-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacc65
tag
válasz
shiftac #1309 üzenetére
megmondom őszintén foggalmam sincs a mali-400 hoz képest az adreno 306 milyen de szereintem nem én vagyok ezen a fórumon egyedül ezzel a ténnyel ha az y550 grafikus teljesítményére vagy kíváncsi megnyugtatlak netezésre átlag játékokra tökéletesen megfelel nekem egy kirakós sz@r ami elég látványos effekteket produkál felsőbb szinteken meg egy zombis harcolós meg a temple run 2 van pusztán grafikai erő demonstrációnak fent minden reccenés melegedés nélkül futnak tehát azt a régi c2-est nyugodt szívvel lecserélheted erre főleg ha ezt olcsón megteheted
-
lacc65
tag
viszont ha nem tévedek új recovery-t csak nyitott bl-en lehet flashelni tehát aki romot tervez cserélni kénytelen lesz bl-t nyitni mert nem hiszem,hogy a king megcsinálja
-
lacc65
tag
válasz
szimla65 #1283 üzenetére
ha van olyan fájlkezelőd ami a gyökérkönyvtárat látja nêzd meg a system/bin és a system/xbin könyvtárakat van e bennük su fájl ha igen akkor esélyes,hogy rootolt a telefon ha az akkor külön nem kell telepítened a super usert mert kingroot ( nekem nem működött ) már felrakta
-
lacc65
tag
válasz
colonell #1265 üzenetére
nekem sem a loli hiányzik az android amit erre csináltak nem rosz sztem ha a másodlagos mikrofont "zajszűrő" kikapcsolom már beszélgetésre is tudom használni nem hullámzik a hang mintha nem lenne térerő viszont a gombvilágítás hiánya lesujtó
számomra persze más design-beli hiányossága is akad bár szerintem az másodlagos
-
lacc65
tag
válasz
colonell #1263 üzenetére
sejtem sajnos,ot-995 el voltak így a kínaiak,ics-nél elakadtak holott 4.2 jelly bean akadás mentesen futott 512 rammal 1.4ghz egy magos cpu-val bár nekem mai napig 4.3 van enyhe laggal míg feláll teljesen rajta a rendszer és számtalan kitkat volt próbálva és azzal is elszaladgált, ez az y550 a nesze semmi fogd meg jól kategória ahoz képest, hogy milyen hardvert pakoltak alá és mennyibe kerül,nekem ez az első huawei telóm de ha nem olvastam volna más modelljeikről annyi jót lehet az utolsó lenne, majd elválik
-
lacc65
tag
pedig sajnos létező probléma volt a régebbi kitkat-nál bár azt gondolhatná az ember gyári szoftverben ilyesmi nem fordulhat elő ezek szerint mégis, a hr biztos nem de szoftver frissítés megoldhatja, vagy ha utána is megesik sőt egyre gyakrabban akkor szerviz marad mert az is elképzelhető hogy hardver probléma
-
lacc65
tag
igazán nem értem miért ezt a sz@r 4.4-et javítgatják hamár 64-bites cpu-val meg 1gb rammal szerelték ezt a vackot elméletileg az 5.1-nek simán kéne szaladni rajta vagy mégsem?
-
lacc65
tag
nekem B240 van gyárilag jobban mondva ezzel kaptam "T"-től, fejlesztői lehetőségekben nekem sem szerepel a futtatási környezet kiválasztásának lehetősége,viszont POP 2-ben van rá lehetőség bár ezt a lehetőséget szűkre szabták kicsit csak dalvik van, emlékszem eleinte cm 11 romokban kísérletezgettek vele de aztán sokan panaszkodtak hibákra átváltás után végül száműzték a lehetőséget maradt a dalvik
-
-
lacc65
tag
válasz
colonell #1204 üzenetére
hát igen cm11 bőven több mint 1 éve van 2013 novemberében samsungra már tölthető volt míg az ot-995-re decemberben töltöttem az elsőt igaz egyet sem hagytam fent a telón mert hol ez hol az nem működött így maradtam a nálam jól bevált cm 10.2-esen amit kicsit a mini s3-ra írt framework fájlokkal kiegészítve a státusbár átlátszó lett az óra középre került és egy kis systsemui mókolgatással szép nagy betüket varázsoltam rá a jobb olvashatóság kedvéért,ez a jelenlegi cm 11 annyit változott számomra hogy a magyarítása tökéletesnek mondható én legalábbis nem találtam benne angol szöveget régi hibák mint pl tethering usb sebesség orvosolva lettek hibát ugyan nem találtam benne de korszerűsítést sem pl:4g nekem ez az emotionui felület nem tűnik újnak használtam miui-t ami majdnem egy az egyben ezt a fajta kezelőfelületet használja tehát nincs külön alkalmazás fiók a system partition nálam 1.2gb ebből 1gb szabad mindössze úgy hogy semmilyen plusz rendszer alkalmazás nincs feltéve
-
lacc65
tag
végül úgy döntöttem maradok a gyári verziónál ezt a cm-et régebbi kernel-re írták ha már tudja a teló a 4g-t legalább használjam kamera szoftver is árnyalattal jobb és a grafikus felület is sztem, wifi usb megosztás működik cm-ben is direkt usb flash nincs akár a pop 2-ben bluetoth gps-t nem próbáltam én azt mondom érdemesebb maradni a gyárinál mókázásnak kilehet a cm-et próbálni
-
lacc65
tag
válasz
colonell #1182 üzenetére
sajnos csak 3g képes lte nincs benne am ha csak annyi a gondod a gyárival h a szolgáltató nevét nem akarod látni a statusbar-on systemui apk tartalmazza a statusbar-ra vonatkozó infok többsésgét rombol kimásolod kicsomagolod apk multival ha jól emlékszem values könyvtár setting vagy valamelyik xml fájlja tartalmazza az ifót amit a statusbaron megjelenít szinek méretek stb ha nem a systemui akkor a frameworkres apk a framework könyvtárból
apk multival csomagold ki mindenképp ha gondolod egyébként jónak tünik a cm csak mintha kicsit elavult lenne az android nem 4.4.4 hanem 4.4.1 vagy 4.4.2 legalábbis azok néztek ki így kb 1 éve
-
lacc65
tag
szerintem sokkal bosszantóbb a telefon esztétikai hiányosságának sorolható menügombsor világítás hiánya amit egyes ettöl olcsóbb készülékekből sem felejtettek ki persze vannak benne szoftver problémára utaló kissebb hibák ráadásul én kedvezménnyel is 23e-ft ér veszem ennek ellenére azt mondom meg éri az árát
-
lacc65
tag
-
lacc65
tag
válasz
domiromm #1114 üzenetére
PL: romtoolbox root browser mindkettőnek kell nyitott bootloader és super user de csak nagyon lájtosan ajánlott a használatuk, mert kellő körültekintés nélkül bajt is tudsz velük okozni,egyébként lehet alkalmazás kezelőben elég ha törlöd végleg úgy sem töröl csak mint aktív alkalmazást
-
lacc65
tag
anno a régi droidjaim kikapcsolt állapotban nem tudták elindítani a telefont hiába volt ébresztőre állítva,ezek az újak már tudják ezt is
namost a bőrömből kiugrottam mikor teló bekapcs és a beállított csengőhang helyett az az elavult fülsértő nyekergés szólt ( pop 2-be legalább ezt ki lehet kapcsolni ) lehet egy szép bootanimation-t majd rá teszek de lehet nem annyira fontos általában ébresztés előtt csukva van a szemem
-
lacc65
tag
alap volt a rom gondolom azért csak 1.2gb am anno ot-995-nél max 700mb volt belakva egy 4.1 es-droidra szerkesztett miui rom backupja nálam,
most nézem nem lesz nehéz szét szedni az alap romot csak az md5-re figyelni kell
( am a twrp mindíg tapicskolós volt
) később cwm-be is csináltak tapicskolósat
-
lacc65
tag
meg van első backup twrp-vel kicsit szokatlan cwm-hez vagyok szokva bár abbol is volt touch fajta, ezt egyszer régen kipróbáltam akkor nem értettem de már vágom
azért az kiakasztott,hogy a backup mérete 1.2gb csóró rendszer egyből nyavíkolt h kevís a hely cwm-hez viszonyítva annyiból jobb ez a twrp világosabb a kijelző és nagyobbak a betük
-
lacc65
tag
végre én lettem az y550 rendszer gazdija kezdhetem újra belakni
-
lacc65
tag
még zárszónak az előbbihez annyit fűznék az y550-et azért is bántották mert csak 4gb a benne foglalt rom mérete ebből azt hiszem 1.6gb az usernek felhasználható a pop 2 8gb rom-al rendelkezik amiből 4.9 érhető el nekünk,tehát itt az ips ott a rom mérete lehet mérv adó
-
lacc65
tag
igazából nyugodtan leírhattad volna a véleményedet nem szoktam megsértődni ha negatív kritikával lehet illetni a pop 2-t az nem engem minősít az ,hogy havi 790-ft két évre teljes ára 18 ezer pár száz szerintem akkor is vállalható ha teszem azt 256e színű és csak 150ppi lenne a kijelző színe és képpont sűrűsége ( az tényleg "csúnya" ) de az y550-et hiába hasonló ( majdnem egyforma
) kijelző specifikációval dobták piacra volt akinek az volt a reakciója "ebbe már bele fért volna a HD is" persze nem így szó szerint de kb így, mivel mind két modellből rendelkezem ( bár a pop 2-t a nejem előfizuja mellé vettem ) így nem csak megnézni hanem ténylegesen ki is tudom próbálni az én negatív véleményem a pop 2-re nézve a szoftver hiányosságai és talán a design úgy kívül mint belül a gyári launcher-el és a bolti szoftverrel de legalább már egy frissítés volt hozzá,ami sokat javított de még nem az igazi
egyéb kivetni valót én nem tapasztalok benne
-
lacc65
tag
valóban TFT ,de mivel én boldog tulajdonosa vagyok mindkét modellnek bátran állíthatom ha a pop 2 fényereje megfelelően van beállítva nem túlzottan takarékos üzemben,én nem tapasztalok a két kijelző között túlzott különbséget pedig abban a topikban úgy rínak miatta mintha törött kijelzővel kapták volna
-
lacc65
tag
én nem találtam benne olyasmit amivel a gombok világítását lehet külön kapcsolgatni
szoftveresen arra gondoltam hogy a firmware-böl felejtették ki pop 2-m is ilyenekkel jött idő manuális beállítás nem lehetséges mert "a beállítások alkalmazás sajnos leállt" vagy alapból van öt főképernyő én eltávolítottam kettőt alcatel szerint hatnak kellett maradnia
de az új firmware-el már jól működik, USB flash-t nem tartalmaz a rom csak MTP meg PTP van osszam be
még megértettem anno hogy a főzött romokba bizonyos telókra nem lehetett rendesen beállítani a 4.4-et, de ne haragudjatok a gyártók is ekkora katyvaszokat tegyenek a saját modelljeikre,eszem megáll am a pop 2 olcsóbb kicsit de a gombok világítanak igaz csak 1-2 másodpercet
-
lacc65
tag
A gombok világítására vissza térve lehet a készülékben hardveresen benne van csak a szoftver nem tartalmazza a vele kapcsolatos információkat így nem működik, majd ha jön hozzá új firmware vagy aki először szétszedi a telefont kiderül
-
lacc65
tag
válasz
colonell #1071 üzenetére
anno aopk aosp és pack romokban volt egy ügyes kis rom control ami teljesen user szinten engedélyezte a telefon bizonyos funkcióit testre szabni PL:pack-ban a systemui,settings,az aktuális launcher de még a framework file-okhoz is hozzáférést engedett bizonyos szinten a felhasználói felületen persze a vállalkozóbb kedvűek mélyebben bele nyúlhattak a rendszerbe,ennek ellenére én is a cm-et preferáltam amit ot-995 re bagyusz mester
kreálgatott teljesen nyers forrás kódbol de külföldi srácok romjait is kipróbáltam zte-blade-en akkor még nem nagyon érdekelt mekkora kockázat a bootloader nyitogatása blade-en nem kellett gyárilag nyitott ha jól emlékszem.nem is nagyon foglalkoztatna a root ezzel a telefonnal ha indításkor leállításkor nem az a nyekergés menne amit a T rárakott pl a pop 2-n ki lehet kapcsolni a beállításokban
-
lacc65
tag
szerintem nem lesz hozzá free root ezért vettem nejem új előfizuja mellé egy pop 2-est a c1-ese néhány hónapos rc volt é már volt hozzá root ingyen vagy az ot-995-öm is egyszerű volt kiütni lehet alcatelek nem népszerűek nekem bejött eddig huawei-nél olvastam,állítólag nem egyszerű a progit meg írni ami kiüti gondolom ezért nincs free
-
lacc65
tag
én meg egy ilyet
* # * # 1357946 # * # * ez a termék gyári azonosítóját írja ki esetleg ez magyarázat arra miért nem ad kódot az emotionui,( szerintem egy hiba végett dobálhatta amit lehet javítottak azóta ) mivel az ID-k egymáshoz kapcsolódnak gyári sorozatszám imei termék azonosító utobbit adta nekünk a huawei id gen ha ez így van akkor egy y300-ra dobnia kell ha az azonosítók stimmelnek
-
lacc65
tag
nézd meg mit csinál ha a preferált hálózatok közül a 2/3g-t használod, pl: ami falunk rajta sincs a 4g-s lefedettségi térképen viszont eddig 4/3/2g-re volt a beállítás és néha be is jött az LTE persze ez lehet csak azért mert a körülöttünk levő falvak szerepelnek a listán és a telefon érzékeli is a távolabbi jelet és ez okozhat talán térerő ingadozást,pont tegnap tapasztaltam hívás közben olyan gondot mint a régi rendszereken,hogy tornázni kellett ahhoz,hogy értsd a másik mit beszél
-
lacc65
tag
Azt szeretném kérdezni h a root-olásra talált már valaki megoldást,mert emotionUI nem ad bootloader kódot és olvastam h már a huawei@ akármi sem küldi email-re
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Új hozzászólás írása előtt nézz körül az Összefoglalóban!
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest