- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iOS alkalmazások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
szezso15
addikt
válasz
randras_83 #24185 üzenetére
Mako semmiképp, Szerencsen gondolkodtam, de az sem (hú, ez de szar volt). Amúgy a Sensation áráért fogok kapni egy zsír új, még bekapcsolatlan T-Mobile-os Galaxy Express-t. Felbontáson meg anyaghasználaton kívül üti a Szenzit, de nem is ez az ok, amiért cserélem, hanem az átkozott csekkoló libek, amiket SebastianFM alkotott. Olyan mértékben lekorlátoz, hogy semmi komolyabbat nem tudok csinálni, a 3.0-s kernel meg alapból f@s a PMEM használata miatt. Így, mivel mókolni is szeretném a nagyot, inkább váltok, hamár jött egy ilyen ajánlat.
-
szezso15
addikt
válasz
Kurzuh #24180 üzenetére
Hehe...
Szaros IncS mondjuk egy picit kevés már hozzá...
Fenn van a Sensation-öm az aprón amúgy, ha minden jól megy, dec. 24-én már nem vele tolom... Kaptam egy elég jó ajánlatot, amit nem hagyhatok ki. De attól még jön egy Sense 5 tőlem, csak most nagyon el vagyok halmozva dolgozatokkal.
-
szezso15
addikt
válasz
zho-lee #24150 üzenetére
Nem azért írtam, hogy pénzt kérek, nem is ezért csinálom!
Nagyon nem!
Tőletek meg egyébként sem érdemlek egy petákot sem, mert kemény 2 ROMot adtam ki, amiből mind a kettő csak nagyon enyhén volt megdolgozva. De sajnos az IncS mellett nincs időm a Sensation-re, lefoglal nagyon a kis szaros 1 magos.
-
szezso15
addikt
válasz
randras_83 #24148 üzenetére
Ja, meg hakuna matata.
De igaz, majd lesz rá lóvé (lenne is Incredible S-es srácok küldenek néha lóvét), csak még egyelőre nem tervezem.
Jöjjön meg a tok először!
-
szezso15
addikt
válasz
Krisztián156 #24144 üzenetére
Rendelnék én, de jelenleg nem hogy hátlapra, hanem rágóra sincs pénzem.
-
szezso15
addikt
Na, mára észhez tért az akksi, hasonlóan bírja, mint a Revelation!
-
szezso15
addikt
Nos, felraktam én is a Sense 5-öt, legalábbis egy általam mókolt darabot. Hát, úgy merül, mint a Titanic!
Mondom oké, biztos valamit én toltam el. De nem! Felraktam még 2 napja az alap ViperS 5-öt. Ma, jövök hazafele HÉV-vel, mondom, játszom egy kis PvZ 2-t. 45%-on voltam, 15 perc játék 14%-ra vitte le! A Revelation egyik erős pontja az akksiidő volt, de ez a Sense 5 úgy zabál, mintha 1,8Ghz-en lenne a proci folyamatosan!
Látszik, hogy az Android OS valamiért állandóan pörgeti a procit. Ameddig ez nem kerül kijavításra, inkább keresek valami mást!
-
szezso15
addikt
Visszakaptam a telót, szerintem jövő hét elejére várható egy Sense 5, már amennyiben érdekel titeket és randras Uram ráér!
-
szezso15
addikt
válasz
illes0102 #23978 üzenetére
Az ION (ahogy a PMEM is) egy memória-allokátor. Ez a kernelben dolgozik, és nagyon lebutítva az a feladata, hogy az egyes process-eknek kiosztja azt a memóriát, ami felhasználhatnak (pl. ez osztja ki a kamerának, ahngnak, stb.). ICS-ig a PMEM volt a menő Qualcomm board-on, 4.1-től felfele az ION, elég komoly teljesítménynövekedéssel jár, ha az ember ION-nal nyomja.
Sajnos a 3.0-s kernelben nekünk PMEM van, támogatja az ION-t is, viszont ION használatához új kameradriverek kellenek. Sajnos zsákutca, mert azok a driverek, amit SebastianFM átprotolt a 3.4-es kernelbe, hiába rakná be ide az ember, mert kell neki egy új driver pluszban, ami csak 3.4 alatt van meg, és az a neve, hogy v4l2 (Video for Linux 2). Ennek a visszaportolása nem kis munkába telne, ezért nincs 3.0-s ION-os, és működő kamerás kernel.
-
szezso15
addikt
válasz
randras_83 #23970 üzenetére
Mondtam én!
Nem szöszölt az elején sokat? Mármint első bootnál. Amúgy már megy Incredible S-en is, valamennyit itt is dobott rajta.
-
szezso15
addikt
válasz
randras_83 #23952 üzenetére
Ha megmondod, hogy miből szeretnéd, szívesen.
(#23953) elmouse és (#23951) khalid98: Akkor idáig jó!
-
szezso15
addikt
válasz
randras_83 #23949 üzenetére
Nem volt semmi komoly, csak söröztünk egyet, meg hülyültünk kicsit.
Na srácok, valami vélemény, óhaj, sóhaj, bánat?
-
szezso15
addikt
Micsoda dolgok zajlanak itt!
Bocsánat, kicsit betett a péntek este, majd holnap olvasok/válaszolok.
-
szezso15
addikt
válasz
randras_83 #23917 üzenetére
Az!
Sensation-re most teljesen zárták a CM11-et, mivel mindenki csak azt írogatta, hogy fagyogat a teló. A 200. ilyen hsz. után megunta albinoman, és csukatta a topikot.
(#23918) cyber86: Titanium Backup.
-
szezso15
addikt
válasz
randras_83 #23914 üzenetére
-
szezso15
addikt
válasz
randras_83 #23908 üzenetére
Talán most!
-
szezso15
addikt
ROM átadva.
Nem tudom, hogy mik lesznek vele a tapasztalatok, mindenkinek sok sikert hozzá!
És köszönöm a feltöltést randras_83!
-
szezso15
addikt
válasz
zho-lee #23879 üzenetére
Pont az a gondja a ROMnak, ami nekem is volt Incredible S-en. Kicsit át kell írni a vold illetve a Mediaprovider forrását, és már pöfög is!
Amúgy az a gond, hogy nem tudja rendesen felmountolni az SD-t, és valamiért a 4.4 nagyon ragaszkodik az SD-hez, ha nem rakod be, akkor nincs hang, háttérképek, böngésző stb.
-
szezso15
addikt
Nos, a ROM kész!
Amiket csináltam:- az egész zipalign-elve KitKat eszközökkel
- nem kevés felesleges alkalmazás eltávolítva
- Sense 5 hátterek, Sense 5 kinézetet kapott a status bar, hogy valami optikai tuning is legyen
- memlock kikapcsolva (több RAM, mostmár azért hosszabb böngészés után is csak 1-2 widgetet lő ki, pedig nekem 5 oldalon tele van)
- Revelation 1.0.3-ra építve
- kernel O3, illetve egyéb optimalizációkkal fordítva, a defconfig-ból sok felesleges dolgot kiszedtem, így kisebb a mérete egy kevéssel + valamivel gyorsabb is. Mondjuk ebből semmit nem fogtok látni, mivel a kernel neve full ugyanaz, mint ami a Revelation 1.0.3-ban van, mert egyébként nem menne a kamera.Szóval, ezt most vagy elhiszitek nekem, vagy nem.
- CPU felületgyorsítás kikapcsolva, csak a GPU mozgatja a UI-t (itt a Sensation-ön ez annyira nem feltűnő, mint pl. a gyengébb hardverű Incredible S-en, de az apró mikrolagokat megszünteti szépen)Hát, ha jól emlékszem ennyi, még asszem a build.prop-ba került bele pár dolog, de ebben nem vagyok biztos.
Nos, röviden ennyi, nem tudom, hogy hogyan fog nálatok szuperálni, nálam kigyomlált Revelation van azóta, mióta meglett a teló (1-2 1 napos megszakítással), és valahogy mindig visszatérek ide, mondjuk ez lehet, hogy azért van, mert van mellette egy másik telóm mókolásra.Köszönöm előre is randas_83 kollégának a feltöltést!
-
szezso15
addikt
válasz
randras_83 #23863 üzenetére
Zsír, délután 4 körül, oké?
-
szezso15
addikt
Enyhén off-topic, de annyira mégsem.
Ugye Incredible S-re összehoztam a 4.4-et, itt ugyanúgy 768MB RAM van. Hát halljátok, ez valami mocskosul jó! Fut a háttérben a Google Play Music, XDA app, Galéria, Google Play, Beállítások, plusz a Chrome-mal WiFi-ről netezek, és 307MB szabad RAMom van! Ez még a Gingerbread-nél is jobb!
Sensation-ön se lesz semmi!
-
szezso15
addikt
válasz
randras_83 #23760 üzenetére
Jövő hét eleje lesz aktuális, úgy nézem.
-
szezso15
addikt
válasz
illes0102 #23757 üzenetére
Én sem használom őket egyáltalán, AOSP (tehát nem CM, AOKP, PAC stb.) és Sense párti vagyok, mindkettőt gyári állapotban szeretem. Root, busybox, és kész.
(#23758) cyber86 : Na igen, az messze van, főleg úgy, hogy szétzúztam a sarkam foci közben, nem bírok ráállni a bal lábamra.
Így azért combos lenne kimennem oda.
-
szezso15
addikt
Na jó, a CM10.2 akksiideje valami közröhej. Most még jobban átdolgozom a Revelation-t, teljesen 0-ról indulok, és majd kéne nekem valaki (randras_83, ha neked megfelel a jövő hét eleje, akkor összehozzuk
), aki Pesten lakik, és fel tudná rakni a ROMot, hogy megoszthassam veletek.
Kicsit elegem van, hogy kb. 1 óra 20 perc kijelzőhasználattól behal a teló, megy is vissza a Sense...
-
szezso15
addikt
Egyelőre feladtam...
Coptam vele egy csomót, de se a WiFi, se a BT, se a GPS nem kel életre. Abban látok még rációt, hogy egy One alapra építek, majd ebbe pakolom bele a Desire 600 appjait. De ez eltart egy darabig, türelmet kérek, főleg azért, mert 3 TZ-vel kezdek a jövő hét elején, szóval nincs nagyon időm.
Viszont, leszedtem az AOSP 4.4 forrást, és ha minden jól megy, készíteni fogok belőle finomságokat.
Az igazat megvallva már régóta Nexus-t szerettem volna varázsolni valamelyik telefonomból, most, hogy van az Incredible S mókolásra, a Sensation tökéletes lesz mindennapi Nexusnak.
Persze, ha sikerül, és érdekel titeket, kirakom ide is. Na meg ugye, azonnal megkapjuk a frissítéseket is, ahogy a Google kiadja.
Amúgy rájöttem, hogy a Revelation igazából mocskosul lassú, csak akkor gyors, ha Sense felületet használsz rajta. Elkapott az AOSP láz, felkerült rá egy Apex launcher, de úgy laggol, hogy öröm nézni. Vissza is álltam CM10.2-re, amíg végleges lesz az AOSP 4.4-em.
Ezt hoztam ki amúgy a Revelation-ből:
-
szezso15
addikt
-
szezso15
addikt
-
szezso15
addikt
válasz
Krisztián156 #23654 üzenetére
Oké, egyelőre még nem esedékes a dolog, majd jövő hónapban.
-
szezso15
addikt
válasz
Krisztián156 #23651 üzenetére
Rendelhetek, nekem a fehér csapatja...
-
szezso15
addikt
válasz
Kurzuh #23644 üzenetére
Nem vészes, szerintem ma megcsinálom a nagy részét.
(#23643) Krisztián156: Tyűű, ez mocskosul jól néz ki!
Én ezt néztem ki magamnak: [link]
Ez a Beats-es, de valamennyire hasonlít.(#23648) khalid98: Revelation-ön, amiket próbáltam: Dead Trigger 2 (High-on), PvZ 2, Asphalt 8 -> mind szépen, lagmentesen fut.
-
szezso15
addikt
Ma eljutottam odáig, hogy már a PIN kódot sem kéri!
Holnap nekiállok jobban, Desire 600-as alapra újraépítem, mert ez így nem jó.
-
szezso15
addikt
Oké, mára ennyi. Amit feltérképeztem, hogy a gond a következőkben lehet:
- services.jar
- framework.jar
- framework2.jarValamelyik nap át fogom túrni ezeket, ezen fájlok lettek módosítva a Bluetooth miatt, itt lett eltolva valami... Mivel One-ról lett portolva a cucc, ezért majd jobban utánanézek, lehet, hogy csak onnan kellenek nekem ezek a fájlok, és problem solved.
Igen, már látom, a One Broadcomm BT chipet használ, ezért onnan való framework kell nekem, amit még nem túrt át a Venom csapat.
-
szezso15
addikt
válasz
illes0102 #23618 üzenetére
Nem az itt a gond. Valami a framework-ben össze lett kuszálva. Most azt próbálom, hogy visszatérek egy alap Desire 600-as framework-re, de ugye ez QCT Bluetooth-ra van belőve, ezért rá kell jönnöm, hogy honnan jönnek framework alatt a BT configok, ami Linuxon egyszerű lenne, mert egy grep-pel megtalálnám egy perc alatt, de itt most csak WXP van kéznél.
-
szezso15
addikt
- Tárolás FC megoldva
- Power Saver működik
- Venom cuccok teljesen kigyomlálva
- Bootanimáció javítva
- Még gyorsabb lett
- Teljesen gyári Sense 5 UIMost a Phone process sajnos FC-zik, majd mindjárt kitalálom, hogy miért...
-
szezso15
addikt
válasz
Kurzuh #23602 üzenetére
Nincs. Ez a bug csak a 3.4-es kernel alatt jön elő, ahol ugye 0-ról felépített kameradriverek vannak. De most kopp-kopp-kopp, olyan, mintha Sense 5-ön nem indulna újra.
Amúgy vicces ez a Venom Tweaks, mert a cucc egyenesen Sense 4+-ról jön, tehát egy tweak sem működik!
-
szezso15
addikt
válasz
Kurzuh #23598 üzenetére
Igen, a Tárolás FC tényleg itt van, mégpedig azért, mert ugye a One-nak beépített háttértárja van, és ez nem tetszik neki (according to logcat).
A kamera sajnos Sense JB hiba, ha vakuval fotózol, akkor valamikor jön a reboot.
Hálózat könnyen megoldható, ahogy a Venom Tweaks-es gond is.A Power Saver sem működik, újabb bug a listán.
-
szezso15
addikt
Oké, cyber86 segítségével megtudtam, hogy megy a Kamera, úgyhogy pár napon belül várhattok tőlem egy teljesen Stock Sense 5-öt, amiben minden működik!
Ha minden jól megy.
-
szezso15
addikt
Elmondanátok, hogy mi megy ebben a Sense 5-ben?
Ha kamera van (ebben az esetben már össze van lőve a lib a rendszerrel), akkor szívesen fixálom a dolgokat!
(#23589) cyber86: Köszi! Ha kamera van, akkor egy Desire 600-as alapon újraépítem az egészet, hogy minden működjön!
Semmi nem izgat, ha kamera van, sínen vagyunk!
-
-
szezso15
addikt
válasz
kisgergely80 #23560 üzenetére
Kingsense-s ROMnál nekem működőbb van a gépemen elrakva.
Amúgy a gond az, hogy ahogy megtudtam tőle, a Settings.apk-ban nézi a verziószámot, és ezért nem indul el Sense 5 alatt.
-
szezso15
addikt
válasz
kisgergely80 #23545 üzenetére
Ha SebastianFM elárulná, hogy lehetne a kamerát működésre bírni....
-
szezso15
addikt
válasz
PTomi92 #23458 üzenetére
Az nem Sense 5 volt, az nem lett feltöltve.
Okés volt a dolog, szépen pörgött, viszont a kamera nem megy, mert SebastianFM ellenőrzést tett a kamerát vezérlő libekbe, így azok csak az ő ROMján indulnak el (A Beállítások apk-ban kutat valamit). Szóval, nem foglalkozom vele, mivel nem tudom kiküszöbölni az ellenőzést.
-
szezso15
addikt
válasz
randras_83 #23445 üzenetére
Persze, rengeteg felesleges mocskot kiszedtem belőle. Csak helyet, RAMot, meg akksit fogyasztanak feleslegesen. Így is előfordul néha, hogy valami "kilövődik", de általában ez csak az FM Rádió widgete szokott lenni.
-
szezso15
addikt
válasz
randras_83 #23443 üzenetére
Mondjuk én úgy csinálom, hogy Greenify-vel fagyasztok mindent, ami zabálhat RAMot/akksit, pl. Facebook, Viber, Whatsapp stb. Nem mondom, hogy annyi RAMom van, mint sz@ron a légy, de olyan 180-200MB szabad van általában.
Ha nagyon besokallna (olyan 5 naponta), akkor Feladatkezelőből mindent kilövök, és újra pörög.
-
szezso15
addikt
Látom, hogy nálatok nem szuperál túl jól a Sense JB. Érdekes, nálam gyors, mint állat, egy rebootom nem volt még, most tartok a 6. napnál, azóta van bekapcsolva újraindítás nélkül. Az első perctől fogva a Revelation van mondjuk a telón, csak bepróbálkoztam a CM-mel párszor. Kamera is működik rendesen, pedig már kb ~150 fotó készült vele. Egyedüli probléma akkor volt, amikor Titanium Backup-pal állítottam vissza a cuccaimat, és akkor el-elfogyogatott a RAM, de azóta semmi gond.
Valószínűleg ez annak is köszönhető, hogy sok szemetet kihajítottam belőle.
-
szezso15
addikt
válasz
silver-pda #23403 üzenetére
Túl sok minden nem kell hozzá. Legyen nyitott a Bootloader, ha hTCDev-en nyitottad, akkor majd fel kell rakni fastboot-tal a boot.img-t. De egyszerűen recovery-ből kell flashelni.
-
szezso15
addikt
Amúgy egy trükk: ROMot én mindig úgy telepítek, hogy felrakom, beállítgatom a dolgaim, vagyis belakom a rendszert, majd utána visszamegyek Recovery-be, és wipe-olom a cache, dalvik-cachet. Ezután ugye futtat egy dexoptot, de már nem csak a system partíción, hanem a datán lévőket is optimalizálja. Ettől érezhetően pörgősebb lesz.
-
szezso15
addikt
Sajnos tudom a durva akksimerülés okát. A régi 3.0-s MSM kernel egyáltalán nem JB alá lett tervezve. ICS alatt nagyon szépen megy, de 4.1 fölött egyre több dolog hiányzik belőle (vsync, ION), meg a driverek sem 4.1, de főleg nem 4.3 alá vannak tervezve. Megoldást jelentene a 3.4-es kernel, de az még nem 100-as AOSP alatt (legalábbis amennyit én küzdöttem vele). Ezért használom amúgy a Revelation-t, kézzel foghatóan jobb a teljesítmény, meg az akksiidő, mint egy akármilyen 3.0 kerneles CM-en.
-
szezso15
addikt
Kérdés: HTCDev-es unlock nem elég ROM felrakáshoz? Tudom, hogy utána a kernelt flash-elni kell fastboot-ból, de csak ha ennyi a hátránya, csinálnám úgy, mivel garim most járt le.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Leszámol a saját Linux disztribúciójával az Intel
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen videókártyát?
- Futás, futópályák
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB dobozos 12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest