- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatta a Garmin a Tactix 8 órát
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
bivalyos
aktív tag
Sziasztok nem tud valaki eladó HTC Media Link HD-t jó áron? A bolti ára eléggé húzós még mindig!
Üdvözlettel: bivaly
-
zsamiatt
őstag
Sziasztok,
Nekem arra kéne, hogy a telefonon demozak és bemutatozzak. Pl mobil vagy webes applikáció, Esetleg ppt.
Lumia 920-ról van szó az valyon dlna-n mennyire kompatibilis ezzel az eszközzel?Köszönöm,
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
engusz
veterán
"A MediaLink HD elvileg a televízióra történő tartalommegosztást kívánja egyszerűbbé tenni. [...] ...én személy szerint egy embert nem ismerek, aki így nézegetné otthon a telefonon tárolt családi fényképalbumot, pedig egy jól használható megoldásról van szó."
Akkor lehet én vagyok az első, helló
Általában sokat fényképezünk, videózunk a telefonnal. Ha baráti vagy családi társaság gyűlik össze, akkor rendszeresen használjuk a tévét megosztásra, egyelőre DLNA-n keresztül. Sőt, van, hogy saját szórakoztatásunkra is, egy-egy unalmas estén felelevenítjük a régi emlékeket. Próbáljátok ki, néha igen felemelő érzés tud lenni
Ez a MediaLink HD - szerintem - azért jobb, mint a DLNA:
- egyszerűen, a három ujjadat a képernyőn feltolva tudsz megosztani tartalmat, nem kell a menükben lépkedni,
- sokkal-sokkal gyorsabban csatlakozik, mint a DLNA (ez persze lehet a Samsung tévé miatt is),
- nem csak képek és videók, hanem bármi megosztható (akár a főképernyő is, böngésző, etc.)Viszont. Ha már van DLNA, akkor a 20 ezer forint körüli vételár nem túl kecsegtető. Ellenben, ha olyan tévén kell tartalmat megosztani, ami nem rendelkezik ilyen szolgáltatással, akkor hiánypótló kütyüről van szó. Valaki írta, hogy számítógépről is működik a video stream, plusz pont
Az ár szerintem nem lóg ki a HTC termékei közül (főleg, ha sokáig él a support, az újabb telefonokkal is kompatibilis lesz). Ha nem lenne rajta a logójuk, akkor szerintem valahol 13-15 ezer forint környékén kellene árulni, az talán reálisabb lenne
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
kiki89
aktív tag
Sziasztok!
Szerintem már kicsit késő ehhez a témához, de azért leírom. HTC one v tulajdonos vagyok, és a mai nap frissítette magát a telóm és egy új funkció épült be a készülékbe, mégpedig a MediaLink nevű szolgáltatás!ezzel csak arra akartam kilyukadni, hogy ha néhány nappal később tesztelitek ezt a kütyüt, akkor valószínűleg a one v- vel is működött volna!
"Amit birtokolsz, az birtokba vesz!"
-
oalex
senior tag
Bocha
A menürendszer demózásán túl igazából öt dologra használható a MediaLink: filmezésre, zenelejátszásra, képnézegetésre, játékra, internetezésre.
Videó: AVI, MP4, MOV, 3GP, MKV, H.264 BP/MP/HP
Audio: MP3, WAV, WMA, AAC
Kép: JPGVéleményem szerint pont kihagytad a legfontosabb dolgot amire (elméletben) használható:
Power Point Prezentáció.
A fénykép mutogatás nem ér senkinek sem 23e. Főleg otthon már rég rátöltötte a mediaplayer-re. Filmezés úgy szintén.
Ami viszont jó célpiac lett volna az ahogyan a cikk végén céloztál is rá, az üzleti felhasználó.Más:
Már pont kezdtem megörülni...Abba a szűk rétegbe tartozom, akit a végén írt a bocsa. Ugyan nem ügynök, hanem inkább tréner vagyok. Home-office-ban dolgozom és tavaly év végén, teljesen ejtettem a notebook használatát, mert rájöttem, hogy csak egy dologra használom igazán.. prezentálásra (projektor). Jegyzetelni még mindig papírra jegyzetelek és minden másra (email, stb) ott a jó örek Galaxy Note.
Épp ez a prezentáció most a legnagyobb rákfeném. Vettem a GNote-hoz olyan izá kábelt, söt vettem még HDMI-2-VGA átalakítót is, mert sok helyen régi projektor van és nincs hdmi bemenete.
Viszont ez az egész olyan macerás. főleg mert a kábel olyan kicsi és lapozgatnom is kell valahogy a power point-ba. De ha benne a van a kábel a GNote-ban, akkor nem tudok semmi mást beledugni.Ahogyan megláttam a cikk címét, máris megörültem, hogy ez kell nekem. Ez megéri, hogy váltsak One X-re, de aztán jött a fekete leves: Wifi. Mi a francnak nem tud egyenesen rá kapcsolódni, a készülék a kütyüre? Ezzel az egy dologgal agyon vágták.
Az lett volna a jó, ha az XY szálloda előadótermében, csak előkapom a kütyüt és rádugom a projektorra majd a telefonnal el kezdek vetíteni. Így tökélete lett volna és nagyon sokan vették volna világ szerte, fölég Amerikában. Rengetegen azért cipelne notebook-ot előadásra, hogy tudjanak mivel vetíteni.
De nem, az ez egy dolog, hogy feltétel, hogy legyen wifi a szállodába (higgyétek el, hogy még fejlődő ország vagyunk. Többször jártam olyan szállodába ahol nem volt wifi, pedig minden másban igényes volt). Viszont az már gáz, hogy majd kérni kell, hogy még ott beállítgassak ezt az, hogy csatlakozni tudjon rá a kütyü.
Egyedű saját irodában és/vagy saját lakásba (saját wifi) használható igazán egyszerűen a ez a kütyü, de ott meg minek....? 15e -es mediaplayer mindent akadozás-mentesen lejátszik és még youtube-ot is tud.
[ Szerkesztve ]
!!!Légy jó mindhalálig!!!
-
simonzé
addikt
boooooooooo!
I don't fit in. I fit out.
-
stvnppp
senior tag
-
rakloo
aktív tag
Minek a trailerért néztétek Full HD-ban?
555-SHOE
-
kolosanyi
veterán
Ja, kapja be a Samsung...
(Egyébként üzleti szempontból érthető, nekem meg annyira nem hiányzik, hogy ezért problémázzak. Ugyanígy a 720p se, bőven elég a 480. Ha mondjuk a zenei képességeket nyírbálta volna meg a Samsung, na azért már mérges lettem volna, olyannyira, hogy nem is vettem volna meg.)
(#24) quailstorm
Igen, de sajnos nincs N900-am. Pedig azt mondtam is, hogy anno akartam, de aztán végül letettem róla, most meg ezért már nem fogok venni egy olyat. Amúgy se használnám gyakran ezt a funkciót. Emlékszem még a Samsung D600-am tudta ezt, milyet néztem akkor. TV kimenet, wow. Szuper... Aztán a kipróbálás után egyszer nem használtam ezt a képességét. -
sub71
aktív tag
A 3 éves Samsung (b750) tv, meg a 1,5 éves Motorola defy között tökéletesen működik a dolog DLNA segítségével. Nem értem ez most miért olyan nagy szenzáció?! Amúgy hasznos funkció.
[ Szerkesztve ]
-
blueMerle
veterán
Ez így, ekkora lag-al egy vicc. Nem, mégsem... még viccnek is rossz. Ha ingyen adnák a teló mellé, akkor azt mondom egy kedves gesztus a gyártó részéről, de ezért még + pénzt kérni
-
petipetya
nagyúr
23ért vicc.
"nincs rá lezsóidő"
-
Skynet258
veterán
"Mivel a tesztpéldány érkezésekor szerkesztőségben épp nem volt HTC készülék, kértem egyet magamnak. One V lett, mert az S-ből és az X-ből épp nem volt újságíróknak kiadható változat"
Ha ez mostanság történt, akkor szerencséd, hogy én meg leadtam náluk a V-t, mire neked kellett (már ha a HTC PR cégére gondoltál
).
-
sziklassy
csendes tag
Én is rendelkezem a kütyüvel. Kipróbáltam, WIN7-es számítógépről is lehet tökéletes minőségben streamelni HD videót rá a windows media playerrel. A hálózatban látja mint DLNA képes eszközt és rá lehet küldeni.
-
joered74
csendes tag
Mivel rendelkezem a fent "tesztelt" kütyüvel, megosztanék néhány dolgot:
- nem kell létező WiFi-hálózat a működéséhez, Ad-hoc módban is kiválóan működik, ilyenkor a MediaLink szolgáltatja az IP címet
- nincs benne akkumulátor, hálózati csatlakozás van rajta, de arra alkalmas, USB bemenettel ellátott TV-ről is simán elmegy
- nálam a filmek közül igazán csak az .mp4-et, ill. a wmv-t szereti (az mp4-ekkel viszont tökéletesen, bármilyen bitrátán akadás nélkül elboldogul), úgyhogy érdemes konvertálni, amire tökéletes egy Xilisoft videó konverter (egy HD film kb. 15-20 perc egy 4 magos procin)
- játékoknál tényleg van egy kis lag, de ez pont az angry birds-nél nem releváns, a probléma inkább, hogy konvertálja a képet, így messze nem úgy néz kia TV-n, mint az HOX-on.
- az installálás tényleg gyors és egyszerű, bár Ad-hoc módban eleinte nem igazán sikerült, de firmware frissítés óta tökéletes
- youtub-nál nekem néha nincs szinkronban a hang a képpel
- HTC Watch-csal tökéletes, de az ugye nálunk hivatalosan nincs még, főzött rommal kipróbálhatóÖsszességében jó próbálkozás, de lehetne jobb is, további firmware frissítéssel sokmindent lehetne orvosolni.
Ha van kérdésetek, tegyétek fel nyugodtan...
-
kolosanyi
veterán
Biztos van, de annyira nem mozgat a dolog. Egyszer felületesen utána néztem, de akkor nem találtam, ennek ellenére tuti van ilyen cucc.
(#14) G-Guts
Fenéket, azért mert a Samsung üzletpolitikai kérdést csinált ebből is. Nem akart konkurenciát csinálni gondolom a saját telefonjuknak egy Google néven futóval. A guglinál gondolom nem volt ilyen megkötés, így kivették belőle (le merem fogadni, hogy a ledes villanó is csak a Google miatt került bele), pedig elvileg ugyanaz a hardver, de még XDA-n se láttam megoldást rá. Na mindegy, annyira nem fontos.[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
Más teló azért nem támogatott HTC MediaLink HD-vel, mivel más nem tud 1080p-t kitolni magából.
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz
kolosanyi #12 üzenetére
Bármilyen mediabox, ami tud DLNA-t + van analóg kimenet. Csak van egy.
Nem nagy újdonság ez a cucc, annyi, hogy FullHD-t tól ki. Akinek meg nem kell a FullHD, annak meg itt van ez, ami kompatibilis a régiekkel is. HTC MediaLink
[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
válasz
donceleger8 #11 üzenetére
Pontosítok, a saját telefonommal, ami egy Nexus S. Az nem képes erre, mert a Samsung b*zi volt, mert persze, hogy egy Galaxy S-ben működő funkciót ki kell venni a Nexusból...
-
-
Yokayee
tag
Sajnos az Mhl sem használható túl sok mindenre, én is megvettem a Sensation XE mellé, de a gyári kábel elég rövid, a töltőé meg még rövidebb, tehát ha jobban el szeretnék távolodni a tévétől, akkor rögtön kell vennem egy hosszabb HDMI kábelt. Ekkor már csak a konnektortól nem tudok eltávolodni...
Ráadásul komolyabb játék közben szaggat a kép, mert nem bírja, hogy a telefonon meg a tévén is meg kell jeleníteni mindent. Ha meg csak az SD kártyán lévő képeket vagy videókat akar nézni az ember a tévén, akkor meg tökéletes megoldás a gyári usb kábelen rákötni, és távirányítóval lépkedni a könyvtárakban.
Ehhez a megoldáshoz nem kell se router, se töltés, és még a régi modellekkel is teljesen kompatibilis, ráadásul ingyen van.[ Szerkesztve ]
-
lovezsani
csendes tag
Az ilyen teszteket szeretem, amikor nem megy minden elsőre! Vizuális tipus vagyok, olvasás közben elképzelem a mérgelődő fejed, és hogy miket mondhatsz!
A kütyü nem, de Te egy ajánlottat kapsz!
-
kolosanyi
veterán
De miért kell ezt az idióta kompatibilitási mizériát eljátszani minden kiegészítőnél a gyártóknak? Csak emiatt nem fog senki S-t, vagy X-et venni. Tök jó dolog lenne ez a TV-re kikötősdi, de így nem sokat ér. Egy sima wifis mediabox használhatóbbnak tűnik, mondjuk nincs tapasztalatom, anyámnál még egy régi Samsung CRT TV van a nappaliban. Na azt kösse össze valaki egy okostelefonnal...
-
Zirowe
nagyúr
Próbáltad megváltoztatni a telefonon a videó formátumot?
Én most próbáltam ki az lg 60ld550 készülékemen a sensation videóit, mindet viszi csont nélkül, mp4ben ment alapból.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
youngboy
senior tag
Ha már HTC és DLNA, akkor megosztom itt is a tapasztalatom. Szóval a Desire S-vel felvett videó formátumot nem támogatja a Samsung TV-m (UE40D5500). Szóval kenhetem a hajamra. A képernyő megosztási funkció jó lenne. Remélem bent lesz a DS ICS frissítésében és a TV is támogatni fogja. Ágyból böngészni nagyon jó lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Két fő probléma van ezen (az áron meg a többi nyilvánvaló okon kívül) az mhl megoldáshoz képest: külön kell még egy kütyüt tölteni állandóan (akksi kapacitásról nem nagyon volt szó)+a telefon is jobban merül.
Persze kényelmesebb, viszont az mhl legalább tölti közben, illetve a router sem olyan szükséges.
Az tényleg nevetséges, hogy a harmadik idei telefonukkal nem megy rendesen, a visszafele kompatibilitást (mert itt ugye tisztán szoftveres dolgokról van szó) pedig kifejezetten nevetséges.
Mondjuk lehet ez az én hibám is, mert az alap, gyártók által erőltetett dlna megoldásoknak nem sok értelmét látom, illetve az mhl kábelemet is kb egyszer próbáltam ki a sensationömön, amikor megjött.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
debrejo
senior tag
Az elgondolál kifejezetten teszik viszont van mit még rajta finomítani.
-
Zirowe
nagyúr
Még csak az első oldalon vagyok, de a promó videóban ez a suhanó hang nagyon gáz+érdekes, hogy a külső megjelenítőn való lejátszás közben is megy a cucc a telefonon.
Ha már olyan szép az a hdmi kábel, akkor lehetne képet csatolni?
[ Szerkesztve ]
-
Maxentius
addikt
Ilyen szempontból jó, hogy először One V-t kaptatok, mert így kiderült, hogy nem százas a támogatás, pedig azzal is igazán működhetne. Amúgy kellemes kiegészítőnek tűnik, a szoftveres késés lehet, hogy állítható - az Xperia S-en is van egy HDMI-beállító menü, ahol lehet állítani a képfrissítést.
Samsung Galaxy S22 Ultra | JBL E65BTNC
-
Zedz
addikt
Szerintem ha már csak csúcskészülékekkel működik ez a dolog, simán adhatnák a telefon mellé, mint kiegészítő. 100, hogy nem kerülne annyival többe a gyártási költség + lehet még kívánatosabb is lenne egy felsőbb kategóriás cucc egy ilyen alap kiegészítővel. Mert akárhogy is nézem, ennyiért minek?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Nem volt egyszerű letesztelni a HTC kiegészítőjét, mely a televízió és az új okostelefonok között hivatott vezeték nélküli hidat képezni.
- ASUS routerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Gyúrósok ide!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest