Hirdetés

Huawei Ascend G300 - minőség a középkategóriában

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A Huawei szépen lassan a prémium kategória felé tart, legalábbis ezt a tendenciát mutatja a gyártó idei portfóliója. Tavaly is voltak igen erős készülékeik (elég csak az Ideos X5 Próra, a MediaPadre és a Honorra gondolni), ám a múlt héten sokan csak pislogni tudtak a gyártó teljesítményét látva. Nemrég lezajlott ugyanis a világ legnagyobb mobil telekommunikációs kiállítása, a Mobile World Congress során pedig az egész világot meglepetésként érte a négymagos processzorral és HD kijelzővel szerelt , a droidos visszapillantó tükör és a társai. Az előremutató készülékek mellett a gyártó hozzáállása is példás volt: míg néhány standon szó szerint kutatni kellett a telefonok után, a Huaweinél mindig volt elég a terítéken, nem is beszélve a segítőkész személyzetről.

Huawei Ascend G300
[+]

Idén a Huawei egy új termékcsaládot indít útjára, az Ascend család jellemzően androidos gépekből fog állni. A CES-en bemutatott ultravékony Ascend P1 mellett egyelőre jellemzően felső kategóriás készülékekkel gyarapodott a paletta, ám az MWC-n néhány olcsóbb modellről is lehullt a lepel. Ilyen például a mai tesztalanyunk, amely az U8815 kódnév mellett Ascend G300-ként is ismertté válhat. A kedvező ár ellenére egészen komoly képességekkel számolhatunk, melyeket gyakran csak drágább masinák mondhatnak magukénak. A Huawei magyarországi képviseletének köszönhetően a telefon piacra kerülése előtt kölcsönkaptunk egy kívül-belül véglegesnek tekinthető példányt, így semmi sem állhatott a teszt útjába.

Huawei Ascend G300
[+]

A telefon egy aprócska dobozban érkezett, melyen a fekete és piros színek domináltak. A pakk a szokásos tartozékokat rejti: a kézikönyv mellett egy microUSB-kábelt, egy töltőfejet és egy sztereó headsetet kapunk. A füles nem az igazi: egyrészt tömör műanyagból készült, melyhez nem járnak gumipárnácskák, így a viselése kissé kényelmetlen lehet. Másrészt a hangzással is problémák vannak, a mély és magas hangok szolidabbak a kelleténél.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés