?
A játék témához. Fogadjunk, hogy nem volt kiskorodban modellvasutad!
Akkor tudnád, ki az, aki igazán játszik a játékkal.
-
BonFire
veterán
Amióta ezt a cikket elolvastam (többször is), azóta én tényleg nem hasonlítom össze a kettőt. Elhiszem, amit a cikkíró állít, csak egyszerűen nem fér a fejembe az állítása.
Miszerint egyáltalán nem az a célja a Linuxnak, hogy elterjedt legyen, hanem valami megmagyarázhatatlan misztikus valami, amit leginkább vallásnak tudnék titulálni, amely annál jobb, minél kevesebben tudnak róla, és őrzik is a titkot, mint a Szent Grált, végtelen fanatizmussal, és úgy vélik, akkor a jó, ha csupán néhány szeszélyes kocka játszótere marad a Linux, míg az 1 bites user elégedjen meg a "tré és bugos" Windows-zal.
Még valahogy ezt az álláspontot is meg tudnám érteni, csak akkor ne hánynának be minden áldott Windows topicba az átkozott tudálékoskodásukkal. Ha ők őrzik a titkot, akkor én nem vagyok vevő rá. Főleg nem egy Win topicban.
Ennyit részemről a témáról.
-
BonFire
veterán
Az ilyen "A Linux ezt már X éve tudta..." beszólások szimplán trollkodások. Mintha attól nem lenne jó dolog, hogy a Linux ezt már régen tudja, mint a több Desktop natívan, ami a Windowsba csak most fog bekerülni. Szerintem meg pont az ellenkezőjéről szól: arról, hogy kiállta az idő próbáját, és olyan jól sikerült, hogy átvették a "nagyok" is.
-
BonFire
veterán
Részemről csak kisebb fájlműveletekre használom az Explorert, és úgy látom, ez egy darabig így is marad. Egyébként minden más esetben TC. Mindig azt vallom, hogy az Explorer néha jól jöhet, ha olyan gép előtt ülsz, amelyen nincs Total Commander. Alapműveleteket fapados módon elvégezni éppen megfelel. De nem egy élvezet a vele való munka.
2007 óta használom a Word-öt, és a mai napig nem vagyok képes átlátni a ribbont. Pont az az egyik baj, hogy egyes műveletek preferáltak, így ezeknek nagy bumszli ikonjuk van, míg mások kevésbé, ezért ezeké apró. A mai napig előfordul, hogy olyan műveletek akarok, amit nem végzek nap mint nap, és a Helpből kell kikeresni, hogy melyik fül alatt van eldugva a funkció. Pedig azért már négy éve, ugye...
Nekem a Win8 intézőjének szalagja sem lesz hatékonyabb a fájlkezelés szempontjából. Max tényleg több helyet foglal, pedig az én monitorom 5:4.
Nem tudom, sokaknak miért baj a babakék téma, amit egyébként bármikor meg lehet változtatni. Én sok témát kipróbáltam, variáltam wallpapereket, ablakkeret színeket, mindent, de végül visszatértem a babakék összeállításhoz, és olyan wallpapert gyártottam, ami színben harmonizál ezzel. A megnyugtató zöld bámulása hosszabb távon gyomorforgató volt. Sárga, narancs és piros színektől kis idő alatt hülyét kap az ember. Maradt a kék kizárásos alapon, holott nem az a kedvenc színem. De a képernyőn ezt lehet bírni hosszabb távon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen videókártyát?
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Windows 11
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Windows 10
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest