- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
BalanceR
addikt
válasz Sztyepadzso #19651 üzenetére
Fel tudnád tölteni teljes felbontásban?
#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
Occon adom
aktív tag
Megkérnék valakit , hogy a legutolsó frissítés utániról a Buildszámokat vagy annak fotóját küldje el számomra. Szükségem volna rá.
Köszönöm! -
Nikaré
őstag
válasz Occon adom #19654 üzenetére
-
Sumptuous
senior tag
válasz Occon adom #19641 üzenetére
Ez kijelzőhiba. Ebben a keresésben vannak hasonlók: [link]
Pl.: ez majdnem ugyanolyan: [link]
Az amoled kijelző megsérülhetett. Vagy gyárilag hibás, és a szállítas során (posta, futár..) nem vigyáztak megfelelően rá, és azért jött elő. Vagy akinek küldted elejtette, megfeszítette a zsebében, stb.
De nem szoftveres hiba (sajnos). -
balintka
addikt
Van még aki nem kapta meg az EMUI 12-t? Nálam még mindig semmi.
-
Occon adom
aktív tag
válasz Sumptuous #19656 üzenetére
Köszönöm szépen, de én a telefont a dual alkalmazás végett vásároltam, ami nem volt teljes mértékben igaz, ( facebook, messenger ben lehetett dual) de Pokemonba nem lehetett működtetni, ezért el akartam adni, de valahogy ez a 2 pötty megjelent a kijelzőn. 1 évig nem is működött a telcsi, sim se volt benne, szóval nem értem, a semmiből hogy lesz 2 pukk a kijelzőn, mikor általában ki volt kapcsolva, ritkán rátöltöttem picit, de nem használtam.
Van még valahol a hó végi ingyen átvizsgálás? Rákerestem a József Krt megy még, de a MOM-ról nincs infó. -
Pinyo16689
senior tag
-
Muerte68
addikt
válasz knox83 #19661 üzenetére
A szifon lehet jó képeket csinál, de pld a lányom 1 éves telójának most éppen ki akar gyulladni az aksija
Most éppen be rakta a fagyasztóba hűlni hogy tudja tölteni
Gyakorlatilag a semmitől is melegszik
Nincs vele egyedül az ismerősei közül még négyen vannak ugyanígy különböző elég új szifonokkal
Ja és ha beviszed gariba min 4 hét
Úgyhogy már a szifon sem a régi megbízható valamiLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
knox83
senior tag
válasz Muerte68 #19663 üzenetére
Jól hangzik.. Tudok róla, hogy melegednek, bár az egyik barátom heavy user és nem panaszkodott a i13promaxra. Viszont i11pnél csak egy sima icloud visszahúzástól tojást lehetett rajta sütni. Kérdeztem is az exemtől hogy ez ilyen? Azt mondja ja, neki az iphone7 egy sima böngészésnél is forró lett..
Nem rajongok érte de akkor mit? Samsung isten ments, xiaomi aah kösz nem. Oneplus jó lenne de minden évben van valami amit elrontanak..honor ha lesz, de ott is a vízesés kijelző, én azzal nem szivatom magam. Pixel sem nyert. Mi van még?
Arról nem beszélve hogy akkor már tényleg inkább iphone ennyi pénzért mint egy xiaomi vagy akármi.. -
Sumptuous
senior tag
válasz knox83 #19664 üzenetére
Mi a baj a samsungal? Tök komolyan kérdezem. :D Imádtam a p30prom, de aztán p40 próra váltottam.. aztán s20u, majd most s21ultra.. Nem tapasztalok semmi hibát, visszaesést. Korábban írtam itt: [link] egy hsz.t , azóta sem változott a véleményem. De tényleg érdekel mi a gond a samsungokkal, hogy ennyire tart tőle mindenki. A kamera is szuper, üzemidő is jó, ez a 2100as exynos is pazar..nem melegszik jobban, mint egy másik csúcs telefon.. stb. Térerőt hozzák fel legtöbbször gyenge pontnak, de azért ma már szerintem ez sem egy probléma. Vagy csak jó helyen próbálom?
-
Bennyboy
őstag
Én nem 1x olvastam samsungról, h direkt lassítják a frissítésekkel és ezért meg is büntették őket.
ELADÓ D3 ROS CE 15k
-
F-ECT$
titán
válasz Sumptuous #19665 üzenetére
Az Exynos VS Snapdragon mizéria több generációt is érintett: lassabb volt, melegedett és gyorsabban merült. Emellett térerőben, kamerában is gyengébb volt, éjszaka pláne, és akkor a térerő gondról, szoftveres frissítések utáni lassulásokról ne is beszéljünk. A garanciális ügyintézés is eléggé rossz, emellé pedig iszonyat drága.
Az újabb szériák már lehet hogy jobbak, de a több évnyi negatív tapasztalatot nehéz lesz átállítani a fejekben.
Dive ever, work never.
-
knox83
senior tag
válasz Sumptuous #19665 üzenetére
Tétlen merülés, melegedés, alapból gyorsabb merülés mint bármilyen más telefon, túlszaturalt képek, rossz ujjlenyomat olvasó stb. Való igaz nekem nem volt se s20 se s22, de ami volt korábban azzal mind befürödtem, sőt samsung ssd-vel, samsung tv-vel is. Úgyhogy aki szereti őket hajrá én már elvből nem vagyok hajlandó meghallani még csak a márka nevét sem...Egyszerűen végleg elvesztettem a bizalmat feléjük.
-
Sumptuous
senior tag
válasz balintka #19670 üzenetére
Én a P30Pro-t megtartanám, az S20+ meg menne. Felesleges két Samsung. Valakinek még egy is sok.
Knox83: Korábbi samsungom meg nekem nem volt, így azokhoz nem tudom hasonlítani, de ez az S21 széria nagyon eltalált lett. Az S20ban gyenge az exynos, úgy kb. mindenhez képest, nem csak az sd variánshoz mérve. Ott volt melegedés, és emiatt throttling rendesen. De az S21-ben már nem ennyire durva a helyzet, sőt itt-ott még rá is ver a konkurenciára.
Megértem az álláspontodat, csalódtál. De azt is vedd figyelembe, hogy nem az van, mint régen, amikor 20+ féle telefongyártó készülékei közzül válogathattál: LG, HTC, Nokia, Nexus, Motorola, Asus, Lenovo, BlackBerry, ZTE, Alcatel, Sony, Apple, Samsung, Xiaomi, Huawei, stb. Mára maradt az utolsó 4-5, és ebből csak kiszelektálni egyet, mert korábban csalódtál, nem túl bölcs dolog. De nem akarok "megtéríteni" senkit. Drágának mondjuk valóban drága, ezt elismerem.
-
Sztyepadzso
őstag
Egyébként itt senki sem hozza fel a SONY-t, mint alternatívát, ha kiöglik a P30 Pro.
Félve kérdezem, hogy milyen tapasztalataitok vagy előítéleteitek vannak vele?[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
válasz Sztyepadzso #19674 üzenetére
Nekem volt régen egy Sonyericsson Xperia Ray. Az a telefon volt az amit nem csak egy használati tárgynak tekintettem. Akkor sem volt nagy szám amit tudott, de nagyon szerethető volt a pici, szinte nőies mérete, a lecsapott élei, a paralelogramma profilja... Tepsifonokkal már nem tudok azonosulni, pedig nyilvánvalóan sokkal használhatóbbak.
[ Szerkesztve ]
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
F-ECT$
titán
válasz Sumptuous #19671 üzenetére
Belenéztem az S22 Ultra tesztbe: 120 Hz-en, QHD felbontáson és világos témával 4,5-5,5 órára saccolnám az átlagos képernyőidőt.
Ezt azért nem mondanám túl acélosnak, és ez csak romlani fog, ahogy halad az idő.(A P30 Pro-ról ez volt anno a tesztben: A képernyőidők 7-8 óra között mozoghatnak szokástól és fényerőtől függően, ami kitűnő.)
[ Szerkesztve ]
Dive ever, work never.
-
direwolf
őstag
válasz thesound #19677 üzenetére
Ó, igen, az x10mini! Ilyen a fiamnak volt, amikor nekem a Ray
szerk.: tisztára elkapott a nosztalgia A Ray-ről mindig az a Rain Man jelenet jutott eszembe, amikor Vegasban kiöltözve jön le a mozgólépcső a kaszinóba, és Charlie megkérdi Raymondot: "Na Ray, akarsz játszani?"
[ Szerkesztve ]
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
macy
addikt
Nekem még megvan az x10i, karcmentes, mintha új lenne, csak már nem jó az akksija.
-
Macika66
őstag
válasz Tutu7030 #19602 üzenetére
Nem értelek. ELŐRE honnan lehet tudni, hogy kibírta VOLNA a jövőben bekövetkező esést a kijelző?
Hát akkor ne rakj rá semmit, ha nem érted a védőüveg szerepét.
Csak aztén ne sírj, ha összetörik mégis a kijelződ, 80 rugóért vállalják a cserét, benned meg végig ott motoszkál a kis ördög, hogy VAJON akkor is összetört volna a kijelző, ha van rajta védőüveg????
Egyebekben az UV-ragasztós és az ún. FullGlue edzett üvegek ugyanazt tudják védelemben, csak a FullGlue-t nehezebb felrakni buborék és pormentesen, mint a folyadékból UV hatására megszilárduló ragasztósat.
A kijelzőre TÉNYLEGES védelmet csak ezek a fajta üvegek adnak...
De ezen üvegek sem csodaszerek, eshet akkorát és olyan szerencsétlenül a a telefon, hogy védőüvegestől, kijelzőstől, mindenestől törik minden.... -
Macika66
őstag
-
Macika66
őstag
válasz BalanceR #19647 üzenetére
Megnéztem a képek Exif-jét.
Barátom, itt ALIG volt fény!
1/100 mp-es az expozíció (hogy ne mozduljon be a kép), jól csinálja az automatika, de ehhez totál nyitott blende kellett, hogy megfelelő legyen a képérzékelőre beeső fény mennyisége.
Úgy gondolom, hogy a kamera-összehasonlításoknál nem veszed figyelembe a jelenlévő fény mennyiségét!
Agy félmilliós DSLR kamerával, egy 300ezres objektívve lsem csinálsz teljesen nyitott blendével, ISO400-on ennél részletgazdagabb, képszéleken kisebb torzulású képeket.
Ez pedig egy ÖT MILLIMÉTERES méretű, fél gyűszűnyi "objektív" mindössze!!!
Vagy világítsd meg rendesen, úgy ahogy a profik csinálják, vagy napfénynél készíts fotókat.
Zárt térben, nííró irányú fénynél fogadd el, hgoy ez a maximum, amit tudhat egy ilyen picúrka kamera.
Érdekes 100%-ban nézve a sarkokban lévő blisztereken is olvasható az összes felirat.
Kizárt dolognak tartom, hogy ABBAN a fényviszonyban bármelyik mobiltelefon jobb minőségű képeket tudna készíteni. -
Macika66
őstag
válasz Sztyepadzso #19651 üzenetére
De Te szabad téren, hatalmas fénymennyiségnél készült képet hasonlítasz össze egy mesterséges, nyíró irányban megvilágytott, alig-fényú fotóval...
-
direwolf
őstag
válasz Macika66 #19684 üzenetére
"de ehhez totál nyitott blende kellett"
Tuti az volt, mert ezekben nincs blende Amúgy egyetértek, ekkora szenzorral nincsenek csodák.
Viszont a képek alapján a szokásosnál nagyobb a szélek felé az elmosás, ami nem jellemző a főlencsére a P30pro-nál. Lehetséges, hogy elmozdult a szenzor a lencséhez képest."I've seen things you people wouldn't believe"
-
Dino69
aktív tag
Utódnak én megvárom a Honor Magic 4 prót. Addig csak kibír még egy évet, míg mérséklődik az ára
-
Sztyepadzso
őstag
válasz Macika66 #19685 üzenetére
Az a baja, hogy a képeinek az oldala homályos, a kép széleit érinti. Ha fekteti, akkor baloldalt, ha állítva, akkor felül életlen. Magyarán fizikailag van valami baja. Ráadásul állványról csinálta, úgyhogy bemozdulás sem lehet., A kinti képén homályos az előtérben lévő fa, amire mondhatnánk, hogy mert közel van, de a hátsó fal is homályos.
-
BalanceR
addikt
válasz Macika66 #19684 üzenetére
Alig fény? Hogy mi? Oké, beltéri, de fényes nappal nappal készült egy kb 15nm-es tetőablak alatt, még csak félhomálynak sem nevezném.
Egyértelműen nem bemozdulás, mivel a képnek csak egy része életlen, és mivel más kamera-appal is ugyan ez van, és RAW-ban is, nem gondolom, hogy post process, vagy JPG-motor hiba lenne.
"Kizárt dolognak tartom, hogy ABBAN a fényviszonyban bármelyik mobiltelefon jobb minőségű képeket tudna készíteni" - Na fogd meg a söröm....Csak hogy te is lásd, miről beszélek itt van néhány kép, illetve referenciaképek egy másik telóval:
P30Pro - Kültér I
Xiaomi Kültér IP30Pro - Kültér II
Xiaomi Kültér IIP30Pro - Beltér I
Xiaomi Beltér IP30Pro - Beltér II
Xiaomi Beltér II
Még mindig úgy gondolod, hogy a kamerának semmi baja?[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
válasz F-ECT$ #19690 üzenetére
Nyilván valami nem okés, de kérdés, hogy mi?
- Közel fókusz esetén ( 1 méteren belül) nem észrevehető a hiba.
- Nagy ritkán eltűnik a hiba ( kb 10 ből 3-szor nincs homály a szélen)
- Az éjszakai képeken alig fordul előAF hiba?
Lencshiba?
OIS hiba?
SW hiba?
Szenzor hiba?
Cseréltetett már valaki kameramodult?
A hivatalos szerviz oldalán 75K+ nak írja a kameramodul árát + szervizdíj....
Vagy ez csak tájékoztató jellegű?#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
válasz Lacccca87 #19693 üzenetére
Igen ez lesz, de félek, hogy GTK...
Nem hiszem, hogy a szenzor modult optikáját megbontják.
A Hotlineon az ügyfélszolgálatos szerint csak a TOF kamera cserélhető külön a többi 3 csak egyben cserélhető, ami 75K listaár szerint.[ Szerkesztve ]
-
kisyoda
csendes újonc
Sziasztok!
Telefon csere előtt állok. Jelenleg Mate 10Pro-m van.
Váltanék Mate 20 Pro vagy P30 Pro-ra.
Ti miért a P30-at ajánlanátok? Néztem mindenfélét, sztereo hangszóró, jobb kamera, jobb kijelző... De Ti használjátok már évek óta, sokkal jobban látjátok mint a tesztek.
Köszönöm, előre is.
( OFF Topic: ugyanitt ha valaki lecserélné P30Proját keressen meg privátban)
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Autós topik
- DIGI kábel TV
- Bluetooth hangszórók
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Tőzsde és gazdaság
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest