Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• NagyVillany

tag

válasz Khelben #58 üzenetére

nem kell extrém fény a tükröződéshez Elég egy ablak felhős idővel is, és a helységeknek szokott lenni több ablaka is.
    Pont ezeknek a laposabb hordozhatóbb notiknak kéne a leginkább mattosnak lenni, mert hordozás során különböző helyeken kerülnek használatba. Akinek tükrös notija van, annak már reflex-szerű megszokott dolog, hogy folyamatosan kedvezőbb helyzetbe állítgatja a kijelzőt és saját magát. A mattosoknál ez a plusz munka nincs. Persze akinek egy helyben van az asztalon és általában ugyanott használja a tükröst, ott nem jönnek elő annyira ezek a hátrányok. Érdekes, hogy a sima monitorok is lehetnének tükrösek, hiszen zárt helységben vannak használva általában kicsibb fényerejű környezetben, mégsem lehet kapni tükrös monitort, matt az összes.
    Pár emlékezetesebb példa amihez közöm volt:
    egyetem miatt volt 6 vonatos évem, Kanizsa - BP 200km 4-5 óra!! ez a 40-45 kmh átlagsebesség az IC-re is jellemző, kabaré. Sehol nincs átszállás, az egyik legősibb vonal, a nóta is erről szól :) Na filmezés laptoppal alap. Haverral az a szokás alakult ki, hogy világosban az én C111 acerommal néztünk filmet, sötétben pedig az ő tükrös asusjával. Nappali fényben vonaton tükrös kijelzővel sz*rt sem látni a filmből, csak egymás ráncos szemöldökét és a mögöttünk levő tárgyakat.
    Másik, sítáborból hazafelé buszon. Páran csináltunk sok képet, ugye már saját laptopokra szelektáva átpakolva, előre kigondoltuk, hogy hazafele a buszon jól végignézzük mindenkiét, meg cserebere is. Először egyik haver matt kijelzős chili green márkájú notiján végignéztük a képeit, látta mindenki. Aztán az én C111 esemen, azt is látta mindenki. Aztán jött egy tükrös macbook, senki nem látott sz*rt sem, és egy tükrös nemtommá vmi átlag márka azonse. Összes kép chilire felpakol, és filmet is onnan néztük. Itt is előjött a dolog, hogy nappal buszozás közben a 300 ezres gép használhatatlan, egy chili green, amit kb németországban az aldiban 2 köteg hurka mellé osztanak akcióban azmeg teljesen jó volt.
    Még egy szitu, iskolai ünnepély hangosítást csináltam, a folyosón 8-10 szövegmondó még készülgetett ilyen dossziéval a kézben, de egyik csávokának egy ipad volt belerakva, onnan olvasta a szövegét. Elindult a ünnepély, és amikor kinn szabadtéren sorra került a srác a szövegével, fél perc csend lett, mert a szabadban sz*rt sem látott a szövegéből, végül a szomszéd csaj dossziéját kérte el, azzal takarta felülről, és a résen nézett befelé ilyen hülye pózban.

Amíg a gyártók ilyen tükrös kijelzőkkel etetik a népet, igazán mellékelhetnének helyből matt fóliát is a dobozba, hátha valaki erősebb fényviszonyok között akarja használni az ámítógépet.

Új hozzászólás Aktív témák