Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
-
Mobilarena
~~~ HUAWEI P8 ~~~
Főbb szabályok:
1. Olvasd el az összefoglalót! | 2. Használd a keresőt | 3. Kérdezz, válaszolunk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anonymus95
senior tag
válasz stnorcy #12278 üzenetére
Vagy Custom vagy Vendor. Nem lehet sosem tudni, mikor minek nevezik el. A lényeg, hogy nem mindkettő, hanem vagy ezt vagy azt tartalmazza a zip fájl.
Továbbá akkor OTA B200 magától jön, ez is stim. A kérdés innen tovább: Kézzel, FULL verziójú B394!
Ha csak OTA-t próbálsz meg feltenni B200-ra, ahogy már egyszer valaki meg is tette, akkor elég durván gajravágod a telót, amit végül is valahogy lehet orvosolni, de az már igen mélyvíz dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
válasz csipszikutya #12254 üzenetére
Az alapból be van kapcsolva, ha nem kapcsoltad ki. Egyébként Beállítások, Fiókok, és alul a menü gomb alatt tudod engedélyezni.
Ronam
Nem tudom akkor, hogy miért. -
Anonymus95
senior tag
Pontosan mit csináltál? Lefutattad az alkalmazást? Végig csináltad, amit kért?
Én este csináltam meg. Feltöltöttem a telót, megcsináltam amit kért az app, újra is indítottam, majd csináltam egy takarítás, kihúztam töltőröl és aludtam. Reggel néztem és a képen látható eredmény fogadott. Csináld Te is így, hogy lásd valóban az eredményét. Néhány óra alatt nem fog látszódni semmi. Az alkalmazást meg le kell futtatni, nem csak feltenni. (Értelmezésem szerint, mintha ezt csináltad volna, de ne haragudj ha nem így volt!)
Figyeld, hogy a play szolgáltazás mennyit fogyaszt,ennyire merül a telefonod, ha hozzá sem nyúlt..több mindent is nézz, ne csak az éberséget.[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
válasz csipszikutya #12248 üzenetére
Azt a 180 órát úgy mérte, hogy ugye éjszaka, mikor nem használtam azaz alvó módban annyit bírna ki. Most, hogy azért néha nyomkodom is 31 órát ír ki. A merülés nagyjából normális, de tény, hogy a play services 0,50% alatt van végig. Szóval úgy tűnik valóban helyre tette. Természetesen a helyhozzáférés Wifi-n van azaz akkumulátor kímélés módban, ahogy eddig is. (Időjárás widget miatt)
Amíg azt a GServicesFix appot alkalmazod, kéri, hogy kapcsold be a gps-t és az automata szinkront (ha ki van kapcsolva), legyen internet kapcsolat, 100%-on legyen a töltöttség és legyél is hálózatra dugva. Megcsinálja amit kell, majd kéri, hogy indítsd újra a telót. Ha ez megvan..kikapcsolhatod vissza a gps-t meg minden mást, ami nem kell és az appot is letörölheted.[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
Na, az éjszakai teszt remekül sikerült, kiváló eredménnyel.
GServicesFix app valóban hatásos volt. De beszéljenek magukért a képek. A grafikon dőlésszöge sem volt még soha ilyen csekély
A Wifi természetesen be volt kapcsolva végig, így az, illetve az időjárás app frissítése adhatta azt a 2%-ot amit merült az éjszaka alatt. Védett alkalmazásként pedig csak a messenger lite volt engedélyezve. De ami szembeötlő, hogy nem volt ébren a telefon.
[kép]
[kép]
[kép]
Akinek kell segítség, nyugodtan írhat privátban![ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
válasz etrop01 #12244 üzenetére
Természetesen nem normális. Beragadt valószínűleg. Előfordul.
Csak zárd be az alkalmazást, indítsd újra a telefont, majd foglalkozzunk azzal amit letöltöttél a másik helyről. Nem muszáj SD kátyára áttenni, telefon belsőről is lehet frissíteni a telefont.
Csinálj egy 'dload' mappát, majd a letöltött fájlt tömörítsd ki és az UPDATE.APP fájlt másold ebbe a dload mappába.
Telefon kikapcs és mehet a frissítés. -
Anonymus95
senior tag
Esetleg ez: [link]
-
Anonymus95
senior tag
Egy kis plusz, a google play services merülési problémájához. Megtaláltam azt az appot amit régen a sony m-nél egyszer használtam sikerrel. Most tesztelem a P8-on is. Megcsináltam, kíváncsi leszek, holnap mit produkál. Csináltam egy factory resetet..most volt időm és kedvem a B394-re frissítés óta. Sajnos folyamatosan ébren van a telefon főleg wifin..de ott totálisan. Google play services a legmagasabb helyen.. és már minden létezőt kipróbáltam ami létezik. Úgy látszik tesztelget, hogy mire vagyok képes és meddig bírom még idegekkel. Illetve, hogy tényleg minden létezőt kipróbáljak, még olyat is, amire nem gondolnám, hogy köze lehet.
Na de próbáljátok ki ti is. Kíváncsi vagyok az eredményekre.
[link][ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
Sajnos hibás a belinkelt EMUI böngésző. Hibát jelez mikor megnyitnám a tömörített fájlt. Nem tudom fel se telepíteni.
-
Anonymus95
senior tag
válasz tonyqa23 #12215 üzenetére
Nekem is jobban tetszett.
Ronam és csipiszkutya
Nálam minden ki van kapcsolva. A Google helyelőzmények is. Csak az időjárás kap helyadatot és a menetrend alkalmazás, amikor fut. Viszont a Google Backup Transport tiltása sokat segített eddigi állapot szerint. Nekem nem a helyszolgáltatás merít.
A Google helyelőzmények lehet okozója, de nálam az ki van kapcsolva.
Viszont a wifi alapú helymeghatározás az időjárás miatt nekem nem okoz ilyet. Csak mindent jól át kell nézni és beállítani.Szabcsizz
Hidd el..nekem nem tudsz újat mutatni sajnos :/ természetesen ezek is ki van kapcsolva, és minden ami csak lehet. Tényleg durván vissza van fogva a telefon. Nálam minden kontroll alatt fut. Tudom hogy mi és mit csinál. Internet elérés is amihez nem kell tiltva van. Vagy a háttérben futás van tiltva... tényleg minden felügyelet alatt van. De köszi a tippet!Grecky
Szeretném ahogy engedélyezed a fejlesztői lehetőségekek és bekapcsolod, azzal együtt bekapcsol egy-két dolgot. Szerintem az nem volt alapból bekapcsolva a fejlesztői lehetőségek elrejtésekor. -
Anonymus95
senior tag
válasz tonyqa23 #12211 üzenetére
6-os droid alatt a gyári böngésző nekem minden rom alatt kilépegetett..valszín ezért nincs már benne gyárilag..inkább elhagyták, mint kijavították volna.
Ronam
A poén, hogy én sose hagyom bekapcsolva a GPS-t. Csak Wifi/mobilnet alapú elymeghatározást használok..Szóval eleve kilőve. :/ -
Anonymus95
senior tag
Egy 2-3 hete kutakodom és próbálgatok tenni valamit a váltakozó kedvű és éhségű Play szolgáltatások ellen. Van hogy 1-2 napig nincs semmi, aztán meg 25% fogyasztási szintet produkál. Persze az adatok törlése vagy az alkalmazás frissítéseinek törlése nem hoz megoldást..csak azt az 1-2 napos csendet.
Más miatt kerültem az adatforgalom-kezelés menübe, de alul a wifit kiválasztva a Google Backup Transport állt első helyen a generált adatforgalmával..
Miért? Mi az? Alig van engedélyezd egy-két dolog a szinkronizálásnál..
Alaposan megnéztem minden menüpontot itt es láttam a heti, illetve havi felosztást is és ő szépen generalja az adtforgalmat, és természetesen az akksit is szívja így. Nem véletlen, hogy wifin olykor jobban merült mint szokott.
Ami még azt sugallja, hogy a play szolgáltatások magas akkuhasználatáért ez a felelős az az, hogy mellette mutatta hogy 'Több alkalmazásból áll'
Na itt a Google Backup Transport mellett is megtalálható ez a szöveg.
Alkalmazásoknak megkerestem és letiltottam.. kíváncsi leszek. Esetleg más is tesztelhet velem.[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
válasz Bkrisz9 #12186 üzenetére
Meghagyja, mint az összes többi rom is, csak érdemes csinálni egy factory resetet...de most én sem csináltam. Jól működik.
Mindenkinek az a vélemyéne a TMX-ről..nekem is..pedig szerencsére nem volt dolgom velük..de vigyázok, hogy ne is legyen.
Igen, szép, hogy ha már a 7-est nem kapjuk meg, legalább havonta adnak biztonsági frissítést és javítgatásokat, bővítéseket. Remélem..azért az EMUI 5-öt is megkapjuk..ennyi erővel simán lehetne..és megérdemelné a telefon és a felhasználók is.
Grecky
Köszönjük! Igazán hasznos! Összefoglalóba kérjük kitenni!
Ami a webwievet illeti..kb 2 hete óta én is letiltottam és semmi változást nem észleltem...se az alap állapotban, se lefrissítve, se letiltva...úgyhogy maradt letiltva[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
válasz EzFoglaltNév #12179 üzenetére
P8 lite-nál típus hiba. Majd a bluetooth és az akksi is következni fog a sorban..azok vannak még amik annál a telefonnál problémásak szoktak lenni.
Sajnos nem tudod bizonyítani, ha csak tényleg egy log fáljban nincs benne a dátum, vagy a huawei-nél nincs rögzítve, hogy mikor történt a kódkérés..ezért javaslom hogy a Huawei-nél kellene lefutni az első kört, de azért a T-t is meglehet kérdezni, főleg ha van ott ismerősöd..hogy ilyenkor mit lehet tenni..nem a T-t akarod bemártani..csak igazolni akarod, hogy nem Te voltál.
De szerintem Huawei fog tudni segíteni. Mindenképp érdemes lenne megpróbálni.[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
válasz EzFoglaltNév #12176 üzenetére
Inkább a Huawei-t hívnám fel (a TMX csak egy szerviz központ..nem a Huawei közvetlen szervize) hogy ez és ez történt, de én ilyet nem csináltam. Mi a teendő?
Utána pedig lehetne a T-hez menni, hogy ők mit javasolnak?
Végül..nem hagynám annyiban és beperelném a TMX-et. (Nem a Huawei-t)[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
válasz EzFoglaltNév #12174 üzenetére
Alkalmazás nem hinném.. fejlesztői lehetőségek biztos nem. Gyári frissítés szintén nem.
Vagy unlock állapotban kaptad meg a telefont, vagy esetleg ők..de az nagyon szemét húzás volna..viszont tény, hogy bizonyítani nem tudod.. és azt sem hogy a szerviz előtt milyen állapotban volt a Bootloader[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
Újdonság: a kapcsolók közé bekerült egy 'szemvédelem' gomb is. Ezt aktiválva elsárgul a kijelző (kékfényszűrés)
Illetve fényerő szabályozás alatt az értesítő sáv eltűnik és csak a csúszka sáv látható. -
Anonymus95
senior tag
Végzett is, sikeresen frissült. Build megfelelő, működés megfelelő. Minden jól működött. A frissítő fájl nincs sehol, tehát azt abszolút rejtetten kezelte és törölte is valószínűleg.
Teljesen automatikus volt az egeza művelet..nekem tetszett ez a módszer.
Annyi, hogy egyéb irányú internetezés a frissítő fájl letöltése alatt eleinte még működött, aztán egyszer csak semerre.. így a frissítés befejeztével a proxy-t visszaállítottam 'nincs'-re és újra működik a net a telón. -
Anonymus95
senior tag
válasz feloman #12168 üzenetére
Én a firmware finder app beallitasaiban kivettem az OTA megjelenését, és bekapcsoltam, hogy a rendszer frissítő szoftverén keresztül történjen a dolog. Letöltött hozzá egy proxy nevű kiegészítőt, majd kérte, hogy a wifi hálózatot állítsuk be. Proxy-t kézire állítani és beírni hogy localhost. A porthoz meg 8080.
A firmware finder appal nyomtam egy listázást, majd a beállítások frissítés menü alatt 2 másodperc alatt be is dobta a Full B394-et. Töltöm is lefelé. Időközben elkellett jönnöm otthonról de a célállomásnál csatlakoztam a wifihez, gyorsan beállítottam ott is a proxit és gyönyörűen folytatta tovább a letöltést.
Csak leírtam tapasztalatként -
Anonymus95
senior tag
válasz csipszikutya #12164 üzenetére
Na, ezt is tudjuk legalább! Kösz az infót!
-
Anonymus95
senior tag
válasz csipszikutya #12158 üzenetére
Recovery menüben egy wipe cache-t nyomnék kipróbálás képen. De igen.. factory reset vagy újratelepítést tudnék javasolni.
Esetleg a Tárcsázót megnyitva, alul a beállításokban van egy Virtuális HD hívás..azt próbáld meg a másik állásban is, ha nem segít, akkor marad az előbb említett 2 megoldás. -
Anonymus95
senior tag
Fényerőcsúszkához tudok hozzászólni.
Az a gyári rendszernél is így van. Vagy is..automatikusan szabályozza a fényerőt, de ha pld. túl sötét, vagy túl világos, akkor a csúszkával betudod állítani hogy neked jó legyen és utána ahhoz képest fogja szabályozni az automatika a fényerőt. Nekem kifejezetten tetszik egyébként ez a lehetőség. -
Anonymus95
senior tag
válasz NandorHUN #12068 üzenetére
Busyboxot itt még nem használtam, a Sony m-en volt utoljára, de xposed és a modulok működtek. Viper4-et nem használtam még.
Csipiszkutya
Gyári alatt azt értettem, hogy a chrome frissítéseit távolítsd el és úgy próbáld ki. Mert lehet, hogy a chrome frissítése ami gondot okoz. Bocs, ha félreérthető voltam.[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
Szia!
Én csak ajánlani tudom ezt a telefont. Nincs vele bajom. Csipiszkutya kicsit megszívta ezzel a telefonnal, de mindenki másnak itt a fórumon úgy tudom jól szuperál.
Romok valóban rendben vannak, korrektül lettek összerakva. A B393-as a legfrissebb, nyugodtan felteheted rá azt.
Root csak BL nyitással oldható meg a 6-os androidban ami gari vesztéssel jár, de 5-ös androidban (B200) a kingoroot app is megoldotta nálam, így nem kellett BL-t nyitni.
16 GB bőven elég.[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
válasz Grecky #12058 üzenetére
Te is magyarázatként írtad neki, én csak kiegészítettem tudom, hogy nem azt mondtad!
Szabcsizz
Hangnem..én csak nem szeretem, ha valaki nem olvassa el amit el kell, utána pedig még okoskodik egy sort.. ha meg elolvasta az összefoglalót, akkor miért kérdez, ha úgy is ellenkezik és csak azért se úgy csinálja.. és ez már az első írásából letükröződött...csipiszkutya
Nem használom a chrom frissített verzióját (sztem fölösleges) így nem tudom nálam hogy reagálna a jelenlegi verzió, de nekem a gyári verzióval szépen működik, szerintem próbáld meg úgy.[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
válasz Grecky #12056 üzenetére
Egy szó mint száz.. Nem szakszerű sw áttérés. De akkor 'én biztosan mindent rohadtul tudok'..
Én csak elmondom a kérdésre a választ, amit tudok és amit javasolt csinálni. Ámbár jogában áll mindenkinek azt csinálni amit gondol, de akkor ne csodálkozzon rajta, ha utána nem azt kapja amit elvár..mert mondjuk nem úgy működik stb.[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
válasz bkiky01 #12044 üzenetére
Rendben, te tudod.
Nem véletlen lett ez javasolva..és nem én találtam ezt ki.. a B170 az, ami a T-s cuccokat kiüti és így gond mentesen független rom-ra tudsz térni!
Mi lett a Build számod, ha szabad kérdeznem?stnorcy
Nálam is abszolút stabil. Nincs vele gondom.
Az összefoglalóban találsz linkeket és leírást, miként és hogyan kell frissíteni, illetve letölteni honnan tudod.[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
válasz bkiky01 #12033 üzenetére
Tévedsz... Telekomos romod van, így B170+Custom/Vendor mappa, OTA B200, majd a B393 Full...szerintem rohadtul egyértelműen le van írva...
gianone
Valóban a BL nyitás garancia vesztés. A root is hivatalosan az, de csak a tapasztalatomat mondom el, ahogyan más is tette ebben a kérdésben. De érdemes inkább vigyázni és megelőzni a bajt természetesen.[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
válasz csipszikutya #12030 üzenetére
Először is.
bkiky01
Az összefoglalóban minden le van írva. Kérlek olvasd el.
Me rakd fel egyből a B392-őt, mert nem köszönöd meg. Egyébként is már B393 a legfrissebb. De a frissítés menetét megtalálod a fent említett helyen.Másodszor:
Én kiegészítem a rootolt telefonok listáját Sony telefonanal. Nem zavartak el soha mert rootolva lett...
Szóval tényleg nem kell aggódni a rootolt miatt. -
Anonymus95
senior tag
válasz #58219008 #11996 üzenetére
Play áruházban nem találtál megfelelő kapcsolókat? Sok található, ami nem a Beállításokhoz visz.
A másik. Root nem jár garancia vesztéssel..egybekent ha netán szervizbe vinnéd a telefont, akkor úgy is csinálsz egy factory resetet, ami törli az egészet. Ha meg annyira belemásztál a rendszerbe, akkor meg rádobod a rendszert és újratelepíted. Nyoma sem lesz semminek.
Harmadszor pedig..nekem még egyszer sem dobták vissza a telefonjaimat azért mert rootolt volt a telefon..
Ha szoftver hibával küldöd szervizbe..akkor nem kizárt hogy azt mondják, hogy ez nem garanciális..de a gomb, vagy kijelző miatt pld, akkor semmi esetre sem. -
Anonymus95
senior tag
válasz csipszikutya #11991 üzenetére
Oké, köszi!
-
Anonymus95
senior tag
válasz csipszikutya #11989 üzenetére
Nem lehet, hogy amikor elveszti a 4G-s lefedettséget, akkor áll át másikra?
Én nem tudom, mert automatán szoktam használni. -
Anonymus95
senior tag
válasz csipszikutya #11987 üzenetére
Na ez érdekes feltevés..erről szerintem nem igen tud senki semmit. Közöszönjük a jelzést. Legalább, ha ilyen van, figyelni fogjuk!
A biztonság kedvéért.
Beállítások, Egyebek, Mobilhálózat, Szolgáltató alatt, akkor ki van kapcsolva? -
Anonymus95
senior tag
Nincs valakinek meg a Nagyító appja? Vagy nem tudná valaki ellinkelni honnan lehet letölteni? Mint a gyári böngészőt
-
Anonymus95
senior tag
A B200-ra fentebb írtam, hogy a B393 FULL.
-
Anonymus95
senior tag
Én most próbáltam a hétvégén egy telót frissíteni, B222-ről B393-ra SD kártyáról, de nem ment. A frissítés menüpontban inditottam el.
Az alkalmazás alatt igen, azt értem. De ugyan azt csinálja, mint kézzel, csak automatikusan.
Mindegy, nem próbálkoztam sokáig mert siettem. Hirtelen nem sikerült 3 gombbal indítani. De lehet csak béna voltam most. Az én telómmal mindig sikerült, igaz..B222 nem is volt soha. Ezen B200 volt csak -
Anonymus95
senior tag
Sajnos nem is fog..a P8-nál volt egy kis kavarodás és jelenleg nem jön magától.
A három gombos az, amire az alkalmazás is meg fog kérni majd. Hogy kapcsold ki a telefont és a hangerő fel, hangerő le és a bekapcsoló gombot egyszerre nyomd meg és tartsd nyomva míg nem rezeg a telefon. Utána elengedheted. De ez így B222-nél nem működik. Így ha B222 van a telón, akkor az utolsó lépést, amit az alkalmazás mondani fog, hogy na akkor most kapcsold ki a telefont és......
Akkor ne azt csináld, hanem a Beállítások, Frissítés menüben alul a menü gombot nyomd meg és az első lehetőséget választva tudod a frissítést indítani.
Lezajlik a frissítést, csinálj gyári beállítások visszaállítását![ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
Hozzá se fogj a frissítésnek.. a B200 az független.
A telefon és rom függetlensége nem azonos! Azaz hiába Telekomnál lett véve..és mondjuk függő is a telefon, attól még lehet rajta független gyári rom. De általában a telefon is független..de az most nem lényeg.
Nézd meg jól, hogy most mi van rajta, mert fontos..különben gajravágod
Ha B200 vagy B222 van rajta, akkor mehet egyből a legújabb 6-os..a B383
Ha nem ezek valamelyike, akkor meg írd le nekünk a buildet.
B222-nél pedig nem működik a 3 gombos..ott a Beállítások, Frissítés, alul a menü gomb, az első pont és azon belül meg bökj rá ami ott van. Így tudod elindítani a frissítést B222 esetében. (Most csináltam B222-est..ezzel frissült le, 3 gombossal nem)Olvasd már el az összefoglalót..direkt összelett szedve minden lényeges..
'A gyors neten van' meg nem lényeg, mert ha a programmal csinálod, akkor a huawei szervereiről fogod letölteni, az meg nem valami gyors..
[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
Először is, nem lett tisztázva, hogy most milyen Buildű rendszer van a telódon. Mert ha T-s, akkor frissítési kört kell csinálni de ha független rom van most is rajta, akkor csak a legújabb B393 Full-t kell felépíteni.
De az összefoglalóban olyan szépen le van minden írva.. -
Anonymus95
senior tag
-
Anonymus95
senior tag
Pld az hogy elolvasod az összefoglalót
B222, letöltöd a B393-at ([link]. Addig mentsd le a telóról a szükséges adatokat a biztonság kedvéért.
A letöltött fájt csomagold ki. A benne lévő UPDATE.APP fájlt másold egy dload nevű mappába, majd ezt másold egy SD kártyára! Tedd a telefonba a kártyát, majd Beállítások, Frissítés menüpontban alul a menüben válaszd az elsőt, majd bökj rá ami benne van..és újraindul a telefon, feltelepül. Ha kész, csinálj egy factory resetet (minden adatot töröl) és kezdheted belakni a telefont.
Az sd-ről utána letörölheted azt a dload mappát. -
Anonymus95
senior tag
Én már erről adtam egyszer linkeket. De a kolléga isegadta a választ.
Mintát kell megadni, elrontani, akkor kérni fogja a pint és azt megadva kikapcsol a jelszó. Addig nem is lesz, amíg újra nem állítasz be zárat. -
Anonymus95
senior tag
6 óra 15 perc kijelző idő.. szép messneger nélkül lehet a 6:45-7 óra is meglett volna.
De szerintem ma sikerült egy totál átlagos használatot produkálni és nagyon jó lett a kijelzőidő hozzá, úgyhogy örülök. Jót tett a factory reset és az újbóli beállítgatás. Ha bár..előtte sem panaszkodtam, nálam nagyjából mindig rendben volt az akku. Egy nap volt a factory reset előtt 2 nappal, mikor a play szolgáltatások app engem is elkapott a merülős bajával..de azt egy újratelepítés megoldotta.Ami most inkább feltűnő és kérdőjelet hagy bennem..az a ram használat. Soha nem ment 1,2 GB alá, de most 9.. MB ramra is lement..nem akartam elhinni. Átlagban az 1,4-et produkálta..közvetlen factory reset előtt pedig 1,6-1,7 volt..miután a play szervizt újra raktam és nyomogattam minden akkus ciccot...esetleg a play? Vagy valami beállítás volt? A play hiszti előtt szintén 1,4-1,5 volt.
[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
válasz csipszikutya #11905 üzenetére
Én sem értem mi van nálad folyton..
Kikapcsoltad a telefont? Mert ott figyelni kell kikapcsolásnál van lehetőség kiválasztani, hogy ébresszen vagy ne.
Egyéb esetben ha aktív az ébresztő amit beállítottál este, akkor az értesítősávban megjelenik egy óra ikon..ennek hiányában a telefon nem fog ébreszteni.
Az óra appon belül mindent átnéztél, hogy jól bevan állítva?
Az ébresztő csak akkor nem ébreszt, ha nincs bekapcsolva vagy lemerült a telefon. Esetleg így kapcsoltad ki a készüléket éjszakára, hogy nem engedélyezed az ébresztést kikapcsolt állapotban. -
Anonymus95
senior tag
Úgy döntöttem csinálok egy factory resetet. Újra beállítottam rendesen mindent. Kíváncsi leszek az eredményre.
-
Anonymus95
senior tag
válasz gegekutas #11899 üzenetére
Igen.. teljesítmény módban jobban bírja mint intelligens módban..érdekes, de én is ezt tapasztalom.
A többit is így csinálom nekem sincs bajom z üzemidővel..6 óra megszokott lenni kijelzőidőnek..
Tnap a play szerviz elkezdte a nyavaját amit másoknak..de letoroltem majd újratelepítettem kézzel. Az rendbe jött úgy néz ki. Csak most meg a messenger merít mint a szar..letörlöd azt is a francba és valami középkori verziót teszek fel belőle. -
Anonymus95
senior tag
válasz Murdock1981 #11893 üzenetére
Néha kell egy újratelepítés...
Mindig csak frissít..frissül .majd arra frissül..majd arra frissül és már egy tákolmány lesz az egész..letörlöd és egyből a legújabbat frissíted/vagy hagyod frissülni és mindjárt más lesz. -
Anonymus95
senior tag
válasz <>jana<> #11884 üzenetére
Köszönöm!
Többiek
Tnap nekem is beindult a play szerviz...elkezdte meríteni a telefonom. Töröltem a frissítéseit majd kézzel tettem fel a legújabbat. Kíváncsi leszek a mai napra, g hogy mit produkál. (Úgy produkálta a merülést, hogy nálam alapból minden úgy volt beállítva ahogy mondtam..kissé elkapott az idegbaj, mikor megláttam hogy a lista elején van és a telefon sem alszik.)
Engedélyek megvonása után nem fog szeretném rinyálni semmi..(egy rövid időre nálam is volt így de inkább az újratelepítését kipróbáltam.
A poén..hogy nálam nem lehet tiltani az appot..pedig régen tudtam.... érdekes -
Anonymus95
senior tag
Kérhetnek egy listát valakitől?
Beállítások, alkalmazások, alul a speciális, optimalizálás mellőzése alatt mik vannak? Én babrálgattam és nem tudom mik voltak alapból.
Egyébként valaki tudja pontosan, hogy ez mire való? -
Anonymus95
senior tag
válasz dino 13 #11876 üzenetére
Érdekes..:/
Play áruházban találsz rá alkalmazást, ami mutatja, hogy mi van a telefonbanNa..engem is utolért a play szerviz átok..elkezdte meríteni a telefonom..
AthlonXP
Húzd feljebb a csúszkát automata módban amíg kellemes lesz a fényerő és akkor ahhoz fogja állítani[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
válasz Toncsiii93 #11872 üzenetére
Hűha..hát akkor nem csoda.
Leírtam mit kellene tenned..ha nem megy, privátban segítek.csipiszkutya
Megértem a problémád.[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
Ez így van..az IOS egy teljesen automatikus rendszer..semmit nem kell csinálni, csak használni. De nekem meg túl zárt..semmit nem tudok egyszerűen megcsinálni..telefon és gép között kapcsolat..én nem úgy szeretném ahogy az IOS nél kell..bluetott..mindegy lenne ja nem is lenne benne. Az apple cuccok meg túl drágák..
de hát nem vagyunk egyformák. Kinek ez kinek az.Nem hinném hogy bugos a telefon-kezelő.
Ha kikapcsol a kijelzőt, várni kell egy kicsit..nekem bezár midnent amit akarok hogy bezárjon és békén hagy mindent, amit meg nem akarom hogy bezárjon. Nekem minden normálisan működik.[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
válasz Toncsiii93 #11864 üzenetére
Milyen Build van a telódon? Ez szoftveres és egy bizonyos Telekomos romnál fordul elő.
Frissítened kellene.
B300, B170+Custom/Vendor mappában lévő fájl.
Magától jön a B200, végül a B393 Full.
ROM-ok és frissítés menete az összefoglalóban, de irhatsz nekem is privátban és segítek.Így megszűnik a recsegés és a legfrissebb, független Rom lesz a telódon.
Bkrisz9
Az orvosolható egy másik betűtípus alkalmazásával pld.
Megvan az EMUI 5 betűtípus..de megvan az eredeti P8 EMUI 4-es betűtípusa is, ha még is visszaállnál. Ez a bugos.De bármilyen betűtípust próbálgathatsz egyébként,csak ügyelj, hogy támogassa a magyar ékezeteket
[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
válasz csipszikutya #11861 üzenetére
Nincs semmi gond..kinek mi. Nem véletlen van több lehetőség, hogy ki mit akar használni!
-
Anonymus95
senior tag
Nem kell kkd ent kikpacsolni..de ha nincs valamire szükség, akkor azt ki kell kapcsolni. A TV-t sem hagyom bekapcsolva éjszakára.
Valóban le van butitva..de tényleg ha nincs valamire szükség, akkor azt nem hagyom bekapcsolva.Sajnos normális,hogy ennyire merül, mert elkezdi nézni.. szinkronizálni.
A google kereső appja is használhatja főleg ha az asszisztens kártyák működnek.
És hidd el..a 4G is merít rendesen -
Anonymus95
senior tag
Ki van e kapcsolva nálad a wifi alapúhely keresés akkor is, ha a wifi ki van kapcsolva? Beállítások, speciális beállítások, helyhozzáférés, alul a menü, keresési beállítások, és a wifi alapú keresés ki van e kapcsolva?
A merülésedet látva.. a hálózati mód a főbb gond..ha azt átállítod 2G-re megszűnik a gond. Pont az merít ilyen dőlésszöggel a grafikont látva. Csak akkor kapcsold fel magasabbra, ha szükséges.. pld mobilnetről böngészel. Messenger, időjárás, menetrend...ezeknek elég a 2G is. Rengeteg energiát spórolhatsz vele.Gps-t miért kapcsoltad vissza? Ilyet nem mondtam.
Szabcsizz
Szerintnem jó z EMUI. Eddig nekem ez vált be a legjobban. Csak érteni kell a működési logikáját és ismerni minden beállítási pontját, mert elég egy rossz beállítás vagy nem beállítás és nem így működik.[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
válasz csipszikutya #11851 üzenetére
Na..öröm és bódottá
Valamelyik szinkronizáció a ludas..de nem a Chrome,Gmail,naptár, névjegyek a ludas mert azokat használom...a többi közül lehet valamelyik..ami nagyobb energiaihénxű..hosszabb ideig tart így ébren tartva a telefont akár egész éjszakára. Mivel éppen ment valamit..
OSX...ha nem a fájlokra nyomsz..hanem magára az értesítésre, akkor bejön egy választó ablak ahol kiválasztható az operációs rendszer. Azt nézted már?
Murdock1981
Örülök!
És végre egy visszajelzés, hogy sikerűlt egy opció. Így másnak is tudjuk javasolni ezt a lehetőséget.Mátésum
Egyik frissítés sem gyalulja le a rendszert. Azt külön neked kell megtenned a frissítés előtt vagy után. De 5-ről 6-ra mindenképpen javasolt. Mondhatni kötelező factory reset. Viszont pár hónapja már csak a biztonsági javítások jönnek havonta. Itt mar nem szükséges factory reset, de a FULL verziót telepíts ne az OTA változatot, mert akkor nem lesz jó[ Szerkesztve ]
-
-
Anonymus95
senior tag
dino 13
Elvileg pedig jó minden..nem értem mi lehet a baj.
Próbáld meg még azt, hogy felteszed a legújabbat..a B393-at. A FULL verziót. Factory reset és hátha működni fog.
Hogy tértél át? Mit csináltál pontosan? Hogy jutottál el a B392-re?Az autó fényerő úgy működik, hogy közben tudod szabályozni is kézzel..azaz ha téged zavar ahogy éppen a fényerő van, te kézzel allíthatsz rajta és ahhoz fogja mérni a fényerő állítgatást automatikusan. Próbáld olyan középtályon hagyni. Ha fel van húzva teljesen akkor nagyon sötét kell, hogy lejjebb vegye magától. Ha teljesen le van húzva meg nagyon sok fény, hogy magától feljebb vegye.
Blrisz9
Igen, van egy ilyen megoldás, de előbb ami olyan, azt be kellene állítani és ha utána sem jó, akkor lehet törölni a frissítést (persze internet kikapcs, mert különben azonnal szedi is le magának újra) és kézzel telepíteni apkból.Ha jó helyre koppintasz és nem olyan nagyon gyorsan, beveszi a 2 koppot, de volt már nekem is hogy inkább 3-ra ment.. képernyő közepén, érthetően 2 kopp-kopp nem túl erősen, de nem is gyengén.
Jelenleg nem használom, mert az is merít. (Mivel folyamatosan figyel, hogy mikor érintesz)bogabi
Mi van pontosan abban a szabályzatban? Mert nem hiszem, hogy az, hogy legális, hivatalos gyártói frissítést ne adhatnánk, a telefonnak, hogy magának feltegye azt..de nem vitatkozom, ha így van, akkor így van! Főleg, ha még nem csinált ilyet..és esetleg a főnök is szigorúan veszi.. akkor egyet értek. De úgy gondolom..értelmetlen ez a szabály..olyan mintha azt mondaná, hogy nem frissíthetem, akkor sem, ha a telefon ajánlja fel..Murdock1981
Valami beállítás vagy alkalmazás tilthatja. Nem első eset, de pontos konkrét megoldás nincs rá, mert nem tudni mi okozza..
Általában olyan alkalmazások amik rendszergazdai jogot kérnek...pld. cleaner alkalmazások..vírusirtó programok, egyéb locker alkalmazások..
Nézd meg a beállítások, speciális beállítások, biztonság, készülék felügyeleti eszközök menüben, hogy mik vannak..kapcsolj ki mindent, (még a play szolgáltatásokat is? indítsd újra a telefont és nézd meg, hogy utána engedi e már módosítani?
Nézd meg a létező összes beállítást, mi az ami blokkolhatja...próbálj visszaemlékezni, mi az amit csinálhattál, amo erre kihatással lehet. Nézd meg a tanúsítványokat.Csinálhatja pld a titkosítás funkció is. Nekem a Sony M-nél volt így..hogy kipróbáltam a telefon titkosítás funkciót és utána nem lehetett kikapcsolni a zárat.. ugyan így tiltva volt ezzel a szöveggel.
De volt még egy ilyenem, akkor is ezt írta ki, de akkor valami alkalmazás csinálta.
Ezt szerintem csak factory resettel tudod kikapcsolni.
Egyébként is ez a következő lépés..ha semmi nem működik akkor factory reset.Esetleg egy megoldás:
[link]másik megoldás: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
válasz csipszikutya #11840 üzenetére
Kapcsolja 2G-re. Helymeghatározást állítsd internet alapúra..ne GPS alapú legyen. Kezdetnek ezeket állítsd be. És nézd meg a fiokod szinkronizációs beállításait. Miket szinkronizál? Csak az legyen mai kell..gmail, Chrome, naptár, névjegyek..amit használsz. Ha nem használod,ezeke tis kikapcsolhatod.
Illetve tégy próbát azzal, hogy a speciális beállítások nál a biztonság, felügyeleti eszközöknél tiltsd le play szolgáltatások appot..lehet az is segít,hogy ne fusson annyira ez az app
+ Play áruház automatikus frissítések kikapcsolni..
Ezeket kezdetnek. Aztán jöhetnek a mélyebb dolgok ha ez sem hozza a kívánt hatást.[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
válasz csipszikutya #11837 üzenetére
Ha gondolod..tényleg ránézhetek valamikor..mert nekem gyanús a dolog
-
Anonymus95
senior tag
válasz dino 13 #11833 üzenetére
Az rendben van dino 13! A duplakoppos ébresztésnek ott kell lennie. (Beállítások, intelligens asszisztens, mozgás vezérlés. Alul, hogy dupla érintés. Azt kell engedélyezni.)
Az automata fényerőnek is működie kell..fog is. Engedélyezd és majd meglátod.
Mi a Build szám? A teljes!Csipiszkutya.
Beállítások lesznek még ott..egy-ket dolog és utána már nem fog meríteni az a play szolgáltatások[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
válasz csipszikutya #11831 üzenetére
Valamit használsz vagy nem tudom, ami pörgeti a play szolgáltatásokat..nekem nincs ilyen bajom.
dobost
Semmi baja nem lesz senkinek, ha ráteszed a legfrissebb ROM-ot. Ez nincs megtiltva! Nem is lehet!
Az van megtiltva, hogy recovery-t cserélj és egy nem gyártói ROM-ot tegyél rá. (Cianogen mód vagy Lineage esetleg más által kiadott főzött rom) Ez hivatalos gyártói rom! Ezt nem tilthatja meg senki!
Annyi, hogy ráseg8tesz a telefonnak frissulni mert sajnos magától nem dobja fel...tudok segíteni..úgy hogy semmi baja nem lesz a telefonnak..ígérem.
Mondom..ha gondolod, írj privátban![ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
192 az érdekes szám..
T-s ROM-ra nem fog jönni frissítés valószínűleg. Ajánlom az áttérést a független Rom-ra.
Mindkettőtőknek mondom, hogy B300, B170 + Custom/Vendor mappában lévő fájl is.
Majd magától jön a B200
Végül kézzel a B393 és kész is van.
Mindig a FULL verziót töltsétek le. (Kivéve persze a B200-at ami magától jön majd.)
Ha kérdés van vagy nem megy, írjatok privátban nyugodtan!Duplakoppos ébresztés van! Duplakoppos alvás nem is volt.
Automata fényerőnek működnie kell![ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
Köszönöm a válaszokat!
HDMI csatlakozó van rajta.. meglátom akkor majd, hogy mi lesz9,5 GB reális!
Nekem is 1,5-2 óra egy teljes töltés.
[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
Lehet balgaságot kérdezek, de totál nem vagyok járatos ebben.
Van egy hagyományos TV-m. Most kötötték be az új előfizetést, ami már iptv-s technológia. A net is és a tv is.
Vagy is van egy modem és az adja a netet is meg a műsort is a TV-re.
Ez már számít egy viszonylagos okos TV-nek már így? Az igazi kérdésem az lenne, hogy tudom e tükröz már igy valahogy a TV-re a telefont? (Képek, videók) -
Anonymus95
senior tag
válasz fruktoz9505 #11768 üzenetére
Érdemes frissíteni, mert a biztonsági javítások sem elhanyagolhatóak. Nem nagy cucc..letöltöd, kicsomagolod és frissíted. Nem kell factory reset sem, mert nem úgy frissítesz már.. de szerintem érdemes, hogy naprakész legyen a telefon.
És egyébként B393 a legfrissebb. És fentebb írtam egy Drive linket..onnan gyorsabban lejön[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
válasz Murdock1981 #11772 üzenetére
Általában agyari appok csak a saját készüléken működnek..de tegyél egy próbát, vannak amik máshol is működnek. A playről pld ezt is kipróbálhatod a fájlkezelőben módszerellett. Bár ahhoz valószínűleg root kell.
Ehhez viszont mem
[link] -
Anonymus95
senior tag
válasz bokrosolajos #11764 üzenetére
Kipróbáltam, úgy működik. Töröld le a Chrome frissítéseit, majd menj a Chrome beállításaiba és ott lesz, hogy a lapok és alkalmazások együtt legyenek. Engedélyezd.
Majd ha egy oldalt bezársz az előzményből kihúzva es megnyitod a Chrome-ot, akkor kezdőképernyővel indulNem mindig jó, ha frissítgetünk...nekem többnyire az alap alkalmazások vannak. Tárhelyem is több marad, teljesitményben is jobb, gyorsabb és sokszor funkciók miatt is jobb. Persze van kivétel is, mindent megkell nézni.
[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
válasz bokrosolajos #11764 üzenetére
Akkor indul a kezdő képernyővel, ha bezárod kilépés előtt azt az oldalt amin voltál..mert különben azt nyitja meg legközelebb.. szóval jobb fent kis négyzet, bezárod az oldalakat, megnyitsz egy újat és kilépsz.
Ha erre gondoltál
De egyébként, ha a Chrome frissítéseit eltávolítod, akkor a P8 alap chrom-ja tudja, hogy az oldalakat az alkalmazásváltóban tudd kezelni, mint ha külön chromok lennének.. szerintem, akkor működni fog rendesen.Bkrisz9
Én nem emlékszem, hogy lett volna B391-en, de lehet.[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
Az android 6 független ROM-jain nem látható, azaz B393-nál sem látszik.
Csak a google biztonsági javítások frissült márciusra. (Meg a kernel dátuma)
Havonta jönni fog egy frissítés de ezek már csak a biztonsági javítások lesznek. Legalább is egyenlőre így néz ki a dolog egy ideje.[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
B393 Full verzió letölthető: [Google Drive]
-
Anonymus95
senior tag
Majd az új FULL B393-at is felteszem Google Drive-ra még ma este, hogy onnan gyorsabban lejöjjön akinek kell, főleg ha megint belassulnak a Huawei szerverei
-
Anonymus95
senior tag
válasz bexinho23 #11744 üzenetére
Én sem :/
Gyári, alap google kereső. Az alkalmazás elsődleges nyelvét angolra állítottam, a második magyar.
Tanításra 3 pipa.. alatta engedélyeztem, hogy bárhol vagyok működjön, ha a képernyő aktív...és működik 'okéy google' szót mondva.OTA frissítést továbbra sem ajánlom. Nem frissült a Build számom. A biztonsági szint is február 1. A kerner változott február 23-ra..
Valószínűleg a frissítés maga rajta van, csak nem írja ki. A telepítés egyébként sikeres volt.
Ha hazamegyek teszem fel a FULL-t.
(FirmwareFinder appal, telefonról) -
Anonymus95
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest