- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
venember83
nagyúr
Az Apple az asztali gépeibe is mobil procit tesz, tudtommal. Különben azért nem lehet pl intel mobil procit használni, mert nem illeszkedik a proci desktop lapba. Fogyasztás szempontjából pedig azért takarékosabb egy noti, mert ott a biztos működés és a minimális fogyasztás a legfontosabb, míg desktop rendszereknél fontos szempont még az ár, tuningolhatóság, stb.
-
fgordon
senior tag
Triviális kérdés, de miért nem lehet asztali gépben mobil processzort használni? Túl keveset fogyasztana?
Hasonlítsd össze egy minőségibb notebook fogyasztását, LCD nélkül egy asztali géppel... miért ez a nagy különbség?
-
dezz
nagyúr
válasz
shabbarulez #20 üzenetére
Először nem értettelek, de aztán rájöttem: tehát pl. a "P1" az a Performance 1, a P2 az a Performance 2 kategória akar lenni, stb. Szóval alkategória nevek.
venember83: Csak azt nem tudom, mi azon az i7 a két magjával...
-
venember83
nagyúr
Szép árak, viszont legalább vannak értelmes változatok is, a két 25 wattos i7 elég szimpatikus, lesznek ezek jóval olcsóbbak is.
-
shabbarulez
őstag
Úgy hogy ezeknek az elnevezéseknek semmi közük nincs a fenti termékhez, ez a szerző félre értelmezése. Ezek termék csoport megjelölések, amik eddig is voltak és ez után is lesznek. Az egyes termékcsoport besorolások kapnak időszakosan konkrét terméket, amik vagy helyettesítően váltják egymást vagy az új termék a korábbiakat egy kategóriával lentebb szorítva kerül bevezetésre.
Szemléltetőleg itt egy ábra még tavaly novemberről: [link]
-
Zso2
őstag
Minek lovagoltok az elnevezésen ? Nem mind1 ,majd megszokja mindenki, i elejü prociból, úgy sincs még sok
Az ár egyáltalán nem lep meg, még többre is számítottam. Egy csúcs mobilproci nem ócsó sohasem. Nem előszőr van 1000 dodós proci, sőt volt már ilyen áron nemegyszer table is
-
Devid_81
félisten
Nah megint egy marék "értelmes" elnevezésű termék.
-
Alchemist
addikt
Drágák és mobil kategóriában sokat fogyasztanak... mobil munkaállomásba, DTR-be jók, hagyományos kisfogyasztású notinak meg minek a 4 mag...
-
dezz
nagyúr
"A termékek hivatalos elnevezése Core 2 Extreme XE, Core 2 Quad P2 és Core 2 Quad P1 lesz"
Ezt hogy gondolhatta az Intel...?
"így a processzorok elnevezései Core i7-920XM-re, Core i7-820XM-re és Core i7-720XM-re módosulnak."
A táblázatban az utóbbi kettő "QM".
"processzoron kívül egy integrált grafikus magot tartalmazó GMCH (Graphics Memory Controller HUB) vezérlőlapkával is rendelkezik"
Ez így félrevezető, ugyanis az Graphics + Memory Controller HUB, azaz ebben van a memóriavezérlő is, a GPU mellett.
-
Eszleny
aktív tag
Szerintem a ket magosok nem dragak. A negymagosak azok igen, de ugyis csak munkaallomasokba fognak bekerulni (szerintem).
A gyartok olyan platformmal akarnak karacsonykor szakitani, ami mar egy eve a piacon van? Akkor karacsony utan ne sirjanak, hogy mennyivel csokkent a bevetel a tavalyihoz kepest. Legalabb jonnek uj videokartyak karacsony elott notebook fronton?
Az AMD igy legalabb egy kis idohoz jut.
-
P00By
nagyúr
Az elnevezés kicsit fura a szememnek.
-
Khan13
senior tag
Ezek az Arrandale (mobil) és Clarkdale (desktop) CPU+IGP rendszerek képesek lesznek lekapcsolni az egyéb vga kártyát, amit a gépbe teszünk? (Főleg utóbbi érdekelne)
-
vgergo
aktív tag
Core i7-??? (18 W TDP) 1,2 GHz 2 x 256 kB 4 MB 2,26 GHz ~300 dollár
Core i7-??? (18 W TDP) 1,06 GHz 2 x 256 kB 4 MB 2,13 GHz ~330 dollárEz elég érdekes, hogy az 1.2ghz-es olcsóbb, mint az 1.06ghs-es
Az a 18W TDP-s procikra kíváncsi leszek, hogy teljesítenek
-
negyedes
addikt
Kicsit dragalom oket, meg az elnevezesek is bonyolodtak(most jegyeztem meg nagyjabol oket erre mar jon nemsokara az uj). Meg az ULVnek lejebb vite a frekijet is, a mostanik 1.4 es 1.3 ketyegnek.
Lehet en neztem felre vagy en nem ertem, de egy 1.06 GHz procinak minek L3 cache?
-
Szondar
csendes tag
Katasztrófa az Intel elnevezésrendszere.
Nem értem miért kell ennyi összefüggéstelen kód, még azonos termékcsaládon belűl is.
Egy vásárló már képtelen eligazodni ezek között. -
Atis707
tag
Ha az AMD erre egy mobil regorral és mellé (1 nyákra) egy integrált HD 3200-al válaszolna...
-
Csak nekem tűnik (relatív) olcsónak 360 dollárért egy új generációs mobil 4magos?
A Q9000 348 dodó.De többinek tényleg baromi drága.
-
Ari18
őstag
Nagyon drágák. Mit hisznek ezek az intelnél?
-
Hát, nem tudom mire várnak. Ennyi felhalmozódott cucc úgy sem fogy el még akkor sem, ha évekig nem jelentetnek meg újabb procikat.
Amúgy meg tényleg drágának tűnnek, nekem legalábbis minden bizonnyal azok. -
nesa
veterán
Kicsit draganak erzem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X BOX AM4 6/12 magos CPU - bontatlan
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Intel I7-6700 / 4 mag / 8 szál / Beszámítás OK!
- AMD Ryzen 7 5700X3D - BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 7600 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- HPE ProLiant DL380 Gen9 12LFF 2U rack szerver, 2x E5-2680v3, 64GB RAM,10G, ÁFA-s számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest