Hirdetés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- 6 milliméter alá lő az Infinix is
- Az Android 16 már nem jön a Nothing Phone (1)-re
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
-
Mobilarena
Huawei Ascend G300
Új hozzászólás Aktív témák
-
v.attis
őstag
Hát kérem alássan, nekem akkor is elfelejti a csengőhangokat, ha a system/media/audio-ba teszem, csak teljesen véletlenszerű, hogy mikor. Van, hogy restart után, van, hogy gépre dugás után.
Ezért inkább megy a belső tárhelyre a cucc és vigyázok rá, hogy ne kapcsoljon ki soha a telefon. Usb-t meg kiváltottam airdroiddal.A B952 a jelenlegi vodásnál frissebb, ugye? Abban is megvan még ez az elfelejtősdi?
-
válasz
Sanek66 #6294 üzenetére
Itt egy angol nyelvű leírás hozzá. Root, 5irom program telepítés, backup imei, imeibackup könyvtárat mentsd el máshova (pc-re vagy nevezd át imeibackup2-re), a nullás imeibackup könyvtárat másold fel a korábbi mentés helyére, restore imei. Ezzel 0 lesz az imei-d, de bármilyen dload-os rom-ot fel tudsz telepíteni. Ha fent van az új rom, akkor pc-ről vagy imeibackup2 könyvtárból másold vissza a saját imei-det, restore és kész.
-
Bármelyik G300-ra fel lehet tenni a B935-ös romot is, teljesen mindegy hogy kártyafüggő vagy kártyafüggetlen és hogy eredetileg melyik szolgáltatótól vetted. Érdemes lenne a dload mappából megpróbálni a B935 frissítést, ha nem megy akkor cwm B934 és utána dload, ha ez sem jó akkor imei nullázással fel fog települni.
Root-olás nem veszélyes, pc-vel összekötöd a telefont, elindítasz egyetlen exe fájlt és kész. Telefonról utólag el tudod tüntetni a programot. Telenor-nál ha fent van a dload-os rom, akkor imei nullázással fel tudod rakni, de cwm-es mentést csak B934-est (független) és B936-ost (vodás) találtam eddig.
#6292 nimba1: Itt megtalálható pár rom linkje, de sajnos B932-es itt sincs. Telenor honlapon viszont fent van, imei nullázással biztos fel lehet rakni, csak előtte feltétlen csinálj több mentést is az imei-idről.
-
Tompie
őstag
Azt azért még én is tudtam, hogy egy független ROM-tól nem lesz a telefon kártyafüggetlen
Akkor ha veszek egy szolgáltatós telefont akkor fel tudom rakni rá a független B935 ROM-ot?!
Melyik módszerrel érdemesebb próbálkozni? root, bootloader, cwm vagy dload? előbbihez rootolni kell a telefont, a rootolás mennyire "veszélyes"?utóbbi, dload-os módszerrel ha vizsgálja, hogy frissíthető-e akkor ezzel a módszerrel nem is biztos hogy frissíthető rá?
A rajta levő ROM-ot, hogy lehet lementeni? (ha esetleg szervizbe kéne vinni akkor az is elég ha a szolgáltató oldaláról letöltöm az ott fent levő ROM-ot és azt teszem fel a telefonra, akkor szolgáltató ROM lesz rajta)
ROM pakolgatás szempontjából akkor mindegy hogy független a telefon vagy sem?! Illetve ha rootolom utána lehet unrootolni és akkor elvileg szolgáltató/szerviz nem szól?!
Lassan azért kezdenek kitisztulni a fejemben a kérdőjelek -
A telefonon lévő rom és a kártyafüggetlenség nem függ egymástól. Pl. kártyafüggetlen telefonra is felrakhatsz vodás B936-os rom-ot, és függő telefonra is mehet a nem szolgáltatói B935-ös rom, csak ha szervizbe viszed, akkor szólhatnak érte. Jelenleg cwm-ből B934 nem szolgáltatói és B936-os vodás rom érhető el, ezeket 1 perc alatt fel lehet rakni. Szolgáltató független rom-tól nem lesz kártyafüggetlen a telefon, itt írnak erre egy módszert, de én nem próbáltam.
Két féle képen rakhatsz fel rom-ot: root, bootloader, cwm, egy zip fájl. A másik hivatalos: dload mappás, ehhez nem kell root, de vizsgálja a telefon, hogy frissíthető-e a rom. Így ha jól tudom vodás rom-ra nem lehet nem szolgáltatóit felrakni. Root és imei nullázós módszerrel (eredetit menteni kell!) sikerült a dload-ból is frissítenem B940-ről B935-re, amit alapból nem engedett.
#6286 v.attis: az apk fájl maga a feltelepített program, ha letörlöd a /data/app vagy /system/app könyvtárból, akkor nem fogod tudni elindítani sem, nem foglal duplán helyett a program. Link2sd-vel a belső 2 gb-os sd-re át tudod rakni a programokat, ha kevés lenne a 768 mbyte, a widget-eseket ne rakd át. Örülök, hogy sikerült rendbe hozni a telefonod, aggódtam nehogy a tanácsaim miatt ne tudd használni.
-
Tv
senior tag
válasz
v.attis #6288 üzenetére
Elvileg a hazai Voda hálózati beállításai (apn stb.) vannak benne. Valaki írta itt, hogy frissített GB-ről nem tette fel a második fájlt, és nem is tudott a teló fellépni a hálózatra. Viszont olyat is olvastam, hogy akinek előtte már volt fenn ICS, annak ment a "kis" fájl nélkül is minden.
-
-
Tompie
őstag
... és csak a kártyafüggetlenekre lehet mindenféle mágia nélkül felrakni a ROM-ot? A szolgáltatóiknál előtte rootolni kell vagy azokra is minden féle mágia nélkül simán felmegy a gyári ROM? Vagy ROM frissítéshez egyik telót sem kell rootolni?
Ha meg gariztatni kell akkor szolgáltató oldaláról ROM lement, telefonra fel és kész?! Mert ha így megy akkor feleslegesnek látom kártyafüggetlen telóra többet kiadni.
-
v.attis
őstag
A /data mappából (partícióról) az apk fájlokat amiket a play-ből töltöttem le, lehet törölni telepítés után? Úgyis lemásolom őket, hogy legközelebb, ne kelljen még a letöltéssel is foglalkozni, de helyfelszabadítás végett tötölni lehet őket? Vagy akkor az alkalmazás is törlődni fog, esetleg működésképtelenné válik?
-
Általában előbb kijön a gyári rom, a szolgáltatók csak a boot logót és 1-2 saját programot raknak csak bele.
Az én telefonom vodás volt, de minden G300-asra bármelyik rom-ot fel lehet rakni. Ha gariztatni kell, akkor unroot, és szolgáltatói rom-ot vissza kell rakni, hogy a szervízben ne szóljanak emiatt.
-
HENE
aktív tag
Meglepő dolog történt velem. Repülőút miatt kikapcsoltam a telefonom. A készüléken az Infusion B07 Rom volt fenn. Visszakapcsolás után a rózsaszín csík fogadott, majd betöltött egy tök szűz gyári vodafonos ICS rendszer.
És akkor ezt, így most hogy?Van valakinek valami ötlete erre?
-
blueMerle
veterán
Hát én nem tudom hogy akkor most nekem valami csodakészülékem van, de gyári 935-ös rommal egyáltalán nem lassú. Mondom ezt úgy hogy volt HTC EVO 3D-m, Galaxy S-em, stb (sorban úgy a 20. Androidos készülékem) ... asszonykapajtimnak Xperia S, Huawei Honor, S Advance... és első generációs nexus is. Egyik sem egy lassú lomha dög, szóval van viszonyítási alapom.
-
nimba1
aktív tag
Na nekem Telenoros ICS-em volt mentem 935-re.
Feleségemnek vettem egy Y200-at és újra egy pörgős telefon van a kezemben, gyorsabb a g300-nál.Úgyhogy most valahogy GB-re visszamennék. Csak utána kell olvasnom, hogyan lehet, ha lehet egyáltalán.
-
válasz
v.attis #6271 üzenetére
Root, bootloader, cwm, microsd-re recovery flash b936.zip, hangerő fel + bekapcsoló gomb, cwm-ből zip telepítés. Modaco-n minden program fent van hozzá (mobilról vagyok, nem tudom most linkelni).
Vagy microsd-re b936 gyári rom-ot dload könyvtárba másold fel, hangerő fel+le+bekapcsoló gomb egyszerre, ezzel kényszeríted a frissítést.
Nagyon figyelmesen szabad csak törölni a system-ből, leginkább a play-en megtalálhatóakat érdemes.
-
válasz
v.attis #6266 üzenetére
A hivatalos rom készítésekor az aktuális program verziók kerülnek be a system könyvtárba, telefonra felrakás után ha frissítés érkezik hozzá, akkor a systemben megmarad az eredeti, és a data-ba kerül az új verzió, így duplán foglalja a helyet. Root uninstaller vagy egy sima file manager-rel ki lehet onnan törölni. Es file Explorer-rel system/app-ból nyugodtan töröld ki a megfelelő apk file-okat.
Root a cwm-hez (rom egy zip file-ban) vagy az imei nullázós módszerhez kell. Ezen kívül a reklámok letiltásához (adaway), programok net hozzáférésének korlátozásához (droidwall), link2sd-hez jön jól.
Zte blade 3 sokkal olcsóbb a Telenor-nál, szinte ugyanez a hardver. Huawei feloldása ebay-en 1.800 forint volt a nyáron.
-
Tv
senior tag
Szerintem ne foglalkozz egyelőre ezekkel a dolgokkal, főleg így,hogy még meg sincs a teló (legalábbis így értelmezem). Lehet az használni azzal a rendszerrel is ami alapból rajta van. Ha nincs célod a root-olással és a romcserével, akkor inkább hagyd egyelőre.
szerk.: azért írom, mert akár el is lehet baszarintani a telót, ha rosszul csinálod a dolgot
-
0lugosi0
csendes tag
Heló mindenki a halk csengőhangra 2.3.6 alatt nincs valami megoldás build.prop-ban mókolni valamit vagy valami más????
-
v.attis
őstag
Ó! Kimerítő válasz! Nagyon köszönöm!
Már csak egy kérdésem maradt. Hogyan lehetne törölni az általad felsorolt appokat? Csak simán törlöm a system mappából? Nem is azért akarom törölni, hogy helyet csináljak, hanem mert nem kell. Nincs fészbúkom, twitterem, talkom se, egyszerüen nem kellenek ilyesmik! Rootolva vagyok!
Az alkalmazáskezelőben le vannak ezek tiltva, de gondolom az nem egyenlő a törléssel... -
Ha gyári rom-ot akarsz felrakni vagy frissíteni, akkor nem kell a root. Én ez alapján végeztem eddig a root-olást, 1-1 exe file-t kell csak letölteni. Root.exe-t a Nod32 hibásan vírusosnak találta, de nem az.
ICS:
- Disconnect your phone from your computer.
- From your phone, go to Settings -> Developer options and make sure USB debugging is ticked.
- Reconnect your phone to your computer. If you get a popup asking you to turn on USB storage, ignore it and press the Home button on your phone.
- From your computer, download RootG300.exe and save it to your desktop. If it already exists, replace it.
- Once the download has completed, open RootG300.exe.
- A black window with white text will popup. If it freezes at < waiting for device >, Windows is probably downloading drivers in the background, so be patient. This may take up to 10 minutes.
- Wait until your phone reboots.GB:
- Disconnect your phone from your computer.
- Remove the battery, wait 10 seconds and then re-insert the battery. Make sure you do this or the following steps will not work!
- Hold the Volume Down and Power button together, for 15 seconds. Your phone should freeze on the splash screen.
- Connect your phone to your computer.
- Download GingerbreadRoot.exe and save it to your desktop.
- Once the download has completed, open GingerbreadRoot.exe.
- A black window with white text will popup. If it freezes at < waiting for device >, Windows is probably downloading drivers in the background, so be patient. This may take up to 10 minutes. It's best not to use your computer during this process. -
Tompie
őstag
ROM frissítéshez előbb rootolni kell a telót, akár kártyafüggetlen a telefon akár nem?
A rootolás lépései pedig ezek?
ICS (4.0.3) rootolása:
1. Telepítsd a handset drivert , majd a telefont csak egyszerűen kösd rá a gépre (nem kell semmit állítgatni)
2. Az oprendszer automatikusan felismeri a telefont, és telepíti a drivereket.
3. Jelöld be a telefon Beállítások/Alkalmazások/Fejlesztői lehetőségek menüpontja alatt az USB hibakeresést
4. Ezután jöhet az Root & Unlock (unlockbootloader) cuccos, kicsomagolás után indítsd el, miközben a telefon továbbra is rá van kötve a gépre
5. Először válaszd a root opciót, majd ha ez lefutott, jöhet az Unlock.
6. Amint ezekkel megvagy, kell egy újraindítás.
7. Újraindítás után frissítsd a SuperUser-t Marketből, illetve én javaslom a SuperSU letöltését ehelyett, szintén Marketből.GingerBread (2.3.6) rootolása:
1. Töltsd le INNEN a szükséges fájlt, majd csomagold ki.
2. Jelöld be a telefon Beállítások/Alkalmazások/Alkalmazásfejlesztés menüpontja alatt az USB hibakeresést
3. Kapcsold ki a telefont, vedd ki az akkut (és húzd le az USB kábelt is, ha rajta van), majd tedd vissza pár másodperc után az akksit.
4. Kapcsold vissza a következő módon a telefont: nyomjad egyszerre a hangerő le gombot és a bekapcsoló gombot. A hangerő gombot folyamatosan tartasd nyomva, a bekapcsolót elég addig, míg nem rezeg a telefon. Pár másodperc után a telefon megáll a HUAWEI feliratnál.
5. Kösd össze a géppel a telefont, Win7 és Vista alatt engedd, hogy a Windows Update automatikusan leszedje a drivert. Ha XP-d van, ezt telepítsd fel a gépre előbb: Android SDK (Linux és MAC felhasználók a linkelt fórumon találnak infót)
6. Ha a gép jelzi, hogy telepítve van a driver, a kicsomagolt mappában indítsd el a következő fájlt: “install-superrecovery-windows.bat”
7. Pár másodperc alatt végez, és eltűnik a parancssor, ekkor húzd le a kábelt, vedd ki az akksit, majd pár másodperc múlva tedd vissza.
8. Most úgy kapcsold be a telefont, hogy a hangerő fel és a bekapcsoló gombot nyomod egyszerre. Rövidesen behozza a gyári recoveryt (kék-fekete menü), ha ez bejött, simán válaszd ki a reboot-ot (a bekapcsoló gombbal aktiválod a menüpontot), és újraindítás után már rootolt a készülék. -
válasz
v.attis #6260 üzenetére
768 mbyte a belső memória, ide kerül alapértelmezetten minden feltelepített program. A 2 gb belső tárhely olyan, mint egy sd kártya, sőt ics-en az mnt/sdcard útvonalon érhető el. Beállítások -> Tárhely -> Alapértelmezett tárhelynél lehet átállítani, hogy amelyik program sd-re rakna adatokat az valójában a belső vagy a külső sd-re kerüljön. Tehát a /data az a belső memória, mnt/sdcard és mnt/sdcard2 pedig a belső és a külső sd kártya.
A /system könytár is egy külön partíció és meghatározott a mérete, ezért érdemes letörölni onnan a play-ről is beszerezhető programokat (pl. térkép, google+, google talk, facebook, youtube...), mert így nem a /system-ből foglalja a helyet, és újratelepítve már a /data-ba kerül.
Root kell ahhoz, hogy a /system/media/audio/ringtones-be tudj másolni, innen viszont nem felejtődik és nem állítódik el. A külső sd kártyán kívül minden adat elvész a telefonról (a belső 2 gb-os is), ha új rom-ot raksz fel és reset-et nyomsz. Érdemes felhőben tárolni az adatokat, pl. box.com 50 gb tárhelyet az xperia-khoz, g300-on 2 perc alatt megoldható, hogy megkapjuk. FolderSync Lite-tal beállítod, hogy mit szinkronizáljon és ha az sd kártyával történne valami, akkor is biztos helyen vannak az adataid.
-
v.attis
őstag
Egy kicsit zavaros ez a memória helyzet. Most akkor 3 tárhely van a telefonban? Van egy 768 MB vagy valami ilyesmi, ahova telepítget; van egy 2 gigás belső tárhely, ahova nem telepítget, de szabadon használható és van a külső micros sd kártya?
A belső 2 gigás részre miért nem telepít? A rendszer partícióra betenném a csengőhangokat de nem engedi, mert azt mondja, hogy nincs elég szabad hely.
És mégvalami: Amikor oprendszert cserélek, vagy frissítek, melyiket törli? Ergo, melyiken vannak biztonságban az adataim, a fotóim, zenéim? -
Monos84
tag
Hali!
Ezt Próbálta már valaki?
Firefox OS for the Huawei Ascend G300 -
válasz
blueMerle #6236 üzenetére
Tegnap este sikerült felraknom a B935-öt, köszönöm a linket. B940-ről csak az imei nullázós módszerrel ment, pár perc alatt sikerült a frissítés. Indítás után a beállítások szerint 212 mbyte szabad memóriám van, de már minden programot feltelepítettem amit használok (54 db jelenleg, sok rendszerprogram, pl. 3g watchdog, apps organizer, gsam battery, swiftkey 3, zeam launcher - régi de fapados), és system-ből letöröltem ami nem kellett: facebook, google+, google chat, keresés, térkép, utcakép, youtube..., ha mégis kellenének akkor majd felrakom Play-ről ezeket. Belső memóriából (756 mbyte) a belső tárhelyre (2 gb) Link2SD-vel raktam át a programokat. Gyors, nem akad, nem fagy, minden működik rajta.
-
csaba_28
csendes tag
Na megkaptam a Voda értelmes válaszát az RDS hiányra
Kérdés :Szeretném megkérdezni a Huawei Ascend G300 tulajokat akik frissítettek ICS-re hogy náluk múkodik e az RDS az FM radional azt irják hogy a telefon RDS képes de nálam nem írja ki az adok neveit
Válsz :Az alkalmazás a frekvenciákat írja ki, az adók neveit azonban nem, de van lehetőség elnevezni azokat. Érdemes esetleg a Play Áruházból letölteni egy olyan alkalmazást, mely megjeleníti az adók neveit is.
Én ugy tudom hogy az RDS lényege éppen a plus infok amiket a rádió adok sugároznak kicsit átverve érzem magam akkor ne irják rá hogy a telefon RDS képes ha az app meg nincs rá felkészítve. Nem mintha létszükséglet lenne de elvárom hogy a telefon tudja amiket megadnak a specifikációban.
-
Szabyka_
tag
Elvileg holnap kapom meg a telóm az y200 után ez lesz
Van már stabil bug mentes (gyári)ics vodásra vagy jobb megoldás inkább 2.3-on hagyni ?
Quadrant mennyi 2.3 és az ics alatt ?
Cpu-t meddig lehet húzni ? Az y200-nál kellett kernelt cserélni a húzáshoz ...
Köszi! -
v.attis
őstag
válasz
sfdrakex #6253 üzenetére
Igen, azóta már beszéltem velük és bekapcsolták. Csak az a fura, hogy én nem cseréltem sem számot, sem sim kártyát, csak szerződést hosszabbítottam. Erre kikapcsolták rajta.
Más:
Csengőhang elfelejtés. Ha az sd-ről teszem be, elfelejti restart után is. Ha a 2 gigás belső memóriába teszem, akkor is. Ha a 2 gigás belső memóriába teszem, de a megfelelő mappákba, úgy mint "ringtone", akkor megjelenik a menüben a listában. Így is elfelejti? Egyelőre úgytűnik, hogy nem, de mivel sokat telepítgetek még, lehet, hogy a sokadik restart után innen is elfelejti. Tapasztalatok?A rendszer partícióra ha tenném a system mappába és a megfelelő almappákba, akkor valószínüleg nem felejtené el, de ott meg nincs annyi hely, hogy több zenét odamásoljak. Mivel kb havonta cserélgetem, vagy még sűrűbben, ezért nincs kedvem minden alkalommal fájlkezelő műveletek sorát végrehajtani.
-
v.attis
őstag
1. Miért nem tudom aktiválni a hívás átirányítást? Mindenhol azt írja, hogy letiltva, engedélyezni meg nem lehet. Ez az eredménye: "Nem várt válasz a hálózattól"
2. Valami jó kis app, ami az akku szintet hitelesen mutatja a felső sávban és nem eszik sok ramot? "Akku" alkalmazás nem hiteles, "Battery widget" több, mint 20 megát foglal a ramból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Samsung Galaxy A52 6/128GB Kártyafüggetlen + Dual SIM
- iPhone 15 Pro Max / Natural Titanium / 256GB / Gyári kártyafüggetlen (156)
- iPhone 13 Pro / Sierra Blue / 256GB / Gyári kártyafüggetlen (142)
- iPhone 13 Pro / Graphite / 128GB / Gyári kártyafüggetlen (143)
- iPhone 12 / Blue / 256GB / Gyári kártyafüggetlen (147)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest